Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
archi_a

#85226 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Tata ti je IZMIGOLJIO, koji te naučio takvom vokabularu, sramoto! :oops:
Student_u_Ostavci

#85227 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Ponekad mi se čini da štovatelji invalidnih političkih struktura iz Federacije vrte jedne te iste 3 rečenice. Sve preko toga za njih je Bernulijeva jednačina :lol:
dr_Evil

#85228 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

archi_a wrote: 28/02/2023 12:16 Ima veze, jer ne govoriš istinu. Meni imputirati da se borim za TERITORIJU, meni koji se od Daytona bori za pravo da je Bosna na svakom dijelu moja i svakog onog ko ima državljanstvo ove zemlje, da je vjera lična stvar i da ti kvota i ime ne garantuje zaposlenje, već stručnost, trud i zalaganje?!? Smiješno, po ko zna koji put. :-)
A koliko se borite za nezavisnu i demokratsku? Pa evo da analiziramo vaše upise, u zadnjih godinu dana ništa osim sda i df-a ne spominjete! Orgijanja i udari na Ustav onih koji to rade od 92 se samo ZVIŽDUĆU! Smiješno. Moja i tvoja republika nisu isto!
Ne sumnjam da par vas preferiraju republiku, samo nisam siguran da bi to bila Bosna. ;)
Ja ne govorim istinu, ali zato ti govoris istinu... jako zanimljivo. U tvojoj istini Bake je nepogrijesivi borac za Bosnu i Hercegovinu, koji uz sve dokaze koje je imao odlucio da ceka zadnji dan za slanje tuzbe, i to je jos naravno cekao da Komsic izadje iz predsjednistva i zasjedne Dragan. E onda kad je cekao, odlucio je da opovuce ambasadoricu i posalje nekoga za koga je znao da nema legitimitet. Pa kad su ovi sa druge strane odbili zbog krsenja procedure on kaze da je to stvar zavjere jer ipak Europa nas ne zeli jer smo muslimani. Dobra ti istina, aferim!

Na ovome forumu nikad nisi rijeci napisao protiv Baketa & Co, a naravno da si borac protiv nepotizma(ili barem nIpotizma). Posto inace je SDA ta koja nije kriva za stanje u drustvu gdje je posao i napredovanje uslovljeno imenom, ko ti je babo, i u kojoj si stranci. Napredovanje preko kreveta cemo zanemariti. Jasno je kao dan da si inside man u sistemu, vjerovatno pri sektoru sigurnosti tako zaista vjerujem da ti ovo sta sam naveo nije nepoznanica, i da se dnevno sa tim susreces.

Slobodno analiziraj moje postove, valjda u tom sistemu imas i potrebne alate da se ne mucis na ruke, i da vidimo da li se ja borim za nezavisnu, demokratsku i za najvaznije vladavinu prava. A po tvom ovome postu jasno je da u tvojoj "republici" nema mjesta za neistomisljenike i one koji ne prate feudalnu politiku. Moja Bosna je unutar AVNOJ-evskih granica sa svim njezinim ljudima, radnim narodom jednakih pred zakonom, a u takvoj zemlji nema mjesta konjima sta pocine samoubistva, nema mjesta za one "sta su se samo malo salili" da ce "dovest crnca da siluje maloljetnu kcer inspektoru", a nema ni mjesta za Trojkase koji nastavljaju Halku pa ne hapse kriminalce i one koji unistavaju moju domovinu. E sad ubaci u software pa nadji koliko sam puta rekao da treba kazniti trojku jer je nastavila Halku.

A mozda dusu grijesim, mozda jednostavno posto si u sistemu ne vidis koliko je sistem pokvaren.

