Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
dječak sa šibicama

#8526 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by dječak sa šibicama »

Fact wrote:
dječak sa šibicama wrote: Daj nemojte me zezati da su u Doboj poslali ONOG generala Zeca, koji je sa svojim tenkovima birvaktile jurisao na Karusama u pravcu Tesnja?

Pa stvarno nisu normalni.
Pa VRS je regularna,obrambena vojska BiH. :roll:
To su temelji na kojima je ova država sazidana.Žali se dejtonu i potpisnicima istog zašto je to tako.
Ma neka je, VRS PRS nebitno ne mogu se izbrisati gumicom, ali poslati Momira Zeca u Doboj, covjeka koji je tenkovima gazio ne samo po Doboju vec po cijeloj BiH, zloglasni general iz banjalucke vojne akademije, pa to nije normalno.

Stvarno provociraju, ovo je dno dna. Tesanj im pomaze, a oni posalju u Doboj covjeka koji je svojevremeno jurisao prema Tesnju sa svojim tenkovima.

Pa sta reci na to...

Eluna, Francuzi su ionako sarlatani, nisu nam oni neka vadiona :D
eluna

#8527 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by eluna »

Janjicar wrote:
Fact wrote:
dječak sa šibicama wrote: Daj nemojte me zezati da su u Doboj poslali ONOG generala Zeca, koji je sa svojim tenkovima birvaktile jurisao na Karusama u pravcu Tesnja?

To su temelji na kojima je ova država sazidana.Žali se dejtonu i potpisnicima istog zašto je to tako.
ajdi ba FACT od pocetka iznozis nebuloze i trollas temu, ko prati ovu temu od pocetka zna kakav si i malo ohladi...
izvini janjičar - ne pratih šta je čovjek ranije pisao ali zaista JESTE ČINJENICA .......... napisano baš onako kako jeste, jedino je savjet malo pogrešan - žali se Izetbegoviću/Miloševiću/Tuđmanu - već prema tome ko te zastupao na potpisivanju dejtonskog sporazuma
channel10

#8528 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by channel10 »

dječak sa šibicama wrote:
Fact wrote:

Ma neka je, VRS PRS nebitno ne mogu se izbrisati gumicom, ali poslati Momira Zeca u Doboj, covjeka koji je tenkovima gazio ne samo po Doboju vec po cijeloj BiH, zloglasni general iz banjalucke vojne akademije, pa to nije normalno.

Stvarno provociraju, ovo je dno dna. Tesanj im pomaze, a oni posalju u Doboj covjeka koji je svojevremeno jurisao prema Tesnju sa svojim tenkovima.

Pa sta reci na to...

Pa nisu dzabe fasovali ovi vozaci u Doboju.
dječak sa šibicama

#8529 Re: Poplave u cijeloj BiH

OldMayor wrote:Ovi centri su nevjerovatni majke mi, prave akcije tako sto parkiraju kolica i raja kupuje i ubaci tu, pa kakve su to akcije. :roll: :-)

I jos to ej koriste kao samopromociju, kao oni rade akciju, rade moj qrac. Stave kolica, snizi poneki artikal i to je to.

Nemojte nam vise pomagati tako vam boga. :roll:

Ne do bog da sami jedan sleper odvuku na pogodjena mjesta, umjesto na svoje police.
Konzum je poslao nekoliko slepera, ne treba grijesiti dusu, ne znam za druge. ali za ove znam, vidio sam, pomogli su Hayatu, prekjucer takodje otisla dva slepera, ali sumnjam da je Todoric dao iz svog djepa. U svakoj radnji se skuplja pomoc, i vjerovatno to i salju.

a da snize cijene, jasta ce...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#8530 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Chmoljo »

Pa sta reci na to...

izborna je godina. svaka međunacionalna sloga znači manje glasova na nacionalizmu, a više traženja da se urade konkretne stvari.

svima tako paše, da se ne lažemo.
Izlija

#8531 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Izlija »

Zeca su morali postaviti u doboj poslje izjave onog policajaca, valja sad podić one crne duhove srpstva i napraviti od sebe još većeg oca nacije i ukrast od naroda još više para.
Chmoljo

#8532 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Chmoljo »

ali dobro... ima li konkretnih stvari koje se dešavaju? poplava, klizišta, akcija, savjeta?

biće vremena za politiziranje...
channel10

#8533 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by channel10 »

fakin7 wrote:
channel10 wrote:

Ima li negdje link?
Ne treba ti link. Covjek ti fino napisao gore i nema potrebe da provjeravas.
costacurta

#8534 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by costacurta »

Drinski wrote:
costacurta wrote: Jebovampasmater svima koji plasirate ove informacija o premlaćivanju, ugroženim povratnicima (zbog konfesije/nacionalnosti), balijama/ustašama/četnicima uopšte!!
A sta ako je to stvarno istina?

