Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#8526 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

Prpa.ba wrote: 09/09/2020 00:19 Cinjenicno tacno, mada i dalje stojim pri svom zakljucku: ustavno ustrojstvo moze biti odakle izviru nejasnoce i nepreciznosti, pa cak i otezavajuce okolnosti na osnovu kojih se razvije citav ekosistem problema (i prostora za lov u mutnom) sa kojima danas zivimo - ali nije formalno-pravna prepreka da se stvari i rjesavaju. Nasi najveci problemi su u primarnoj zdravstvenoj zastiti koja je uzasno potkapacitirana i u derutnom stanju, ali i u cinjenici da smo glavni finansijeri ustanove koju nemamo nacina kontrolisati. Oba problema imaju svoja odvojena rjesenja. Domove zdravlja mozemo rjesavati bez ustavno-zakonskih peripetija, a oko KCUS-a se mora istrcati na teren kreativnog tumacenja zakona i zavrtanja ruku drugim kantonima i Federaciji kako bi se Federaciju izbacilo iz procesa operativnog upravljanja ustanovom, a druge kantone svelo na realnu mjeru.
slažem se. domove zdravlja moramo rješavati jer je to mjesto gdje se pacijent prvi put javlja doktoru. doduše ambulanta, ali je ambulanta sastavni dio institucije koja se zove "ju domovi zdravlja". više puta sam osobno bio u milosti i nemilosti medicinske sestre kojoj je mrsko ustati i odnijeti moj karton doktorici, a da ne pričam o narednim problemima. ali opet ulazimo u leglo sda, gdje se zapošljavalo kako je tko stigao i koga je stigao. ne daj nam bože da se krene roviti po diplomama uposlenika domova zdravlja, svega bi se nagledali, a avdo avdić je to otprilike i slikovito prikazao.

drugi dio posta je možda jako klizav teren, jer bi tako sarajevo de facto preuzelo klinički centar i tek tada bi uslijedila prava averzija spram sarajeva. jebajiga, nisam doktor, niti kreativac da bih sada mogao pričati o rekonstrukciji kliničkog i uspotavljanju procesa operativnog upravljanja istim.
Posteno, politicki pristup nam se razlikuje. Moj prag tolerancije je sekundu bolje od bahate SDA, pa su svi redom padali osnovni test, od SBiH, preko SDP-a, do DF-a i SBB-a. Cetvorka je prva nakupina lokalnih politicara koja je prosla taj najmizerniji test, pa sada neka SDA sa ekipom pokusa preskociti malo vise postavljenu ljestvicu i imaju moj glas. :mrgreen:
dakle nikada nisam glasao za sda, niti bi moja ruka mogla zaokružiti bilo koga sa njihove liste. moja osobna uvjerenja su daleko od toga i kroz armiju i službu sam osjetio kakav je to sistem, kakva je to ideologija i koliko su ti ljudi beskrupulozni i bezosjećajni, da ih izbjegavam i komentirati. godinama sam glasao za sdp, bio član organizacije u centru sve dok prvi put nisu ušli u vlast pune četiri godine. oprostio sam im i koaliciju sa sda, ali stranački klijantelizam nisam mogao (od svih afera četvorke, čak 80% ih dolazi od strane sdpa, ako nisi znao). zvali su me nekoliko puta da se vratim, da ne odustajem, ali povratka nije bilo. poslije sam glasao za df, da bih skončao u našoj stranci u kojoj sam odavno bivši. ideološki mi je najbliži sdp, ali ljudi koji ga trenutačno vode nisu ni lj od ljevičara, kao ni s od socijaldemokrata. tu je izuzetak tuzla, gdje ima jako dobrih ljudi koji su već godinama na pozicijama i dobro rade. zato mi je prag tolerancije jako jako nizak i do boljih vremena i eventualno bolje lijeve stranke, križam listiće. možda ti ostaju upitnici iznad glave otkud etiketa da sam "dfovac". to se vuče iz kampanje kada sam pisao, a i sada mislim, da je bolje da vidimo komšića u predsjedništvu, nego čovića, a i generalno imam dobro mišljenje o njemu kao pojedincu, ali o njegovoj stranci mislim sve najgore.

ali ću uvijek reći da se sa šestorkom osjetila promjena, da se lakše disalo, da se osjećala sloboda kakvu još od alijanse nisam zapamtio. tada smo rušili i hdz i dobro ih skrkali. :lol: :lol:

Ja ipak preporucujem da se udubis, pa makar se i dodatno razocarao jer ipak na dva razlicita nacina posmatramo rad te vlade.

