Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- mumi80
#8526 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Fkt te ne kontam! Kupi kabla koliko ti treba,jednu racvu i onaj dzek sto ide u TV i pokopcaj to
Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
-
djes_ba
#8527 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
covjek ti objasnio mislim da ti oni prikljuce da se placa oko 40,50 KMarshavin wrote:Ma hajd valjda ne bude vise od 20 maraka,toliko sam spreman da izdvojim.
Ne znam koga da nazovem,probat cu sutra info centar.
izmjeri duzinu kabla ,kupi dzek za tv sa jedne strane kabla a sa druge imas onaj dzek sto ulazi u razdjelnikmumi80 wrote:Fkt te ne kontam! Kupi kabla koliko ti treba,jednu racvu i onaj dzek sto ide u TV i pokopcaj to
i nabavi ovaj radzjelnik ,vec ga imas samo ga trebas promjeniti kod tebe u stanu je 1:1 jedan ulaz jedna izlaz ,uzmes razdjelnik koji ti treba i razvuces do druge tv ,odvrnes zavrnes

tebi treba dole desno,ako ne znas gdje kupiti javi se na PP
imas ukupno troskova 5 KM
- van helsing
#8528 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kako taj razdjel zna pravit problem,posebno ako je neki jeftiniji,losha slika,spor net itd.
Moj savjet potraziti kvalitetniji razdjel ili platiti Telemachu da to uradi.
Nego,nesto mi nije jasno....
Koristim MMDS uslugu, i postoji problem sa titlovima na deltaline reciverima,odnosno svaki put kada promijenim kanal moram ih prozvati preko daljinskog.
Meni to i nije velik problem,mada u zadnje vrijeme me zivcira pomalo.
Problem je sto moji ukucani,koji su stariji, ne znaju to podesit. Pamte neko vrijeme i zaborave koje je dugme,kako ide procedura...
Eh sada,nazovem Telemach,i trazim da mi daju drugi reciver,topfield ili amico,reciver koji pamti titlove.
Kaze proslijedit cemo nadleznim vas zahtjev i nazvati vas da kazemo sta su nadlezni odgovorili. Proslo nekoliko dana, nazovem,opet isti odgovor.
Posaljem poruku na FB stranici,kazu proslijedili smo vas zahtjev nadleznoj sluzbi. Sacekam jos nekoliko dana,nazovem opet, kazem da sam zvao i ranije i pisao na FB,dobijam odgovor da nikakv zahtjev nisu dobili, niti od mene,niti sa njihove FB stranice.
A i savjetuju me da odustanem od toga, jer to nikome ne odobravaju radi tog razloga ( titlovi ),to mi je 4x receno,4 razlicite osobe se javljale na tel,ali ipak ce proslijedit moj zahtjev.
Napisem poruku na FB kako nisu nikome nista proslijedili,pitam zasto,kaf drugi dan dolazi momak na reklamaciju!!
Kazem ja njemu kakva bolan reklamacija,titlovi su problem,naglasio sam to vise puta. I on kaze nece ti zamjeniti zbog toga reciver,znaci 5-i koji mi to potvrdjuje.
Napisem u ovoj temi pitanje za @telemach, on odgovara da dostavim podatke na PP radi zamjene istih.
Sada mi nije jasno,ako 5 uposlenika tvrdi da necu dobiti drugi reciver,a kolega @telemach mi trazi na PP moje licne podatke,kome sada vjerovat?
Iskreno,ne volim ostavljat svoje privatne podatke na forumu.
Malo mi to sumnjivo,podatke ne zelim da dajem,ako nisu dovoljna 4 tel poziva i par javljanja na FB stranici,onda ne znam sta jeste.
Mislim,preko FB i tel poziva kolega @telemach moze saznati moje podatke,ali ja licno ne zelim da ih dajem.
Drugo,nije moja krivica sto titlovi rade na takav nacin.
HS mi nudi free prikljucak,Ci modul i 2 dig.recivera,jer sam dozvolio bez ikakve naknade da postave nekoliko stubova na mom imanju i da kopaju kroz moje dvoriste.
Naravno,morao bih placati mjesecnu naknadu.
Sada ni sam ne znam sta raditi.
