https://southfront.org/iraqi-parliament ... eferendum/

Kiki jel si to ti??sarajevoxxxx wrote:Bagdad kmeči od 1991., stalno nešto prijete a od tada do danas Kurdi skoro pa napravili državu, imaju sve. Kurdi gaze i svaki dan su bliži svojim ciljevima za razliku od muslimanskog svijeta koji 70 godina kao vodi borbu protiv Izraela a za to vrijeme Izrael sve snažniji i snažniji. Koliko Kurdi grabe ka državi toliko Izrael postaje sve snažniji i snažniji. Muslimanski svijet niti ko šta pita niti imaju politiku. Vrhunac su im spletke, radikalizacija društva, guranje sektaštva, jačanje postojećih diktatura, zavjera ah ta zavjera, za sve su drugi krivi i za Isil i za barel-bombe, oni su k'o od majke rođeni.Al-Batros wrote:Što bi rekli: "Samo gas!"Kaligrafija wrote:A malo zanimljivosti iz Iraka, Iracki parlament je izglasao upotrebu vojnih mjera, ako Kurdi proglase nezavisnost...!!!
https://southfront.org/iraqi-parliament ... eferendum/

Fakat se nadam da ce ih Syrijska vojska nalupati samo tako, cisto onako da zapamete gdje su i sta su.Kikibombona wrote:The difference between SDF forces and #Syrian regime forces
Primjetno je zaostravanje, kurdska propaganda je pocela udarati po rezimu u Damasku!![]()
Ono!?! Koje, ono!? Ili sto sandzaklije kazu a da no...Ringe ringe raja...Bunika je cudna biljja...sarajevoxxxx wrote:Ne kontam, ono pišeš protiv Turske i Irana, a jučer pisao o zločinima koalicijeKaligrafija wrote:
![]()
Ono ako pišeš protiv jednih onda moraš 100 % biti za druge. Nevjerovatno.
Turska i Katar su Iranu oprostili barel-bombe, Iran će njima oprostiti Al Kaidu i Isil, i kuća mirna, i svi će biti sretni i živjeti u radosti i veselju.Tu idilu kvare još samo Kurdi i Izrael.Još samo da te Kurde da riješimo, oni su za sve krivi.
Pa kad nema, onda sto ce ti veliki Kurdistan mapa!?? Ti se gubis, ne znas vise ni sta objavljujes...! Sto se babi snilo...100 ruskih aviona, razbije tu svu nabrojanu armadu, kao sto su Ameri razbili Sadamovu u Oluji i poslije...Kao sto su sjebali i spasili u isto vrijeme Srbe u BiH...! Kao sto su Kosovu dali nezavisnost...!! Velike cike kako se dogovore, tako ce biti...! Mozes ti imati sta hoces, imala je i Armija BiH 200 hiljada naoruzanih ljudi pred kraj rata, pa su cike rekle, uzeli ste, sta ste uzeli, evo vama to, vama to, ne pokusavajte slucajno ici dalje...! Imate zeleni sto, dogovorite se, zivjet cete u jednoj drzavi i kraj...Isto se sad desava, Kurdi i nek i proglase nezavisnost, priznat ce ih Izrael i imat ce status, ko one ruske nazovi drzave...! I sta imas, kad nece niko sa tobom da razgovara, postoji a ne postojis, kazu ti prvo, mi priznajemo samo Iracku valutu i tu ti je tac...Nema te na sportskim i kulturnim desavanjima...Niko od politicara, nece sa tobom da razgovara...kazu ti sjediste ti je u Bagdadu i Damasku...idi tamo u parlament, pa cemo razgovarati...Mogu jedino sluziti kao banana drzava, kao aerodromska pista za slijetanje Americkih aviona i kao benzinska pumpa za tankanje...I sta ce on sa peshmergom...dodje mir, ko ce peshmergu hranit...ovaj izgubio nogu, ovaj ruku, onaj nema posla...zasto sam se borio, idem ja u Njemacku, zvuci poznato...!? Vrijeme Che-a i revolucionara, postoji samo kratko u nekom ratu, rat se zavrsi i onda stvari preuzima realnost...a realnost je surova...tu dolazi do izrazaja pamet i