SDA-All about

tramvajtrojka

#85076 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

Chloe wrote: 21/06/2023 11:02
tramvajtrojka wrote: 21/06/2023 10:56 Jasmin na ranu ga priviti lik koji je patentirao izjavu zemlja da kosti izbaci :lol: :lol: al haj kome je gazija zahy dobar politicar sta drugo očekivati :zzzz:
Hajd' malo o sebi?
Ko si ti?
Šta si konkretno uradio za državu i zajednicu osim ovih besmislenih kometara koje piskaraš na forumu? :)
Pa da krenemo ja prvo ne zelim zlo ljudima i da im zemlja kosti izbaci i po tome sam konkretniji za drzavu i zajednicu od ovog luksemburškog bolesnika kojeg ne bi moglo oprati da dovuce dva slepera zem zem vode koliko je bolesti rekao prema ljudima
DonieBrasco

#85077 Re: SDA-All about

Post by DonieBrasco »

Ja ne mogu da pojmiti da neko moze braniti SDA opcenito nakon tideset godina vladavine i njihove zaostavstine, izmeđuostalog braniti Jasmina koji na drustvenim mrezama javno pise ono sto SDA misli o onima koji upucuju na to sta su oni radili trideset godina na vlasti a vidimo rezultate svega toga.
Chloe
Photo mod

#85078 Re: SDA-All about

Post by Chloe »

Nisam nikog falila, samo negirala upis. :)

Ako ćemo se kajlati ... :thumbup:

... bio to Jasmin ili Zaha, ( apsolutno je nebitno šta mislim o njima )
ipak imaju veća m.. od vas mnogih ovdje. :mrgreen:

Oni pod svojim imenima i prezimenima javno svoje bisere steru za razliku od vas
koji se po forumima iza nickova krijete.
elk

#85079 Re: SDA-All about

Post by elk »

Sramotis se
Chloe
Photo mod

#85080 Re: SDA-All about

Post by Chloe »

DonieBrasco wrote: 21/06/2023 11:11 Ja ne mogu da pojmiti da neko moze braniti SDA opcenito nakon tideset godina vladavine i njihove zaostavstine, izmeđuostalog braniti Jasmina koji na drustvenim mrezama javno pise ono sto SDA misli o onima koji upucuju na to sta su oni radili trideset godina na vlasti a vidimo rezultate svega toga.
Njegove izjave su njegove izjave, a ne SDA.
DonieBrasco

#85081 Re: SDA-All about

Post by DonieBrasco »

Chloe wrote: 21/06/2023 11:14 Njegove izjave su njegove izjave, a ne SDA.
Jesu ali on je SDA i javno kaze ono sto oni ne smiju o NE istomisljenicima.
drug_profi

#85082 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Srao bih i ja javno da imam od toga onoliko koliko imaju oni.
Mojne te šuplje. Ti ne znaš ko je ovdje šta i koliko dao društvu, državi, bilo kome...
A ništa uzeo od te iste države.

za razliku od zelene gamadi.
tramvajtrojka

#85083 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

Chloe wrote: 21/06/2023 11:11 Nisam nikog falila, samo negirala upis. :)

Klasicno kad ne znam sta da kazem daj da lupim bilo sta :zzzz: , jah da se otvoreno bez anonimnosti ovako govori prema osobama koje su imale citav policijski, kriminalni i pravosudni aparat u ovoj vukojebini od drzave , pa da me jal sacrkusa il kanal saceka. Znamo da bi vi vjedva cekali da tako saznate tko iza cega pise da bi mogli usutkati, idu prijetnje javnim ličnostima, politicarima, koji kazu nesto protiv SDA ne smijem ni zamisliti sta bi bilo i koji bi mrak progutao osobe koje nisu toliko javne :lol:
Tvrtko II Kotromanić

