veoma dobar
Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- jasko_ba
- Better Man
#8528 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Kad sam reko da nema veze sa orginalnim nazivom mislio sam na naziv filma na Engleskom, a ne na orginalnu Svedsku verziju filma.darius_maximus wrote:The Girl with the Dragon Tattoo (original title in Swedish: Män som hatar kvinnor – "Men Who Hate Women")Better Man wrote:Muškarci koji mrze žene je odličan film i jedan od najboljih u zadnjih godinu dana, pa i više! Samo prevod naslova filma nema veze sa orginalnim nazivom.
Nikakve veze sa originalnim nazivom...
Inace, original je odlican film, za Fincherov ne mogu licno potvrditi, ali uskoro ce se i to pregledati, aBd...
- darius_maximus
#8529 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
To sto je na engleskom promijenjen originalni naziv, ne znaci da je njihov od zlata. Originalni naziv je "Muskarci koji mrze zene" i tako je i preveden...Better Man wrote:Kad sam reko da nema veze sa orginalnim nazivom mislio sam na naziv filma na Engleskom, a ne na orginalnu Svedsku verziju filma.darius_maximus wrote:The Girl with the Dragon Tattoo (original title in Swedish: Män som hatar kvinnor – "Men Who Hate Women")Better Man wrote:Muškarci koji mrze žene je odličan film i jedan od najboljih u zadnjih godinu dana, pa i više! Samo prevod naslova filma nema veze sa orginalnim nazivom.
Nikakve veze sa originalnim nazivom...
Inace, original je odlican film, za Fincherov ne mogu licno potvrditi, ali uskoro ce se i to pregledati, aBd...
Slijedeci put kada bude koristio rijec "originalni" reci da mislis "engleski", to je ocito mjerilo postalo ovih dana...
- Jack Be Nimble
#8530 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Sigurno spomenut do sada
WIN WIN
WIN WIN
-
Illmatic
#8531 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
et konacno se nakanih da pogledam Hangover 2 i stvarno nije vrijedan vremena pregledanog, recimo Horrible Bosses je za Hangover 2 izmislio komediju!!!
stvarno me razocarao film nakon ocekivanja iz Hangover 1
- TAFKAP
#8532 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... start=1000Illmatic wrote:et konacno se nakanih da pogledam Hangover 2 i stvarno nije vrijedan vremena pregledanog, recimo Horrible Bosses je za Hangover 2 izmislio komediju!!!
- muftija
#8533 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Fina komedijica, parodija na "James Bonda", bas sam se sinoc lijepo ismijao.
-
Eborg
#8534 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Glupost mrtva, isti utisak. Mada ni Hangover nije TOLIKO dobar koliko se kunu u njega.Illmatic wrote:et konacno se nakanih da pogledam Hangover 2 i stvarno nije vrijedan vremena pregledanog, recimo Horrible Bosses je za Hangover 2 izmislio komediju!!!
- kuharica
#8535 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
nort face eigera me uvijek utacka
predobar
predobar
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#8536 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
I nije nesto posebno.... moze se pregledati ali je moglo dosta bolje
Extra animacija za sve uzraste

Vrijedi pogledati

True Grit (2010)

- chakany
#8537 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Evo upravo odgledao film Obmana (orginalni naslov Deception).
Uloge: Ewan McGregor, Hugh Jackman i Michelle Williams.
Fantastican film, steta sto ne mogu zakaciti sliku, ali eto potrazite ga negdje.
Uloge: Ewan McGregor, Hugh Jackman i Michelle Williams.
Fantastican film, steta sto ne mogu zakaciti sliku, ali eto potrazite ga negdje.
- Zavatoni
#8538 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Odličan film koji se dugo pamti. 10/10.shake69 wrote:The Lives of Others (Das Leben der Anderen), sjajni njemacki film snimljen 2006 g. Sjajna gluma Ulricha Muhe, Sebastiana Kocha i Martine Gedeck a govori o agentu Stasi-tajne policije u bivsem DDR-u kojem ce se zivot u potpunosti promijeniti onog trenutka kad pocne svakodnevno prisluskivati prominentnog pisca Georg Dreymana i otkrije drugaciji svijet od pasje odanosti jednom totalitarnom rezimu. Trebalo mi je pet godina da ga pogledam, ali mi je nedavno bilo istinsko zadovoljstvo. uzgred, dokaz da i mimo holivudske produkcije ima sjajnih filmskih uradaka. Gledati, obavezno!
A i ne dobija se Oscar baš onako...
-
drekalica28
- alica.k
#8540 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