Ja sam iskreno najzadovoljniji stavkom oko skupstina javnih preduzeca. Klasicno bosansko rjesavanje problema otudjenih centara moci i spore birokratije, horuk, na granici legalnsoti, ali sustina je ispravna: za javna preduzeca odgovorni su Skupstina KS i Vlada KS, i ne trebaju postojati peripetije koje od svake kadrovske promjene prave trakavicu i novo skupljanje 18. ruke u Skupstini KS.
i na federalnom nivou su skupštine uređene na identičan način, samo što se tu preferira jedna osoba, sa jasnim obavezujućim uputama. u kantonu sarajevo su ostavili malo fleksibilnije i stavili do tri člana, što nužno ne znači da moraju biti tri. odlična stvar, ubrazava se proces smjene uprave, ali bivši članovi nekih nadzornih odbora su već pokrenuli tužbe protiv preduzeća, sa naznakom da skupština nije izabrana sukladno zakonu i da je to pogrešan način izbora skupštine.

Uredba o javnim nabavkama je ja mislim bila ona o dvostepenoj kontroli i objedinjavanju javnih nabavki. Meni je tu interesantniji bio ovaj dio oko objedinjenih nabavki. Umjesto 50 JU-ova koje sve rade svojih 50 nabavki, radila bi se jedna za sve pod okriljem ministarstva ili vlade. Ideja je da bi bile vece nabavke i atraktivnije cijene, uz veci interes javnosti za kontrolom jer su u pitanju znacajniji iznosi. :mrgreen: Nenadic je tu uredbu promptno prolongirao na 2021, medju prvim aktima petka 13. :mrgreen:
to je bila aktivnost ministarstva komunalne privrede koju su opstruirali svi generalni direktori javnih preduzeća iz komunalne privrede. dakle nabavke kao što su gorivo, mast za mašine, onda da se jednom godišnje nabavlja sitan inventar, papir za printanje, radne rukavice, gume za auta, jedna firma koja će održavati sva vozila i ne mogu se sjetiti još stavki. ali to su svi redom opstruirali iako je bilo par incijativa da se to uspostavi. osobno znam za dva puta i čak se drugi put forto uključio i sve je završilo na tome da im javna preduzeća nikada nisu dostavili spisak zajedničkih javnih nabavki. da je potrajala vlada, mislim da su imali snage da to dovedu u red i da istraju na tom prijedlogu.
Slobodan pristup Sluzbenim novinama KS je jedna od tih "u proceduri" stavki koja je zapela u administrativnim blokadama iako je odradjena finansijska i zakonska priprema. I to nisu blokade po pitanju zakonitosti, vec doslovno nestane pecat, pa nije poslan dopis, pa neko na bolovanju i ceka se referent... :mrgreen:

Ukidanje pausala je bio simbolican potez sa pristojnom ustedom (oko 150.000 KM, ako se ne varam).

Registri zaposlenih i imovine su vec ogolili dosta nepotizma, ukljucujuci i nepotizam unutar same Sestorke. Vrlo koristan potez, a lijepo je i vidjeti prekrsajne naloge svima koji su "zaboravili" prijaviti promjene u imovini nakon godinu dana. Duse drage, mislili da se to samo preda pocetkom mandata, pa da se do sljedeceg zaboravi sta je pisalo u prethodnom. :lol: Opet, bosansko rjesenje bosanskog problema, ima hrpu svojih nedostataka, ali je korak naprijed.

Radili su i na spajanju dva stambena fonda. To se bas treba zadubiti u skupstinske materijale pa vidjeti birokratski cvor koji su pokusavali raspetljati. Od preregistracije jednog fonda da bi bio kompatibilan sa drugim, pa onda dopune djelatnosti drugog, pa za sve cekaj odluku suda... mislim, sama cinjenica da pricamo o tome da su pokusali spojiti dvije institucije u jednu i pojednostaviti stvar meni govori dovoljno o nekakvoj pozitivnoj namjeri.