Šta je istina? Isto kao i za onog iz Maglaja "Pretukla ga policija" "Samo htio da jede"! U pizdu materinu svi voi nek idu!
Pošli Slovenci i na granici ih zaustavili (možeš misliti)! Satni ba malo, mora i u ovom belaju postojati reda i discipline ako je nema dešava se ono što je čini mi se @NotMyIdea pisala o iskustvu iz Maglaja, to je prika moj anarhija.
Kad ti kradu iz gepeka, skidaju čizme sa tebe, ali ne kradu oni kojima stvarno treba već ovi bilmezi tipa "Pretkula ga policija jer je htio da jede"!
I sto tako i ovi šoferi što ih je policija pretukla u Doboju (kao). Ima da poštuješ sve ono što ti ovlašteno lice naredi, pogotovo u ovoj vanrednoj situaciji, bilo ispravno ili ne ali mora postojati i poštovati se hijerahija, nema tu "A šta ovo, kako ono" i naravno odmah "Policija nas mrzi jer smo muslimani"! MRŠ BA!!
Ima da se zna za red, niko nije gladan, žedan niti je pod drvetom. Svi su zbrinuti.
A krajnje je vrijeme da se i dostava pomoći počne raditi nekim redom i prioritetom, da ima neko ko će rukovoditi tim, upravljati pa bila to policija, CZ nije bitno, ne može 10-15-20 šlepera otići za Maglaj ili DOboj a u Vareš jedan kombi i svi hoće odjednom da prođu. Pa kud? Kako? Gdje ćeš istovariti/uskladištiti ispravnio i po propisu (higijensko-sanitarnim) tu robu jedan ne bio?! Zavidoviće više niko i ne spominje, Zenicu, Gračanicu itd.
eluna

#8535 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by eluna »

channel10 wrote:

pa zato su i poslali upravo TOG generala, da raspušteno dobojsko stado vrati u tor - šta njima ima tamo da pomažu tešanjci i da to još neko koga RS plaća javno hvali ........... što ga ne poslaše prvog dana kad je voda krenula prema kućama da sa vojskom izvlači narod - aha, malo morgen, sjedio do dode u fotelji
Drinski

#8536 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Drinski »

Chmoljo wrote:
izborna je godina. svaka međunacionalna sloga znači manje glasova na nacionalizmu, a više traženja da se urade konkretne stvari.

Evo neka predlože integrisani sistem upravljanja vodotocima, ja cu prvi podrzati!
Sonac

#8537 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Sonac »

OldMayor wrote:Ovi centri su nevjerovatni majke mi, prave akcije tako sto parkiraju kolica i raja kupuje i ubaci tu, pa kakve su to akcije. :roll: :-)

I jos to ej koriste kao samopromociju, kao oni rade akciju, rade moj qrac. Stave kolica, snizi poneki artikal i to je to.

Nemojte nam vise pomagati tako vam boga. :roll:

Ne do bog da sami jedan sleper odvuku na pogodjena mjesta, umjesto na svoje police.
Robot je napravio preko hiljadu paketa o svom trošku i sve ih distribuirao, neovisno o entitetima, bez puno pompe, bilo jedino na hajatu.

A ovo skupljanje u kolica pa korištenje za samopromociju je odvratno, radije nositi u crveni krst.
channel10

#8538 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by channel10 »

Nema smisla da brisete postove jer nije nista opasno napisano :D, samo istina i nista vise.
Last edited by channel10 on 21/05/2014 13:08, edited 1 time in total.
area51

#8539 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by area51 »

Son1 wrote:
Vala mi je dosta i ove paterike, malo je rec.
Onaj ko je covjek ne treba mu poplava da bi to pokazao, bez obzira odakle je.
Svi braca i sestre, satro. :roll:
Kad je u pitanju tzv "zajedništvo" na nivou bivše YU tada je patetika a kada je to isto u pitanju u BiH to su tzv "bosanci i hercegovci"
:-)
archi_a

