Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- REDDEVILS
#85001 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Izgleda da Eon Box nije toliko kvalitetan kao sto ga reklamiraju, a koliko su puta podigli cijene mogli su komotno kvalitetniji box ponuditi kao npr. Nvidia Shield 
- rida1976
#85002 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
REDDEVILS wrote:Izgleda da Eon Box nije toliko kvalitetan kao sto ga reklamiraju, a koliko su puta podigli cijene mogli su komotno kvalitetniji box ponuditi kao npr. Nvidia Shield
Po pisanju momka na jednom forumu iz Srbije, Nvidia Shield zasad jedini boks koji ima taj deinterlacing hardverski, pa na njemu EON ATV aplikacija radi vrhunski, tj. pegla signal kako treba kao i originalan boks ili smart tv.
-
zux1
#85003 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja imam Xiaomi Mi Box 3 i na njemu EON aplikaciju. Uspio sam u postavkama rezolucije samog box-a dotjerati sliku na prihvatljivu razinu trzuckanja u prikazu brzih scena. Inace na default postavkama boxa je bila uzasno trzava slika.rida1976 wrote:REDDEVILS wrote:Izgleda da Eon Box nije toliko kvalitetan kao sto ga reklamiraju, a koliko su puta podigli cijene mogli su komotno kvalitetniji box ponuditi kao npr. Nvidia Shield
Po pisanju momka na jednom forumu iz Srbije, Nvidia Shield zasad jedini boks koji ima taj deinterlacing hardverski, pa na njemu EON ATV aplikacija radi vrhunski, tj. pegla signal kako treba kao i originalan boks ili smart tv.
Mislim da bi Telemach developeri trebali poraditi na optimizaciji aplikacije za smrt boxove, jer ako aplikacija radi odlicno na prosjecnim mobitelima, onda bi trebala moci raditi glatko i na smart boxevima srednje kvalitete.
- REDDEVILS
#85004 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja sebi namjeravam uzeti Nvidia Shield za 150 dolara iz SAD , dok ovi naši lihvari prodaju po 535 KM na pikurida1976 wrote:REDDEVILS wrote:Izgleda da Eon Box nije toliko kvalitetan kao sto ga reklamiraju, a koliko su puta podigli cijene mogli su komotno kvalitetniji box ponuditi kao npr. Nvidia Shield
- rida1976
#85005 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nema za 150 nigdje. Moraš čekati amazon prime day u julu za tu cijenuREDDEVILS wrote:Ja sebi namjeravam uzeti Nvidia Shield za 150 dolara iz SAD , dok ovi naši lihvari prodaju po 535 KM na pikurida1976 wrote:REDDEVILS wrote:Izgleda da Eon Box nije toliko kvalitetan kao sto ga reklamiraju, a koliko su puta podigli cijene mogli su komotno kvalitetniji box ponuditi kao npr. Nvidia Shield
- REDDEVILS
#85006 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U augustu mi rodjak dolazi pa ce mi donijeti Nvidia Shield po toj cijeni bez kontrolora 
- Haris033
#85007 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kod mene je Panasonic TX-P50G30E i slika nevjerovatno dobra, kako u SD, tako i u HD formatima.hipija wrote:Uh, što je Panasonic imao izvrsne plazme. Šteta samo što ih više ne proizvode, ima već nekih 5 godina. Ko je imao para pa da kupi ZT60 ili barem GT60 ili ST 50-60 modelepici wrote:uhhhh ja mislio neki slusz, drkam po daljincu od eon boxa, prije toga ga ugasio gledo formulu i zaspo... pritisnem da upali, nece, pa opet pa nece i nece, kontam blokirao... uzmem svoj od tv daljinski i upalim tv odem na hdmi kad upali tv box i sve preko mog daljinaskog moze...
... super... tv je panasonic plazma 50 inchi iz 2010 godine
Koji je model kod tebe @pici?
- crnivrag
#85008 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://telemach.ba/a33710/podrska/vije ... prilu.htmlNovi, atraktivan sadržaj u Video klubu u aprilu
Nastavak serije Žigosani u reketu već obećava zanimljive zaplete, a ako želite prvi da ih saznate, potražite ih u našem Video klubu i pretpremijerno pogledajte. U istom katalogu, Nova S, mnoge će obradovati i finalna sezona serije Potpredsjednica, kao i nova sezona svjetski popularne serije Milijarde.
Cinestar TV Premier Plus katalog obogaćen je sjajnim naslovima, kao što su Klub zadovoljnih žena, gdje će vam nevjerovatne oskarovke Jane Fonda, Diane Keaton, Candice Bergen i Mary Steenburgen u novoj urnebesno zabavnoj komediji pokazati kako život u trećoj životnoj dobi može biti itekako interesantan. Avanturistički film Osloni se na Petea privući će široku publiku, a za ljubitelje horora tu je nastavak uspješnog hita, pod nazivom Stranci: Plijen u noći. Crtani film Čudovišta iz moje porodice, sigurni smo, okupit će cijelu porodicu u avanturi života i putu do porodične sreće porodice Wishbone, koji su otežani zamkama i oštrim zubima.
Djecu će obradovati i novi naslovi u Hopster i Pikaboo katalozima. Katalog National Geographic također donosi nove naslove, Epic drama premijeru serije Versailles, a AXN nove sezone Absentia i Rookie.
