PC gamerske konfiguracije
Moderator: Benq
- Averus
#8526 Re: PC gamerske konfiguracije
Meni je glavna motivacija za "legalizaciju" to što ne želim kojekakve aktivatore, crackove, pa da mi komp postane mining rig, a da ni ne znam 
- typeOnegative
#8527 Re: PC gamerske konfiguracije
I to , da naravno . bas se to desilo liku u internet clubu kojeg odrzavam . Zove neki dan , kaze , nesto mi slabo rade kompovi , steka CS bla bla . Ja tamo , malo prorovarim kad na 5 od 8 kompova " miner " kopa ko bager

-
relevantan
#8528 Re: PC gamerske konfiguracije
Naručih i ja napokon MMO miš da mi odgovara, a da ne moram prodati kravu za njega.
https://www.logitechg.com/en-roeu/produ ... ming-mouse
42 eura iz Švabije što je znatno jeftinije od lihvara sa pika.
https://www.logitechg.com/en-roeu/produ ... ming-mouse
42 eura iz Švabije što je znatno jeftinije od lihvara sa pika.
-
invincible1921
#8529 Re: PC gamerske konfiguracije
Gdje bi mogo prodat komp a da nije pik dao bi ga za 50
- avaks
#8530 Re: PC gamerske konfiguracije
Kakav komp za 50? Ide li gta 5 u full?
-
invincible1921
#8531 Re: PC gamerske konfiguracije
Veze neam to mi drug reko da ga mogu za 50 xd napisat cu konf ako te zanimaavaks wrote:Kakav komp za 50? Ide li gta 5 u full?
-
l33t
#8532 Re: PC gamerske konfiguracije
50 za citav pc? pisi komponente ovdje razgrabice se 
- Averus
#8533 Re: PC gamerske konfiguracije
Imas li kakav dobar HDD u njemu?

- Kal El
#8534 Re: PC gamerske konfiguracije
Da i ovdje pokusam
Samo 150KM!
FC5 sam vrijedi vise od 100KM!
Mozete me kontaktirati preko PM-a, dat cu vam DIscord i sve sto treba da vam pokazem da nije neki scam, ne koristim steam vise i ne treba mi.
I svi accounti koji dodju uz igre (R Social Club, Uplay, itd)

Uplata najradije preko PayPal-a.
Igre koje su vrijedna spomena:
Dying Light - Enchanced Edition
Arma 3 - Malden/Zeus
AC Untiy
Batman Arkham Knight GOTY
Fallout 4
Far Cry 5
The Forest
Gang Beasts
Garry's Mod
Grand Theft Auto 5
H1Z1
Just Cause 3
Miscreated
NBA 2K17
Payday 2
PUBG
Quake Champions
Rise of the Thomb Raider
Sleeping Dogs Defenitive Edition
This War of Mine
Tom Clancy's Ghost Recond Wildlands - Gold Edition + PVP kupovine
Samo 150KM!
FC5 sam vrijedi vise od 100KM!
Mozete me kontaktirati preko PM-a, dat cu vam DIscord i sve sto treba da vam pokazem da nije neki scam, ne koristim steam vise i ne treba mi.
I svi accounti koji dodju uz igre (R Social Club, Uplay, itd)

Uplata najradije preko PayPal-a.
Igre koje su vrijedna spomena:
Dying Light - Enchanced Edition
Arma 3 - Malden/Zeus
AC Untiy
Batman Arkham Knight GOTY
Fallout 4
Far Cry 5
The Forest
Gang Beasts
Garry's Mod
Grand Theft Auto 5
H1Z1
Just Cause 3
Miscreated
NBA 2K17
Payday 2
PUBG
Quake Champions
Rise of the Thomb Raider
Sleeping Dogs Defenitive Edition
This War of Mine
Tom Clancy's Ghost Recond Wildlands - Gold Edition + PVP kupovine
- hekaton
#8535 Re: PC gamerske konfiguracije
jel kupovao neko NAS storage...kakve su preporuke za pik
-
relevantan
#8536 Re: PC gamerske konfiguracije
Pik ili negdje drugo je nebitno, gledaj da je novo i da ima garanciju koju možeš na internetu provjeriti za svaki model. Što se tiče brendova, imaš dvije konkretne opcije: Synology ili Qnap. Ove igračke tipa WD Mycloud i slično prekriži jer to je sve osim NAS server. Ja godinama već koristim Synology kući i prezadovoljan sam. NAS-ovi inače ne dolaze sa diskovima, tako da moraš uračunati taj trošak pogotovo ako uzmeš model za više diskova.hekaton wrote:jel kupovao neko NAS storage...kakve su preporuke za pik
- ferratilis
#8537 Re: PC gamerske konfiguracije
Nije mi jasno zasto Amazon naplacuje shipping i import fees cak i ako u katalogu pise da je free shipping
I zasto import fees kad je kod nas ukinuta carina na proizvode do 300KM? btw znam da je pogresna tema, ali razumijete zasto postavljam 

