stric wrote:Libero
ne znam kakko si lično mišljenje (PK), koji jeste visoko pozicionirani član NS, mogao pretvoriti u stav Glavnoh odbora ili nekog drugog organa stranke
stric
Pa nije li stav i glavnog odbora cim je vec odredjeno ime i prezime PR-a stranke. To nikako samoincijativno nije mogao uraditi jedan covjek.
Pedja Kojovic wrote:Ovdje - u ovoj citavoj prici - se uopste ne radi o tome da li se nekome svidja ili ne svidja to sto se Emina Ganic odlucila uclaniti u Nasu stranku. Ovdje se radi o njenom gradjanskom pravu da se uclani u Nasu stranku. Statut Nase stranke propisuje razloge zbog kojih neko ne moze postati nas clan i ta pravila vaze podjednako za sve gradjane BiH.
Ja nikada ne bih pristao biti clan politicke stranke koja bi arbitrarno uskratila to pravo nekom pojedincu.
Pravo na individualnost, na izbor licnog ideniteta, odbijanje kolektivne kao i krivnje zbog asocijacije, prezumpcija nevinosti i postivanja dostojanstva svake individue su, izmedju ostalih, postulati Nase stranke.
p.k.
Sada spinujes i ti Pedja. Niko ne dovodi u pitanje, dobrovoljno i smaovoljno uclanjenje te osobe u NS kao stranku slobodnih individualaca, ali svakako, neki od nas, dovode u pitanje postavljane te osobe na mjesto PR-a, sto je fakticki osoba preko koje se, narocito kroz kampanju za izbore, gleda na neku stranku.
Pedja Kojovic wrote:
Nase drustvo vec odavno a i sada u skoro svim aspektima funkcionise po "principima" koje neki forumasi zagovaraju.
Obrazovanje, dobivanje posla, tenderi,itd uglavnom zanemaruju uslovu propisane zakonima i pravilnicima i sansu dobivaju oni koji se nekome "svidjaju" zbog ovog ili onog razloga ili su u asocijaciji sa ovim ili onim.
I ovo ti je teza po kojoj branis porodicu Ganic i njihov nacin funkcionisanja, poslovanja i uspona?? Odlicno, sada sam itekako uvjeren da si jako jako subjektivan i zbog licnog prijateljstva sa EG zapravo sve ovo pokusavas preformulisati na nacin na koji to radis.
Ja se izvinjavam jos jednom Zagazaga, jer ima upozorenje da se prestane pricati o vome sto sam djelomicno morao spomenuti.
I dodao bih jos. U par navrata se moglo osjetiti neki vid podcjenjivackog odnosa, tipa: vi nista ne shvatate, mi smo tu neprikosnoveni autoriteti, nista vam nije jasno, vasi intelektualni(ne)kapaciteti ne mogu asorbovati sve ovo i slicno. To zaista moze da izazove osjecaj da na sve oko sebe gledas sa neke visine, podcjenjivacki. Za mene je to velko razocarenje kada si Ti Pedja u pitanju.
No dobro. Zivot i jeste sazet i od razocarenja, izmedju ostalog