Izradjeni su i registri ratnih steta, mapa socijalnih prava, nastao je i nekakav polu-ozbiljan plan modernizacije infrastrukture i opreme GRAS-a...

Opet, ne kazem da nije bilo promasaja (tipa, stanice prije pruge) ili potencijalnog ugradjivanja u tendere, ali sve je to bilo amaterski i na nesto nizem nivou nego kada to radi SDA sa partnerima.
:thumbup:
Nekome sa visokim ocekivanjima poput tebe moze ne biti dovoljno, postujem, ali ja jednostavno ne vidim alternativu da realisticno nudi vise od Cetvorke. I ja bih Japanske i Norveske kadrove, ali nema ih u ponudi. :mrgreen:
pa slažem se ja da četvorka nema alternative, ali isto tako joj čuvam fige da su bili čistiji od sda, jer se trenutačno svi bave koronom i nisu počeli roviti po firmama. doduše, mnoge još nisu ni smijenili. to je ključni momenat kojeg čekam i svima će nam mnogo stvari biti jasnije. svi mi znamo da se kroz vladu i ministarstva ne izvlače pare, već da se to radi kroz javna preduzeća i ustanove. ne bi voljeli ni ti, ni ja, da jedno jutro pročitamo da su u nekom javnom preduzeću pepeljaru plaćali 50km po komadu, a ona realno vrijedi 5 ili 10km. kako poslije da se brane kada im netko kaže da su isti kao sda?

I ja smatram da je malo vjerovatno, ali stoji i to da je NiP usao duboko u SDA glasacku masineriju, vise me nista ne moze iznenaditi. :mrgreen:

Oduzio i ja, vracam se kracim komentarima... :mrgreen:
pogledao sam njegovo gostovanje na n1. možda je par stavki svima promaklo. prvo kritikuje fahru, pa kaže imamo preko 18 ruku bez sbba. možda biti udica da se fahro upeca, a može biti da je dino već u nekim pregovorima sa dfom. misilm da čampara nije, niti da to čampara smije uraditi.

a to za sda. na listi nipa u centru, do broja 15 se nalazi jedan gospodin kojeg osobno poznajem. prije nekih četiri godine, taj gospodin mi je rekao, citiram "samo me smrt može izbaciti iz sda", a danas je na listi naroda i pravde. malo sam ga zezao na taj račun, ali ima svoje razloge što je to tako. dakle i ja mislim da je nip doista ušao u bazu sda, duboko.

sretno bilo, možda nekada i popijemo jutanju kavu preko puta bbi centra. imali bi dosta tema za otvoriti.
A_A_AKCIJA

#8527 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

malakh wrote: 09/09/2020 02:20 ne bi voljeli ni ti, ni ja, da jedno jutro pročitamo da su u nekom javnom preduzeću pepeljaru plaćali 50km po komadu, a ona realno vrijedi 5 ili 10km. kako poslije da se brane kada im netko kaže da su isti kao sda?
Ono kada digneš kredit, pa nekoga pljuješ u budućnosti, jer si se obrukao sa dosadašnjim pokušajima iz stvarnog vremena...

Minority report, drugi dio, režiju potpisuje malak... :D
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#8528 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

A_A_AKCIJA wrote: 09/09/2020 16:44
malakh wrote: 09/09/2020 02:20 ne bi voljeli ni ti, ni ja, da jedno jutro pročitamo da su u nekom javnom preduzeću pepeljaru plaćali 50km po komadu, a ona realno vrijedi 5 ili 10km. kako poslije da se brane kada im netko kaže da su isti kao sda?
Ono kada digneš kredit, pa nekoga pljuješ u budućnosti, jer si se obrukao sa dosadašnjim pokušajima iz stvarnog vremena...