sposobnost...nema na sake...! Svijet vise nece Kosovo i Kosova, jer su skontali da je to zajeb...otese Rusi serbez Krim i dio Ukrajine i naplatise nepostovanje svjetskih sporazuma...Sad su svi pred mogucnoscu od velikih sila, da otimaju i sami ili da kazu, gdje nas ovo vodi, sta je kraj!?? Mislim da ce na kraju kod velikih igraca prevladati razum i da ce se stati sa stvaranjem mini drzavica, koje su svima pain in the ass, bas kao i Izrael Americi...obicni hemoroid, kojeg ne mogu da se rijese i koji puno kosta...I mi smo Evropi hemoroid obicni i oni ne znaju sta ce sa nama ovako nakaradnim...ali nece dozvoliti da se stvori jos mini drzavica...! I sta bi Kurdi, da im opale sankcije ko Kataru, njihovi susjedi, oni nemaju lovu ko Katar pa da dopreme iz drugih zemalja sve sto im treba, sta ce oni!?? Ti razmisljas revolucionarski, Tito i partizani, Kuba Castro, Che, ja razmisljam ekonomski, ti postojis u ratu, ja u miru, ti stvaras mene i nestajes, a ja vladam i odlucujem o tebi...U ovom slucaju ti si instrument, za koji sam ja napravio projekciju za narednih 50-100 godina u miru, ja cu odluciti kako ces se zvati i sta ces raditi...!?! Nadam se da si razumio...Kikibombona wrote:Kakve veze ima Kobane sa tzv. Irakom i kakve veze ima YPG iz Kobane sa Peshmergama?Kaligrafija wrote:Kobane heljp WORLD heljp, jebes tu vojsku, da nije bilo Amerikanca i pola Evrope i Britanaca svi bi glasali al u Frankfurtu!!
Da paradoks bude veci, YPG ima lose odnose sa Peshmergama i vec godinama ne dopustaju ulazak Rojava Peshmergi u Siriju.
Aj probaj ponovo, malo si se pogubio...
Peshmerga
YPG
Ovdje se gubis jedino ti. Brkas sirijske i iracke Kurde. O cemu da pricamo ako ne kontas da su Sirija i Irak dvije odvojene price!??Kaligrafija wrote:Pa kad nema, onda sto ce ti veliki Kurdistan mapa!?? Ti se gubis, ne znas vise ni sta objavljujes...! Sto se babi snilo...100 ruskih aviona, razbije tu svu nabrojanu armadu, kao sto su Ameri razbili Sadamovu u Oluji i poslije...Kao sto su sjebali i spasili u isto vrijeme Srbe u BiH...! Kao sto su Kosovu dali nezavisnost...!! Velike cike kako se dogovore, tako ce biti...! Mozes ti imati sta hoces, imala je i Armija BiH 200 hiljada naoruzanih ljudi pred kraj rata, pa su cike rekle, uzeli ste, sta ste uzeli, evo vama to, vama to, ne pokusavajte slucajno ici dalje...! Imate zeleni sto, dogovorite se, zivjet cete u jednoj drzavi i kraj...Isto se sad desava, Kurdi i nek i proglase nezavisnost, priznat ce ih Izrael i imat ce status, ko one ruske nazovi drzave...! I sta imas, kad nece niko sa tobom da razgovara, postoji a ne postojis, kazu ti prvo, mi priznajemo samo Iracku valutu i tu ti je tac...Nema te na sportskim i kulturnim desavanjima...Niko od politicara, nece sa tobom da razgovara...kazu ti sjediste ti je u Bagdadu i Damasku...idi tamo u parlament, pa cemo razgovarati...Mogu jedino sluziti kao banana drzava, kao aerodromska pista za slijetanje Americkih aviona i kao benzinska pumpa za tankanje...I sta ce on sa peshmergom...dodje mir, ko ce peshmergu hranit...ovaj izgubio nogu, ovaj ruku, onaj nema posla...zasto sam se borio, idem ja u Njemacku, zvuci poznato...!? Vrijeme Che-a i revolucionara, postoji samo kratko u nekom ratu, rat se zavrsi i onda stvari preuzima realnost...a realnost je surova...tu dolazi do izrazaja pamet i sposobnost...nema na