Sad će tebi najtvižn objasniti... Čekamo te, nightie...kloniran wrote:kratko i jasno, zato sto su debilcine iako voze u ogranicenju, zna se za sta sluzi lijeva traka na brzim cestama, ali debilcine ko zna kako su dobile vozacku plus debilski mentalitet tipa sta mu se imam micati kad vozim u ogranicenju, mozda vozi u ogranicenju ali ne vozi po propisimastrong69 wrote:Procitaj opet sam ja napisao. Da li bi ti vozio propisno u lijevoj traci ako iza sebe imas potencijalnog ubicu koji se nameracio da te preskoci, blica i svira a imas potpuno slobodnu desnu traku? Znaci tjerao bi inat jer je to po propisima i ne bi imao nista protiv da iznervirani debil (kojem inace ne moze ni Bog pomoci da skonta sta radi) krene da te zaobilazi desnom trakom u kojoj ja takoder vozim po propisima i u autu sam sa porodicom? Zbog tog tjeranja inata i "propisne" voznje treba ja da poginem?BadBoy wrote:
Uvijek mi je ovo smiješno bilo. Znači nije kriv taj idiot što hoće da jurca nego zaboga ljudi koji voze po propisima, kako se usuđuju, pa nerviraju ove niskoletače?
Koji kurac ljudi voze brzom trakom ako imaju slobodnu desnu? Kome dokazuju i sta dokazuju? Ja vozim propisno, kad obidjem sporije auto obilazim ga lijevom trakom i opet se vracam u desnu. Ako neko hoce da jurca ja nisam taj koji ga treba uciti propisima a jos manje uciti ga da ima empatiju i razumijevanje za ostale ucesnike.
Posto veoma cesto koristim brzu cestu prema blazuju i obrnuto veoma cesto srecem takve debile koji se nikome ne micu iz lijeve pa ni policiji, a ima ih poprilican broj joji voze debelo ispod ogranicenja lijevom ko da im je lijevu caca privatizovao![]()
to bi po ovom novom zakonu trebalo tretirati ko bahatu voznju i fino kad ga snimis kamerom da ode godinu na hlađenje, a ne da ljudi rizikuju zivot obilazeci ga desnom
meni se desilo da se debil krenuo prestrojavati u desnu u trenutku dok sam ga obilazio i zamalo da zavrsim u kanalu, a kilometar sam mu blicao i svirao da se prestroji
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Laertes
#8501 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- amar1994
-
zdruzdjo
#8503 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Prije neki dan petak nakon sto sam pola dana proveo u autu drkajuci se sa debilima koji bjeze sa posla poslije dzume jer "ko ce bogati raditi petkom poslije 14:00" vozim drinskom prema fabrici duhana.
Na ukljucenju iz drinske u hamdije cemerlica, mi iz drinske imamo prvenstvo. ima znak na drinskoj, a ima i znak na ukrstanju iz humske.
Nema guzve i kako se priblizavam tako mi iz humske zeleni audi 80 bezobrazno se trpa i hoce da uzme prvenstvo. namjerno se ukljucim i utrpam pored njega ostavljajuci ga pola u suprotnoj traci. odozdo ide ispod podvoznjaka autobus. vidim panika koci i vrati se iza mene. pogledam na retrovizor vidim rucicama se mlati, svira, blica. Na retrovizor tablice iz "Novi Paaazaaar"
Hvata me semafor a ja treba da skrenem prema "put zivota". Staje baja pored mene i otvara prozor. buljuk djece u autu.
On: sta radiiiis 'oces udes da napraavis?
Ja: Jesi vidio znak odozgo onaj trokut?
On: jesaaam pa sta?
Ja: Pa kod nas se vozi po znakovima a kod vas u pazaaar, ne znam.
On: pa sta da si udes napravio?
Ja: ne bih napravio udes ja nego ti jer ti nisi vozio kako treba, sto znaci da bi ti bio kriv.
