FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Burdus

#85001 Re: FK Željezničar

Post by Burdus »

Nismo pamcenja do juce, vrlo dobro znamo sta je bilo, kako su se stvari odvijale.
Isto tako znamo sta je sada, kuda sve ovo vodi.
Zatvarati oci na sve ovo je praviti se veci Ceric od Engleza
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#85002 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Dead Man Walking wrote: 18/03/2021 19:04
sime_cipol wrote: 18/03/2021 11:47 Mozda ce se neko sloziti sa mnom, neko ne.
Ne treba Misimovic nista da prica. Nije trebao da prica ni prije 3-4-5 godina. Trebao je da suti i radi. U svakom dijelu funkcioniranja kluba. Kao sto i ovi trebaju da sute i rade.
Svaki put kad je progovorio, nas je opalilo po glavi. Suti, radi, a svima kojima je klub duzan isplatiti, a koji su ga ostetili zauvijek vrata zatvoriti. Gospodski, ali dzonom, a ne prijetiti tuzbama i srati se po cijeloj 100 godisnjoj historiji kluba. O zloj krvi koju je ostavio je suvišno i pricati.
Nesto kao sto su pitari uradili sa Blekicem i sl ublehama. Isplatili sabane i pokazali im vrata.
I ne prica, i ovaj intervju je upravo takav da cak i svjesno laze. I on i Amar su precizno izjavili sta se desilo na tom famoznom sastanku i kako je doslo do smjene struktura u to vrijeme, i to se naravno ne podudara sa ovime sto je sad Misimovic izjavio. Ne znam zasto ovako sad prica, pretpostavljam da ne zeli da talasa jer od toga nema nikakve fajde danas. Covjek je ocito raskrstio sa Zeljom.

A ovo za tuzbe i prijecenjem isti, je li pricamo o Amaru ili Misimovicu? Pa Amarove pare i tuzbe su najveci razlog govana u kojima se nalazimo danas.
Pricam za sviju.
Amar nije jedini koji je posudjivao novac. Samo je posudjivao na glup nacin, nije napravio papir kao ostali. Dok su se drugi naplatili, njemu se osporavalo iako su svi znali da je posudio. Jos su ga poceli pljuvati jer trazi svoje i po svemu sto je uradio za klub u sportskom smislu.
Trebao se naci nacin da mu se isplati novac.
Ugovor o djelu za zalijevanje trave. Na 5 godina. Evo ti pare, idi vodaj cuku. Sve legalno, sve cisto.
I ja bih trazio svoje, borio se i rukama i nogama. Ako nista zbog svoje djece.
I Trazio sam. Od rodjenog brata, daj mi moje. Trazio bih i od Zelje. Dio bih mozda oprostio, koliko mogu halaliti, sve sigurno ne bih.
Romantiku ostavite za uspavanke djeci.
Burdus

#85003 Re: FK Željezničar

Post by Burdus »

Cipol
Kako da nekom platis za zaljevanje trave i tako vratis navodni dug kada tom nekom posuđenom novcu nema ama bas nikakvog traga u klubskim knjigama ? Moze svako reci posuđivao sam i ja. Imao je mogucnost da sa svjedocima to rijesi, niko nije htio da svjedoci. Nuđeno mu je da sudskim putem dokaze istinitost duga. Ni to nije napravio.
I za kraj balade o dugu.. Tri uprave je zamjenio od kako je upao u klub ali nije dobio ono sto trazi. Ma koliko bili amarofili nisu glupi da ne kontaju da bi priznavanje navodnog duga bilo krivicno djelo.
Traziti od nekoga da radi kontra zakona i na stetu kluba a u korist bilo kojeg pojedinca je dno moralnosti.
Sacuvaj me Boze takvih prijatelja, radnih kolega, rodbine i svih drugih fela takve vrste.
Na kraju krajeva, taj fiktivni dug ga nije niti malo sputavao da nam pokaze sta je to foootboool i da klub napravi jos boljim, uspjesnijim. Ili mozda jeste?
ellaxaz

#85004 Re: FK Željezničar

Post by ellaxaz »

Vozači viljuškara u firmi vs šetači Amarovog kera,
a 100 godina.
super
Ima li Želje tu?
Burdus

#85005 Re: FK Željezničar

Post by Burdus »