- avaks
#8538 Re: PC gamerske konfiguracije
Je li preko DHL šalju?
Garant njihovi špediteri pa lupaju...
@Kal
dobra kolekcija, ja bih kupio ali nemam kad igrat jbg. Sretno i vrijedi svake marke nalog!
Garant njihovi špediteri pa lupaju...
@Kal
dobra kolekcija, ja bih kupio ali nemam kad igrat jbg. Sretno i vrijedi svake marke nalog!
- ferratilis
#8539 Re: PC gamerske konfiguracije
Ima li iko ovdje da je nesto kupio preko Amazona, a da nije morao platiti ogroman shipping cost? Cisto me zanima, jer za svaki proizvod koji sam gledao, shipping je preko $50
- Averus
#8540 Re: PC gamerske konfiguracije
Na ovo bih dodao i da, ako uzmeš Synology, ne uzimaš onaj sa Intel Atom procesorom jer ima probleme tipa "spalila se ploča moraš vaditi podatke kroz linux"relevantan wrote:Pik ili negdje drugo je nebitno, gledaj da je novo i da ima garanciju koju možeš na internetu provjeriti za svaki model. Što se tiče brendova, imaš dvije konkretne opcije: Synology ili Qnap. Ove igračke tipa WD Mycloud i slično prekriži jer to je sve osim NAS server. Ja godinama već koristim Synology kući i prezadovoljan sam. NAS-ovi inače ne dolaze sa diskovima, tako da moraš uračunati taj trošak pogotovo ako uzmeš model za više diskova.hekaton wrote:jel kupovao neko NAS storage...kakve su preporuke za pik
Sve ostalo oko Synologyja
Može li meni neko preporučiti dobar HDD ~2TB, da služi na duže staze?
- rolltroll
#8541 Re: PC gamerske konfiguracije
od HDD jedino mogu preporučiti WD BLACK. Za moga života, ti me diskovi nikad nisu iznevjerili. Posljednji je vrtio 8 godina bez ijednog bad sectora, dakle i nakon 8 godina kao nov ostao. Sad sam uzeo novi disk, i prvi put sam se spustio stepenicu niže uzevši WD BLUE. Kako će se ponašati ne znam ali ne očekujem previše od istog, tako da ništa vrijedno neću spašavati na njemu. Inače WD Black je duplo skuplji od Blue tako da je to jedini razlog bio za odabir istog. Zbog toga što se tebi desilo, ja sve svoje bitne podatke spašavam na više uređaja, poput eksternog diska, raznih clouda itd. jer to su realne opasnosti za sve korisnike digitalnih podataka.Averus wrote:Može li meni neko preporučiti dobar HDD ~2TB, da služi na duže staze?
- dzeko1
#8542 Re: PC gamerske konfiguracije
Ja koristim WD Green već dugo godina, na HDD Sentinelu mi javlja da je status diska "PERFECT", power on time je oko 1000 days, a piše da je ostalo još toliko otprilike, plus sam ga jedno vrijeme koristio čak i kao sistemski disk 
- avaks
#8543 Re: PC gamerske konfiguracije
Obična termalna pasta, ništa specijalno, uglavnom za navedfeni procesor blago preporučujem i neki aftermarket kuler.
Kod mene je na istom bio Hyper 212+ jer ga stock nije mogao ohladiti u loadu (odnosno da bi koliko toliko spustio temperature išao je do 6k obrtaja što je prebučno).
Kako god osjetiće razliku i s procesorom a pogotovo s više memorije i SSD.
Grafika za takvu konfu kao i napojna sasvim ok
Kod mene je na istom bio Hyper 212+ jer ga stock nije mogao ohladiti u loadu (odnosno da bi koliko toliko spustio temperature išao je do 6k obrtaja što je prebučno).
Kako god osjetiće razliku i s procesorom a pogotovo s više memorije i SSD.
Grafika za takvu konfu kao i napojna sasvim ok
- Averus
#8544 Re: PC gamerske konfiguracije
Slažem se 
Kod mene ni 212 + nije mogao ohladiti "kako treba"
