Ukrajina

Post Reply
Challenger__

#8526 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Obumina raja izgubila i Harkov.

VIDEO
p.s.

Boli ih *urac. Imaju rezervni položaj u Varšavi.
area51

#8527 Re: Ukrajina

Post by area51 »

Challenger__ wrote:
Obumina raja izgubila i Harkov.

VIDEO
p.s.

Boli ih *urac. Imaju rezervni položaj u Varšavi.
:lol:
Challenger__

#8528 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

- Divi ovo. "Opšta mobilizacija" (Всеобщая мобилизация) u Luganjsku, skandiraju "Berkut".

- To je, ako se ne varam rodni grad Sergeja Bubke:

Image

- Da vidimo koliki im je skok... Tipujem, skočiće u jednoj, a doskočiti u drugoj državi... :lol: :lol: :lol: :lol:

______

OBUMA - BEKANE!!!
Kaligula I

#8529 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

https://twitter.com/TomFlowers/status/4 ... 4992941056

...da li neko ima vise informacija o ovome?...
Last edited by Kaligula I on 12/04/2014 23:54, edited 1 time in total.
Challenger__

#8530 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

A sad malo ozbiljnije... Iznad Dnjepropetrovska (grada na jugoistoku Ukrajine, koji je takođe odbio poslušnost aktuelnoj vladi u Kijevu) noćas lete vojni helikopteri:

Čiji, ne piše.
Last edited by Challenger__ on 08/02/2015 06:26, edited 1 time in total.
Challenger__

#8531 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Kaligula I wrote:https://twitter.com/TomFlowers/status/4 ... 4992941056

...da li neko , ima vise informacija o ovome?...
A sa druge strane, izraelska vojna mašinerija kreće na Golan...
#Israel #IDF tanks are on their way to #Golan #Syria #Jordan #Assad
IZVOR

Istovremeno, izraelski mediji trube o navodnoj upotrebi hemijskog oružja od strane vlade u Damasku. Da li je to predtekst za pokušaj otvorene intervencije zapada i Izraela na Siriju, u zaleđu ukrajinske krize? Hmmm...

______

Opasno. Vrlo, vrlo opasna situacija.
Challenger__

#8532 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

- Jedan od mojih prvih komentara na ovoj temi je bila misao da Vašington, London i Tel Aviv, sa kreiranjem haosa u Kijevu i Ukrajini, žele da otvore jedan novi front za Rusiju i istovremeno stvore novi intervencionistički predtekst za napad na SIriju i rušenje detanta sa Iranom, a detantu se oštro protivi Izrael i njegovi lobisti u oba doma Kongresa i unutar same administracije.

- Da li smo nadomak velike krize na Bliskom istoku i da li će Rusija tek tako prepustiti Siriju i Iran dok je fokusirana na Ukrajinu, pokazaće vrijeme ispred nas.

Vrlo opaki ljudi, vrlo gadna vremena.
radostan dan

#8533 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

Image
Kaligula I

#8534 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Challenger__ wrote:- Jedan od mojih prvih komentara na ovoj temi je bila misao da Vašington, London i Tel Aviv, sa kreiranjem haosa u Kijevu i Ukrajini, žele da otvore jedan novi front za Rusiju i istovremeno stvore novi intervencionistički predtekst za napad na SIriju i rušenje detanta sa Iranom, a detantu se oštro protivi Izrael i njegovi lobisti u oba doma Kongresa i unutar same administracije.

- Da li smo nadomak velike krize na Bliskom istoku i da li će Rusija tek tako prepustiti Siriju i Iran dok je fokusirana na Ukrajinu, pokazaće vrijeme ispred nas.

Vrlo opaki ljudi, vrlo gadna vremena.
...ako je u igri 'veliko preslaganje' onda se ne smije zanemariti ni Kina i njeni geopolitički interesi...s obzirom na činjenicu da je Iran, ta njena crvena linija, onda mislim da je i ona u igri oko Sirije i njene sudbine...mislim da može biti svašta, osim nuklearnog rata, jer s njime svi gube...
Challenger__

#8535 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Ama... Osim paljevina iz Galicije, nivo tenzija i netrpeljivosti u Ukrajini je relativno mali. Bliski istok je bure baruta. Možda je sve ovo samo predtekst za Siriju i Iran.