Na stranu sukob oko fiktivnog duga, on nije uzrok ovome stanju u kojem se klub nalazi.
Uzrok je patoloska potreba da se bude najpametniji i da se o svemu odlucuje, od sitnica so kapitalnih odluka. U ove tri garniture koje je promjenio je 90% njih iskusilo sta znaci kada ti slozi zvrcku, kad ostanes popisan, pomnozen sa nulom.
Zato ga svi napustaju. Ostao je sam. Ovu igru ce morati odigrati sam samcat. Izhod igre se vec naslucuje. Na zalost.
avetinja

#85006 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Šta je bilo sa Badžakom? Je li napustio klub ili ipak ne?
Dead Man Walking

#85007 Re: FK Željezničar

Post by Dead Man Walking »

sime_cipol wrote: 18/03/2021 19:20
Pricam za sviju.
Amar nije jedini koji je posudjivao novac. Samo je posudjivao na glup nacin, nije napravio papir kao ostali. Dok su se drugi naplatili, njemu se osporavalo iako su svi znali da je posudio. Jos su ga poceli pljuvati jer trazi svoje i po svemu sto je uradio za klub u sportskom smislu.
Trebao se naci nacin da mu se isplati novac.
Ugovor o djelu za zalijevanje trave. Na 5 godina. Evo ti pare, idi vodaj cuku. Sve legalno, sve cisto.
I ja bih trazio svoje, borio se i rukama i nogama. Ako nista zbog svoje djece.
I Trazio sam. Od rodjenog brata, daj mi moje. Trazio bih i od Zelje. Dio bih mozda oprostio, koliko mogu halaliti, sve sigurno ne bih.
Romantiku ostavite za uspavanke djeci.
Svako kome smo duzni i marku treba da je naplati. Ako nema papir ima sud. Ali onda odosmo u sranje po stogodisnjoj istoriji koju si ti spomenuo, a za sta se slazem. S kim dodje do suda taj ne bi smio imati mjesta u klubu, a Amar je kako po broju titula rekorder i po broju tuzbi.
sime_cipol

#85008 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Burdus wrote: 18/03/2021 19:37 Cipol
Kako da nekom platis za zaljevanje trave i tako vratis navodni dug kada tom nekom posuđenom novcu nema ama bas nikakvog traga u klubskim knjigama ? Moze svako reci posuđivao sam i ja. Imao je mogucnost da sa svjedocima to rijesi, niko nije htio da svjedoci. Nuđeno mu je da sudskim putem dokaze istinitost duga. Ni to nije napravio.
I za kraj balade o dugu.. Tri uprave je zamjenio od kako je upao u klub ali nije dobio ono sto trazi. Ma koliko bili amarofili nisu glupi da ne kontaju da bi priznavanje navodnog duga bilo krivicno djelo.
Traziti od nekoga da radi kontra zakona i na stetu kluba a u korist bilo kojeg pojedinca je dno moralnosti.
Sacuvaj me Boze takvih prijatelja, radnih kolega, rodbine i svih drugih fela takve vrste.
Na kraju krajeva, taj fiktivni dug ga nije niti malo sputavao da nam pokaze sta je to foootboool i da klub napravi jos boljim, uspjesnijim. Ili mozda jeste?
Cijeli grad prica vec godinama da je Amar posudjivao novac.
Sad ili lazu ili je prica cula/kazala ili je istina.
Ja ne znam 100%, ali sam cuo od par ljudi, koji su ozbiljni i ne bi lagali, da je istina, ali problem je sto ne moze da dokaze. Ali da je davao, davao je. I ja im vjerujem.
Meni ni iz djepa ni u djep, ali kazem da je bruka da su se razni hahari naplatili, a on koji je toliko radosti u proslosti donio i napravio od nas najtrofejniji klub ne moze. I jos ga se pljuje.
Svi koji misle da neko treba da se odrekne svojih para, neka odnese svoje pare u klub i nek ih pokloni. Sto bi rekli Ameri "put your money where your mouth is"
Ima njegove krivice sto nije na papir stavio, pa nek se bori za to.
Burdus