Borbe za kmetovski sistem, vladavinu par familija nad populacijom, i gdje je Beg nepogrijesiv me ne zanimaju. A onda ubaci u software, pa da vidimo sta sam ja to pricao protiv Dode, pogotovo Covica i HNS-a, HDZ-a, a i na temi radikalizacija Bosnjaka. Pa da vidimo! Braniti Baketa u ovom slucaju je krajnje odvratno, moram da ti kazem, nije cak ni zanimljivo kao one rasprave nekad oko NATO-a.
dr_Evil

#85229 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Student_u_Ostavci wrote: 28/02/2023 12:35 Ponekad mi se čini da štovatelji invalidnih političkih struktura iz Federacije vrte jedne te iste 3 rečenice. Sve preko toga za njih je Bernulijeva jednačina :lol:
Pa moj student, da li si makar u stanju da procitas tu jednacinu?
pemanapemani

#85230 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pemanapemani »

archi_a wrote: 28/02/2023 11:27
pemanapemani wrote: 28/02/2023 09:54

Ne znam kako te toliko nije nervirala politika kada je propala revizija presude protiv Srbije, a za koju smo imali rok od 10 godina.
Ne znam kako te nije frustrirao referendum ili aranžman MMF u kafani u I.Sarajevu, ili kada je Komšić kandidaturom dede Ante hladno pustio da Čović bude član Predsjedništva. Ali tebe, patriotu, toliko iznervirala oda tramvajskoj pruzi i populistička predizborna kampanja. :?
Nervirala me propast revizije, ali ne iz spinova, nego što je propala zato što nije bilo drugih mogućnosti. 50% svih dokumenata koji svjedoče učešću srbije u agresiji zatamljeno, u zvaničnim sudskim instituciijama i na njih stavljena oznaka tajnosti sljedećih 100 godina. To je svjetska scena koja je jača od naših mogućnosti. To da je trebalo proći, prošlo bi a to bi srbiju bacilo (finansijski) na koljena gore nego nacističku njemačku posle drugog svjetskog rata. I onih milion izbjeglica koji su se spremali da krenu u srbiju i koji bi nagrnuli u beograd, kada je srbija zaprijetila da mora krenuti u totalni rat jer tu humanitarnu katastrofu neće moći izdržati i kada je pod prijetnjom bombardovanja ARBiH Amerika rekla STOP ne ulazite u Banjaluku.
Agent koji je trebao da nastavi da nas zastupa morao je da se reakredituje, a to dolazi u institucije BiH na odobravanje. Šta mislite kako bi milorad a i čović glasali za reakreditaciju i davanje novog odobrenja za zastupanje!? Isti oni koji javno slave i zahvaljuju rusiji i dižu spomenike ambasadoru za veto na Rezoluciju o genocidu u Srebrenici u UN-u. Smiješni ste. Ovo je bio jedini način. Ili pokušati sa starom akreditacijom ili bi odbijanjem reakreditacije u institucijama svakako ta mogućnost pala. Smiješni ste sa spinovima.
A vazda sam reagovao na sastanke po kafanama, ko god da ih održava! Hvala Bogu imam razum i nisam nosač stranačkih pamfleta.Bosna je iznad svake stranke. Ljudi i stranke su prolazni, Bosna nas je dočekala, ona će nas i ispratiti na vječni svijet. Šteta samo izgubljenog vremena u podjelama.
Druže, imali su deset godina da smisle kako dobiti akreditaciju za zastupnika na Sudu. Dodik nije imao ni izbliza toliko moći 2008., kao danas. Zašto nisu smislili strategiju ucjene, kupovine, bilo čega. Ne, oni su se sjetili revizije dva mjeseca prije isteka roka. Odnosno, nisu se oni sjetili nego Majke Srebrenice, pa se moralo nešto na brzinu smisliti kako bi se javnosti predstavila šarena laža i umirile majke.