On: zvuk krrrrr krrrrrr iz pravca glave (vidim da mozak pokusava da se ubaci u drugu brzinu iz prve ali nije kvacilo pritisnuo pa ne ide)......Jebem ti sve.
Ja: jebem i ja tebe sve.
Pridje on semaforu za pravo ljutito
Iza njega fajer prilazi autom pored i kroz prozor meni nesto. Kontam evo jos jedan zemo da se svadja.
Otvorim prozor kad njih troica unutra mid 30s', kaze frajer: samo smo cekali da izadje iz auta pa da izadjemo da ga bijemo, a bas smo se namjerili, kud ne izadje. ma reko hajd sta ces papku.
E sto ce reci sigurno 60-ak % ljudi koji imaju vozacke danas a koji su "outsider" nemaju pojma o znakovima. A takvih je puno. Tamo gdje su polagali vjerovatno i nema znakova.
I tu je problem sa znakovima.
Na ukljucenju iz drinske u hamdije cemerlica, mi iz drinske imamo prvenstvo. ima znak na drinskoj, a ima i znak na ukrstanju iz humske.
Nema guzve i kako se priblizavam tako mi iz humske zeleni audi 80 bezobrazno se trpa i hoce da uzme prvenstvo. namjerno se ukljucim i utrpam pored njega ostavljajuci ga pola u suprotnoj traci. odozdo ide ispod podvoznjaka autobus. vidim panika koci i vrati se iza mene. pogledam na retrovizor vidim rucicama se mlati, svira, blica. Na retrovizor tablice iz "Novi Paaazaaar"
Hvata me semafor a ja treba da skrenem prema "put zivota". Staje baja pored mene i otvara prozor. buljuk djece u autu.
On: sta radiiiis 'oces udes da napraavis?
Ja: Jesi vidio znak odozgo onaj trokut?
On: jesaaam pa sta?
Ja: Pa kod nas se vozi po znakovima a kod vas u pazaaar, ne znam.
On: pa sta da si udes napravio?
Ja: ne bih napravio udes ja nego ti jer ti nisi vozio kako treba, sto znaci da bi ti bio kriv.
On: zvuk krrrrr krrrrrr iz pravca glave (vidim da mozak pokusava da se ubaci u drugu brzinu iz prve ali nije kvacilo pritisnuo pa ne ide)......Jebem ti sve.
Ja: jebem i ja tebe sve.
Pridje on semaforu za pravo ljutito
Iza njega fajer prilazi autom pored i kroz prozor meni nesto. Kontam evo jos jedan zemo da se svadja.
Otvorim prozor kad njih troica unutra mid 30s', kaze frajer: samo smo cekali da izadje iz auta pa da izadjemo da ga bijemo, a bas smo se namjerili, kud ne izadje. ma reko hajd sta ces papku.
E sto ce reci sigurno 60-ak % ljudi koji imaju vozacke danas a koji su "outsider" nemaju pojma o znakovima. A takvih je puno. Tamo gdje su polagali vjerovatno i nema znakova.
I tu je problem sa znakovima.
- Filter
#8504 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
drug, svako raskrsce je lutrija.sabanss wrote: Ma ja, pisem jedno mislim drugoUzgred, danas lik hladno skrenu ulijevo, nije cak ni zmigavac dao.
Pocinjem vjerovati da na toj raskrsnici ljudi uopste ne gledaju znakove nego voze po sjecanju.
jucer bijeli audi, na skenderiji, hladno kroz crveno propici. da ne spominjem da je makar osam banki gulio pored vodovoda
vjerovatno je kontao na most da se uvali preko reda kroz srednju, ali vec su ga drugi sabani pretekli pa je samo ravno produzio.
da je bilo pjesaka, naslagao bi ih ko drva.
