Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
animals

#8526 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

славянин wrote:Ali 100 000 radnih mjesta sto je obecao,to je i ispunio.Jes da su u Njemackoj ali evo gura sa da se sto lakse vise dobijaju i uci jezik.Kakvih 100k mozda 300-400 pa jedan od rijetkih politicara koji prebaci plan :D
Da to su svi nasi politicari napravili pametno..
zaposlili masu ljudi..
svaki nezaposleni moze naci posao ako hoce raditi..
samo sjedne na autobus i pravac za suncem..
nikad lakse nije bilo zaposliti se i osigurati egzistenciju..
i jopet se bune..ko ce svijetu ugoditi..
Suzie Q

#8527 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Suzie Q »

Ama nije ni do svinjetine, ima i ovih sto im je dozvoljeno pa opet nista neće. Uostalom na svim proizvodima je naznaceno ili halal ili vegan i sta ti ja znam. Ima i argeta pileca i argeta pileca halal. Jedna pored druge na polici.

A kad vec pricamo o napadima, ja sam jednom u prolazu stala u Citluku da uzmem burek u pekari, prodavačica me napala jer je bio petak. Nije mi ni sirnicu htjela prodati na kraju. A meni ni na kraj pameti koji je dan
mirsek

#8528 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

Suzie Q wrote:Ama nije ni do svinjetine, ima i ovih sto im je dozvoljeno pa opet nista neće. Uostalom na svim proizvodima je naznaceno ili halal ili vegan i sta ti ja znam. Ima i argeta pileca i argeta pileca halal. Jedna pored druge na polici.

A kad vec pricamo o napadima, ja sam jednom u prolazu stala u Citluku da uzmem burek u pekari, prodavačica me napala jer je bio petak. Nije mi ni sirnicu htjela prodati na kraju. A meni ni na kraj pameti koji je dan
Vidis, ona postuje to da je muslimanima petak neradni dan. :D
HAVANA

#8529 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Suzie Q wrote:Ama nije ni do svinjetine, ima i ovih sto im je dozvoljeno pa opet nista neće. Uostalom na svim proizvodima je naznaceno ili halal ili vegan i sta ti ja znam. Ima i argeta pileca i argeta pileca halal. Jedna pored druge na polici.

A sta je petkom da se ne smije jest? Ko ce to sve upratit,de vako,de nako,ovi ono,ovi ono... :D
I sta radi ona onda u pekari,nako dosla?
Suzie Q

#8530 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Suzie Q »

Petkom katolici ne jedu meso. Htjedoh reci ima na sve strane slučajeva nije sve ni u ramazanu i svinjetini
славянин

#8531 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by славянин »

Suzie Q wrote:Petkom katolici ne jedu meso. Htjedoh reci ima na sve strane slučajeva nije sve ni u ramazanu i svinjetini
Moze riba valjda... Odes u restoran petkom pa neces nijednog katolika zateci da meso jede :lol:
paladinka

#8532 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

Mozda kod nas , na zapadu se tog petka niko ne predrzava. Cak sta vise, na badnju vecer , kod nas je ono riba , krompir, znaci post , na zapadu se jede meso, sad recimo u Njemackoj opet zavisi od regije do regije, svinjsko pecenje, guska, recimo puno se pravi hrenovke sa krompir salatom ( to nikad nisam skontala zasto? ) , mesni ili fondue sa sirom. Saran je isto omiljeni jelo, ali izlazi iz mode. Ali uglavnom je mesno, znaci ne posti se.
insomnia78

#8533 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

paladinka wrote:Mozda kod nas , na zapadu se tog petka niko ne predrzava. Cak sta vise, na badnju vecer , kod nas je ono riba , krompir, znaci post , na zapadu se jede meso, sad recimo u Njemackoj opet zavisi od regije do regije, svinjsko pecenje, guska, recimo puno se pravi hrenovke sa krompir salatom ( to nikad nisam skontala zasto? ) , mesni ili fondue sa sirom. Saran je isto omiljeni jelo, ali izlazi iz mode. Ali uglavnom je mesno, znaci ne posti se.
U fr isto. Za žićbo se tradicionalno čereči guska
animals

