iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Chuckie

#8501 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Nemoj tako zestoko. A ja cirkuza, on gore prstom, a sadrzaj ide dolje. :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
Fauja Singh

#8502 Re: iPhone - All about

Post by Fauja Singh »

Hoces da ti snimim video pa da vidis kako ne moze skrolati na Androidu?

Edit: e ovo jeste fakat smijurija kod S3, zato Nexusa ne bi mijenjao za S3 ni da mi doplate.

Sent from my Galaxy Nexus
vivax

#8503 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

Opet ovi traže mane. :) ... cccc
Chuckie

#8504 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

R_v_P20 wrote:

Ocekujem neko obavjestenje iz apple "nemjte skrolat brzo" :mrgreen:
Zgembo_Adislic

#8505 Re: iPhone - All about

Post by Zgembo_Adislic »

Prođe vam život u pregledavanju YT i raznoraznih testova, koji je brži/sporiji za 3 ms :-) :run:
Kako vas ne smori vise traziti neke YT snimke...citati neke gluposti od testova itd... :)
Zgembo_Adislic

#8506 Re: iPhone - All about

Post by Zgembo_Adislic »

azdralovic wrote:
Zgembo_Adislic wrote:Mene zanima je l' probao neko Apple slušalice na neke druge uređaje (racunar, drugi telefon...itd), sem iUredjaja. Kakav je kvalitet zvuka?
isti kao i na iuredjajima, barem ja nisam primjetio nekakve razlike... kad su kvalitetne slusalice ocekuj dobar zvuk sa manje vise svih uredjaja
Mislio sam kupiti ove slusalice..

Image

Originalne su 20KM, ima po PIKu. Ali ne mislim ih koristiti za Apple uredjaje zato pitam. A cuo sam za te pare da su dobre slusalice :-D
azdralovic

#8507 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

Zgembo_Adislic wrote:
azdralovic wrote:
Zgembo_Adislic wrote:Mene zanima je l' probao neko Apple slušalice na neke druge uređaje (racunar, drugi telefon...itd), sem iUredjaja. Kakav je kvalitet zvuka?
isti kao i na iuredjajima, barem ja nisam primjetio nekakve razlike... kad su kvalitetne slusalice ocekuj dobar zvuk sa manje vise svih uredjaja

Image

Originalne su 20KM, ima po PIKu. Ali ne mislim ih koristiti za Apple uredjaje zato pitam. A cuo sam za te pare da su dobre slusalice :-D
ne znam jesi li mislio koristiti mikrofon, jer ove su sa mikrofonom a nisam siguran hoce li ispravno funkcionisati sa drugim uredjajem... slusalice ko slusalice nebi trebale imati problema, ja sam ih kupovao po ovim mobi shopovima izmedju 10 i 20 km i nisam imao problema ni sa jednima a zvuk je bio odlican (sad jesu li original apple ili ne pojma nemam ali kutija je bila apple)
azdralovic

#8508 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

R_v_P20 wrote::lol: :lol: original appelove slusalice 10KM :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
o tome ti pricam, ali sviraju kao i one originalne :D
Chuckie

#8509 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Zgembo_Adislic wrote:

Image

Nema sanse da su te sluske original 20 marona, mozda onaj kinez original. Vidi Apple store koliko su. Na piku ih nema originalnih novih, eventualno da ti neko proda iz iPhone kutije.
Zgembo_Adislic

#8510 Re: iPhone - All about

Post by Zgembo_Adislic »

Chuckie wrote: Nema sanse da su te sluske original 20 marona, mozda onaj kinez original. Vidi Apple store koliko su. Na piku ih nema originalnih novih, eventualno da ti neko proda iz iPhone kutije.
U apple storu 30$ :-) Tako i prodaju, ostane nekome sto dobije uz iPhone, naravno da su originalne, imas ih po PIKu dosta pocetna cijena 30KM :-D :thumbup:

Pa kakve su da li vrijedi uzimati, za galaxy-a S, laptop i tako to :D

http://store.apple.com/us/product/MB770 ... %3Diphone4
Chuckie

#8511 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Ono sto novo prodaju 15-20 KM su 100% kinezi. Ma cim uzmes u ruke znas jel original, original ima onaj gumenast kabal na kinezu je plastican, jasno se osjete klikovi na kontrolama +\- na kinezu nisu, kinez kontrole se raspadnu za 3 dana koristenja, na originalu na kablu pri dnu pise China i naziv serije, na kinezu nema nista, eto ukratko.

vivax

#8512 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

Zgembo_Adislic wrote:
azdralovic wrote:

Image

Ove na piku sto nadjes nisu 10000 % originalne slusalice.I ako ces mene pitati bolje ti je otidji u IMTECH i kupi sebi slusalice 16 KM. Panasonic.Ja imam jedne takve, i vjeruj mi da se neces pokajati.Dodju ti 3 vrste gumica koje mozes mjenjati i koje se razlikuju po velicini.To ti je najbolja opcija dat ces 16 km ali ces znati da imas bar kvalitet sluske.Dok je ovo sto si ti postavio sa pika smece..
Zgembo_Adislic

#8513 Re: iPhone - All about

Post by Zgembo_Adislic »

Chuckie wrote:Ono sto novo prodaju 15-20 KM su 100% kinezi. Ma cim uzmes u ruke znas jel original, original ima onaj gumenast kabal na kinezu je plastican, jasno se osjete klikovi na kontrolama +\- na kinezu nisu, kinez kontrole se raspadnu za 3 dana koristenja, na originalu na kablu pri dnu pise China i naziv serije, na kinezu nema nista, eto ukratko.

:thumbup: :thumbup:

Uglavnom bolje su od ovih samsungovih , koje mi ispadaju svako 15 sekundi :-) :)
Vertig0

#8514 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Te od 20 KM sigurno nisu orginal i sigurno se ne mogu porediti sa orginalnim. Imao sam ih, veoma su ne kvalitetne i slab je zvuk, krce dosta...
Zgembo_Adislic

#8515 Re: iPhone - All about

Post by Zgembo_Adislic »

Vertig0 wrote:Te od 20 KM sigurno nisu orginal i sigurno se ne mogu porediti sa orginalnim. Imao sam ih, veoma su ne kvalitetne i slab je zvuk, krce dosta...
Otkud ti znas kakve su te od 20KM. Ljudi prodaju sto im ostane iz kutije, pa nove su 29$, sta hoces nisu od zlata... :wink: Sto si ti kupio kineza, druga stvar :)
vivax

#8516 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

Zgembo_Adislic wrote:
Vertig0 wrote:Te od 20 KM sigurno nisu orginal i sigurno se ne mogu porediti sa orginalnim. Imao sam ih, veoma su ne kvalitetne i slab je zvuk, krce dosta...
Otkud ti znas kakve su te od 20KM. Ljudi prodaju sto im ostane iz kutije, pa nove su 29$, sta hoces nisu od zlata... :wink: Sto si ti kupio kineza, druga stvar :)
Ti izgleda doš'o ovdje da zajebavaš nekoga....
Zgembo_Adislic

#8517 Re: iPhone - All about

Post by Zgembo_Adislic »

vivax wrote: Ti izgleda doš'o ovdje da zajebavaš nekoga....
KO koga za*ebava. Tvrdis da je sa PIK-a smece a nisi ni vidio. Ne znam sto ti je nepojmljivo da neko prodaje originalne slusalice, punjac, USB...itd, koje su mu ostale u paketu kad je kupovao telefon. I to za cijenu 20-30KM, a nove kostaju 29$. Pa kol'ko bi ti brate originalne zacijeno , najmanje 100KM izgleda, jesi pravi Apple fanboy :-) :-)

Znam da ima originalnih kopija kod univerzalaca i slicnih, ali ima i ljudi koji prodaju originale :)
vivax

