costacurta wrote:
Šta je istina? Isto kao i za onog iz Maglaja "Pretukla ga policija" "Samo htio da jede"! U pizdu materinu svi voi nek idu!
Pošli Slovenci i na granici ih zaustavili (možeš misliti)! Satni ba malo, mora i u ovom belaju postojati reda i discipline ako je nema dešava se ono što je čini mi se @NotMyIdea pisala o iskustvu iz Maglaja, to je prika moj anarhija.
Kad ti kradu iz gepeka, skidaju čizme sa tebe, ali ne kradu oni kojima stvarno treba već ovi bilmezi tipa "Pretkula ga policija jer je htio da jede"!
prvo, mislim da trebas smanjiti emocije. nema potrebe.
drugo, ovo sa slovencima je nejasno da il su ih zaustavili na granici ili oni nisu niti krenuli jer im trebaju uredni papiri (mozda se to moze olaksat, a moze i ne moze, pojma nemam, ali ako je opravdano ja to prvi podrzavam, treba biti ozbiljan).
I sto tako i ovi šoferi što ih je policija pretukla u Doboju (kao). Ima da poštuješ sve ono što ti ovlašteno lice naredi, pogotovo u ovoj vanrednoj situaciji, bilo ispravno ili ne ali mora postojati i poštovati se hijerahija, nema tu "A šta ovo, kako ono" i naravno odmah "Policija nas mrzi jer smo muslimani"! MRŠ BA!!
Ima da se zna za red, niko nije gladan, žedan niti je pod drvetom. Svi su zbrinuti.
To je jedan par opanaka. Drugi je da te ovlasteno lice mlati jer si musliman. Ulazne informacije kazu da je ovo drugo u pitanju. A i svakako ce se za par dana to razbistriti.
A krajnje je vrijeme da se i dostava pomoći počne raditi nekim redom i prioritetom, da ima neko ko će rukovoditi tim, upravljati pa bila to policija, CZ nije bitno, ne može 10-15-20 šlepera otići za Maglaj ili DOboj a u Vareš jedan kombi i svi hoće odjednom da prođu. Pa kud? Kako? Gdje ćeš istovariti/uskladištiti ispravnio i po propisu (higijensko-sanitarnim) tu robu jedan ne bio?! Zavidoviće više niko i ne spominje, Zenicu, Gračanicu itd.
Slazem se.