Za sve koji nisu stigli još da istraže cijeli Pickbox katalog, izdvajamo i preporučujemo hit serije Tajna u njenim očima, Agenti Shield-a i Tijelo je dokaz.
Novi, atraktivni naslovi su dostupni svim korisnicima EON platforme!
Sve što vam preostaje je da uđete u Video klub i izaberete sadržaj za sebe.
- Tesla Edison
#85009 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bolje im je da otklone bugove koje imaju, naprave normalan redoslijed kanala na DVB-C mreži i ukinu duplikate, prestanu podizati cijene za ukidanje kanala pa tek onda video klub i ostalo. Kuća se pravi iz temelja a ne od krova.
- chakany
#85010 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Reklamirali su da će u martu biti dostupna serija SWAT, a evo prođe mart, a serije nema u AXN Now katalogu 
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#85011 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
TESLA_EDISON wrote:Bolje im je da otklone bugove koje imaju, naprave normalan redoslijed kanala na DVB-C mreži i ukinu duplikate, prestanu podizati cijene za ukidanje kanala pa tek onda video klub i ostalo. Kuća se pravi iz temelja a ne od krova.
- MTV
#85012 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U Hrvatskoj Oyo je promijenio ime u Nova Plus a kanali Oyo Cinema i Oyo Family u Nova Cinema i Nova Family.
https://novatv.dnevnik.hr/clanak/zaniml ... 55252.html
https://novatv.dnevnik.hr/clanak/zaniml ... 55252.html
- Telemach
#85013 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo chakany,chakany wrote:Reklamirali su da će u martu biti dostupna serija SWAT, a evo prođe mart, a serije nema u AXN Now katalogu
SWAT je dostupan na EON-u u AXN folderu.
- chakany
#85014 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sad je dostupan, hvalaTelemach wrote:Zdravo chakany,chakany wrote:Reklamirali su da će u martu biti dostupna serija SWAT, a evo prođe mart, a serije nema u AXN Now katalogu
SWAT je dostupan na EON-u u AXN folderu.
U posljednje vrijeme mi pretežno kasne te serije u folderima. Evo i ova serija The Rookie mi se pojavila neki dan u AXN Now folderu, a dostupna je od 5. marta
- Pauza
#85015 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imam Trio grande paket.
Koja je najbolja a najjeftinija opcija da pređem na manji paket. Samo mi net treba. Ništa telefon i tv.
Koja je najbolja a najjeftinija opcija da pređem na manji paket. Samo mi net treba. Ništa telefon i tv.
- diablobih
#85016 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
EON duo light vjerovatno. Mora TV jbg.Pauza wrote:Imam Trio grande paket.
- crnivrag
#85017 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Novi EON promo video:
- Telemach
#85018 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo Pauza,Pauza wrote:Imam Trio grande paket.
Predlažemo da nam dostavite podatke i kontakt broj u pp.
Potrudićemo se da pronađemo najbolju ponudu i pogodnost za Vas.
-
sasajev
#85019 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@ Telemach
Postoji li mogucnost da se zamoli tehnicka sluzba ili ko vec to radi, da prilagode Eon smart tv aplikaciju i LG televizorima sa starijim WebOS?
Postoji li mogucnost da se zamoli tehnicka sluzba ili ko vec to radi, da prilagode Eon smart tv aplikaciju i LG televizorima sa starijim WebOS?
- Telemach
#85020 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo sasajev,sasajev wrote:@ Telemach
Ne možemo Vam pozitivno odgovoriti na komentar ali rado ćemo Vašu poruku proslijediti kolegama u nadležnom sektoru.
Podržane uređaje možete provjeriti na linku https://telemach.ba/n10360/EON-TV/Preporuceni-uredjaji
- typeOnegative
#85021 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma to je obična vještačka odluka da se ne izražavam sad, jer mislim da apsolutno nema razloga da ne radi na webOS 1 i 2 ( bar ne na serijama od 6 pa nadalje)sasajev wrote:@ Telemach
-
sasajev
#85022 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa sasvim nejasna odluka, slazem se s tobom. To su televizori stani ne vise od 4,5 godina
- crnivrag
#85023 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo ponude TV kanala nove udružene kompanije Super Nova u Srbiji:
https://mojasupernova.rs/channels/17786/en-US/1
Ima Sport Klubove i Arena u HD rezoluciji, sve Pink kanale, FOX kanale, skoro sve kanale United Grupe, Kopernikus paket, RTS paket.
https://mojasupernova.rs/channels/17786/en-US/1
Ima Sport Klubove i Arena u HD rezoluciji, sve Pink kanale, FOX kanale, skoro sve kanale United Grupe, Kopernikus paket, RTS paket.
-
probook
#85024 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koliko cisco moze max preko wifi da izvuce?
- crnivrag
#85025 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Postoji dosta raznih faktora koji mogu utjecati na kvalitetu i brzinu WiFi signala, pa samim tim u idealnim uslovima, bez smetnji na WiFi kanalu, i sa dovoljnim približavanjem Cisco uređaju prilikom mjerenja brzine, možeš izvući nekih 80-ak Mbps putem njegove 2.4 Ghz mreže.probook wrote:Koliko cisco moze max preko wifi da izvuce?