#85009 Re: FK Željezničar

Post by Burdus »

sime_cipol wrote: 18/03/2021 20:13
Ja ne znam 100%, ali sam cuo od par ljudi, koji su ozbiljni i ne bi lagali, da je istina, ali problem je sto ne moze da dokaze. Ali da je davao, davao je. I ja im vjerujem.
Meni ni iz djepa ni u djep, ali kazem da je bruka da su se razni hahari naplatili, a on koji je toliko radosti u proslosti donio i napravio od nas najtrofejniji klub ne moze. I jos ga se pljuje.
Svi koji misle da neko treba da se odrekne svojih para, neka odnese svoje pare u klub i nek ih pokloni. Sto bi rekli Ameri "put your money where your mouth is"
Rekla kazala a nece niko da svjedoci u njegovu korist. Slazem se da se svako treba boriti za svoje, samo si zaboravio legalnim putem.
Zavrtanje ruku upravama da mu taj dug priznaju i sebe gurnu u krivicno djelo to svakako nije.
Nego, neodgovori ti meni da drugo pitanje.
Jeli ga borba za te navodne dugove toliko sputala da nam nije mogao pokazati sta je to footboool, da nije mogao izdici klub na visi nivo kao sto je prepotentno pricao prilikom upada u klub?
Ovo izdvojeno sputava svu raspravu oko problema navodnog duga.
Ja sam odgojen i skolovan da vjerujem samo cvrstim dokazima a to sto neko nesto u carsiji prica to nije. Pricali su da ima na Hridu neka treba sa tri sise. Vjerujesli to?
sime_cipol

#85010 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Ja prvu polusezonu na footballu ne zamjeram nista, dosao na zimu na -15, uradio sta je mogao. Mozda jedino derbi gdje su nas pitari ohladili sa 0:3.
Prosla sezona, prekinuta zbog Covida, igrali odlican fudbal, napadački, pitare demolirali u 2 utakmice. Imali par kiksova, Boze moj.
Ovu sezonu dobro poceli i onda se strovalili. Sta se desilo, ne znam, ali nisam zadovoljan. Bez obzira na besparicu uzrokovanu Covidom i to sto nema navijaca, a i sponzori su se stegli, jer svi spasavaju sta se spasiti moze od Covida.
Burdus

#85011 Re: FK Željezničar

Post by Burdus »

Odlicno
Ako su raja zadovoljna neka samo nastavi tako.
sime_cipol

#85012 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Ja nisam zadovoljan.
Mislim da je dosta bilo da pokaze, 2 godine je tu. Nismo ostvarili nikakav napredak. Ili ga ja ne vidim.
Neka ga tu do kraja sezone, jos ovih 11 kola i onda neka ide.
Neka naplati sta smo duzni i da se rastajemo. Neka novi trener ima vremena na ljeto da sprema ekipu, ma kakva ona bila.

P.S. osim ako se nesto drasticno ne promjeni i desi. Ali sumnjam.
P.P.S. najviše bih volio da dodje neko treci, tipa Gredica, Vukotića i sl ljudi, da krenemo kako je Greda zamislio 2014 i guramo do vremena kad ce klub biti na 0. A onda vidjeti gdje sta kako.
Burdus

#85013 Re: FK Željezničar

Post by Burdus »

sime_cipol wrote: 18/03/2021 20:55 Ja nisam zadovoljan.
Mislim da je dosta bilo da pokaze, 2 godine je tu. Nismo ostvarili nikakav napredak. Ili ga ja ne vidim.
Neka ga tu do kraja sezone, jos ovih 11 kola i onda neka ide.
Neka naplati sta smo duzni i da se rastajemo. Neka novi trener ima vremena na ljeto da sprema ekipu, ma kakva ona bila.