Minority report, drugi dio, režiju potpisuje malak... :D
a i radnici toplana.

https://faktor.ba/vijest/radnici-toplan ... adi/96992

lutka za pruzanje prve pomoci, od strane sdpovaca placena 5000km. doduse nije jutro, vec poslijepodne.

pa zar ima vecih kriminalaca?
Dzematlija

#8529 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Dzematlija »

Prpa.ba wrote: 08/09/2020 21:54 Sto se tice konkretnih poteza, sam sam sebi dosadan sa listom koju kopiram iz teme u temu:
Prpa.ba wrote: 14/12/2019 16:59 Sto se tice obecanja i realizacije, vrijeme je da osvjezim brojac.

Skupstina KS, rad Vlade i Ministarstava
  • Nadleznosti Grada Sarajeva ce se nastojati prenijeti na Kanton Sarajevo cime ce se ovaj dodatni nivo vlasti prakticno ukinuti.
  • Sveukupni troskovi kantonalne administracije (biranih i imenovanih lica kao i strucnog osoblja i saradnika) bi trebali ostati isti ili biti smanjeni kroz 4 godine, sto uz zdravu dozu inflacije moze dati lijep efekat.
  • Plate zastupnika ce se nastojati vezati za njihovo prisustvo i aktivnost na sjednicama - ocekujmo dosta poslanickih intervencija pro-forme i boravaka na sjednicama "do dzume".
  • Ukinuti ce se pausali za profesionalne zastupnike. (usvojeno)
  • Javno ce biti objavljen historijat glasanja svakog zastupnika u Skupstini KS po svakoj tacki po kojoj se izjasnjavao.
  • Relaksirati ce se propisi o tome ko i kada moze prisustvovati sjednicama Skupstine KS.
  • Sjednice ce biti redovno prenosene minimalno putem internet stranice Vlade i Skupstine KS i TVSA
  • Svi zakonski akti automatski ce dobijati svoje preciscene tekstove.
  • Svi akti i pravilnici svih pravnih lica kojima je osnivac Kanton Sarajevo ce biti objavljivani u Sluzbenim novinama KS. Sluzbene novine KS ce biti besplatno pristupacne gradjanima putem interneta. (u proceduri)
  • Sve institucije i organizacije ciji je osnivac KS ce objaviti, kroz jedinstveni registar, sve zaposlene ukljucujuci i plate i pozicije. Ostaje nejasno kako ce to proci uz postojeci zakon o zastiti licnih podataka.
  • Predvidja se povecanje odgovornosti upravljackih ,rukovodnih i nadzornih struktura javnih preduzeca kada se utvrdi nepostivanje odluka Vlade i Skupstine KS (postojeci sistem Skupstina ukinut, Skupstine sada cine opunomocenici Vlade KS direktno odgovorni Vladi KS)
  • Javne nabavke biti ce nadzirane u dva stepena tj. kroz elemente vlasti i elemente NVO sektora i zainteresovanih gradjana (primjena od 01.01.2020.)
  • Procedura smjene Vlade KS ce biti postrozena - sjednica ce biti moguca samo nakon podnošenja 18 potpisa zastupnika nove vecine, novog premijera i svih resornih ministara
Privreda i porezi
  • Sveukupni obim parafiskalnih nameta ce se nastojati smanjiti. Nameti za turizam i sumske naknade ce biti ukinuti. (ukidanje parafiskalnog nameta sumske naknade u proceduri, sljedeca na redu Turisticka naknada)
  • Pragovi oporezovanja za poklone i nasljedje ce biti povecani u odnosu na postojeca rjesenja.
  • Ukinuti ce se ili umanjiti porezi i takse na prvu nekretninu
  • Nekoristene privatne i poslovne nekretnine bit ce dodatno oporezovane.
  • Porezne olakšice za samouposlene radnike
  • Porezne olakšice pri registraciji hibridnih i plinskih vozila
  • Propisi za otvaranje i funkcionisanje obrta ce biti pojednostavljeni
  • Jedinstveni sistem naplate taksi za izdavanje smještaja putem interneta
  • Oštrije kazne za ekološke prekršaje
Infrastruktura
  • Nabava visenamjenskog helikoptera za MUP KS (projekat razradjen i uvrsten u prijedlog Budzeta KS 2020.)
  • Implementirati ce se projekat gradnje muzeja Ars Aevi
  • Završetak objekta ASU (obezbjedjena finansijska konstrukcija, radovi u toku)
  • Implementacija projekta toplovoda Kakanj - Sarajevo
  • Izgradnja IX transverzale
  • Izgradnja I transverzale (eksproprijacije u uzurbanoj proceduri)