#85084 Re: SDA-All about

Post by Tvrtko II Kotromanić »

ne mozes porediti javnu licnost koja pritom prima novac (Hare preko budzeta, ovaj Jasmin ispod stola jel :-) ) sa obicnim ljudima na forumu

mada mi nije jasno zasto branis ono sto je u startu, prema moralnim pa Bogami i vjerskim nacelima, zaista neodbranjivo

sta god da je taj dobrocinitelj radio za taj izvoz/uvoz, ekonomiju pa i ratnu ulogu (sto i nije neki argument jer svi mi ovdje smo ili imali clanove porodice u OS RBiH ili su forumasi licno ucestvovali u ratu) obezvredjuje se onim gadostima koje je pisao
Chloe
Photo mod

#85085 Re: SDA-All about

Post by Chloe »

tramvajtrojka wrote: 21/06/2023 11:19

Klasicno kad ne znam sta da kazem daj da lupim bilo sta :zzzz: , jah da se otvoreno bez anonimnosti ovako govori prema osobama koje su imale citav policijski, kriminalni i pravosudni aparat u ovoj vukojebini od drzave , pa da me jal sacrkusa il kanal saceka. Znamo da bi vi vjedva cekali da tako saznate tko iza cega pise da bi mogli usutkati, idu prijetnje javnim ličnostima, politicarima, koji kazu nesto protiv SDA ne smijem ni zamisliti sta bi bilo i koji bi mrak progutao osobe koje nisu toliko javne :lol:
Vjeruj mene zabuli uvce ko si ti, ili bilo ko od vas ovdje. Poštujem one koji znaju rapsravljati, civilizovano i kulturno,
bez spuštanja na osobni nivo, uvreda, psovanja, a istomišljenici ne moramo biti.
Za sva životna pitanja treba imati otvoren um i slušati šta drugi imaju reći.

Dok piješ dobru kahvu i dobre kolače jedeš niko ti ne smije ništa .... :mrgreen: Časna pionirska :lol:
Fast87

#85086 Re: SDA-All about

Post by Fast87 »

Chloe wrote: 21/06/2023 10:39
Seyfo wrote: 21/06/2023 10:27 Znam ono što piše na ovoj temi.
Znači, i previše.
Volio bih da ne znam ni ovo što znam a pogotovo da ne moram ništa više znati.
Piše li na ovoj temi da je rođen u Luksemburgu?
Da se ukrao od roditelja dok je postao punoljetan i sa velikom količinom vojne opreme došao za vrijeme rata u BiH i borio se do zadnjeg dana?
Da se nakon rata se vratio u Luksemburg?
da je školovan?
Da radi na izvozu BH proizvoda u EU ( sa moje općine znam dvije firme kojima je on to omogućio)
Da su njegova obiteljn i on nosiocivelikog broja humantiranih akcija za BiH kako u ratu tako nakon rata?

On i njegova obitelj su patriote iskrene.

On je dao sebe, svoje vrijeme i svoj novac za svoju matičnu državu.

U čemu je problem? Jer je SDA? Naklonjen vjeri?

PA bi mu trebalo zabraniti da brani svoje stavove?

Ne ide on uz ono što si naveo u svom postu. Neću negirati da nema takvih,

ali prst si uperio u pogrešnog,

kreni od vrha piramide, a takvi su najgori ... :wink:
Nacin komunikacije i sama njegova obracanja su odraz necega drugoga jedan vjernik ne pise i ne radi to sto je on pisao. Prije svega jedan vjernik ne odredjuje niti smije odredjivati ko je u vjeri a ko ne.
Bloo
Globalna šefica

#85087 Re: SDA-All about

Post by Bloo »

Chloe wrote: 21/06/2023 10:39 Da se ukrao od roditelja dok je postao punoljetansa velikom količinom vojne opreme došao za vrijeme rata u BiH i borio se do zadnjeg dana
Pitanjce il dva.
Fizicko lice koje je tek postalo punoljetno je imao dovoljno sredstava da kupi vojnu opremu. Odakle nekom takvom pristup vojnoj opremi? Sta se misli ovdje pod vojnom opremom - uniforme?