-
BadBoy
#8505 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pročitaj i ti opet šta sam ja napisao. Vožnja u lijevoj traci na autoputu nije po propisima i takve debile treba kažnjavti. Ali ovo je generalno mentalitet koji sam zapazio gdje ljudi krive druge zato što su oni bahati. Ima ljudi koji idu u mrtvo i voze po 160 po magistralama tamo gdje je to objektivno pogibeljno i nerviraju ih ovi što voze 80-100 jer za njih oni "peglaju". Znam, vozio se jednom sa takvima i nikad više.strong69 wrote:Procitaj opet sam ja napisao. Da li bi ti vozio propisno u lijevoj traci ako iza sebe imas potencijalnog ubicu koji se nameracio da te preskoci, blica i svira a imas potpuno slobodnu desnu traku? Znaci tjerao bi inat jer je to po propisima i ne bi imao nista protiv da iznervirani debil (kojem inace ne moze ni Bog pomoci da skonta sta radi) krene da te zaobilazi desnom trakom u kojoj ja takoder vozim po propisima i u autu sam sa porodicom? Zbog tog tjeranja inata i "propisne" voznje treba ja da poginem?BadBoy wrote:
Uvijek mi je ovo smiješno bilo. Znači nije kriv taj idiot što hoće da jurca nego zaboga ljudi koji voze po propisima, kako se usuđuju, pa nerviraju ove niskoletače?
Koji kurac ljudi voze brzom trakom ako imaju slobodnu desnu? Kome dokazuju i sta dokazuju? Ja vozim propisno, kad obidjem sporije auto obilazim ga lijevom trakom i opet se vracam u desnu. Ako neko hoce da jurca ja nisam taj koji ga treba uciti propisima a jos manje uciti ga da ima empatiju i razumijevanje za ostale ucesnike.
-
tempuser
#8506 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I da se ne moze direkt iz Ljubljanske preko Vrbanje jer su "udarili" punu...sabanss wrote:Raskrsnica kod OHR-a kad se spustas iz Ljubljanske...
Vecina jos nije usvojila da se iz obje trake ide lijevo.
- supercali
#8507 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Prica se o brzim cestama kao sto je kod blazuja i o autoputevima ne o magistralama gdjeima jedna trakaBadBoy wrote:Pročitaj i ti opet šta sam ja napisao. Vožnja u lijevoj traci na autoputu nije po propisima i takve debile treba kažnjavti. Ali ovo je generalno mentalitet koji sam zapazio gdje ljudi krive druge zato što su oni bahati. Ima ljudi koji idu u mrtvo i voze po 160 po magistralama tamo gdje je to objektivno pogibeljno i nerviraju ih ovi što voze 80-100 jer za njih oni "peglaju". Znam, vozio se jednom sa takvima i nikad više.strong69 wrote:Procitaj opet sam ja napisao. Da li bi ti vozio propisno u lijevoj traci ako iza sebe imas potencijalnog ubicu koji se nameracio da te preskoci, blica i svira a imas potpuno slobodnu desnu traku? Znaci tjerao bi inat jer je to po propisima i ne bi imao nista protiv da iznervirani debil (kojem inace ne moze ni Bog pomoci da skonta sta radi) krene da te zaobilazi desnom trakom u kojoj ja takoder vozim po propisima i u autu sam sa porodicom? Zbog tog tjeranja inata i "propisne" voznje treba ja da poginem?BadBoy wrote:
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#8508 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Upravo sto kaze iznad covjek, bas je nezgodno voziti se sa nekim prvi put i on krene divljat, nisam bio jednom u takvoj situaciji. Kad tako kroz grad divlja, uvijek kazem da mi stane prije mog odredista i izadjem, predjem na tramvaj/trolu.