  • Izgradnja kružnih tokova od Jošanice do centra Sarajeva (zavrsen kruzni tok kod spoja Vogosce na A1)
  • Potpuna Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže
  • Uvesti ce se video nadzor na turistički atraktivnim lokacijama (projekat pokrivanja ulaza, izlaza i znacajnih lokacija videonadzorom u toku)
  • Spajanje Fonda KS za izgradnju sa Kantonalnim Stambenim Fondom (u toku restruktuiranje fondova kako bi se pravno mogli spojiti)
  • Osiguravanje zaštitnog zelenog pojasa, povećanje broja parking mjesta, obavezne zelene površine za rekreaciju kao standard u gradnji
  • Implementacija registra ratnih šteta i prioritizacija rekonstrukcije (registar zavrsen)
  • Uređenje Darive
  • Implementacija projekta Čista MIljacka
  • Uredjenje i unapredjenje izletista Skakavac, Trebevic i Bijambare
  • Utopljavanje i rekonstrukcija fasada javnih ustanova sa vlastitim kotlovnicama (radovi u toku na nizu javnih objekata)
Javni saobracaj
  • Restruktuiranje GRAS-a s ciljem formiranja "zdravog" subjekta - zazelimo dobrodoslicu kompaniji Sarajevski Elektricni Transport :mrgreen:
  • Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica (glavni projekat uradjen, iznos 46 miliona KM, slijedi eksterna revizija, eksterna revizija gotova, projekat spreman za implementaciju u 2020.)
  • Uvodjenje jedne karte za gradski saobracaj, sve vidove transporta, praceno elektronskom prodajom i validacijom karata (od maja penzionerski kuponi vrijede kod oba prevoznika, od septembra ucenicki i studentski kuponi vrijede kod oba prevoznika, elektronska prodaja i validacija na cekanju do 2020.)
  • Implementacija sistema za praćenje i najavu javnog prevoza
  • Sigurnosne kamere u vozilima gradskog prevoza (projekat isplaniran, probna implementacija u par tramvaja, puna implementacija od slejdece godine)
  • Prigradski željeznički saobraćaj u saradnji sa ŽFBiH: Sarajevo-Ilijaš, Sarajevo-Hadžići i osiguravanje pružnih prelaza
  • Javno-privatno partnerstvo za gradska bicikla
  • Zakonski ce se regulisati i pokrenuti uklanjanje neregistrovanih vozila sa javnih parking povrsina (u proceduri)
Komunalna privreda
  • Provesti ce se revizija kantonalnih preduzeca komunalne privrede - profitabilna i preduzeca sa minimalnim gubicima ce se objediniti u Sarajevski Holding.
  • Rješavanje deponije Smiljevići (mjere rada odredjene na tematskoj sjednici Skupstine KS, sredstva planirana u budzetu za 2020.)
  • Individualni vodomjeri u domacinstvima
  • Elektronska naplata komunalnih usluga
  • Jedinstveni račun za komunalne usluge
  • Promjena obračunavanja plaćanja naknada za odvoz smeća za pravna lica (uvrsteno kao prioritet u radu Ministarstva komunalne privrede, potvrdjeno na sastanku sa udrugom poslodavaca)
Zdravstvo, kultura i obrazovanje
  • Uvesti ce se jedinstveni kupon za pristup svim institucijama kulture
  • Besplatni udžbenici u osnovnim školama
  • Jedan udzbenik po predmetu za cijeli Kanton
  • Eksterna matura u srednjim školama
  • Reevaluacija devetogodisnjeg osnovnog obrazovanja
  • Zdrava uzina u odgojnim i obrazovnim ustanovama
  • Obavezni drutvenokorisni vannastavni rad u srednjim skolama
  • Besplatno obrazovanje za redovne studente
  • Definisanje "osnovnog paketa zdravstvenih usluga" - nedefinisano, moguce da se radi o univerzalnom zdravstvenom paketu bez obzira na placanje doprinosa
  • Elektronske uputnice
  • Online zakazivanje termina u domovima zdravlja
  • Dostupnost ličnog zdravstvenog kartona putem interneta
  • Povećanje broja timova porodične medicine (timovi u procesu sirenja)
Za prvu godinu mandata i uz sve opstrukcije, ovo je na zavidnom nivou. :thumbup:
S obzirom na zaista, za nase uslove, kulturno nizak i broj i obim afera, mogu reci da je u pitanju pristojno uspjesan eksperiment za koji zelim da se nastavi.