Ili da pogledamo romantiziranu biografiju objavljenu u STAV-u.
https://www.stav.ba/vijest/nepotizam-i- ... juceg/4578
Jasmin Mulahusić rođen je u Luksemburgu, gdje živi i vodi svoj privatni biznis. Svoje djetinjstvo proveo je u Bosni i Hercegovini, u Zavidovićima, odakle vodi porijeklo. Kaže da nerijetko dolazi u domovinu zbog privatnih i poslovnih obaveza. Jasmin je po struci elektrotehničar, govori pet jezika i u profesionalnom smislu bavi se gradnjom, investicijama i trgovinom nekretninama. Mulahusić je još 1991. godine upisao Gazi Husrev-begovu medresu, u koju je došao iz Luksemburga, slijedeći primjer svog vjerskog učitelja, šehida Abdulaha Čelebića. Mulahusić ustaje dok pominje ovo ime, kaže da je rahmetli Čelebiću ostao dužan za mnogo toga dok je živ.

A onda dolazi Agresija na Bosnu i Hercegovinu. Mulahusića je ona zatekla u domovini, gdje se, iako je imao svega 15 godina, pridružio tadašnjoj teritorijalnoj odbrani kao dobrovoljac, čuvajući straže u selu i braneći svoj toprak.

Moji roditelji su se bojali moje živosti i entuzijazma, pa su me povukli u Luksemburg, obećavajući mi kako ćemo se moji prijatelji i ja adekvatno opremiti i pridružiti tadašnjoj TO. Prihvatio sam odlazak iz Bosne tek onog trenutka kada su pale teške očeve riječi. Pri dolasku u Luksemburg, shvatio sam da je to bila samo varka, jer su mi roditelji oduzeli putne isprave. Bili su to najteži trenuci u mom životu. Osjećao sam se loše, psihički sam teško podnosio vijesti koje sam gledao na ekranima. Sa 16 godina sam se zaposlio, a od prve plate kupio sam sebi vojnu opremu, koju sam sakrio od roditelja u ormar, maštajući da će mi se smilovati i dozvoliti mi povratak na ratište. Nažalost, nije se to desilo, majka je našla opremu i sve je vratila u radnju u kojoj sam je kupio”, priča nam Mulahusić.

Mladi Mulahusić, uzavrele krvi, nije mogao sjediti skrštenih ruku, te, u saradnji s prijateljima, pokreće niz aktivnosti kako bi se organizirali u pomoći našoj državi i narodu. Osnovali su udruženja, uspostavili zavičajne klubove koji su prikupljali sredstva, obavezne redovne uplate od 200 DM mjesečno po porodici, organizirali su brojne proteste u Luksemburgu, u kojem su se nalazile evropske institucije. Bili smo neumorni, no sve to nije moglo da smiri Mulahusića. Čekao je trenutak kada će postati punoljetan. Tada su i roditelji shvatili da ga više ne mogu zadržati, poželjeli su mu blagoslov i sreću na putu za Bosnu, gdje je učestvovao u pobjedničkom oslobodilačkom pohodu na vozućko-ozrenačkom ratištu.
Chloe
Photo mod

#85088 Re: SDA-All about

Post by Chloe »

Bloo wrote: 21/06/2023 15:07
Chloe wrote: 21/06/2023 10:39 Da se ukrao od roditelja dok je postao punoljetansa velikom količinom vojne opreme došao za vrijeme rata u BiH i borio se do zadnjeg dana
Pitanjce il dva.
Fizicko lice koje je tek postalo punoljetno je imao dovoljno sredstava da kupi vojnu opremu. Odakle nekom takvom pristup vojnoj opremi? Sta se misli ovdje pod vojnom opremom - uniforme?