#8534 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

Suzie Q wrote:Petkom katolici ne jedu meso. Htjedoh reci ima na sve strane slučajeva nije sve ni u ramazanu i svinjetini
Dje to matere ti..
i kakvi su to katolici.. :D
HAVANA

#8535 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Ja u petak s tomom muckalicu spuco i po par piva.
muha_sa

#8536 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:Ja u petak s tomom muckalicu spuco i po par piva.
jebo Muhu :-) :(
insomnia78

#8537 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Ne smijes ti sva tri glicerida i to
HAVANA

#8538 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

muha_sa wrote:
HAVANA wrote:Ja u petak s tomom muckalicu spuco i po par piva.
jebo Muhu :-) :(
Dzuma bila reko da te ne ometam.
paladinka

#8539 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

insomnia78 wrote:
paladinka wrote:Mozda kod nas , na zapadu se tog petka niko ne predrzava. Cak sta vise, na badnju vecer , kod nas je ono riba , krompir, znaci post , na zapadu se jede meso, sad recimo u Njemackoj opet zavisi od regije do regije, svinjsko pecenje, guska, recimo puno se pravi hrenovke sa krompir salatom ( to nikad nisam skontala zasto? ) , mesni ili fondue sa sirom. Saran je isto omiljeni jelo, ali izlazi iz mode. Ali uglavnom je mesno, znaci ne posti se.
U fr isto. Za žićbo se tradicionalno čereči guska
I ti dodjes ta ja dan i kazes jedes ribu , dan gdje se maltene ljudi prezderavaju u mesu :-)
Niemand

#8540 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Niemand »

Il gluho bilo, dodje i kazes da ne jedes nikakve mrtve zivotinje. Pa jos dodas da ne pijes ni sokove. A nes ni slatko. Pocnes vaziti o ugljikohidratima..

Kako se samo usudjuju.
pustopoljina

#8541 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by pustopoljina »

Niemand wrote:Il gluho bilo, dodje i kazes da ne jedes nikakve mrtve zivotinje. Pa jos dodas da ne pijes ni sokove. A nes ni slatko. Pocnes vaziti o ugljikohidratima..

Kako se samo usudjuju.
Raw vegan low carb
:lol:
HAVANA

#8542 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Ne mora nista sto se mene tice.Samo nek ne vazi.Nek sisa patlidzan i ne fali ga puno i objasnjava.
paladinka

#8543 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

Ko bi ljudima ugodio, da se kaze danas nesmijes jesti meso ne valja, da kaze danas je gotiva moze se jesi sta hoces, opet ne valja.
insomnia78

#8544 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Veguni su posebna sekta
HAVANA

#8545 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Kako ne moze,moze.Ne govori mi nista.Sta mi ima ko govorit sta cu jest i pit.Jedem i pijem sta mi se jede i pije.
arzuhal

#8546 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by arzuhal »

HAVANA wrote:Kako ne moze,moze.Ne govori mi nista.Sta mi ima ko govorit sta cu jest i pit.Jedem i pijem sta mi se jede i pije.
mahajtemolimvas....
Niemand

#8547 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Niemand »

Ne znam Bgm, meni postaje iracionalan taj strah od moguce zatucanosti pa se povazdan provjeravas jesil u spagi sa drugima i da ne iskaces slucajno. Ta ako svi jedno, nes ni ti mimo svijeta.
paladinka

#8548 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

Niemand wrote:Ne znam Bgm, meni postaje iracionalan taj strah od moguce zatucanosti pa se povazdan provjeravas jesil u spagi sa drugima i da ne iskaces slucajno. Ta ako svi jedno, nes ni ti mimo svijeta.
Zasto? Ti zivis svoj zivot i to je ok.
triconja

#8549 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by triconja »

paladinka wrote:
Niemand wrote:Ne znam Bgm, meni postaje iracionalan taj strah od moguce zatucanosti pa se povazdan provjeravas jesil u spagi sa drugima i da ne iskaces slucajno. Ta ako svi jedno, nes ni ti mimo svijeta.
Zasto? Ti zivis svoj zivot i to je ok.
Sta ce rec selo? :lol:
tuzlak1212

#8550 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by tuzlak1212 »

Recenica "Zivis svoj zivot" je u ogromnoj vecini slucajeva laz :skoljka:
Post Reply