A ti si valjda jedino u stanju opsovati prehrambenu namirnicuVelkoski wrote:pa jebote, ti nisi u stanju procesuirati dvije informacije
Popularne stvari koje ne kontam
- Toffee karamela
#8526 Re: Popularne stvari koje ne kontam
- uglavnomja
#8527 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ja se iskreno nadam da je karamela u pravu
a i wikipedija kaze isto
"Ovo je spisak najgledanijih videa na YouTubeu. Spisak uključuje 30 najgledanijih videa svih vremena na YouTubeu. [1] Videa koja nisu uključena u ovaj spisak su videa koje YouTube sumnjiči da imaju "viewer count manipulation", tj. manipulaciju pregleda. [2]"
odje je spisak, ja znam par likova, ali nijedno nikad od mene nije dobilo klik, vecina totalni anonimusi, osim gangajm stajla
koji je suveren
a na dnu je izvor podataka o laznim glasovima, ko ima zivaca i razumije se
https://bs.wikipedia.org/wiki/Spisak_na ... a_YouTubeu
a i wikipedija kaze isto
"Ovo je spisak najgledanijih videa na YouTubeu. Spisak uključuje 30 najgledanijih videa svih vremena na YouTubeu. [1] Videa koja nisu uključena u ovaj spisak su videa koje YouTube sumnjiči da imaju "viewer count manipulation", tj. manipulaciju pregleda. [2]"
odje je spisak, ja znam par likova, ali nijedno nikad od mene nije dobilo klik, vecina totalni anonimusi, osim gangajm stajla
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#8528 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ovo ti anonimusi?
Zvijezda do zvijezde, makar kada je u pitanju svjetska muzika
Al' garant su i oni uplatili... One Republic samo za ovaj video uplatio, za ostale nije im'o para

Zvijezda do zvijezde, makar kada je u pitanju svjetska muzika
-
SG-1
#8529 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ali to odluči robot a ne čovjek o tome se radi, zato su problemi sa ruskim videom, nekim videom iz islamskih zemalja, južna koreja itd, sistem procesuira IP adrese i svaka adresa koja je u sistemu okvalifikovana kao sumnjiva iako većinom nije ali dolazi iz pomenutih zemalja automatski ide pod restrikcije, nije YT nimalo fleksibilan i liberalan medij, sve se nadgleda i opet sve odlučuju roboti, malo istražite net, wiki nije baš neki pouzdan izvor informacija.uglavnomja wrote:ja se iskreno nadam da je karamela u pravu![]()
a i wikipedija kaze isto
odje je spisak, ja znam par likova, ali nijedno nikad od mene nije dobilo klik, vecina totalni anonimusi, osim gangajm stajlakoji je suveren
- uglavnomja
#8530 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Velkoski wrote:Ovo ti anonimusi?![]()
Zvijezda do zvijezde, makar kada je u pitanju svjetska muzikaAl' garant su i oni uplatili... One Republic samo za ovaj video uplatio, za ostale nije im'o para
![]()
meni su anonimusi, a tebi su vjerovatno moji (po prodatim plocama se racunala popularnost
poenta je:
Videa koja nisu uključena u ovaj spisak su videa koje YouTube sumnjiči da imaju "viewer count manipulation", tj. manipulaciju pregleda. [2]"
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#8531 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Poenta je da je NEMOGUĆE prevariti YouTube - ostaneš bez kanala na kraju krajeva.uglavnomja wrote: meni su anonimusi, a tebi su vjerovatno moji (po prodatim plocama se racunala popularnost) anonimusi, o ukusima ,generacijama, tehnologijama ...
![]()
poenta je:
Videa koja nisu uključena u ovaj spisak su videa koje YouTube sumnjiči da imaju "viewer count manipulation", tj. manipulaciju pregleda. [2]"
Evo ti jedan primjer koliko je YouTube sam po sebi moćan.
Uploadaš neki svoj video koji u pozadini ima jednu od ovih pjesmi s gornjeg spiska, doslovno za 30 sekundi dobijaš obavijest na mail da kršiš 'copyright' i da će ti kanal biti ukinut ako nastaviš.