Ili da pogledamo romantiziranu biografiju objavljenu u STAV-u.
https://www.stav.ba/vijest/nepotizam-i- ... juceg/4578
Jasmin Mulahusić rođen je u Luksemburgu, gdje živi i vodi svoj privatni biznis. Svoje djetinjstvo proveo je u Bosni i Hercegovini, u Zavidovićima, odakle vodi porijeklo. Kaže da nerijetko dolazi u domovinu zbog privatnih i poslovnih obaveza. Jasmin je po struci elektrotehničar, govori pet jezika i u profesionalnom smislu bavi se gradnjom, investicijama i trgovinom nekretninama. Mulahusić je još 1991. godine upisao Gazi Husrev-begovu medresu, u koju je došao iz Luksemburga, slijedeći primjer svog vjerskog učitelja, šehida Abdulaha Čelebića. Mulahusić ustaje dok pominje ovo ime, kaže da je rahmetli Čelebiću ostao dužan za mnogo toga dok je živ.

A onda dolazi Agresija na Bosnu i Hercegovinu. Mulahusića je ona zatekla u domovini, gdje se, iako je imao svega 15 godina, pridružio tadašnjoj teritorijalnoj odbrani kao dobrovoljac, čuvajući straže u selu i braneći svoj toprak.

Moji roditelji su se bojali moje živosti i entuzijazma, pa su me povukli u Luksemburg, obećavajući mi kako ćemo se moji prijatelji i ja adekvatno opremiti i pridružiti tadašnjoj TO. Prihvatio sam odlazak iz Bosne tek onog trenutka kada su pale teške očeve riječi. Pri dolasku u Luksemburg, shvatio sam da je to bila samo varka, jer su mi roditelji oduzeli putne isprave. Bili su to najteži trenuci u mom životu. Osjećao sam se loše, psihički sam teško podnosio vijesti koje sam gledao na ekranima. Sa 16 godina sam se zaposlio, a od prve plate kupio sam sebi vojnu opremu, koju sam sakrio od roditelja u ormar, maštajući da će mi se smilovati i dozvoliti mi povratak na ratište. Nažalost, nije se to desilo, majka je našla opremu i sve je vratila u radnju u kojoj sam je kupio”, priča nam Mulahusić.

Mladi Mulahusić, uzavrele krvi, nije mogao sjediti skrštenih ruku, te, u saradnji s prijateljima, pokreće niz aktivnosti kako bi se organizirali u pomoći našoj državi i narodu. Osnovali su udruženja, uspostavili zavičajne klubove koji su prikupljali sredstva, obavezne redovne uplate od 200 DM mjesečno po porodici, organizirali su brojne proteste u Luksemburgu, u kojem su se nalazile evropske institucije. Bili smo neumorni, no sve to nije moglo da smiri Mulahusića. Čekao je trenutak kada će postati punoljetan. Tada su i roditelji shvatili da ga više ne mogu zadržati, poželjeli su mu blagoslov i sreću na putu za Bosnu, gdje je učestvovao u pobjedničkom oslobodilačkom pohodu na vozućko-ozrenačkom ratištu.

:hm: Vjerovatno ono što se može legalno kupiti, nositi preko granica, jer koliko znam u Luksemburgu nije nikad bio u sukobu sa zakonom, niti igdje drugo, iako je kod nas hapšen lani, nije se tamo odrazilo.
Nebozemlja

#85089 Re: SDA-All about

Post by Nebozemlja »

Znači, i previše.
Da se ukrao od roditelja dok je postao punoljetan i sa velikom količinom vojne opreme došao za vrijeme rata u BiH i borio se do zadnjeg dana?
da je školovan?
Da radi na izvozu BH proizvoda u EU ( sa moje općine znam dvije firme kojima je on to omogućio)
Da su njegova obiteljn i on nosiocivelikog broja humantiranih akcija za BiH kako u ratu tako nakon rata?

Ja u ovo sve vjerujem. Istina je i da je Bakir tri puta ranjen u ratu.
Chloe
Photo mod

#85090 Re: SDA-All about

Post by Chloe »

Nebozemlja wrote: 21/06/2023 15:45

da je školovan?

Ja u ovo sve vjerujem. Istina je i da je Bakir tri puta ranjen u ratu.
Tvoj problem.