#8540 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by archi_a »

wolf07 wrote:
emmir1 wrote:Željka Cvijanović za Kurir

Suosjećam se sa žrtvama poplava u republici Srpskoj i Srbiji
Ako je ovo istina onda nemam rijeci, ali u tom slucaju treba stvarno "skinuti rukavice" i oplest i po njoj i po onima koji su joj slicni na svaki moguci nacin i neka svaki novinar koji joj ne postavi neko pitanje vezano za ovu izjavu, a intervjuise je, pojede veliko govno!
Pa o tome ja pricam vec 5-6 dana. Te izjave ne prolaze samo za kurir nego i na rtpisi-ju. I bio sam "naruzen" od par debilusa, koji su u nedostatku "live" prenosa u medijima iz Sarajeva opravdavali rtpisi samo zato sto imaju cjelodnevni program. Evo maloprije Gvozden Sarac, krmak koji je radio po logorima oko Sarajeva, koji ponosno sparta svako malo po Sarajevu bez ikakvih problema, javlja se iz Doboja i kaze: Doboj se polako cisti jer ga organizovano ciste dobrovoljci iz "citave" republike srpske. Ni pomena o svim onim ljudima koji su dosli iz cijele zemlje da pomognu. Rtpisi je klasicni nacionalisticki medij sa klasicnom nacistickom doktrinom, koji je iskljucivo napravljen da radi na razgradjivanju i blacenju svega sto je Bosansko. Pa kreteni u tekstu od 1000 rijeci kazu 900 puta:republika ebena srpska. :-)
Last edited by archi_a on 21/05/2014 13:11, edited 2 times in total.
dječak sa šibicama

#8541 Re: Poplave u cijeloj BiH

Chmoljo wrote:

Pa sta reci na to...

Sto je najgore, u pravu si.

Najgore u smislu sto sam mislio da je ono dno dna, a nije, dno dna je sto mnogima i sa "ove" strane odgovara Momir Zec u Doboju.

Izbore nece dobiti na ekonomskim pitanjima, sigurno :roll: :D

Ali dobro, neka rade sta rade, djubrad politicarska, nama ostaje da gledamo kako se izvuci iz ovog svega. A onima koji ce opet glasati za iste, na njihov obraz. Kamo srece da postoji nekakva poplava koja ce sve takve odnijeti negdje daleko, u zemlju Dembeliju.
Janjicar

#8542 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Janjicar »

eluna wrote:
izvini janjičar - ne pratih šta je čovjek ranije pisao ali zaista JESTE ČINJENICA .......... napisano baš onako kako jeste, jedino je savjet malo pogrešan - žali se Izetbegoviću/Miloševiću/Tuđmanu - već prema tome ko te zastupao na potpisivanju dejtonskog sporazuma
To nisu temelji ove drzave nikako! Vojska koja je izvrsila agresiju na jedan narod ne moze nikako biti temelj neke drzave, jedino ako je to fašisticka drzava.

A za ostale njegove nebuloze pogledaj profil i njegove postove npr. da se uvedu porezi za svaku humanitarnu pomoc itd da je kupovina dva helikoptera isto ono kao da on zeli da voza ferarija itd :)
eluna

#8543 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by eluna »

Chmoljo wrote:ali dobro... ima li konkretnih stvari koje se dešavaju? poplava, klizišta, akcija, savjeta?

biće vremena za politiziranje...
cmoljo, dans informacije cure haman na kašikicu, ubih se gledam ali ništa ...... osim ono za obrenovac .......na fb procurile valjda informacije da ima preko 3000 mrtvih među kojima i bebe i trudnice :( :( :( :(

pokušavam da nađem još podataka ali jok
insomnia78

#8544 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by insomnia78 »

Nema sanse
Pustite se ba FB informacija
Cuj 3000 mrtvih

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Chmoljo

#8545 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Chmoljo »

channel10 wrote:Nema smisla da brisete postove jer nije nista opasno napisano :D, samo istina i nista vise.
vidim, još si tu... dakle nije istina.
snaga_znanja

#8546 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by snaga_znanja »

Evo probudio se pa da vazim malo. :D

Koga boli kurac sa kim se suosjeca Zeljka Cvijanovic. Koga boli kurac uopste sta misli neko od politicara iz FBiH i RS-a. Manite se corava posla vi koji ocekujete neko prekonocno politicko bratstvo i jedinstvo. Idu izbori i tu je tacka.

Ako vi mislite da su ljudi nacionalisti samo u RS-u. :lol: Pa nisam jednom cuo u ova tri dana zbog pomoci koja je otisla u Doboj iz Zenice koji se kurac tamo nosit. A nisam cuo to ni vise od tri puta. Jel to treba da ponisti sve ono sto je stotine ljudi uradilo da bi ta pomoc dosla do nekog. A isto tako sam cuo stotinu puta rijeci hvale za takve stvari.