Sto se tice price o rusenju Vlade KS, odgovorno tvrdim da ako mogu, da nema oportunijeg trenutka od kraja septembra da se krene u to. Formalno rusenje trenutne Vlade KS moze izborne rezultate Cetvorke pogurati dodatnim entuzijazmom i referendumskom atmosferom na dan izbora, a to bi cak moglo biti dovoljno za pristojnu pobjedu. U doba pandemije to nije mala stvar. Ako se rusenje otegne a kampanja vec krece, nista od toga.

EDIT: da ne ostanem nedorecen po pitanju zdravstva, u vladi sestorke to je bio ubjedljivo najzapostavljeniji resor i to je fakt. Politicko obrazlozenje je da je to zavaljen resor koji je otisao SDA satelitima unutar Sestorke kao kalkulisani rizik dok se kupuje vrijeme da se odradi stagod u drugim resorima. Meni se svidjelo da nisu popustili sindikatu jer je trebao konsenzus Vlade, pa SDA sateliti nisu mogli sami reagovati.
:thumbup:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#8530 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by un1ted »

malakh wrote: 08/09/2020 23:21 1. za pokretanje procedure izglasavanja nepovjerenja vladi ks je potrebno 12 potpisa, što četvorka u ovom trenutku ima i to mogu već sutra pokrenuti. zašto ne idu u tom pravcu?
Ne mogu da vjerujem da ovo pitaš već treći put. Šta znači 12 ako nema OSIGURANIH 18+ i sigurnost da se nece ponoviti izdaja ala komsic kada mu se ponudi stolica? Da padne vlada do nove godine, pa u avgustu opet?
Styling

#8531 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Ne znam da li je neko upratio, ali juce je usvojen rebalans budzeta Grada Sarajeva, po Skakinom receptu, dodato je 10 miliona za njegove predizbrorne projekte (citaj potrebe). Budzet je usvojen glasom Srdjana Srdica, koji je do sada promijenio jedno tri stranke, a trenutn je clan NiP-a. Nije ispostovao nalog stranke jer mu je Skaka zaposlio zenu.

Ovi preletaci mogu NiP skupo kostati na narednim izborima. Ne znam zasto, ali koliko cujem, Dino bas neke od njih forsira na listama.
Banksy

#8532 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Banksy »

Srđan Srdić, Almedin Miladin, sve Skakina ekipa, a kod Kifle.

Zanimljivo.

edit, a trač kaže da SDA neće podržati Skaku u eventualno novom manadatu, iako je on već duboko u predizbornoj.
Ako je Srdićev glas zaista bi presudan, onda je priča ozbiljna.
malakh

#8533 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

un1ted wrote: 10/09/2020 11:25
malakh wrote: 08/09/2020 23:21 1. za pokretanje procedure izglasavanja nepovjerenja vladi ks je potrebno 12 potpisa, što četvorka u ovom trenutku ima i to mogu već sutra pokrenuti. zašto ne idu u tom pravcu?
Ne mogu da vjerujem da ovo pitaš već treći put. Šta znači 12 ako nema OSIGURANIH 18+ i sigurnost da se nece ponoviti izdaja ala komsic kada mu se ponudi stolica? Da padne vlada do nove godine, pa u avgustu opet?
ne pitam, nego konstatiram. postoji razlika. valja skupiti 18, a kako stvari sada stoje cetvorka ima 18 ruku. sto ne znaci da ce ih u 12 mjesecu imati.

fuj je sve ovo. odavno mi se ogadilo.
Styling

#8534 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Banksy wrote: 10/09/2020 12:37 Srđan Srdić, Almedin Miladin, sve Skakina ekipa, a kod Kifle.