Znam ih puno poput njega, ne samo sipmatizera SDA nego npr. Fikreta Abdića, nemaju nikakve koristi od općine, stranke, Abdića ali pišu po društvenim mrežama njima u "prilog".
Zapravo, koliko neki pišu u prilog a koliko na štetu je nešto sasvim drugo.
Osobno ne volim vrijeđanja i ismijavanja, jer znam šta baš ti babini bude u našem narodu,
kako im naši pojedini vraćaju, i to je nekakav začarani krug koji ne vodi ničemu dobrom.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#85091 Re: SDA-All about

Post by japin_mutapi »

i ovog yasmina majmuna nabijem na qooratz
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#85092 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

elk wrote: 21/06/2023 11:06 Ja sto ga nafali, ne bi mati ovako nakitila raspikucu i pijanicu, kad u drugo selo zeni sina :lol:
Prejadan post. Moze po dijasporskim sijelima proci u ofenbahu.
Moro sam djecu u drugu sobu poslat
thekupus

#85093 Re: SDA-All about

Post by thekupus »

Dovoljno je pratiti potencijalnog teroristu iz luksemburga na mrežama da bi znao sve o njemu.
Laži, fotomontaže, stavljanje mete na čelo, širenje mržnje, koordiniranje grupom botova koji pišu najgadnije stvari po svim mrežama, godinama radi to sve i još gore. Ništa ne znači što ga neka forumašica brani, možda i iz svojih osobnih interesa. Odvratno baš.
thekupus

#85094 Re: SDA-All about

Post by thekupus »

Znači, i previše.
da je školovan?

Pa on nije govno, on je anđeo! Hvala ti što si nam otvorila oči! Svi smo bili zavarani.

Pravda za Yasminnna! Heroj, a ne terorista!
Hakiz

#85095 Re: SDA-All about

Post by Hakiz »

elk wrote: 21/06/2023 11:13Sramotis se
Ne.

Ti se sramotiš.
Hakiz

#85096 Re: SDA-All about

Post by Hakiz »

tramvajtrojka wrote: 21/06/2023 11:19

Opet, kada se podvuče crta, strah.
Chloe
Photo mod

#85097 Re: SDA-All about

Post by Chloe »

thekupus wrote: 21/06/2023 18:31

da je školovan?

Pa on nije govno, on je anđeo! Hvala ti što si nam otvorila oči! Svi smo bili zavarani.

Heroji su mrtvi.

A ako je terorista, kako tvrdiš, kao savjestan građanin imaš obavezu prijaviti ga EU, sa svim dokazima i informacijama koje su te dovele do te spoznaje. :thumbup:
thekupus

#85098 Re: SDA-All about

Post by thekupus »

Chloe wrote: 21/06/2023 18:56

Heroji su mrtvi.

A ako je terorista, kako tvrdiš, kao savjestan građanin imaš obavezu prijaviti ga EU, sa svim dokazima i informacijama koje su te dovele do te spoznaje. :thumbup:
Nisam ja nigdje rekao da je terorista. Ti si ga predstavila kao jedno nevinašce dobroćudno, kao da smo svi ostali pali s marsa.

Daleko mu lijepa kuća bila, što dalje od moje
thekupus

#85099 Re: SDA-All about

Post by thekupus »

Hakiz wrote: 21/06/2023 18:33
elk wrote: 21/06/2023 11:13Sramotis se
Ne.

Ti se sramotiš.
hahahahahah hakize neutralni, sad i ti neutralno braniš mulllaahhusseinna ??? hahahahhah neočekivano baš
Chloe
Photo mod

#85100 Re: SDA-All about

Post by Chloe »

thekupus wrote: 21/06/2023 18:57
Chloe wrote: 21/06/2023 18:56

Heroji su mrtvi.

Nisam ja nigdje rekao da je terorista.
Ti si ga predstavila kao jedno nevinašce dobroćudno, kao da smo svi ostali pali s marsa.

Daleko mu lijepa kuća bila, što dalje od moje
thekupus wrote: 21/06/2023 18:31
Post Reply