Druga stvar, nikad Milorad i Dragan nisu zajedno sjedili u Predjedništvu i ako Bog da neće ni sjediti. U tom periodu kada je trebalo izganjati akreditaciju Dodik nije bio u Predsjedništvu, naprotiv, od vremenskog perioda od 10 godina, mi smo imali 7 godina famoznih 2:1 u Predsjedništvu.
Naravno, ti njihov nerad pravdaš bjelosvjetskom zavjerom i nekom famoznom jačinom Srbije na međunarodnoj sceni i eto, nije se moglo. A ovamo pizdiš zbog nekih populističkih predizbornih baljezgarija, koje su te tako strašno pogodile. Evidentno je da ti patriotski više smetaju populističke izjave iz predizborne kampanje, nego očita činjenica o najvećoj izdaji države od njenog osamostaljenja.

Ovamo pizdiš o izdaji Konakovića jer je otišao na utakmicu u Laktaše. Onda opet pizdiš o izdaji Trojke kada Dodik sere na Konakovića i Bećirovića zbog sankcija Rusiji. Dakle, sve je izdaja.

Ali recimo, nimalo nisi pizdio kada je Bakir izjavio nema u NATO bez pristanka Srba i kako je manji entitet trajna kategorija, a ovamo se bukvalno zaklinješ u NATO i ko fol sanjaš o građanskoj bez entiteta.

Ma hajte molim vas.
mirza_15

#85231 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

Hoće li ovi glasati u parlamentu :mrgreen:
U 12:00 počelo, još nema rezultata. Garant svako ima nešto da kaže :-)
Styling

#85232 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Od danas, jedno tijelo, jedna dusa....

https://pressmediabih.com/vijesti/2023/ ... -cijenama/
pinkman

#85233 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pinkman »

Styling wrote: 28/02/2023 12:54 Od danas, jedno tijelo, jedna dusa....

https://pressmediabih.com/vijesti/2023/ ... -cijenama/
Jos da nije satira :D
Point.

#85234 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

dr_Evil wrote: 28/02/2023 11:13
Login77777 wrote: 28/02/2023 11:07
Nesto nam nervozan danas Student. Mozda se malo smiri ako se prebaci na Esu Plavog… :mrgreen:
Ako ode na Fuada Bosnu, onda smo tek hehali jeza!
Nekad pomislim da ste vas dvojica i onaj tramvaj jedan te isti profil.
dr_Evil

#85235 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

pinkman wrote: 28/02/2023 12:59

Jos da nije satira :D
Omaklo joj se :D
meridiyan

#85236 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by meridiyan »

mirza_15 wrote: 28/02/2023 12:52 Hoće li ovi glasati u parlamentu :mrgreen:
Rezultat se zna. Ambasada rekla.
Jos samo ovog sa cvikerima uhljebiti.

Image
dr_Evil

#85237 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Point. wrote: 28/02/2023 13:01
Nekad pomislim da ste vas dvojica i onaj tramvaj jedan te isti profil.
Nah, ima nekih forumasa koji su mnogo blizi sa razmisljanjem i na tragu moje filozofije da je vrhuska SDA=SANU. ALi respect za forumasa trojku! Neumoran borac protiv Halke.
maroon1946

#85238 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by maroon1946 »

Vec druga pauza. Je li moguce da ovi politicki amateri nisu sazvali sjednicu onako kako treba?
DonieBrasco

#85239 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

Polako trguje se to je biznis. :lol:
dr_Evil

#85240 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

DonieBrasco wrote: 28/02/2023 13:08 Polako trguje se to je biznis. :lol:
Sad cemo da vidimo ko od njih nosi najvise stikle po cesti iza ponoci :sax:
sumirprimus

#85241 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

znaci szbih i nes trguju? ili sam nesto pogresno shvatio
dr_Evil

#85242 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 28/02/2023 13:10 znaci szbih i nes trguju? ili sam nesto pogresno shvatio
Ma svi bolan trguju :D Sve su to politicke kurve. ALi eto sad su ove dvije upalile crveni svjetlo, ko ce ih pokupit Bake ili Nerko, ciji je duzi, pardon dublji dzep!
DonieBrasco

