Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- corvus_edin
#8526 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
A sta je po tvom misljenju razlog za izletanje s ceste (osim neprilagodjene brzine vozila)?
- holowey
#8527 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
krivina koja zbog radijusa nema odgovarajuci nagib ni odgovarajucu ogradu...corvus_edin wrote:A sta je po tvom misljenju razlog za izletanje s ceste (osim neprilagodjene brzine vozila)?
-
The BEN10
#8528 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Šta bi sa ovom najavom? Jel moguće da će završiti sa onih par zakrpa?JavierBosnia wrote:I to je lose odradjeno cini mi se, beznacajno nekako. Ondje jedino moze komplet rekonstrukcija da se izravma podloga koja je neravnadadoka84 wrote:Postavili su 3m kvadratnaEl_comadante wrote:i kad če popravljati ovo od Bosmala do suda? nikako da počnu...dosta.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zbog-vr ... /190620122
-
funeral blues
#8529 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Fakat..Jucer popodne se vratio s posla po rupama, a jutros idem po nabijenoj podlozi. Mir'klmistek wrote:Saniraju i Halida Kajtaza tokom noći
- dadoka84
#8530 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Meni izgleda kao da je to to nažalost. Ovi što krpaju po ilidži nisu normalni. Sve i jedna zakrpa im je -2 do 3cm...
- Hajvan
#8531 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
mistek wrote:Saniraju i Halida Kajtaza tokom noći
Na zalost
Zbogom mi ostaj I Transverzalo
Logitudilalololo, trololo
a-ha, haha, ha
- Cossack
- Cossack
-
mistek
#8534 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pa ovo je čista sanacija, kao ono oko šina. Jednostavno, privremeno rješenje koje nije grehota već za mjesec razvaliti.Hajvan wrote:Na zalostmistek wrote:Saniraju i Halida Kajtaza tokom noći
a-ha, haha, ha
A do transferznale kako se čeka, načekat ćemo se rekonstrukcija i rekonstrukcija
- P308
#8535 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Na sta li ce ovo liciti kad zavrse, bas se pitam
Nego, znam da nije tema, ali Telali i M.M.Baseskije su dvije jako zapustene ulice. Pocev od trotoara i fasada u raspadnutom stanju, do svega ostalog. A mogle bi se lijepo srediti uz malo truda. Za pocetak bi bilo lijepo da uklone ona dva rugla od parkinga preko puta Trznice. Na sta samo ono lici
- Hajvan
#8536 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
mistek wrote:Pa ovo je čista sanacija, kao ono oko šina. Jednostavno, privremeno rješenje koje nije grehota već za mjesec razvaliti.Hajvan wrote:Na zalostmistek wrote:Saniraju i Halida Kajtaza tokom noći
a-ha, haha, ha
A do transferznale kako se čeka, načekat ćemo se rekonstrukcija i rekonstrukcija
pa empirijski zakljucujem.
privremeno rješenje kod nas traje par generacija.
-
No-Name
#8537 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ovaj dio pruge je rađen 2012 a već ima oštećenja asfalta oko šinaP308 wrote:Na sta li ce ovo liciti kad zavrse, bas se pitam![]()
Nego, znam da nije tema, ali Telali i M.M.Baseskije su dvije jako zapustene ulice. Pocev od trotoara i fasada u raspadnutom stanju, do svega ostalog. A mogle bi se lijepo srediti uz malo truda. Za pocetak bi bilo lijepo da uklone ona dva rugla od parkinga preko puta Trznice. Na sta samo ono lici
- JavierBosnia
#8538 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Hodam Istanbulom ovih dana koji po meni ima jedno od najbolje uredjenih javnih prijevoza u evropi i oko sina je gumena obloga, a okolo asvalt pa cak i kao kaldrma na par mjesta kao da je nova, eto ako ko zna kad je to radjeno nek pise, izgleda peefekrno sve, da ne pricam da ide tramvaj svako 2 minute
-
baglama
#8539 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
JavierBosnia wrote:Hodam Istanbulom ovih dana koji po meni ima jedno od najbolje uredjenih javnih prijevoza u evropi i oko sina je gumena obloga, a okolo asvalt pa cak i kao kaldrma na par mjesta kao da je nova, eto ako ko zna kad je to radjeno nek pise, izgleda peefekrno sve, da ne pricam da ide tramvaj svako 2 minute
Sta ce Istanbul imalo Sarajevo hamam prije njega
- VladaFBiH
#8540 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
ako potražiš postove iz 2012 vezane za ovaj dio pruge vidjet ćeš da se ni tada nije uradilo kako treba već da se radilo da se broji da se radilo i da se uzmu pare tako da je ovo očekivanoNo-Name wrote:
Ovaj dio pruge je rađen 2012 a već ima oštećenja asfalta oko šina
- corvus_edin
#8541 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
sluteci po ovoj slici .... rupice i rupetine ce se zamazati s asfaltom sa lopatom iz kante i to je to - umjesto da se sav asfalt frezuje i postavi asfaltna cijelina bez fuga koje NECE nakon zime ponovo pucati - avoako hoce...