- uglavnomja
#8532 Re: Popularne stvari koje ne kontam
SG-1 wrote:Ali to odluči robot a ne čovjek o tome se radi, zato su problemi sa ruskim videom, nekim videom iz islamskih zemalja, južna koreja itd, sistem procesuira IP adrese i svaka adresa koja je u sistemu okvalifikovana kao sumnjiva iako većinom nije ali dolazi iz pomenutih zemalja automatski ide pod restrikcije, nije YT nimalo fleksibilan i liberalan medij, sve se nadgleda i opet sve odlučuju roboti, malo istražite net, wiki nije baš neki pouzdan izvor informacija.uglavnomja wrote:ja se iskreno nadam da je karamela u pravu![]()
a i wikipedija kaze isto
odje je spisak, ja znam par likova, ali nijedno nikad od mene nije dobilo klik, vecina totalni anonimusi, osim gangajm stajlakoji je suveren
ok, postujem taj dio, racunja da je kineza i iindijaca preko milijardu, zamisli koliko njihov bruda ima stvarnih pregleda
ali da postoje ovi sto placaju - iskreno se nadam
a i logicno je
dje ce taj nalav jala imati toliko pregleda, realno
koliko ima ljudi koji to slusaju? par stotina? hiljada? desetina hiljada
i koliko je puta taj svaki morao kliknuti da se dodje do miliooona
- uglavnomja
#8533 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ok, to znamVelkoski wrote:Poenta je da je NEMOGUĆE prevariti YouTube - ostaneš bez kanala na kraju krajeva.uglavnomja wrote: meni su anonimusi, a tebi su vjerovatno moji (po prodatim plocama se racunala popularnost) anonimusi, o ukusima ,generacijama, tehnologijama ...
![]()
poenta je:
Evo ti jedan primjer koliko je YouTube sam po sebi moćan.
Uploadaš neki svoj video koji u pozadini ima jednu od ovih pjesmi s gornjeg spiska, doslovno za 30 sekundi dobijaš obavijest na mail da kršiš 'copyright' i da će ti kanal biti ukinut ako nastaviš.
ali to je drugi par opanaka, yt STITI autorska prava, za sta je i placen
klikovi ne spadaju u istu kategoriju
(a ne moras ici na sppisak, recimo od Azre neces naci nista na yt od studisjih snimaka, samo koncerti)
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#8534 Re: Popularne stvari koje ne kontam
lol.
Najposjećeniji balkanski mediji imaju oko pet miliona pregleda svojih stranica dnevno. Da ne klikaju botovi i to?
Ne znam zašto vam je teško prihvatiti da je Jala popularan. Ne sviđa vam se ono što pravi i imate pravo na to, to ne znači da nije popularno. 
Najposjećeniji balkanski mediji imaju oko pet miliona pregleda svojih stranica dnevno. Da ne klikaju botovi i to?
Last edited by Velkoski on 19/03/2017 17:49, edited 1 time in total.
- Toffee karamela
#8535 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nije Jala ovdje ni problematičan koliko srbijanske pevaljke koje imaju po par miliona pregleda a realno ne bi mogle napuniti ni pristojnu kafanu na Ibarskoj magistrali.uglavnomja wrote:
ok, postujem taj dio, racunja da je kineza i iindijaca preko milijardu, zamisli koliko njihov bruda ima stvarnih pregleda![]()
ali da postoje ovi sto placaju - iskreno se nadam.
a i logicno je
dje ce taj nalav jala imati toliko pregleda, realno
koliko ima ljudi koji to slusaju? par stotina? hiljada? desetina hiljada![]()
i koliko je puta taj svaki morao kliknuti da se dodje do miliooona
Meni je prvi put taj problem iskočio pred oči u komentarima samih ljudi iz SR recimo ispod pjesama Lepe Brene, ljudi raspravljaju između sebe i bude baš poučno
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#8536 Re: Popularne stvari koje ne kontam
"Srbijanske pjevaljke" pune svaki klub u kojem se pojave, prave milion 'turneja' po dijaspori i i to sve pune. Zvezde Granda su najpopularnija emisija u regionu, dakle sve jasno.
- uglavnomja
#8537 Re: Popularne stvari koje ne kontam
a u cemu je problem sa tih 5 miliona dnevno? to mi je realno.Velkoski wrote:lol.