#85243 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

Ne mogu ljudi da odole parama zelenih pa to je cudo.
sumirprimus

#85244 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

naravno sve jasno...
kluz franjo

#85245 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kluz franjo »

mirza_15 wrote: 28/02/2023 12:52 Hoće li ovi glasati u parlamentu :mrgreen:
SDA opstruiše početak sjednice poslovničkim intervencijama uz tvrdnju da u materijalu nemaju "Lendin potpis i dopis da se on i Bradara i Stojanović NISU dogovorili". :-)

Nisu im dovoljni dopisi Bradare i Stojanovića da se NISU dogovorili sa Lendom. :-) :-)
sumirprimus

#85246 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

grcevito noktima drze vlast u federaciji makar i u tehnickom mandatu, jer psle federacije, pada broj cesmi sa kojih ce curit,,,
dr_Evil

#85247 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 28/02/2023 13:17 grcevito noktima drze vlast u federaciji makar i u tehnickom mandatu, jer psle federacije, pada broj cesmi sa kojih ce curit,,,
Ali zato su drzavnu predali bez ikakvih problema i mnogo muke. Pare vs. domovina, odabir je lagan. Mudri vladari uvijek biraju bitke :D
sumirprimus

#85248 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 28/02/2023 13:18
sumirprimus wrote: 28/02/2023 13:17 grcevito noktima drze vlast u federaciji makar i u tehnickom mandatu, jer psle federacije, pada broj cesmi sa kojih ce curit,,,
Ali zato su drzavnu predali bez ikakvih problema i mnogo muke. Pare vs. domovina, odabir je lagan. Mudri vladari uvijek biraju bitke :D
pa tu vidis o cega je njima stalo, vamo su sva bitna ministarstva, agencije, prduzeca.
denis.istok

#85249 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by denis.istok »

anelsol wrote: 27/02/2023 16:35
denis.istok wrote: 27/02/2023 14:53

Samo da te korigujem nije smjena bila mjesec nego 7 dana :) A i nije se odmah sve dobilo nego za 1 dan, Mackerel riba, i komad hljeba, taman za jedan osrednji obrok. Nadam se da je tekak prezivio, onaj ko 93.bio u Santicevoj i Bulevaru je ustat pa spomenut.
Ma mislio sam na onaj jad sto smo dobivali preko mjesne zajednice. Sad jeli bilo mjesečno ili sedmično, ko ce se toga sjetiti.

Tetak živ i zdrav. U penziji bavi se pčelama.

P.s. jeli to ona riba u crvenom sosu?
Nek je on nama ziv i zdrav..konzerva je okrugla, ta sto je u crvenom sosu je mislim bila u konzervi kao "kaloša", plava, pisalo Herings, dakle otpad totalni ali nama dobar. Icar je dosao kasnije, kao delicija nakon ribetina.
dr_Evil

#85250 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

denis.istok wrote: 28/02/2023 13:24
anelsol wrote: 27/02/2023 16:35

Ma mislio sam na onaj jad sto smo dobivali preko mjesne zajednice. Sad jeli bilo mjesečno ili sedmično, ko ce se toga sjetiti.

Tetak živ i zdrav. U penziji bavi se pčelama.

P.s. jeli to ona riba u crvenom sosu?
Nek je on nama ziv i zdrav..konzerva je okrugla, ta sto je u crvenom sosu je mislim bila u konzervi kao "kaloša", plava, pisalo Herings, dakle otpad totalni ali nama dobar. Icar je dosao kasnije, kao delicija nakon ribetina.
Dolazio je onaj narezak sta se otvarao kljucem, pa ko fazon zabijes kljuc i vrtis u krug dok sav lim ne sklonis po obodu konzerve. Vjerujem da je bio odvratan, ali meni je to bilo nesto najbolje sta sam pojeo u zivotu.
Locked