P.S. osim ako se nesto drasticno ne promjeni i desi. Ali sumnjam.
P.P.S. najviše bih volio da dodje neko treci, tipa Gredica, Vukotića i sl ljudi, da krenemo kako je Greda zamislio 2014 i guramo do vremena kad ce klub biti na 0. A onda vidjeti gdje sta kako.
Lako je reci neka ide na ljeto. Ko ce mu uruciti odkaz? Ko ce mu platiti ugovor do kraja plus zamrznutu kamatu koju je vec naplatio a cija se ponovna naplata aktivira cim dobije odkaz? Uprava koju je doveo, uprava kojoj je 10 maraka ozbiljna lova?
Badzak, koji ne zna jeli oso ili doso? Neko drugi ce doci i dati tu lovu? One pare za navodni dug neka zaboravi, to nece dobiti nikada od nikog.
Do tada nama vise obje licence, dugovi se gomilaju. Tacnu cifru niko ne zna jer je na skupstini nije bilo a NO u onom saopstenju kaze da o tome nebi raspravljao. Spominje se dug okvirno od 12 do 14 miliona maraka. Sta ako ne dobijemo licence?
Zbog svega ovog nabrojanog ja govorim, neka ga.
Njegov nacin rada mora propasti sam od sebe do kraja, bez da ga ko rusi a pomoci mu ocito nece niko. Previse je ljudi ruzno potrosio da bi se naso jos koji da mu vjeruje.
Mora propasti misao da jedan covjek moze odlucivati o svemu, ma kako se on zvao.
Ako se uspijemo iscupati iz stecaja, moramo zaboravti titule, iskorake, dobra pojacanja, moramo napokon krenuti raditi po sistemu a ne kako mi se koji dan digne ili ne digne.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#85014 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Posudjuje se koja stoja maraka onako na nevidjeno ali samo budale mogu posuditi par stotina ili desetina hiljada maraka bez valdinog papira. Sutra tako moze doci bilo ko ko je bio svih ovih godina blizak klubu i recci ja sam posudio Zelji 100.000. Amar je sve ali nije naivan i sigurno ne bbi posudio vecu kolicinu para sa potpisom na salveti. Mahal je inace poznata po tome da se krene sa Ilidze sa 100 KM a kad dodjes na Carsiju to je blizu miliona. Dug je onoliki koliki pise na validnom papiru a ne na casnu rijec. Sto bi trebalo neko da mu iz danasnje garniture ispati te pare ako nema aposlutno nikakv dokaz. Ni sud mu tu ne moze pomoci ako ne postoji nikakv validan dokaz. Ako radi tih para on drzi Zelju kao taoca daleko mu kuca od Grbavice
hrasno38

#85015 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

sime_cipol wrote: 18/03/2021 20:38 Ja prvu polusezonu na footballu ne zamjeram nista, dosao na zimu na -15, uradio sta je mogao. Mozda jedino derbi gdje su nas pitari ohladili sa 0:3.
Prosla sezona, prekinuta zbog Covida, igrali odlican fudbal, napadački, pitare demolirali u 2 utakmice. Imali par kiksova, Boze moj.
Ovu sezonu dobro poceli i onda se strovalili. Sta se desilo, ne znam, ali nisam zadovoljan. Bez obzira na besparicu uzrokovanu Covidom i to sto nema navijaca, a i sponzori su se stegli, jer svi spasavaju sta se spasiti moze od Covida.
Prvu sezonu se slazem i aposlutno mu ne zamjeran ni onaj sramni poraz od Pitara. I upravo ta prica je bila ovdje da je ta polusezona nebitna. Ali sljedeca je bila bitna jer je on sa ekipom krenuo od pocetka, napravio sam roster i onda nakon nekih zaista sjjano odigranih utakmica napravio i par vise nego sjajnih sranja sa ekipom i poraz protiv Veleza na Grbavici dao Covid titulu Pitarima i milion maraka u startu. Ovu sezonu je tim jos gori i na NASOJ Grbavici su nam skalp uzele tri posljednje plasirane ekipe...Krupa, Mladost i Olimpik! Znaci ne postoji trener na svijetu koji bi ostao na klupi nakon poraza na svom terenu od posljednjeplasiranih ekipa i to na 100-tu godinjicu kluba!!
Burdus

#85016 Re: FK Željezničar

Post by Burdus »

hrasno38 wrote: 19/03/2021 12:55
Posudjuje se koja stoja maraka onako na nevidjeno ali samo budale mogu posuditi par stotina ili desetina hiljada maraka bez valdinog papira. Sutra tako moze doci bilo ko ko je bio svih ovih godina blizak klubu i recci ja sam posudio Zelji 100.000. Amar je sve ali nije naivan i sigurno ne bbi posudio vecu kolicinu para sa potpisom na salveti. Mahal je inace poznata po tome da se krene sa Ilidze sa 100 KM a kad dodjes na Carsiju to je blizu miliona. Dug je onoliki koliki pise na validnom papiru a ne na casnu rijec. Sto bi trebalo neko da mu iz danasnje garniture ispati te pare ako nema aposlutno nikakv dokaz. Ni sud mu tu ne moze pomoci ako ne postoji nikakv validan dokaz. Ako radi tih para on drzi Zelju kao taoca daleko mu kuca od Grbavice
Najveca Misimoviceva ostavstina je legalno poslovanje. Da je pristao na pritisak da klub plati navodnu pozajmicu babukisiti bi ga hvalili gdje treba i ne treba. Tada niko nebi spominjao neosvojene titule. Jednom kada pređes crtu nema ppvratka.
Ko god je posudio pare treba mu vratiti. Evo, Badzak je posudio vise puta, ima papir i dobice nazad. Validan je samo klubski dokument a ne nesto sto je neko nekada rekao nekom.
Klub nikada nece biti na zdravim nogama ako se ne drzi zakona i legalnog poslovanja, ma koliko titula osvojio.
To vidimo najbolje u proslom Amarovom mandatu. Osvajao sve i svasta a iza njega ostala pustos.
Ta legalnost ga sada koci u osvajanju ove lige. Nema vise ucjena pobjedi pa ces mozda dobiti platu. Nema vise djeljenja kesa na haubi i u busu bez placanja doprinosa. Svojim insistiranjem na navodnoj pozajmici je pomogao da se spostavi legaln nacin poslovanja. Sada svako pazi sta potpisuje, ne sara na neviđeno.
Za to Misimovicu kapa dole, tribina je uz put, zato ga pljuju i napadaju svi koji vole muljanje vise od koke.
Mea_parvitas