Isto tako nemali broj puta sam vidio i firme iz RS-a u Maglaju sa svojim kedijima kako dijele ljudima pomoc.

Ljudi smo, nismo politicari. :D
Last edited by snaga_znanja on 21/05/2014 13:19, edited 1 time in total.
alchak.ba

#8547 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by alchak.ba »

Izlija wrote:Zeca su morali postaviti u doboj poslje izjave onog policajaca, valja sad podić one crne duhove srpstva i napraviti od sebe još većeg oca nacije i ukrast od naroda još više para.
koje izjave?
Drinski

#8548 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Drinski »

costacurta wrote: Šta je istina? Isto kao i za onog iz Maglaja "Pretukla ga policija" "Samo htio da jede"! U pizdu materinu svi voi nek idu!
Pošli Slovenci i na granici ih zaustavili (možeš misliti)! Satni ba malo, mora i u ovom belaju postojati reda i discipline ako je nema dešava se ono što je čini mi se @NotMyIdea pisala o iskustvu iz Maglaja, to je prika moj anarhija.
Kad ti kradu iz gepeka, skidaju čizme sa tebe, ali ne kradu oni kojima stvarno treba već ovi bilmezi tipa "Pretkula ga policija jer je htio da jede"!
prvo, mislim da trebas smanjiti emocije. nema potrebe.

drugo, ovo sa slovencima je nejasno da il su ih zaustavili na granici ili oni nisu niti krenuli jer im trebaju uredni papiri (mozda se to moze olaksat, a moze i ne moze, pojma nemam, ali ako je opravdano ja to prvi podrzavam, treba biti ozbiljan).
I sto tako i ovi šoferi što ih je policija pretukla u Doboju (kao). Ima da poštuješ sve ono što ti ovlašteno lice naredi, pogotovo u ovoj vanrednoj situaciji, bilo ispravno ili ne ali mora postojati i poštovati se hijerahija, nema tu "A šta ovo, kako ono" i naravno odmah "Policija nas mrzi jer smo muslimani"! MRŠ BA!!
Ima da se zna za red, niko nije gladan, žedan niti je pod drvetom. Svi su zbrinuti.
To je jedan par opanaka. Drugi je da te ovlasteno lice mlati jer si musliman. Ulazne informacije kazu da je ovo drugo u pitanju. A i svakako ce se za par dana to razbistriti.
A krajnje je vrijeme da se i dostava pomoći počne raditi nekim redom i prioritetom, da ima neko ko će rukovoditi tim, upravljati pa bila to policija, CZ nije bitno, ne može 10-15-20 šlepera otići za Maglaj ili DOboj a u Vareš jedan kombi i svi hoće odjednom da prođu. Pa kud? Kako? Gdje ćeš istovariti/uskladištiti ispravnio i po propisu (higijensko-sanitarnim) tu robu jedan ne bio?! Zavidoviće više niko i ne spominje, Zenicu, Gračanicu itd.
Slazem se.
Fact

#8549 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Fact »

Janjicar wrote: To nisu temelji ove drzave nikako! Vojska koja je izvrsila agresiju na jedan narod ne moze nikako biti temelj neke drzave, jedino ako je to fašisticka drzava.

A za ostale njegove nebuloze pogledaj profil i njegove postove npr. da se uvedu porezi za svaku humanitarnu pomoc itd da je kupovina dva helikoptera isto ono kao da on zeli da voza ferarija itd :)
Jok nisu,obrazuj se malo.Zašto borci VRS dobijaju penzije,invalidnine,skrb i ostalo od BiH.Sačekaj,ti nisi ni znao da je VRS priznata kao regularna vojna formacija u BiH? :lol:
U vezi tih poreza,pogledaj postove iznad moga u toj temi i pogledaj o čemu se radi u temi pa skontaj,zašto bi to mogao biti sarkazam :roll: .U vezi helikoptera skontaj analogiju.Zapravo prvo izguglaj šta znače riječi analogija i sarkazam,pa pogledaj par primjera,pa će ti se samo ukazati: :shock:
:run:
O'zone
Globalni moderator

#8550 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

ŠAMAC - PRIORITETI: ČIZME, SREDSTVA ZA DEZINFEKCIJU I ZAŠTITU OD KOMARACA.
Post Reply