Teško je povjerovati da bi angloamerički i cionistički zapad otrpio toliko poraza za tako kratko vrijeme.
Challenger__

#8536 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

...ako je u igri 'veliko preslaganje' onda se ne smije zanemariti ni Kina i njeni geopolitički interesi...s obzirom na činjenicu da je Iran, ta njena crvena linija, onda mislim da je i ona u igri oko Sirije i njene sudbine...
Nema dileme, Kina je tu.
mislim da može biti svašta, osim nuklearnog rata
Ne dijelim tvoj optimizam. Svijet ima posla sa psihopatama.
sportman1

#8537 Re: Ukrajina

Post by sportman1 »

a sta je sa irakom? dali je i tamo haos slican libijskom i kome je sklona njihova vlast?
Challenger__

#8538 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

sportman1 wrote:a sta je sa irakom? dali je i tamo haos slican libijskom i kome je sklona njihova vlast?
U Iraku je haos i gine se svakodnevno. Mahom šiitska vlada je proiranska, prosirijska i proruska, ali baš zato je "trpaju" sa Al-Qaedom. Irak je danas haos i genocid bez prekida, od sankcija, preko intervencije do danas.
Challenger__

#8539 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Irak je nepojmljiva tragedija za koju punu odgovornost snose SAD i njihovi sateliti.
Co0l

#8540 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Brkooo wrote:
Fantassin wrote:
Challenger__ wrote:Rusija se ruga zapadu: ruski vojni avion pozdravlja antimajdanske demonstrante, građane Luganjska, Donbas, jugoistočna Ukrajina - VIDEO
Dobro sam ja rekao, izgleda da ce granica na Volgi biti :)
Dnjepar*
Do neki dan granica bile Poljska i Rumunija a danas je prizeljkuju na Dnjepru.Slavljenje poraza koje podsjeca na ono kosovsko.E,tugo...
hAZNADAR

#8541 Re: Ukrajina

Post by hAZNADAR »

Skandinavske zemlje vec narucile borbene avione - cijena sitnica. :-)
Istocnoevropske takodjer ce naruciti jata borbenih aviona - cijena - ma dogovorice se nekako. :D

Sve u svemu za Ameriku je ovo ispao posao stoljeca. Ne samo da ce cifra borbene tehnike doseci milijarde - vec ce tu u buducnosti biti stalno dopuna.
Renta

#8542 Re: Ukrajina

Post by Renta »

Jel to ispada da velike sile barem oko Ukrajine dobijaju, i to obje..gubi samo Ukrajina jer će biti podijeljena.
Iako, baš to što piše Co0l, NATO nikad nije bio bliži granicama Rusije..unatoč ruskoj aneksiji Krima i eventualnom zauzimanju Donbasa.
Zato, na duže staze upitna je ova ruska "pobjeda"...
Challenger__

#8543 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

- Jedina "perspektiva" koju Ukrajini nudi angloamerički blok je vrtlog samouništenja:
Meanwhile, CIA director John Brennan has reportedly already visited Kiev and held a meeting with the country’s leaders, as well as with representatives of Ukraine’s security agencies, a source from Ukraine’s parliament, the Verkhovna Rada, told Interfax news agency. According to unconfirmed reports, Brennan influenced the decision by the Kiev authorities to crackdown on anti-Maidan activists in the eastern city of Slavyansk, the source said.
Image
Direktor CIA tajno boravio u Kijevu

Direktor američke Centralne obaveštajne agencija (CIA) Džon Brenan nedavno je inkognito boravio u Ukrajini, gde se sastao sa predstavnicima više bezbednosnih službi, javio je ruski Interfaks, pozivajući se na izvor iz ukrajinskog parlamenta.

Prema do sada nepotvrđenim izveštajima, odluka o današnjem odgovoru silom na proteste u Slavjansku, na istoku Ukrajine, doneta je po Brenanovom savetu.
______

Kao što se da zapaziti, ogromna većina Ukrajinaca nije zainteresovana za ovu opciju i vrlo sam uvjeren da ove psihopate neće uspjeti da od Ukrajine naprave novi Irak, Libiju ili Siriju.
Challenger__

#8544 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

- Dakle, psihopata ih je savjetovao da "slome otpor u Slavjansku"...