#85017 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

Stadion na kojem je završen rat u Sarajevu

https://www.slobodnaevropa.org/a/31158093.html
hrasno38

#85018 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Mea_parvitas wrote: 19/03/2021 14:39 Stadion na kojem je završen rat u Sarajevu

https://www.slobodnaevropa.org/a/31158093.html
:srce:
Tesla Edison

#85019 Re: FK Željezničar

Post by Tesla Edison »

Pozdrav,

Ne znam gdje da pitam, pa ću ovdje.

FK Željezničar Banja Luka, osim istog imena, ima haman isti i grb kao i naš Željezničar.

Image

Jesu li ova dva kluba povezana na neki način, jesu li nekad bili dio istog sportskog društva?
Burdus

#85020 Re: FK Željezničar

Post by Burdus »

TESLA_EDISON wrote: 20/03/2021 19:05 Pozdrav,

FK Željezničar Banja Luka, osim istog imena, ima haman isti i grb kao i naš Željezničar.

Image

Jesu li ova dva kluba povezana na neki način, jesu li nekad bili dio istog sportskog društva?
NE
Tesla Edison

#85021 Re: FK Željezničar

Post by Tesla Edison »

Burdus wrote: 20/03/2021 19:28

Image

NE
Pa ako nisu povezana, kako mogu koristiti isti naziv i, u suštini, isti grb?

Naziv, grb, boje kluba

Samo im Amar fali.

I da se plasiraju u PL, meč FK Željezničar - FK Željezničar.

Kako navijati? :D
Burdus

#85022 Re: FK Željezničar

Post by Burdus »

TESLA_EDISON wrote: 20/03/2021 20:35

Image

NE

Naziv, grb, boje kluba

Samo im Amar fali.

Nakon prvog rata su zeljeznicari osnivali svoje klubove. Sarajevo, Maribor, Nis, BL..
A i sa grbom je jednostavno. Banjalucani vidjeli grb kod starijeg brata pa nisu se vise puno patili. Tada nije bilo autorskih prava a oba kluba poticu iz zeljeznickih radionica i niko nije vidio nista sporno u slicnim grbovima.
Za koga navijati je jednostavno... za onog za kojeg si uvijek.
Sto se Amara tice, nedo Bog nikom :D
Tesla Edison

#85023 Re: FK Željezničar

Post by Tesla Edison »

Burdus wrote: 20/03/2021 20:43
TESLA_EDISON wrote: 20/03/2021 20:35

NE

Naziv, grb, boje kluba

Samo im Amar fali.

Nakon prvog rata su zeljeznicari osnivali svoje klubove. Sarajevo, Maribor, Nis, BL..
A i sa grbom je jednostavno. Banjalucani vidjeli grb kod starijeg brata pa nisu se vise puno patili. Tada nije bilo autorskih prava a oba kluba poticu iz zeljeznickih radionica i niko nije vidio nista sporno u slicnim grbovima.
Za koga navijati je jednostavno... za onog za kojeg si uvijek.
Sto se Amara tice, nedo Bog nikom :D
Ma mislim na tribinama. "Željo je šampion......" itd, kako navijati a da protivničkom timu ne daješ elana hahaha :D
hrasno38

#85024 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Opet novih 11 :(

Image
Tesla Edison

#85025 Re: FK Željezničar

Post by Tesla Edison »

hrasno38 wrote: 21/03/2021 16:26 Opet novih 11 :(

Image