http://www.imdb.com/title/tt1541149/
ovaj film sam maksuz cekala zbog obje glumice, i meni se svidio
- alibaba_i_30_godina
#8541 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Meni se uopce nije svidio 'Parfem', gledao sam ga kad je tek izasao sa drustvom i jedva sam odgledali do kraja, onda sam posle nekoliko godina procitao knjigu po kojoj je radjen film i posle toga ponovo ga pogledao . Izostavili su dosta nekih bitnih detalja i knjiga je dosta bolja, naravno!Yahel wrote:
Vrijedi pogledati![]()
![]()
-
factotum
-
damar
- beco
#8544 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
NeyDan wrote:Meni se uopce nije svidio 'Parfem', gledao sam ga kad je tek izasao sa drustvom i jedva sam odgledali do kraja, onda sam posle nekoliko godina procitao knjigu po kojoj je radjen film i posle toga ponovo ga pogledao . Izostavili su dosta nekih bitnih detalja i knjiga je dosta bolja, naravno!Yahel wrote:
Vrijedi pogledati![]()
![]()
Mnogi hvale ovaj film meni je bio bolestan i predug to je sve sto mogu reci
- Hopkins
- zecko_kupuz
#8546 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Daleko je od odličnog, ali ima upečatljivu atmosferu i prelijep soundtrack. Prilično je "umjetničkast".beco wrote:NeyDan wrote:Meni se uopce nije svidio 'Parfem', gledao sam ga kad je tek izasao sa drustvom i jedva sam odgledali do kraja, onda sam posle nekoliko godina procitao knjigu po kojoj je radjen film i posle toga ponovo ga pogledao . Izostavili su dosta nekih bitnih detalja i knjiga je dosta bolja, naravno!Yahel wrote:
Vrijedi pogledati![]()
![]()
Mnogi hvale ovaj film meni je bio bolestan i predug to je sve sto mogu reci
- BHF_Manijak
#8547 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Meni je takodjer solidan film!
Ali kraj je EPIC! 
- karanana
#8548 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
postovanje.
upravo odgledah incendies i treba mi neko da prodiskutujemo "timeline" ovoga filma i jos par stvari koje mi nisu jasne. dakle onaj ko nije gledo film, nek ne cita moje pitanje dole jer je spoiler.
ovako:
zena/mama je rodjena 1949. sa 20-21 godinu, 1970. radja prvog sina s kojim je postala trudna sa nekim frajerom wahadom kojeg ubijaju njena braca.
prvo pitanje: zasto je ona osramotila familiju? jeli taj wahad musliman pa je to problem ili nesto drugo sto nisam skonto?
dalje: nakon poroda ona odlazi u grad darresh i tamo studira i radi na fakultetu. eh ovdje, koliko sam ja skonto je radila nekih 4 godine i onda se zakuha i zarati i ona krene da trazi sina kojem je tada 4 godine. desi se sva ona frka, onaj autobus, ona upuca onog komandanta one milicije i ode u zatvor. koliko godina je ona bila u zatvoru, odnosno kada biva silovana i kada zatrudni sa blizancima?
pitam ovo jer mi "timeline" nije logican. po mojoj nekoj racunici, njen prvi sin nije mogao biti dovoljno star da bude onaj mucitelj i silovatelj u zatvoru. dakle premalena je razlika izmedju silovatelja/oca/brata i ono dvoje blizanaca.
sad ponovo racunam u sebi, mozda je i realno, jedino sto ne znam tacne godine konflikta u libanu.
recimo ako je mama starija od prvog sina 20 godina, onda je moguce da sin siluje nju kad je njemu 20 a njoj 40 i ona se poradja i to ispada da su blizanci trenutno stari nekih 19-20 godina. ali ja sam mislio da je konflikt u libanu prestao prije 1990. kada je sin imao 20 a majka 40 kada pretpostavljam da ju je silovao.
kontate li moju dilemu?
upravo odgledah incendies i treba mi neko da prodiskutujemo "timeline" ovoga filma i jos par stvari koje mi nisu jasne. dakle onaj ko nije gledo film, nek ne cita moje pitanje dole jer je spoiler.
ovako:
zena/mama je rodjena 1949. sa 20-21 godinu, 1970. radja prvog sina s kojim je postala trudna sa nekim frajerom wahadom kojeg ubijaju njena braca.
prvo pitanje: zasto je ona osramotila familiju? jeli taj wahad musliman pa je to problem ili nesto drugo sto nisam skonto?
dalje: nakon poroda ona odlazi u grad darresh i tamo studira i radi na fakultetu. eh ovdje, koliko sam ja skonto je radila nekih 4 godine i onda se zakuha i zarati i ona krene da trazi sina kojem je tada 4 godine. desi se sva ona frka, onaj autobus, ona upuca onog komandanta one milicije i ode u zatvor. koliko godina je ona bila u zatvoru, odnosno kada biva silovana i kada zatrudni sa blizancima?
pitam ovo jer mi "timeline" nije logican. po mojoj nekoj racunici, njen prvi sin nije mogao biti dovoljno star da bude onaj mucitelj i silovatelj u zatvoru. dakle premalena je razlika izmedju silovatelja/oca/brata i ono dvoje blizanaca.
sad ponovo racunam u sebi, mozda je i realno, jedino sto ne znam tacne godine konflikta u libanu.
recimo ako je mama starija od prvog sina 20 godina, onda je moguce da sin siluje nju kad je njemu 20 a njoj 40 i ona se poradja i to ispada da su blizanci trenutno stari nekih 19-20 godina. ali ja sam mislio da je konflikt u libanu prestao prije 1990. kada je sin imao 20 a majka 40 kada pretpostavljam da ju je silovao.
kontate li moju dilemu?
- Damir0406
- horion_bosona
#8550 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
evo bas sam potrazio kad sam ovaj film preporucio ovdje - 06/04/2011, dakle proslo je dovoljno da se ne sjecam pojedinih detalja, ali probacu da odgovorim mada bi bilo bolje da neko ko je gledao skoro film razjasni stvar...karanana wrote:postovanje.
ovako:
kontate li moju dilemu?
odgovor na prvo pitanje si i sam djelomicno odgovorio, bio je druge vjere ali i zbog toga sto je zatrudnjela prije braka...
gradjanski rat u Libanu je trajao od '75 do '91 i ako se ne varam ona je provela par godina u zatvori prije nego su doveli njenog sina, koji je u tom momentu bio maloljetan 15-16 godina... mozda grijesim... uglavnom ne vjerujem da bi napravili tako povrsnu materijalnu gresku...
elem, odlican film menu uz Biutiful najbolji prosle godine...