Image

...u kome se jutros pucalo, a bilo je povrjeđenih i jedna mrtva osoba (na strani policije).

Image

- Umjesto da "slome otpor" građana na jugoistoku zemlje, ne-Brenerovi ljudi su preuzeli još jedan grad na jugu - Mariupolj.

______

Trenutno je ovakva situacija: CIA-founded so call authority ne kontrolišu 1. Krim (veličine dvije Crne Gore) i Donbas i susjedne gradove (po površini veće od bivše Jugoslavije), a klimaju se na površini većoj od pola Ukrajine.
Last edited by Challenger__ on 13/04/2014 13:44, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8545 Re: Ukrajina

Post by Truba »

šta će biti s plinom to mene zanima

i koliko ćemo mi najebati iduće zime
Paranoid

#8546 Re: Ukrajina

Post by Paranoid »

Black swan wrote:šta će biti s plinom to mene zanima

Grijacemo se Zdrvima... doo drvosjeca :gunjastajl: na CNN ce biti glavni baja u seheru..
Challenger__

#8547 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Pa vidi...

- "Ideja", "a project" je bio da se izgradi alternativni gasovod iz Katara (koji nije država nego podfirma BG Group, čiji većinski kapital vodi do Velike Britanije). Tako bi anglo-saksonski blok preuzeo monopolističku poziciju Rusije u snadbjevanju Evrope plinom. "Problem" je u tome što bi gasovod vodio preko Sirije (i Turske) i zato imamo rat u Siriji, gdje demokratske selefije poslušne Londonu trebaju da zamjene tvrdoglavog Bašara koji ima energetske planove sa Irakom i Iranom (u kooperaciji sa Moskvom i Pekingom), u čemu je i Turska vidjela neki sitni interes.

To je energetska pozadina ovog haosa.

- Šta će biti? Vidjećemo, jer Njemačka i većina Evrope ne vidi sebe u ovom haosu. Probaće sa Kremljom da amortizuje i sredi situaciju, dok će London, Vašigton i Tel Aviv raditi na energetskoj i svakoj drugoj destabilizaciji Ukrajine i Evrope. Oni samo preko haosa mogu opstati na vrhu.

Sve drugo je put u zaborav.
Kaligula I

#8548 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Renta wrote:Jel to ispada da velike sile barem oko Ukrajine dobijaju, i to obje..gubi samo Ukrajina jer će biti podijeljena.
Iako, baš to što piše Co0l, NATO nikad nije bio bliži granicama Rusije..unatoč ruskoj aneksiji Krima i eventualnom zauzimanju Donbasa.
Zato, na duže staze upitna je ova ruska "pobjeda"...
...Renta, na duže staze upitna je svaka pobjeda...ovi danas su 'trkači na kratke staze'...'maratonci' su davno istrčali počasni krug...nuklearno oružje posjeduju i mali i veliki...i zamisli sada neku rokaćinu tim opakim spravicama...može li tu biti pobjednika?...rekao bih da je bilo koja pobjeda relativna stvar, jer obično iza nje slijedi neki poraz...bilo je moćnih civilizacija i prije nas, pa su sve propale...tako će biti i sa ovim danas...sve u svemu žalosno što ljudi ljudima rade...ne narodi narodima, nego ljudi ljudima...
Kaligula I

#8549 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

...anjjeftinija alternativa ti je dobar jorgan i po mogućnosti 'nešto' pod jorgan... :D a druga mogućnost je ćumur...pa sad izvoljevaj...
daxon

#8550 Re: Ukrajina

Post by daxon »

Renta wrote: NATO nikad nije bio bliži granicama Rusije.
Pa, neko mudar bi rekao da je NATO tamo gdje Rusija dopušta da bude, tj. točno tamo gdje Rusi žele da bude, zar ne?
Dakle što se tiče Ukrajine,, vidimo Dnjepar kao tu granicu, a vrlo brzo ćemo i vidjeti zašto baš Dnjepar :wink:
Post Reply