sake...! Svijet vise nece Kosovo i Kosova, jer su skontali da je to zajeb...otese Rusi serbez Krim i dio Ukrajine i naplatise nepostovanje svjetskih sporazuma...Sad su svi pred mogucnoscu od velikih sila, da otimaju i sami ili da kazu, gdje nas ovo vodi, sta je kraj!?? Mislim da ce na kraju kod velikih igraca prevladati razum i da ce se stati sa stvaranjem mini drzavica, koje su svima pain in the ass, bas kao i Izrael Americi...obicni hemoroid, kojeg ne mogu da se rijese i koji puno kosta...I mi smo Evropi hemoroid obicni i oni ne znaju sta ce sa nama ovako nakaradnim...ali nece dozvoliti da se stvori jos mini drzavica...! I sta bi Kurdi, da im opale sankcije ko Kataru, njihovi susjedi, oni nemaju lovu ko Katar pa da dopreme iz drugih zemalja sve sto im treba, sta ce oni!?? Ti razmisljas revolucionarski, Tito i partizani, Kuba Castro, Che, ja razmisljam ekonomski, ti postojis u ratu, ja u miru, ti stvaras mene i nestajes, a ja vladam i odlucujem o tebi...U ovom slucaju ti si instrument, za koji sam ja napravio projekciju za narednih 50-100 godina u miru, ja cu odluciti kako ces se zvati i sta ces raditi...!?! Nadam se da si razumio...

Reci šta te zanima, zbog čega si citirao moj post o masakrima koalicije?Kaligrafija wrote:Ono!?! Koje, ono!? Ili sto sandzaklije kazu a da no...Ringe ringe raja...Bunika je cudna biljja...sarajevoxxxx wrote:Ne kontam, ono pišeš protiv Turske i Irana, a jučer pisao o zločinima koalicijeKaligrafija wrote:
![]()
Ono ako pišeš protiv jednih onda moraš 100 % biti za druge. Nevjerovatno.
Turska i Katar su Iranu oprostili barel-bombe, Iran će njima oprostiti Al Kaidu i Isil, i kuća mirna, i svi će biti sretni i živjeti u radosti i veselju.Tu idilu kvare još samo Kurdi i Izrael.Još samo da te Kurde da riješimo, oni su za sve krivi.
Nije kiki, u čemu je problem?GIVI wrote: Kiki jel si to ti??
Stotine kamiona sa oružjem ulazi u Siriju, američke vojne baze u Siriji, a rat počeo jer su Asadovci ubjeđeni bili da ne treba vojna intervencija da će sve sami uraditi.ioannes wrote:citat dana :
"Samo glup covjek moze misliti da Amerikanci bezveze bacaju pare"
@kikibombona
Tate imaju sinove za sutat lopte, mama Alabed ima cerku da zaradi para na ubleharenju.Nadzornik wrote:Obavezno skolsko stivo.
Pravi @sarajevoxxxx ne odgovara na ovakve postove.sarajevoxxxx wrote:Nije kiki, u čemu je problem?GIVI wrote: Kiki jel si to ti??
Da podebljam...ioannes wrote:citat dana :
"Samo glup covjek moze misliti da Amerikanci bezveze bacaju pare"
@kikibombona
Hassan Ridha @sayed_ridha 18m18 minutes ago
More
SDF opened new front from Abo Khashab & captured many areas including Hujayf hills and are at edge of Salihiyah, 3km separate them from SAA
sAs of this moment, SAA have not crossed the Euphrates River and cannot do it unless they have secured the aforementioned area
They're going to need to hurry up
hurry guys! we can't loose oil fields to the Kurds!
Пиши ћирилицом да те цео форум разумеjapin_mutapi wrote:irak i sirija su vjestacke drzavne tvorevine cije su granice iscrtali englezi i francuzi
kurdistan je buducnost, zivio kurdistan
Pa ko si ti, ti nisi Jakovljevic, ti si neki sasvim drugi covek...zrakomlat wrote:Pravi @sarajevoxxxx ne odgovara na ovakve postove.sarajevoxxxx wrote:Nije kiki, u čemu je problem?GIVI wrote: Kiki jel si to ti??
Ko si sad ti