Zanimljivo.

edit, a trač kaže da SDA neće podržati Skaku u eventualno novom manadatu, iako je on već duboko u predizbornoj.
Da. On je naravno uz fanfare primljen u NiP i na prvom zadatku pao, a vec je isposlovao da bude na listi na Novo Sarajevo. Uglavnom, glavobolja za NiP u najavi.
Imaju i jos jednog tezeg preletaca u Novom gradu Hamzu Zornica, koji nema u kojoj stranci nije bio, od SBB-a, preko BPS, i Stranke za BiH, sada se nasao NiP-u i naravno odmah je na listi za Novi grad.
Banksy

#8535 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Banksy »

Styling wrote: 10/09/2020 14:59
Banksy wrote: 10/09/2020 12:37 Srđan Srdić, Almedin Miladin, sve Skakina ekipa, a kod Kifle.

Zanimljivo.

Da. On je naravno uz fanfare primljen u NiP i na prvom zadatku pao, a vec je isposlovao da bude na listi na Novo Sarajevo. Uglavnom, glavobolja za NiP u najavi.
Imaju i jos jednog tezeg preletaca u Novom gradu Hamzu Zornica, koji nema u kojoj stranci nije bio, od SBB-a, preko BPS, i Stranke za BiH, sada se nasao NiP-u i naravno odmah je na listi za Novi grad.
On je DF preletač koji je bio suzdržan pri pokušaju da se dvorani u NSu da ime Gorana Čengića. Kako izgleda, SDA investicija koja čeka svojih pet minuta. Već dovoljno notorni lik da ga se uopće uzima u stranku.
Gore od sljepila ili sitnog interesa NiPa, mogla bi samo biti njihova svjesna odluka da odigraju za Skaku.
Odnos vrha stranke prema njemu u narednim danima, reći će nam šta je u pitanju. Nadajmo se najboljem.
Styling

#8536 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Banksy wrote: 10/09/2020 15:28
Styling wrote: 10/09/2020 14:59

Zanimljivo.

On je DF preletač koji je bio suzdržan pri pokušaju da se dvorani u NSu da ime Gorana Čengića. Kako izgleda, SDA investicija koja čeka svojih pet minuta. Već dovoljno notorni lik da ga se uopće uzima u stranku.
Gore od sljepila ili sitnog interesa NiPa, mogla bi samo biti njihova svjesna odluka da odigraju za Skaku.
Odnos vrha stranke prema njemu u narednim danima, reći će nam šta je u pitanju. Nadajmo se najboljem.
Navodno je nakon vise poziva od strane celnika stranke juce rekao kako on nema ni prema kome nikakvu obavezu i da on "od toga zivi". Milsim da je prije kukavicje jaje nego skriveni dzoker.
drug_profi

#8537 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Ne može ni Kifla sve rješavat sam, nit može stići.
Pitanje je da li su oni koji se bave kadrovskom agenti tajne sile i strateski rasporedjuju svoje ljude na liste.
Styling

#8538 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

drug_profi wrote: 10/09/2020 16:06 Ne može ni Kifla sve rješavat sam, nit može stići.
Pitanje je da li su oni koji se bave kadrovskom agenti tajne sile i strateski rasporedjuju svoje ljude na liste.
Odlicno pitanje. Mada je u nekim slucajevima (kao u slucaju Srdica) on licno insistirao. A da ima namjestanja listi, to svakako. Svako svog gura pa na kraju niko da osvoji glasove.
MaksprotivMarksa

#8539 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MaksprotivMarksa »

Precjenjujete ljude koji su na listama, svaki dijete moze na listu, ljudi se mole da idu, a nece, Srdica je Dino primio, kada zajebe onda neka Dino objasni.

Upoznao sam se malo sa listama NiP-a i stvarno ima komicnih likova, sve strukturice iz SDA su ovdje naslo mjesto, 18i esalon, ja se samo nadam da ce se to moci iskontrolisrati, ako se do 2022. godine ne izjjedre kadrovi koji su iznad Okerica, Arche, Mekica, Selimbegovica, Delica, od stranke nece biti nista, nece postojati 2026. godine.