Najposjećeniji balkanski mediji imaju oko pet miliona pregleda svojih stranica dnevno. Da ne klikaju botovi i to?Ne znam zašto vam je teško prihvatiti da je Jala popularan. Ne sviđa vam se ono što pravi i imate pravo na to, to ne znači da nije popularno.
recimo da svaki 5. covjek sa ovog govornog podrucja otvori neki medij, neko zbog politike, neko zbog sporta, neko zbog zutila ...
a vecina koja ima komp i zna klikati otvori vise medija dnevno
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#8538 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jer ima 100 miliona medija?
Što je onda problem da neko ima 60 miliona pregleda na YT?
Priča u smislu niko ne glasa za SDA, a ljudi opustoše svake izbore...
-
SG-1
#8539 Re: Popularne stvari koje ne kontam
stranice kao fiverr i seoclerks nude usluge povećanja pregleda yt video klipova sasvim legalno i bez problema napucaš preglede koliko želiš.
Čak i najobičnija forum skripta kao ova ovde ima ugrađenu ili možeš instalirat zaštitu od spama, aksimet ili stopforum spam itd, gdje su u sistemu IP adrese koje su sumnjive, tako da prilikom registracije sistem te jednostavno odbaci a ti nemaš pojma o čemu se radi, jer je neko tamo dodao tvoju IP koja je okvalifikovana kao sumnjiva, moderne plaćene profesionalne forum skripte kao Xenforo imaju odlične sisteme ugrađene u default instalaciju koji rade posao savršeno.
Code: Select all
https://www.seoclerk.com/Code: Select all
https://www.fiverr.com/- uglavnomja
#8540 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Velkoski wrote:Jer ima 100 miliona medija?Što je onda problem da neko ima 60 miliona pregleda na YT?
ne kontam te, iskreno
neki mediji imaju milione pregleda. nemaju svi.
dalje, nije problem da NEKO ima 60 miliona, neka americka planetarno poznata zvjezdica, narocito tinjedzersak, neki indus ili kinez ili arap...
ali je problem da nakav jala, zadnja rupa od muzike, sa govornim podrucjem od cca 25 miliona ljudi, kojima ta muzika nije u krvi (prije one karameline turbopEvaljke mogu imati milion nego on)
recimo ni 50 miliona klikova za severinu
plus sto je ovo neko smece od novina, ne vjerujem im ni koji je datum danas
http://informer.rs/zabava/muzika/18342/ ... leda-VIDEO
ili ovo, 15 prvih, naka ivana selakov 34 miliona
https://www.srbijadanas.com/clanak/ovo- ... 02-08-2014
- uglavnomja
#8541 Re: Popularne stvari koje ne kontam
stvarno nisam maher za te stvari, ali bez obzira koliko napreduje zastita, "napadaci" su brzi, jaci, inovatnivniji ... imaju svojih 5 minuta dok zastita ne nadodje kako da ih skine.SG-1 wrote:stranice kao fiverr i seoclerks nude usluge povećanja pregleda yt video klipova sasvim legalno i bez problema napucaš preglede koliko želiš.
Code: Select all
https://www.seoclerk.com/Čak i najobičnija forum skripta kao ova ovde ima ugrađenu ili možeš instalirat zaštitu od spama, aksimet ili stopforum spam itd, gdje su u sistemu IP adrese koje su sumnjive, tako da prilikom registracije sistem te jednostavno odbaci a ti nemaš pojma o čemu se radi, jer je neko tamo dodao tvoju IP koja je okvalifikovana kao sumnjiva, moderne plaćene profesionalne forum skripte kao Xenforo imaju odlične sisteme ugrađene u default instalaciju koji rade posao savršeno.Code: Select all
https://www.fiverr.com/
ali tad je vec nekoo drugi uletio sa novim folom
- Raigor Stonehoof
#8542 Re: Popularne stvari koje ne kontam
fejk ŠTA?Velkoski wrote:Kraljice, svi fejk viewovi nestanu čim YouTube odradi svoju stvar. Pozdrav.