#8518 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

Zgembo_Adislic wrote:
vivax wrote: Ti izgleda doš'o ovdje da zajebavaš nekoga....
KO koga za*ebava. Tvrdis da je sa PIK-a smece a nisi ni vidio. Ne znam sto ti je nepojmljivo da neko prodaje originalne slusalice, punjac, USB...itd, koje su mu ostale u paketu kad je kupovao telefon. I to za cijenu 20-30KM, a nove kostaju 29$. Pa kol'ko bi ti brate originalne zacijeno , najmanje 100KM izgleda, jesi pravi Apple fanboy :-) :-)

Znam da ima originalnih kopija kod univerzalaca i slicnih, ali ima i ljudi koji prodaju originale :)
Prvo da ti kazem da te jeb'o fan boy.Zacjenio bih ih kakva im je realna cijena.Ti si dosao da pitas za savjet ljudi ti fino daju savjet ti neki qrac seres.Zasto bih ja nesto davao ispod cijene mimo svih i to original,jos da ga spustim na cujenu nekog kineza.I kako nesto moze biti original a kopija.Cuj originalnih kopija.Ne znam koji ce ti djavo slusalice od telefona za neki lijevi uredjaj.Kupi normalne slusalice bez mikrofona i koristi ih na mp3 ili na sta vec hoces da ih koristis.
Zgembo_Adislic

#8519 Re: iPhone - All about

Post by Zgembo_Adislic »

vivax wrote:
Prvo da ti kazem da te jeb'o fan boy.Zacjenio bih ih kakva im je realna cijena.Ti si dosao da pitas za savjet ljudi ti fino daju savjet ti neki qrac seres.Zasto bih ja nesto davao ispod cijene mimo svih i to original,jos da ga spustim na cujenu nekog kineza.I kako nesto moze biti original a kopija.Cuj originalnih kopija.Ne znam koji ce ti djavo slusalice od telefona za neki lijevi uredjaj.Kupi normalne slusalice bez mikrofona i koristi ih na mp3 ili na sta vec hoces da ih koristis.
Pa sta ti je cudno onda. Posebno, zapakovane, nove kostaju 29$. Kol'ko im je realna cijena izvadjenih iz paketa, znaci ne prodaju se posebno! :-)

Kad sam rekao "originalna kopija" mislio sam na sprdanciju, kao sve im originalno, a vidi se da je kopija odmah. :D

Ne mogu se kupiti "normalne" slusalice ovakvog kvaliteta za ove pare! Gledao sam ja to sve, a i ponuda je sroz losa. Malo bolje su ili mnogo skupe, ili ih nema na stanju nikako. Ima samo Genius, Maxell, Acme, Canyon...i sl.

I ne samo to, trazim bas ovakvu varijantu...znaci IN EAR Bud slusalice, a ne one velike, oko glave sto idu, na uho, in ear canal i slicno...

AKG K311 su bolje, kostaju 30KM, al' ih nema nigdje kupiti. I malo su vece i nezgodnije :-D
vivax

#8520 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

Zgembo_Adislic wrote:
vivax wrote:
Pa sta ti je cudno onda. Posebno, zapakovane, nove kostaju 29$. Kol'ko im je realna cijena izvadjenih iz paketa, znaci ne prodaju se posebno! :-)

Kad sam rekao "originalna kopija" mislio sam na sprdanciju, kao sve im originalno, a vidi se da je kopija odmah. :D

Ne mogu se kupiti "normalne" slusalice ovakvog kvaliteta za ove pare! Gledao sam ja to sve, a i ponuda je sroz losa. Malo bolje su ili mnogo skupe, ili ih nema na stanju nikako. Ima samo Genius, Maxell, Acme, Canyon...i sl.

I ne samo to, trazim bas ovakvu varijantu...znaci IN EAR Bud slusalice, a ne one velike, oko glave sto idu, na uho, in ear canal i slicno...

