Sirija vol. 2

Locked
Al-Batros

#85176 Re: Sirija vol. 2

Post by Al-Batros »

KAMI666 wrote:
Kikibombona wrote:
The difference between SDF forces and #Syrian regime forces
Image

Primjetno je zaostravanje, kurdska propaganda je pocela udarati po rezimu u Damasku! :D
Fakat se nadam da ce ih Syrijska vojska nalupati samo tako, cisto onako da zapamete gdje su i sta su.
Cisto da se zna ko je tata u Siriji.
Fakat sam bio i na kurdskoj strani, a jel to zbog Kikija, sto sara svakim danom nekakve slike Übermenscha zvanog kurdi, ili zbog prozirne politike i stvaranje americkog satelita u sirjiji, to ne znam. Mislim da je sa obje strane po malo.
Malo su se djecki umislili pa im i treba stati na rep. Umislili su se malo previse a ko visoko leti nisko ce da padne. Budjenje iz sna zvanog Kurdistan uskoro aBd.
Ne smetaju mi Kurdi toliko koliko mi smeta kad ovaj dosadni proljev za medjunarodno priznate drzave, clanice UN-a kaze "tzv Irak", "tzv Sirija". Pa jbt kakve su da su te drzave, njihovi narodi su krv prolili da bi odbranili suverenitet i cjelovitost zemlje bas kao sto smo i mi od 92. do 95. Dok su Kurdi cekali da se svi iscrpe kako bi pokrenuli referendume za komadanje ratom razorenih zemalja. Bas me zanima da li bi ovaj tako navijao za npr Hrvate u nekom hipotetickom sukobu u kojem bi trazili vojnim putem nezavisnost i HRHB i uz pomoc SAD-a cijepali BiH. Pisanje mu je blago receno odvratno.
Challenger__

#85177 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Al-Batros wrote:
KAMI666 wrote:Fakat sam bio i na kurdskoj strani, a jel to zbog Kikija, sto sara svakim danom nekakve slike Übermenscha zvanog kurdi, ili zbog prozirne politike i stvaranje americkog satelita u sirjiji, to ne znam.
Ne smetaju mi Kurdi toliko koliko mi smeta kad ovaj dosadni proljev za medjunarodno priznate drzave, clanice UN-a kaze "tzv Irak", "tzv Sirija".

Postao je toliko iritantan a uopšte nije u stanju da sagleda da čini lošu uslugu tim ljudima.
muhafuca

#85178 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

husein_kapetan

#85179 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

ultrajvosa 1987 wrote:Dugo vremena sam mislio da je saxxx na platnoj listi, kad ono...ne lezi vraze. Bice veliki Kurdistan kao sto je bila i velika Srbija.
Nego, ima li neko pouzdanu info jel SAA presla Eufrat ?
Jeste..ali prioritet daju osiguranju šireg perimetra aerodroma..iz razumljivih razloga..Brko je danas veliki dio posla po tom pitanju odradio..dva pontona na Eufratu su operativna..ali postoji par problema sjeverno koje trebaju otkloniti..a i samo stanje u Jafri je još veoma fluidno..potrebno je dobro obezbjediti bokove..
Ipak zaposjedanje druge obale Eufrata u operativnom smislu nije još ostvareno..
ioannes

#85180 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

insomnia78 wrote:Bolesna je vasa opsjednutost ovim djetetom
jedino šta je ovde bolesno su takvi komentari...
nije poenta dijete, nego masivna propaganda koja je vršena nad svjetskom javnošću a ta mala je samo oruđe u rukama propagandnih krugova
husein_kapetan

#85181 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

muhafuca wrote:Najnovije stanje oko DeZ-a
Image
Peto ovdje malo kasni..kao uvijek uostalom
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#85182 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

један пешмерга борац вриједи као десет садамових федајина или двадесет махирових гардиста
једна курдска боркиња вриједи као три исиловца
Challenger__

#85183 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- Magnier o prelasku Eufrata:
#SAA and allies are busy on two fronts: Deir al-Zour (Baghiliyah & university north) & east Hama. Crossing the Euphrates is not a priority+
Challenger__

#85184 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

japin_mutapi wrote:један пешмерга борац вриједи као десет садамових федајина или двадесет махирових гардиста