- uglavnomja
#8543 Re: Popularne stvari koje ne kontam
svasta ovdje pise, objasnjenja kako se dolazi do miliona lajkova 4
http://www.glas.ba/2017/03/02/glas-ba-o ... -pregleda/
-
SG-1
#8544 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa nije ništa pojašnjeno već samo puka naglabanja, uglavnom svodi se na onu da odlučuju roboti a ne ljudi a google analytics jedan od najvećih špijunskih malvera ikad napravljen.uglavnomja wrote:svasta ovdje pise, objasnjenja kako se dolazi do miliona lajkova 4
- uglavnomja
#8545 Re: Popularne stvari koje ne kontam
SG-1 wrote:Pa nije ništa pojašnjeno već samo puka naglabanja, uglavnom svodi se na onu da odlučuju roboti a ne ljudi a google analytics jedan od najvećih špijunskih malvera ikad napravljen.uglavnomja wrote:svasta ovdje pise, objasnjenja kako se dolazi do miliona lajkova 4
sta je ovdje naglabanje?
"Tako su na internetu nastale čitave kompanije koje nude različite usluge, a sve za postizanje istog cilja: nevjerovatnih milion pregleda.
Te kompanije sada imaju načine da vam pribave čak i teritorijalno ciljane preglede, određene minutaže trajanja, ciljanu populaciju itd. Upravo ovakve preglede (lajkove, pretplatnike, komentare i ostalo) ‘s obrazom’ možete predočiti sponzorima, jer su uredno zabilježeni na You Tube Analyticsu.
Ovim potezom, postigli ste više, jer ste uložili manje para, a ubili dvije muhe jednim udarcem – dobili ste i respekt publike, ali i novce od sponzora, koji vjeruju Analyticsu (ali ne i logici). Cijena ovih usluga varira od kompanije do kompanije, no, uglavnom, za cca hiljadu dolara (čak i manje) može kupiti taj famozni i simbolični ”milion pregleda”.
neko je platio da dobije milion, dobio je milion
-
hipija
#8546 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ono kad se priprema neki mega koncert sa folk ili pop zvijezdama i ide reklama na televiziji gdje se nabrajaju ucesnici na koncertu tipa, Halid, Serif, Hanka, Haris, Sasa, da bi zavrsilo sa onim legendarnim "i jos mnogi drugi (ucesnici)" sto se na kraju svede na najvise dva ucesnika koji nisu spomenuti
, a nekada ni toliko
Slicno je i sa nagradnim igrama gdje se osim dvije-tri atraktivne nagrade od priredjivaca nagradne igre spomenu i "jos mnoge druge vrijedne nagrade", sto na kraju zavrsi sa 5-6 prehrambenih sitnica cija vrijednost ne prelazi 5 KM
Slicno je i sa nagradnim igrama gdje se osim dvije-tri atraktivne nagrade od priredjivaca nagradne igre spomenu i "jos mnoge druge vrijedne nagrade", sto na kraju zavrsi sa 5-6 prehrambenih sitnica cija vrijednost ne prelazi 5 KM
- dembele
#8547 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Slusalice u usima nogometasa kada izlaze iz busa i ulaze u svlacionice.
Ako je neki audio zapis Papeta Susica sa kvalitetnom analizom u kojoj se otkrivaju glavne slabosti protivnika uocene na vhs kasetama, onda odobravam.
Ako je neki audio zapis Papeta Susica sa kvalitetnom analizom u kojoj se otkrivaju glavne slabosti protivnika uocene na vhs kasetama, onda odobravam.
-
kakavdanakneiskustvu
#8548 Re: Popularne stvari koje ne kontam
dembele wrote:Slusalice u usima nogometasa kada izlaze iz busa i ulaze u svlacionice.
- 2002
#8549 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Marketing. Svi nose slusalice od proizvodjaca s kojim saradjuju (ako saradjuju) jer im je to u ugovoru za reklamu. Ne bi se Beats slusalice prodavale ni u pola ovoliko da ih ne nose Neymar, Lebron James i slicni.dembele wrote:Slusalice u usima nogometasa kada izlaze iz busa i ulaze u svlacionice.
-
kakavdanakneiskustvu
#8550 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ne znam bas je li to nesto extra popularno ali sam primijetio kod nekih osoba,zenskih,meni cudne stvari,imaju malo dijete,one lumpuju,putuju po bosni,obavezno bez djeteta i muža,po evropi putuju,obavezno bez djeteta i muža,izlasci po restoranima,obavezno bez djeteta i muža,i jos to obavezno objavljuju na fb