AKG K311 su bolje, kostaju 30KM, al' ih nema nigdje kupiti. I malo su vece i nezgodnije :-D
Mozda one kostaju 29$.Ali taj sto ih prodaje (taj sto zna da su original) nikad ti ih nece dati za 20 kM.Takvi smo mi,takav nam je mentalitet, mi cim znamo da je nesto original to precjenimo.Burazer je imao ovakve kakve ti hoces da kupis ove "original-kopija" sa pika.I govorim iz tog nekog "iskustva" da ne valjaju,kvalitet zvuka kao kad na zvucnike od laptopa slusas.
Vertig0

#8521 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Cuj kako znam kakve su slusalice od 20KM?!
Pa kakve slusalice mogu biti od 20KM, orginal sigurne nisu, a imao sam kinesku kopiju apple slusalica i kurcu nisu valjale da ti pravi kazem. Radije dodaj jos 40 KM i kupi orginal apple slusalice ako vec te hoces..
A imas sony slusalice za 40 KM u onoj radnji preko puta optike baroš, doduse tp je bilo prije godinu dana al mozda ih jos imaju...
Svakako bolje nego kineske od 20KM
Chuckie

#8522 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Na eBayu je 99% slusalica za iPhone kinezi, ali ja sam nedavno ubo jedne iz iPhone4S paketa covjek prodavao opremu sa kutijom, i meni izvadi samo slusalice, 15tak funti ukupno. Kineza imas do 4-5 funti.

Zgembo_Adislic

#8523 Re: iPhone - All about

Post by Zgembo_Adislic »

Dobro, javicu se sa utiscima, treba da se nadjem sa covjekom narednih dana. Odmah se moze primjetiti original.
Jedino ako postoje neke posebne originalne Apple slusalice, od 60 KM :D :-)
Majku mu, valjda se moze primjeiti razlika izmedju originala i kopije, kao izmedju originalnog telefona i kopije. Najcesce se to vidi u finalnoj izradi, i kad uzmes u ruku.

Slozicemo se valjda da samo jedan original postoji. Pa ako nije kopija (sto se na oko moze primjeiti) onda je valjda original,ili mislite na neke neprimjetne kopije :-D :skoljka:

Chuckie to i ja pricam a neki ne kontaju. Covjek vadi iz kutije, prodao Iphone, ostale mu nekim slucajem!

Image
Image
Ovo je kopija...odmah se primjeti iz aviona 15KM

A ovo original 30KM
Image

Ako kupujes posebno, onda je mnogo skuplje kao ovako:
Image
Image
azdralovic

#8524 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

Zgembo_Adislic wrote:Dobro, javicu se sa utiscima, treba da se nadjem sa covjekom narednih dana. Odmah se moze primjetiti original.
Jedino ako postoje neke posebne originalne Apple slusalice, od 60 KM :D :-)
Majku mu, valjda se moze primjeiti razlika izmedju originala i kopije, kao izmedju originalnog telefona i kopije. Najcesce se to vidi u finalnoj izradi, i kad uzmes u ruku.

Slozicemo se valjda da samo jedan original postoji. Pa ako nije kopija (sto se na oko moze primjeiti) onda je valjda original,ili mislite na neke neprimjetne kopije :-D :skoljka:

Chuckie to i ja pricam a neki ne kontaju. Covjek vadi iz kutije, prodao Iphone, ostale mu nekim slucajem!

Image
Image
Ovo je kopija...odmah se primjeti iz aviona 15KM

A ovo original 30KM
Image

Ako kupujes posebno, onda je mnogo skuplje kao ovako:
Image
Image
ove slike sto kacis kao original su kod onih u bbi-ju 15ak maraka btw(ne oni ofishl epl nego oni sto mobitele drze) :D
shalla

#8525 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Imam ja originalne slušalice od svog 3gs, ne koristim ih jer sam dobio na poklon jedne in-ear i jedne one ogromne slušalice tako da ako ih uspijem pronaći negdje po ladicama daću ti ih ja džaba...

Btw ovo su te Sony, tita mi koja uživancija slušati muziku sa Iphonea na njima :mrgreen:

Post Reply