Koristim MMDS uslugu, i postoji problem sa titlovima na deltaline reciverima,odnosno svaki put kada promijenim kanal moram ih prozvati preko daljinskog.
Problem je sto moji ukucani,koji su stariji, ne znaju to podesit. Pamte neko vrijeme i zaborave koje je dugme,kako ide procedura...
Eh sada,nazovem Telemach,i trazim da mi daju drugi reciver,topfield ili amico,reciver koji pamti titlove.
Kaze proslijedit cemo nadleznim vas zahtjev i nazvati vas da kazemo sta su nadlezni odgovorili. Proslo nekoliko dana, nazovem,opet isti odgovor.
Posaljem poruku na FB stranici,kazu proslijedili smo vas zahtjev nadleznoj sluzbi. Sacekam jos nekoliko dana,nazovem opet, kazem da sam zvao i ranije i pisao na FB,dobijam odgovor da nikakv zahtjev nisu dobili, niti od mene,niti sa njihove FB stranice.
A i savjetuju me da odustanem od toga, jer to nikome ne odobravaju radi tog razloga ( titlovi ),to mi je 4x receno,4 razlicite osobe se javljale na tel,ali ipak ce proslijedit moj zahtjev.
Napisem poruku na FB kako nisu nikome nista proslijedili,pitam zasto,kaf drugi dan dolazi momak na reklamaciju!!
Kazem ja njemu kakva bolan reklamacija,titlovi su problem,naglasio sam to vise puta. I on kaze nece ti zamjeniti zbog toga reciver,znaci 5-i koji mi to potvrdjuje.
Napisem u ovoj temi pitanje za @telemach, on odgovara da dostavim podatke na PP radi zamjene istih.
Sada mi nije jasno,ako 5 uposlenika tvrdi da necu dobiti drugi reciver,a kolega @telemach mi trazi na PP moje licne podatke,kome sada vjerovat?
Malo mi to sumnjivo,podatke ne zelim da dajem,ako nisu dovoljna 4 tel poziva i par javljanja na FB stranici,onda ne znam sta jeste.
Mislim,preko FB i tel poziva kolega @telemach moze saznati moje podatke,ali ja licno ne zelim da ih dajem.
HS mi nudi free prikljucak,Ci modul i 2 dig.recivera,jer sam dozvolio bez ikakve naknade da postave nekoliko stubova na mom imanju i da kopaju kroz moje dvoriste.
- fortaleza
#8529 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da sam na tvom mjestu otišao bih na HS digitalnu.van helsing wrote:HS mi nudi free prikljucak,Ci modul i 2 dig.recivera
Al kod mene u Mostaru samo preskupi i bezobrazni HT (sa Arenama), pa ako želim oba sportska paketa jedino mogu razmatrati CS i polaris, bolje nego HT 100 puta, al ne da mi se trenutno ulagati u opremu i postavljati antenu tako da sam trenutno bez arena.
Na HT ni lud ne bi.
- van helsing
#8530 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nema zice telemach u mom naselju,niti imaju namjeru dolazit sa zicom,takav sam odgovor dobio.
U okolnim naseljima imaju,nekih cca 2-3 kilometra od mene.
SK kanali mi ne igraju neku ulogu,a morat cu poceti malo pratit HS temu na forumu,nazalost. Ne mislim da je sve "zlatno" ni kod HS,ali...
Arene imam na Mojatv usluzi.
U okolnim naseljima imaju,nekih cca 2-3 kilometra od mene.
SK kanali mi ne igraju neku ulogu,a morat cu poceti malo pratit HS temu na forumu,nazalost. Ne mislim da je sve "zlatno" ni kod HS,ali...
Arene imam na Mojatv usluzi.
- fortaleza
#8531 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Aha, to je već drugo jer već imaš arene na telekomu.
I oni sada imaju pristojnu ponudu. Zanima me kad bi se u BiH mogao osigurati najam telekomunikacijskih vodova kao u Hrvatskoj pa da svi građani biraju između tri nacionalna operatera pa kojega žele. Kakva je to država u kojoj živim, a ne mogu koristiti usluge nacionalnog i državnog operatera?