Na magistrali definitvno upozorim, tj. pobunim se, jel problem malo usporiti ili tako nesto
Na magistrali definitvno upozorim, tj. pobunim se, jel problem malo usporiti ili tako nesto
- Bakir1
#8509 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
sinoc se vracam ja, i predjem preko zvijezde u Vares, i ispred mene svaki auto ide 20-30 km/h, lagano iznerviram prolazim jednog po jednog i pitam se sta sam ja Bogu zgrijesio da me dopadnu takvi ispred mene, prestignem nekog mercedesa 190 koji je bio ubjedljivo najsporiji, ulazim u okuku a izlazim u stilu wrc auta, onda sam i ja presao na rezim 20-30-40 km/h

- zforumas
#8510 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Svi budale a ja pametanBakir1 wrote:sinoc se vracam ja, i predjem preko zvijezde u Vares, i ispred mene svaki auto ide 20-30 km/h, lagano iznerviram prolazim jednog po jednog i pitam se sta sam ja Bogu zgrijesio da me dopadnu takvi ispred mene, prestignem nekog mercedesa 190 koji je bio ubjedljivo najsporiji, ulazim u okuku a izlazim u stilu wrc auta, onda sam i ja presao na rezim 20-30-40 km/h![]()
Tako sam se par puta "uslikao"
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#8511 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
imas rucnu da korigujesBakir1 wrote:sinoc se vracam ja, i predjem preko zvijezde u Vares, i ispred mene svaki auto ide 20-30 km/h, lagano iznerviram prolazim jednog po jednog i pitam se sta sam ja Bogu zgrijesio da me dopadnu takvi ispred mene, prestignem nekog mercedesa 190 koji je bio ubjedljivo najsporiji, ulazim u okuku a izlazim u stilu wrc auta, onda sam i ja presao na rezim 20-30-40 km/h![]()
- muha_sa
#8512 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
moj jaran vozio iza jednog takvog sporaša--puko mu fil pa ga preteko i stane ispred--izadje iz auta i ovom otvori vrata i šamar mu spuca 
- Bakir1
#8513 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
od vijake gornje do tisovca pa do zvijezde je veci snijeg ono se uklizalo pravo, tu sam je namjerno provocirao, guzicu izbacivao, bilo je to lijepo, dole od varesa prema brezi suho, nista, kontam gdje ce, kadli 
rucna je radila gore, dole je stjenovito
rucna je radila gore, dole je stjenovito
- bitanga_sa_otesa
#8514 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kakvo je stanje u tunelu onom ?
- Bakir1
#8515 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
tunel je posebna prica, izuzev jedne rupetine sve je ostalo ok, ali je tunel kao tunel mitoloski, ubilo se za izmisljenih prica o vanzemaljicima, vjesticama iz tunela i sl, doduse vares citav je za filma 
- bitanga_sa_otesa
#8516 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
znam,prosao sam tuda stotinu puta,da vidis kad bude pun vode i leda kako je veselo

- Bakir1
#8517 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
u tom zanosu, u po frke, iz mrklog mraka, zetor, duplak, iz borovine, na cestu bez bismileta 
- bitanga_sa_otesa
#8518 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
jesi sreo drekavca 
- Bakir1
#8519 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
semira osmanagica kako luta zvijezdom 
- bitanga_sa_otesa
#8520 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
sto luta? pukla mu glava na cherokee-ju?
- Bakir1
#8521 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
moj jarane, njemu ne pucaju glave, on vozi bamzince samo
ima isti auto kao kod tebe ali 2wd
ima isti auto kao kod tebe ali 2wd
- bitanga_sa_otesa
#8522 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
napredovao je ,a nije to isti to je special edišn 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8523 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Najjaci su mi ti korzo vozacimuha_sa wrote:moj jaran vozio iza jednog takvog sporaša--puko mu fil pa ga preteko i stane ispred--izadje iz auta i ovom otvori vrata i šamar mu spuca
Ne zuri lola, 30-40 khm, ogranicenje 60
I treba samarati
- Bakir1
#8524 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
meni su jucer upale u oci sljedece stvari:
na autoputu vozila sa oznakama P, neki plavi megan i neka fiesta srebrena, 80-90 km/h, cim sam sisao sa autoputa oba ta vozaca u mrtve makazice prodjose me, iako sam ja vozio 90 a ogranicenje je 80 potez naplatne kucice-zenica, relacija zenica-maglaj lokalci, sticari, autobusi, to ne sljivi zivu silu, nasilu prestizanje, a opet slicna stvar sa ogranicenjem 60-70 a ja vozim 10 preko ogranicenja, maglaj doboj jug. lokalci, izljecu sa sporednih cesta na magistralnu i kako izadje ubrzava ko voz, deset kilometara desetak km/h, ili prestize na punoj, i onda skrece desno godinu, nikad, hoce nece, na makadam silazi u prvoj, sa magistralnog puta jelde...