Najvise me brinu ovi okorjeli sdaovci koji i ne kriju da bi sutra u koaliciju sa SDA da se pruzi prilika, odnosno da se otjera par ljudi iz SDA, zbog tog sukoba Kemo, Seta i ekipica protiv Hubijara, Sarajlica, tuzno je to sve.
Banksy

#8540 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Banksy »

Rebalans budžeta Grada Sarajeva u iznosu od 24 miliona i 124.264 KM usvojen je jučer.

Odlučeno je i da se Grad zaduži kod razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine u iznosu od 10 miliona KM.

Ma, bravo.
Last edited by Banksy on 10/09/2020 17:51, edited 1 time in total.
_Reds_

#8541 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _Reds_ »

Klub Amela Mekića je dobio prilično velika sredstva od Općine Centar, zanimljivo.
malakh

#8542 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

Styling wrote: 10/09/2020 15:36
Navodno je nakon vise poziva od strane celnika stranke juce rekao kako on nema ni prema kome nikakvu obavezu i da on "od toga zivi". Milsim da je prije kukavicje jaje nego skriveni dzoker.
i šta čovjek da kaze na to? 99% ih je takvih, koji mijenjaju stranke kao čarape.

da li je taj srdic na listi nipa u nekoj općini?
Emiremir33

#8543 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Emiremir33 »

Styling wrote: 10/09/2020 16:20
drug_profi wrote: 10/09/2020 16:06 Ne može ni Kifla sve rješavat sam, nit može stići.
Odlicno pitanje. Mada je u nekim slucajevima (kao u slucaju Srdica) on licno insistirao. A da ima namjestanja listi, to svakako. Svako svog gura pa na kraju niko da osvoji glasove.
O kojem Srdiću govoriš?
high_volume

#8544 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by high_volume »

_Reds_ wrote: 10/09/2020 17:50 Klub Amela Mekića je dobio prilično velika sredstva od Općine Centar, zanimljivo.
Kako klubovi dobijaju općinski novac, na koji račun, za koje potrebe?
Styling

#8545 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

malakh wrote: 10/09/2020 21:24
i šta čovjek da kaze na to? 99% ih je takvih, koji mijenjaju stranke kao čarape.

Jeste u Novom Sarajevu.
Styling

#8546 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Emiremir33 wrote: 10/09/2020 21:41
O kojem Srdiću govoriš?
Srdjanu Srdicu, vjecnom vijecniku Novog Sarajeva i dezurnom preletacu.
malakh

#8547 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

Styling wrote: 11/09/2020 06:38
malakh wrote: 10/09/2020 21:24

Jeste u Novom Sarajevu.
proguglah i naletih na ovo.

https://www.fokus.ba/vijesti/bih/nasa-s ... vu/545220/
“Vijećnici Demokratske fronte u Novom Sarajevu, Srđan Srdić i Adem Olovčić, su svojim izlaskom iz stranke ispred koje su izabrani, ukinuli mogućnost formiranja građanske većine, ne samo u Novom Sarajevu, već i u Gradskom vijeću Sarajeva, čime su na korak do potpune vlasti doveli SDA”, kazao je Handžić.
ovako se i df raspao. prihvatao preletace, koji su ulazili u vijeca i skupstine i onda napustali stranku i priklanjali se vecini.

to je doista nemoguce sprijeciti i ne razumijem kakva je moc tih preletaca da ima druge stranke ponovno povjeruju i pruze im mogucnost sa budu birani, uz ogroman procenat izdaje nakon izbora.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#8548 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by izvrsni direktor »

Df i neka "gradjanska vecina". Df kao bio protiv sda :lol:
Emiremir33

#8549 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Emiremir33 »

O kojem Srdiću govoriš?
A Srdjan ,trudi se bar po onoj njegovoj fb stranici,non stop je u pokretu
Styling

#8550 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Emiremir33 wrote: 11/09/2020 08:07
O kojem Srdiću govoriš?
A Srdjan ,trudi se bar po onoj njegovoj fb stranici,non stop je u pokretu
Da, za svoj ceif i licne ciljeve.
Post Reply