I oni sada imaju pristojnu ponudu. Zanima me kad bi se u BiH mogao osigurati najam telekomunikacijskih vodova kao u Hrvatskoj pa da svi građani biraju između tri nacionalna operatera pa kojega žele. Kakva je to država u kojoj živim, a ne mogu koristiti usluge nacionalnog i državnog operatera?
- Maharadza
#8532 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To su ti famozni "torovi" u koje nas tjeraju naši "lideri" a i mi međusobno!fortaleza wrote:Aha, to je već drugo jer već imaš arene na telekomu.
@van helsing: Pored toga što ne kontam kako im nisi naplatio te stubove i to na mjesečnoj bazi (a što bi ja uradio i što bi mi komotno moglo plaćati barem analognu mjesečno), ne znam stvarno šta se misliš?! Ovako HS imaš u perfektnom "šahu" kad' god se neke smetnje pojave, možeš im uvijek prijetiti obaranjem stubova "motorkom" ako odmah ne pošalju servisera do tebe! Situacija iz snova!
Da ne bude totalni off, @Telemach: Radite li vi na alternativi ESPN America kanalu kojeg' više nema ili se pravite levati u nadi da ćemo zaboraviti na to jer NEĆEMO!
-
gidra
#8533 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ovo ljeto baš dosadno, nikakvih novosti osim što su nas zakinuli za ESPN i Premier League kanal 
- Maharadza
#8534 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zaboravih i za taj Premier League kanal, jbt, do jaja bio, pogotovu ga volio gledati radi onih ludih engleskih komentatora! Sada prisiljen na SK mada su rega u prenosu, ne kenjaju mnogo, kažu šta treba, zašute kad treba, ovo naravno važi za srbijance, dok oni hrvati smoriše, melju kao da prenose finale lige prvaka!gidra wrote:ovo ljeto baš dosadno, nikakvih novosti osim što su nas zakinuli za ESPN i Premier League kanal
-
gidra
#8535 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ja imam problem sa tim komentatorima. U opcijama su mi namješteni Srbi mada kad god prebacim na Sportklub +, Prime ili Premium Hrvati, pa onda moram ručno prebacivati na Srbe, dok je obični Sportklub uredu. U pitanju su HD kanali, ali eto navikao sam se da svaki put vratim manuleno na SrbeMaharadza wrote:Zaboravih i za taj Premier League kanal, jbt, do jaja bio, pogotovu ga volio gledati radi onih ludih engleskih komentatora! Sada prisiljen na SK mada su rega u prenosu, ne kenjaju mnogo, kažu šta treba, zašute kad treba, ovo naravno važi za srbijance, dok oni hrvati smoriše, melju kao da prenose finale lige prvaka!gidra wrote:ovo ljeto baš dosadno, nikakvih novosti osim što su nas zakinuli za ESPN i Premier League kanal
- Maharadza
#8536 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nervira svakako, mene manje pošto jednostavno ne volim prebacivati - odlučim koju tekmu pratiti i tu ostajem, dok npr. stari poludi dok gleda, jer on tu svaku tekmu mora "pomalo" pogledati i stalno daljinski u ruci tako da ga to prebacivanje sa onoga pajde na bajicu izludi - a lik još uvijek nosa nokiu 3410 jer jednostavno neće da se "..zajebava sa tom naprednom tehnikom" a i vida je slabijeg pa dok potrefi ono dugme i prešalta na srbina, ovamo 3 prilike propusti!gidra wrote:ja imam problem sa tim komentatorima. U opcijama su mi namješteni Srbi mada kad god prebacim na Sportklub +, Prime ili Premium Hrvati, pa onda moram ručno prebacivati na Srbe, dok je obični Sportklub uredu. U pitanju su HD kanali, ali eto navikao sam se da svaki put vratim manuleno na SrbeMaharadza wrote:Zaboravih i za taj Premier League kanal, jbt, do jaja bio, pogotovu ga volio gledati radi onih ludih engleskih komentatora! Sada prisiljen na SK mada su rega u prenosu, ne kenjaju mnogo, kažu šta treba, zašute kad treba, ovo naravno važi za srbijance, dok oni hrvati smoriše, melju kao da prenose finale lige prvaka!gidra wrote:ovo ljeto baš dosadno, nikakvih novosti osim što su nas zakinuli za ESPN i Premier League kanal
- Tiger 033
#8537 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Najlakse ce ti biti da ODUSTANEŠvan helsing wrote:Kako taj razdjel zna pravit problem,posebno ako je neki jeftiniji,losha slika,spor net itd.
