Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
славянин wrote:Ali 100 000 radnih mjesta sto je obecao,to je i ispunio.Jes da su u Njemackoj ali evo gura sa da se sto lakse vise dobijaju i uci jezik.Kakvih 100k mozda 300-400 pa jedan od rijetkih politicara koji prebaci plan
Da to su svi nasi politicari napravili pametno..
zaposlili masu ljudi..
svaki nezaposleni moze naci posao ako hoce raditi..
samo sjedne na autobus i pravac za suncem..
nikad lakse nije bilo zaposliti se i osigurati egzistenciju..
i jopet se bune..ko ce svijetu ugoditi..
Ama nije ni do svinjetine, ima i ovih sto im je dozvoljeno pa opet nista neće. Uostalom na svim proizvodima je naznaceno ili halal ili vegan i sta ti ja znam. Ima i argeta pileca i argeta pileca halal. Jedna pored druge na polici.
A kad vec pricamo o napadima, ja sam jednom u prolazu stala u Citluku da uzmem burek u pekari, prodavačica me napala jer je bio petak. Nije mi ni sirnicu htjela prodati na kraju. A meni ni na kraj pameti koji je dan
Suzie Q wrote:Ama nije ni do svinjetine, ima i ovih sto im je dozvoljeno pa opet nista neće. Uostalom na svim proizvodima je naznaceno ili halal ili vegan i sta ti ja znam. Ima i argeta pileca i argeta pileca halal. Jedna pored druge na polici.
A kad vec pricamo o napadima, ja sam jednom u prolazu stala u Citluku da uzmem burek u pekari, prodavačica me napala jer je bio petak. Nije mi ni sirnicu htjela prodati na kraju. A meni ni na kraj pameti koji je dan
Vidis, ona postuje to da je muslimanima petak neradni dan.
Suzie Q wrote:Ama nije ni do svinjetine, ima i ovih sto im je dozvoljeno pa opet nista neće. Uostalom na svim proizvodima je naznaceno ili halal ili vegan i sta ti ja znam. Ima i argeta pileca i argeta pileca halal. Jedna pored druge na polici.
A sta je petkom da se ne smije jest? Ko ce to sve upratit,de vako,de nako,ovi ono,ovi ono...
I sta radi ona onda u pekari,nako dosla?
Mozda kod nas , na zapadu se tog petka niko ne predrzava. Cak sta vise, na badnju vecer , kod nas je ono riba , krompir, znaci post , na zapadu se jede meso, sad recimo u Njemackoj opet zavisi od regije do regije, svinjsko pecenje, guska, recimo puno se pravi hrenovke sa krompir salatom ( to nikad nisam skontala zasto? ) , mesni ili fondue sa sirom. Saran je isto omiljeni jelo, ali izlazi iz mode. Ali uglavnom je mesno, znaci ne posti se.
paladinka wrote:Mozda kod nas , na zapadu se tog petka niko ne predrzava. Cak sta vise, na badnju vecer , kod nas je ono riba , krompir, znaci post , na zapadu se jede meso, sad recimo u Njemackoj opet zavisi od regije do regije, svinjsko pecenje, guska, recimo puno se pravi hrenovke sa krompir salatom ( to nikad nisam skontala zasto? ) , mesni ili fondue sa sirom. Saran je isto omiljeni jelo, ali izlazi iz mode. Ali uglavnom je mesno, znaci ne posti se.
paladinka wrote:Mozda kod nas , na zapadu se tog petka niko ne predrzava. Cak sta vise, na badnju vecer , kod nas je ono riba , krompir, znaci post , na zapadu se jede meso, sad recimo u Njemackoj opet zavisi od regije do regije, svinjsko pecenje, guska, recimo puno se pravi hrenovke sa krompir salatom ( to nikad nisam skontala zasto? ) , mesni ili fondue sa sirom. Saran je isto omiljeni jelo, ali izlazi iz mode. Ali uglavnom je mesno, znaci ne posti se.
U fr isto. Za žićbo se tradicionalno čereči guska
I ti dodjes ta ja dan i kazes jedes ribu , dan gdje se maltene ljudi prezderavaju u mesu
Il gluho bilo, dodje i kazes da ne jedes nikakve mrtve zivotinje. Pa jos dodas da ne pijes ni sokove. A nes ni slatko. Pocnes vaziti o ugljikohidratima..
Niemand wrote:Il gluho bilo, dodje i kazes da ne jedes nikakve mrtve zivotinje. Pa jos dodas da ne pijes ni sokove. A nes ni slatko. Pocnes vaziti o ugljikohidratima..
Ne znam Bgm, meni postaje iracionalan taj strah od moguce zatucanosti pa se povazdan provjeravas jesil u spagi sa drugima i da ne iskaces slucajno. Ta ako svi jedno, nes ni ti mimo svijeta.
Niemand wrote:Ne znam Bgm, meni postaje iracionalan taj strah od moguce zatucanosti pa se povazdan provjeravas jesil u spagi sa drugima i da ne iskaces slucajno. Ta ako svi jedno, nes ni ti mimo svijeta.
Niemand wrote:Ne znam Bgm, meni postaje iracionalan taj strah od moguce zatucanosti pa se povazdan provjeravas jesil u spagi sa drugima i da ne iskaces slucajno. Ta ako svi jedno, nes ni ti mimo svijeta.