doboj gracanica vise manje mirno, ali srebrenik tuzla e to je za celicnih zivaca, nema kamiona, autobusa koji nece prestici, na mrtvo, samo da prodje ispred, a dionica puna busija, ogranicenja sve sarena za popusit vozacku, ne vozam se ja svaki dan tim putem da znam gdje budu...
generalno kamera, radara, presretaca, svega nam fali, deficitarno je to sve, policija treba uzimati aute po cesti na licu mjesta, obezbjediti neki broj samo za prijavu prekrsaja, malo je mrtvih kako se vozi....
na autoputu vozila sa oznakama P, neki plavi megan i neka fiesta srebrena, 80-90 km/h, cim sam sisao sa autoputa oba ta vozaca u mrtve makazice prodjose me, iako sam ja vozio 90 a ogranicenje je 80 potez naplatne kucice-zenica, relacija zenica-maglaj lokalci, sticari, autobusi, to ne sljivi zivu silu, nasilu prestizanje, a opet slicna stvar sa ogranicenjem 60-70 a ja vozim 10 preko ogranicenja, maglaj doboj jug. lokalci, izljecu sa sporednih cesta na magistralnu i kako izadje ubrzava ko voz, deset kilometara desetak km/h, ili prestize na punoj, i onda skrece desno godinu, nikad, hoce nece, na makadam silazi u prvoj, sa magistralnog puta jelde...
doboj gracanica vise manje mirno, ali srebrenik tuzla e to je za celicnih zivaca, nema kamiona, autobusa koji nece prestici, na mrtvo, samo da prodje ispred, a dionica puna busija, ogranicenja sve sarena za popusit vozacku, ne vozam se ja svaki dan tim putem da znam gdje budu...
generalno kamera, radara, presretaca, svega nam fali, deficitarno je to sve, policija treba uzimati aute po cesti na licu mjesta, obezbjediti neki broj samo za prijavu prekrsaja, malo je mrtvih kako se vozi....
-
zdruzdjo
#8525 Re: RE: Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tuda ako vidis da se vozi 10 na sat, znaci postoji razlog.Bakir1 wrote:sinoc se vracam ja, i predjem preko zvijezde u Vares, i ispred mene svaki auto ide 20-30 km/h, lagano iznerviram prolazim jednog po jednog i pitam se sta sam ja Bogu zgrijesio da me dopadnu takvi ispred mene, prestignem nekog mercedesa 190 koji je bio ubjedljivo najsporiji, ulazim u okuku a izlazim u stilu wrc auta, onda sam i ja presao na rezim 20-30-40 km/h[emoji38]
Na toj cesti sam se najvise u zivotu prepao za volanom. Zima, malo poledice malo nema a snijeg lagano prolijece. Vozim oko 8 navece. Nigdje znaka zivota.
Kako izlazim iz neke okuke tako cestom prema meni iz mraka leti "nesto" ogromno. Prepadnem se, po kocinici, to nesto opali od sajbu i skliznu preko sajbe i krova nazad. Mene zanese izvrtim se na cesti i okrenem se skroz nazad. Ne mogu sebi da dodjem tresem se ko prut. Vidim siluetu necega na cesti lezi. Velicna djeteta. Srce 300 otkucaja, jedva do daha dolazim. Nakon sigirno dvije tri minute izlazim i prilazim polako. Kucnem nogom kad skoci sova oooogromna. Zabulji se u mene onim ocima zaklapara krilima i ode. Naravno opet sam se prepao da sam zateturao nazad i pao na guzicu. Putem do varesa sam se smijao sam sebi do suza od histerije neke.
Od tada tom cestom lagano bez srkleta i bez mraka. Srecom ne nanosi me put prema varesu cesto.
Sent from my HUAWEI G7-L01 using Tapatalk