p.s.
Boli ih *urac. Imaju rezervni položaj u Varšavi.
Challenger__ wrote:p.s.
Boli ih *urac. Imaju rezervni položaj u Varšavi.

A sa druge strane, izraelska vojna mašinerija kreće na Golan...Kaligula I wrote:https://twitter.com/TomFlowers/status/4 ... 4992941056
...da li neko , ima vise informacija o ovome?...
IZVOR#Israel #IDF tanks are on their way to #Golan #Syria #Jordan #Assad
...ako je u igri 'veliko preslaganje' onda se ne smije zanemariti ni Kina i njeni geopolitički interesi...s obzirom na činjenicu da je Iran, ta njena crvena linija, onda mislim da je i ona u igri oko Sirije i njene sudbine...mislim da može biti svašta, osim nuklearnog rata, jer s njime svi gube...Challenger__ wrote:- Jedan od mojih prvih komentara na ovoj temi je bila misao da Vašington, London i Tel Aviv, sa kreiranjem haosa u Kijevu i Ukrajini, žele da otvore jedan novi front za Rusiju i istovremeno stvore novi intervencionistički predtekst za napad na SIriju i rušenje detanta sa Iranom, a detantu se oštro protivi Izrael i njegovi lobisti u oba doma Kongresa i unutar same administracije.
- Da li smo nadomak velike krize na Bliskom istoku i da li će Rusija tek tako prepustiti Siriju i Iran dok je fokusirana na Ukrajinu, pokazaće vrijeme ispred nas.
Vrlo opaki ljudi, vrlo gadna vremena.
Nema dileme, Kina je tu....ako je u igri 'veliko preslaganje' onda se ne smije zanemariti ni Kina i njeni geopolitički interesi...s obzirom na činjenicu da je Iran, ta njena crvena linija, onda mislim da je i ona u igri oko Sirije i njene sudbine...
Ne dijelim tvoj optimizam. Svijet ima posla sa psihopatama.mislim da može biti svašta, osim nuklearnog rata
U Iraku je haos i gine se svakodnevno. Mahom šiitska vlada je proiranska, prosirijska i proruska, ali baš zato je "trpaju" sa Al-Qaedom. Irak je danas haos i genocid bez prekida, od sankcija, preko intervencije do danas.sportman1 wrote:a sta je sa irakom? dali je i tamo haos slican libijskom i kome je sklona njihova vlast?
Do neki dan granica bile Poljska i Rumunija a danas je prizeljkuju na Dnjepru.Slavljenje poraza koje podsjeca na ono kosovsko.E,tugo...Brkooo wrote:Dnjepar*Fantassin wrote:Dobro sam ja rekao, izgleda da ce granica na Volgi bitiChallenger__ wrote:Rusija se ruga zapadu: ruski vojni avion pozdravlja antimajdanske demonstrante, građane Luganjska, Donbas, jugoistočna Ukrajina - VIDEO
Meanwhile, CIA director John Brennan has reportedly already visited Kiev and held a meeting with the country’s leaders, as well as with representatives of Ukraine’s security agencies, a source from Ukraine’s parliament, the Verkhovna Rada, told Interfax news agency. According to unconfirmed reports, Brennan influenced the decision by the Kiev authorities to crackdown on anti-Maidan activists in the eastern city of Slavyansk, the source said.

______Direktor CIA tajno boravio u Kijevu
Direktor američke Centralne obaveštajne agencija (CIA) Džon Brenan nedavno je inkognito boravio u Ukrajini, gde se sastao sa predstavnicima više bezbednosnih službi, javio je ruski Interfaks, pozivajući se na izvor iz ukrajinskog parlamenta.
Prema do sada nepotvrđenim izveštajima, odluka o današnjem odgovoru silom na proteste u Slavjansku, na istoku Ukrajine, doneta je po Brenanovom savetu.

Grijacemo se Zdrvima... doo drvosjecaBlack swan wrote:šta će biti s plinom to mene zanima
i koliko ćemo mi najebati iduće zime
Pa vidi...Black swan wrote:šta će biti s plinom to mene zanima
...Renta, na duže staze upitna je svaka pobjeda...ovi danas su 'trkači na kratke staze'...'maratonci' su davno istrčali počasni krug...nuklearno oružje posjeduju i mali i veliki...i zamisli sada neku rokaćinu tim opakim spravicama...može li tu biti pobjednika?...rekao bih da je bilo koja pobjeda relativna stvar, jer obično iza nje slijedi neki poraz...bilo je moćnih civilizacija i prije nas, pa su sve propale...tako će biti i sa ovim danas...sve u svemu žalosno što ljudi ljudima rade...ne narodi narodima, nego ljudi ljudima...Renta wrote:Jel to ispada da velike sile barem oko Ukrajine dobijaju, i to obje..gubi samo Ukrajina jer će biti podijeljena.
Iako, baš to što piše Co0l, NATO nikad nije bio bliži granicama Rusije..unatoč ruskoj aneksiji Krima i eventualnom zauzimanju Donbasa.
Zato, na duže staze upitna je ova ruska "pobjeda"...
...anjjeftinija alternativa ti je dobar jorgan i po mogućnosti 'nešto' pod jorgan...Black swan wrote:šta će biti s plinom to mene zanima
i koliko ćemo mi najebati iduće zime
Pa, neko mudar bi rekao da je NATO tamo gdje Rusija dopušta da bude, tj. točno tamo gdje Rusi žele da bude, zar ne?Renta wrote: NATO nikad nije bio bliži granicama Rusije.