:lol:
Challenger__

#85185 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

ioannes wrote:
nije poenta dijete, nego masivna propaganda koja je vršena nad svjetskom javnošću a ta mala je samo oruđe u rukama propagandnih krugova
Ne razumije on šta mu pričaš.
ultrajvosa 1987

#85186 Re: Sirija vol. 2

Post by ultrajvosa 1987 »

husein_kapetan wrote:
ultrajvosa 1987 wrote:Dugo vremena sam mislio da je saxxx na platnoj listi, kad ono...ne lezi vraze. Bice veliki Kurdistan kao sto je bila i velika Srbija.
Nego, ima li neko pouzdanu info jel SAA presla Eufrat ?
Jeste..ali prioritet daju osiguranju šireg perimetra aerodroma..iz razumljivih razloga..Brko je danas veliki dio posla po tom pitanju odradio..dva pontona na Eufratu su operativna..ali postoji par problema sjeverno koje trebaju otkloniti..a i samo stanje u Jafri je još veoma fluidno..potrebno je dobro obezbjediti bokove..
Ipak zaposjedanje druge obale Eufrata u operativnom smislu nije još ostvareno..
Hvala :thumbup:
insomnia78

#85187 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

ioannes wrote:
Kakva bolan masovna propaganda pola ljudi na zapadu je jedva svjesno nekakvog sukoba u Siriji
Challenger__

#85188 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Challenger__ wrote:- Magnier o prelasku Eufrata:
#SAA and allies are busy on two fronts: Deir al-Zour (Baghiliyah & university north) & east Hama. Crossing the Euphrates is not a priority+

Njegov (Magnierov) update magnitude Breaking news!
#Russia #SAA and allies will cross on the east side of the Euphrates: agreement reach to push forces on the other side DEZ.
Ulogovao se radi ove vijesti: SAA/saveznici će preći Eufrat. Prati ga reputacija insajdera, hajde da vidimo šta će biti...
Challenger__

#85189 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Dodatak: Tvrdi (Magnier) da Rusi i USA sarađuju oko uništenja ISIL-a u rejonu Zora, a ovo što je sada ispisao objašnjava ovakvim ličnim razumjevanjem cijele stvari:

[quote]As I understand the deal: whoever can reach an area under #ISIS can go ahead as long as no clashes btw SDF & SAA.[/quote]
husein_kapetan

#85190 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Challenger__ wrote:
Challenger__ wrote:- Magnier o prelasku Eufrata:

Njegov (Magnierov) update magnitude Breaking news!
#Russia #SAA and allies will cross on the east side of the Euphrates: agreement reach to push forces on the other side DEZ.
Ulogovao se radi ove vijesti: SAA/saveznici će preći Eufrat. Prati ga reputacija insajdera, hajde da vidimo šta će biti...
Budi siguran da one pontone nisu dopeljali da bi kurde na dugu obalu nesmetano prebacili..
Challenger__

#85191 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

husein_kapetan wrote:Budi siguran da one pontone nisu dopeljali da bi kurde na dugu obalu nesmetano prebacili..
I bez namjere da se pređe Eufrat ta tehnologije je potrebna radi lakšeg preuzimanja kontrole nad Havijat Kadr (ispod Husejnije) i Sakr ostrva.

Image
Kikibombona

#85192 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

husein_kapetan wrote:Budi siguran da one pontone nisu dopeljali da bi kurde na dugu obalu nesmetano prebacili..
:thumbup: :D :lol:

Deir ez Zor

Image

Kurdi napreduju, ali ne tako brzo kao u proteklih par dana. Naletili su na gradjevine u industrijskoj zoni gdje je ISIL dobro ukopan.

Nije bas jednostavno. Bilo bi dobro kada bi druga ekipa krenula iz industrijske zone direktno ka rijeci Kabur, kako bi okruzili ISIL oko DeZ!

Mada, cijenim da americki generali znaju bolje! :D

Preciznija mapa iz Zora!
Mape od MFS, koje radi Paulo, su 99% pouzdane.

https://twitter.com/_paulo34

Image

Image

SDF napreduje u Raki, cini se da lome odbranu ISILa u centru grada!
Raqqa24‏ @24Raqqa 2h2 hours ago

#SDF is attacking #Daesh in the building of Governor Castle and 7 Nisan Park. It seems like collapse of Daesh's defenses at that area.