-
motorola01
#8538 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bolje je da oni dodju, nego da on majstorise ako nije neki majstor(mada to nesto i nije do majstora). Oni imaju kvalitetnije splitere, a on sam moze kupiti kabl. Ja sam pokusao majstorisati i nasao sam trenutno najkvalitetnije splitere u gradu koji su za q i nista vise. Kupio 3-4 i ne valja nijedan. Sreca pa su ovi iz Telemacha dosli poslije mog majstorisanja da prikljuce D3 resiver, pa mi oni dzaba spojili sve to i sve radi bez problema.mumi80 wrote:Fkt te ne kontam! Kupi kabla koliko ti treba,jednu racvu i onaj dzek sto ide u TV i pokopcaj to
- mumi80
#8539 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije ni to lose, kabal kupit a oszalo nek oni. Spliteri su im stvarno kvalitetni al sto deru na kablu 
-
motorola01
#8540 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma ja, kupi kabl, ovaj mu postavi spliter i da covjeku na kafu i svi sretnimumi80 wrote:Nije ni to lose, kabal kupit a oszalo nek oni. Spliteri su im stvarno kvalitetni al sto deru na kablu
-
Mustang1
#8541 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne radi mi d3go u pm .. Sad moram slusati ovog hrvata na sportklubu 
- Maharadza
#8542 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kako moraš? Na D3 ga možeš mijenjati a na analognoj je srbin!Mustang1 wrote:Ne radi mi d3go u pm .. Sad moram slusati ovog hrvata na sportklubu
- van helsing
#8543 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Tiger, zao mi onih para sto dadoh za 4 recivera...
Ali sve su prilike sa cu nastavit sa pisanjem na HS temi
@Maharadza, vracaj stari avatar
Ali sve su prilike sa cu nastavit sa pisanjem na HS temi
@Maharadza, vracaj stari avatar
-
Mustang1
#8544 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hrvat je na analognojMaharadza wrote:Kako moraš? Na D3 ga možeš mijenjati a na analognoj je srbin!Mustang1 wrote:Ne radi mi d3go u pm .. Sad moram slusati ovog hrvata na sportklubu
- Maharadza
#8545 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne znam kako je inače, ali mančester - čelzi je prenosio srbin na analognoj!Mustang1 wrote:Hrvat je na analognojMaharadza wrote:Kako moraš? Na D3 ga možeš mijenjati a na analognoj je srbin!Mustang1 wrote:Ne radi mi d3go u pm .. Sad moram slusati ovog hrvata na sportklubu
-
Mustang1
#8546 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jok .. Hrvat
Na sportklubu je hrvat a na plusu i primeu je srbin .. Znam zato sto je nocas na digitalnoj na sportklubu bila emisija prije utakmice direktno iz studija ..a na analognoj nije .. A znam i po glasu
Ovo na digitalnoj govorim o hd.u .. A na obicnom mislim da je hrvat .. Jer znas da su uvodili nedavno srpski radi formule u obicnu ponudu
-
gidra
#8547 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
a majku mu kod mene obratnoMustang1 wrote:Jok .. HrvatNa sportklubu je hrvat a na plusu i primeu je srbin .. Znam zato sto je nocas na digitalnoj na sportklubu bila emisija prije utakmice direktno iz studija ..a na analognoj nije .. A znam i po glasu
Ovo na digitalnoj govorim o hd.u .. A na obicnom mislim da je hrvat .. Jer znas da su uvodili nedavno srpski radi formule u obicnu ponudu
-
Mustang1
#8548 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mislis na analognoj ? 
-
gidra
#8549 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
jok na digitaliMustang1 wrote:Mislis na analognoj ?
-
Mustang1
#8550 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sportklub HD je srpski i on se ne moze mijenjati .. Ostali plus,prime i premium se mogu mijenjati .. Na obicnoj ponudi (ne HD) sportklub je hrvatski a ostali ne znam kako su postavljeni jer ne pratim njih .. A ubacen je i sportklub srpski radi formule .. Na d3go je isto srpski