Struka na dijelu - majko mila...
-
Naslovnica
#8542 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
corvus_edin wrote:sluteci po ovoj slici .... rupice i rupetine ce se zamazati s asfaltom sa lopatom iz kante i to je to - umjesto da se sav asfalt frezuje i postavi asfaltna cijelina bez fuga koje NECE nakon zime ponovo pucati - avoako hoce...
- Thorgerson
#8543 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Zavisi sta neko smatra pod sanacijom.mistek wrote: Pa ovo je čista sanacija, kao ono oko šina. Jednostavno, privremeno rješenje koje nije grehota već za mjesec razvaliti.
Ranije urađene sanacije u Kranjčevićevoj i ulici Halida Kajtaza su bil to što ti pišeš. Izrezani dijelovi koji su bili lošiji, grbavi. Malo isfrezano, stavljen novi asfalt. I to je uradjeno na 5-10 mjesta i to je to. Rekao bih bačene i oprane pare. Naravno to ni na sta ne lici, opet je grbavo i bolje da nista nije radjeno.
Ovo sada sto rade, podrazumijeva sljedece
Mada generalno ove nove ceste koje naprave, to je srednja zalost. Kemal begovu su radili nedavno, prosao ulicom em je grbava, na dva dijela je vec neko nesto rezao i krpio, sahtovi izdignuti, neravni.biti će izvršeno uklanjanje postojećeg asfalta, dosipanje i zbijanje donjeg nosećeg sloja - tampona sa mjestimičnim kompletnim liječenjem do posteljice, nivelisanje i sanacija šibera i šahtova, te ugradnja dva sloja asfalta debljine 8cm+4cm.
-
mistek
#8544 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pa ja sam se ovdje prije godinu dana ibretio što rade Skenderiju, prema Čobaniji, jer je meni ona bila u ok stanju. I od starta, a da ne kažem danas, ta ulica izgleda gore nego prije tog renoviranja.
-
noviclan
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#8546 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kakvo OK stanje, svaki mogući šaht je bio propao, ispred EU delegacije je bio dio asfalta naboran, Za centar grada bruka, a ne OK stanjemistek wrote:Pa ja sam se ovdje prije godinu dana ibretio što rade Skenderiju, prema Čobaniji, jer je meni ona bila u ok stanju. I od starta, a da ne kažem danas, ta ulica izgleda gore nego prije tog renoviranja.
-
kakaljin
#8547 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Izgleda da ce se morati vodovodne i kanalizacione cijevi mjenjati u ulici kosevo.
Ovo ce oduziti radove koji su trebali biti gotovi 31.8. izgleda to ce potrajati jos 2 mjeseca
Ovo ce oduziti radove koji su trebali biti gotovi 31.8. izgleda to ce potrajati jos 2 mjeseca
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#8548 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
postavljen je nedavno novi asfalt od sedrenika ka višegradskoj kapijikakaljin wrote:Izgleda da ce se morati vodovodne i kanalizacione cijevi mjenjati u ulici kosevo.
prije 2 dana prolazim, vodovod je razvalio kod mezarja i kopa
-
mistek
#8549 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Moguće da se slabo sjećam, ali ni danas nije ništa puno bolje. Već su na 2-3 mesta rovili, šahtovi nestabilni.liaar wrote:Kakvo OK stanje, svaki mogući šaht je bio propao, ispred EU delegacije je bio dio asfalta naboran, Za centar grada bruka, a ne OK stanjemistek wrote:Pa ja sam se ovdje prije godinu dana ibretio što rade Skenderiju, prema Čobaniji, jer je meni ona bila u ok stanju. I od starta, a da ne kažem danas, ta ulica izgleda gore nego prije tog renoviranja.
- alibaba_i_30_godina
#8550 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Vodovod je najgori!!! Ovdje ništa nije usklađeno. Umjesto da se dogovore gdje sve treba raditi prvo kanalizaciju i mijenjati cijevi, pa tek onda novi asvalt, oni sve obratno.mk ultra wrote:postavljen je nedavno novi asfalt od sedrenika ka višegradskoj kapijikakaljin wrote:Izgleda da ce se morati vodovodne i kanalizacione cijevi mjenjati u ulici kosevo.
prije 2 dana prolazim, vodovod je razvalio kod mezarja i kopa