#SDF is controlled the building of Risala Hospital and progressing in Thakana neighborhood in besieged #Raqqa.

Artillery shelling by #SDF on the building of the Main Hospital in besieged #Raqqa.

#SDF besieged fighters of #Daesh in al-Hadry restaurant in Thakana neighborhood in besieged #Raqqa.
husein_kapetan

#85193 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Challenger__ wrote:
I bez namjere da se pređe Eufrat ta tehnologije je potrebna radi lakšeg preuzimanja kontrole nad Havijat Kadr (ispod Husejnije) i Sakr ostrva.

Image
I jedno i drugo ostrvo u ovom slučaju su operativno nevažni..zaposjedanje druge obale i izolacija pomenutih je više nego dovoljna..ne vjerujem da im je to cilj..
Ono sto rusi i ameri dogovore nije sveto slovo za SAA.. neka Brku neko kaže da je Eufrat nekakva granica..i zašto kurdi iz petnih žila guraju u klin prema Zorru..?
Mislim da je vrijeme da se ovo sa kurdima stane riješavati..što je previše previše je..
edit..
ova karta ne valja..
Last edited by husein_kapetan on 13/09/2017 21:53, edited 1 time in total.
insomnia78

#85194 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

E cuj neka Brki neko kaze...
'ta će Rusi...
:lol: :lol: :lol:
Challenger__

#85195 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

japin_mutapi wrote:један пешмерга борац вриједи као десет садамових федајина или двадесет махирових гардиста
Убише Срби Талијане као Пешмерге ИСИЛ. Нисам ово очекивао. Ако прокоцкају ову предност, нека се убију.
husein_kapetan

#85196 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

insomnia78 wrote:E cuj neka Brki neko kaze...
'ta će Rusi...
Naravno..mogao je i izdržao 3 godine i bez njih..neće ni sada dopustiti da mu se na zemji koju svojom krvi natopi neko kapu kroji..budi uvjeren da je ovaj najbolji sin Sirije dobrano iznad salonskih šablona i protokola'..vojnik je to i vjeruje u sebe i veoma uzak krug ljudi..zato je i opstao..
SAA makar tamo će imati malo drugačiji modus operandi od uobičajenog..
insomnia78

#85197 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

husein_kapetan wrote:
'ta će Rusi...
Naravno..mogao je i izdržao 3 godine i bez njih..neće ni sada dopustiti da mu se na zemji koju svojom krvi natopi neko kapu kroji..budi uvjeren da je ovaj najbolji sin Sirije dobrano iznad salonskih šablona i protokola'..vojnik je to i vjeruje u sebe i veoma uzak krug ljudi..zato je i opstao..
Da l je bas bez njih? Sta bi sa onih silnih zracnih mostova.

Da on je upravo i samo to, vojnik
Kao da kazes sta ce Dejton, de da vidim da Dudakovicu neko...
Kaligrafija

#85198 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligrafija »

husein_kapetan wrote:
'ta će Rusi...
Kapetane, nemoj sta zamjerit, jel svi u mjestu odakle si, ovako pjesnicki pisete, tebe kad citam, kao da citam stare povijesne Bosanske rukopise ili da ne pretjeram Shekspira...!?! :D
husein_kapetan

#85199 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

insomnia78 wrote:
husein_kapetan wrote:
'ta će Rusi...
Da l je bas bez njih? Sta bi sa onih silnih zracnih mostova.

Da on je upravo i samo to, vojnik
Kao da kazes sta ce Dejton, de da vidim da Dudakovicu neko...
Da si vojnik ikada bio znao bi šta znači preživljavanje.. pogotovo u ratnim uslovima..ono na kapljicu..to ne motiviše niti brani..niti obično uspijeva..
Ne naguravao se ja..imam svoje mišljenje..
I..pusti ba' Dudaka..ne razumiješ i nikada razumjeti nećeš..
Ja..Dejton (sirijski) i trica..
insomnia78

#85200 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

wow
Locked