taj procesor mi je znao ljeti i do 90 stepeni skočiti, pa sam radio one finte tipa kućni ventilator povalio pored kompa da bih šutao BF3
Kod mene ni 212 + nije mogao ohladiti "kako treba"
taj procesor mi je znao ljeti i do 90 stepeni skočiti, pa sam radio one finte tipa kućni ventilator povalio pored kompa da bih šutao BF3
- Averus
#8545 Re: PC gamerske konfiguracije
@rolltroll & @dzeko1 hvala i kontao sam uzeti WD black, ali eto reko' da se raspitam. Vidim i hitachi hvale...
- avaks
#8546 Re: PC gamerske konfiguracije
Tiši je sigurno, a pretpostavljam i bolji, barem ima tih heat pipeova 
A vidjećeš kada sve sklopiš, preporuka u kućištu odmah kablove da središ fino i obavezno naprijed jednu 120mm da ubacuje hladan zrak i nazad isto tako samo da izbacuje.
To je dodatnih 20ak KM a puno znači vjeruj
A vidjećeš kada sve sklopiš, preporuka u kućištu odmah kablove da središ fino i obavezno naprijed jednu 120mm da ubacuje hladan zrak i nazad isto tako samo da izbacuje.
To je dodatnih 20ak KM a puno znači vjeruj
- avaks
#8547 Re: PC gamerske konfiguracije
Katastrofa na pomolu, ali čut će se
Ne što se spajanja tiče nego je kućište preloše, sva vrućina ode na napojnu a protok zraka nula.
Ne sređuju se kablovi samo zbog izgleda, fin protok zraka 5-10 stepeni obara svim komponentama a velika je razlika ako ti taj Phenom bude radio na 50 ili 55 u fulu jer će se na 60 gasiti zbog sebe
Uglavnom sretno, možda i ne budem u pravu ali sam par godina isti procesor koristio i što kaže kolega pri opterećenju zna biti zeznut
Ne što se spajanja tiče nego je kućište preloše, sva vrućina ode na napojnu a protok zraka nula.
Ne sređuju se kablovi samo zbog izgleda, fin protok zraka 5-10 stepeni obara svim komponentama a velika je razlika ako ti taj Phenom bude radio na 50 ili 55 u fulu jer će se na 60 gasiti zbog sebe
Uglavnom sretno, možda i ne budem u pravu ali sam par godina isti procesor koristio i što kaže kolega pri opterećenju zna biti zeznut
-
l33t
#8548 Re: PC gamerske konfiguracije
Nema od tog kucista hajra 
- Averus
#8549 Re: PC gamerske konfiguracije
Samo pazi da ti zica ne dohvati kuciste, hoce spaliti diskove isl. 
- avaks
#8550 Re: PC gamerske konfiguracije
A nije problem što se grije, nego što će se brzo pregrijati pa gasiti.
Uglavnom vidjećeš stanje, pogotovo sad dok su vrućine ako mu ne bude frke onda valja, u suprotnom, do 50KM imaš MS kućišta svakojakih a bitno je samo da možeš kablove fino posložiti zbog protoka zraka i naprijed i nazad po jedan 12cm kuler barem (oni su do 10km oni obični) i da je napojna na dnu a ne gore pa da prema njoj sav vruć zrak ide i da ga kovitla oko procesora i memorije.
Znači nije neko ulaganje kada sve sabereš ali da znaš šta ti je činiti ako temperatura bude pravila probleme.
Uglavnom vidjećeš stanje, pogotovo sad dok su vrućine ako mu ne bude frke onda valja, u suprotnom, do 50KM imaš MS kućišta svakojakih a bitno je samo da možeš kablove fino posložiti zbog protoka zraka i naprijed i nazad po jedan 12cm kuler barem (oni su do 10km oni obični) i da je napojna na dnu a ne gore pa da prema njoj sav vruć zrak ide i da ga kovitla oko procesora i memorije.
Znači nije neko ulaganje kada sve sabereš ali da znaš šta ti je činiti ako temperatura bude pravila probleme.