Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Cyrax

#8501 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Cyrax »

jefferson wrote:
Cyrax wrote:Sve su Palestinci krivi zato ne idu u skolu.
Bolje da puste da pobiju i rasele ovo malo jada sto je ostalo ionako puca klinac svima za njih.
Genocidni entitet pravi procesore jbg.
Naravno da su krivi. Pun qrtz izraelaca po skolama u SAD, i uvjek odrze veze sa Izraelom, ili se vrate.
Pun qrtz palestinaca u SAD, i isto tako ih zaboli taj isti qrtz za Palestinom.
Tebe dijasporo inekako razumijem, to ti je politika zemlje u kojoj zivis iako te to ne sprjecava da razmisljas vlastitom glavom ali et.
jefferson

#8502 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

Klavikula wrote:helem, uglavnom smo svi misljenja da je Hamas negativan, sto ne znaci da je automatski Izrael pozitivan, kako se nastoji provuci.

zdra'o.
Niko to nije rekao.
Ali, od pojave organizovane civilizacije, zna se da moral ne pobjedjuje i pravda, nego znanje, organizacija itd...
Objektivni navijac

#8503 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Objektivni navijac »

breuer wrote:
Bolje da puste da pobiju i rasele ovo malo jada sto je ostalo ionako puca klinac svima za njih.
Pa to i nije baš genocidni entitet, već priznata država sa enormno visokim položajem u sferi utjecaja, lobija i ostalih 'tričarija' koje čine politički sistem svijeta…

…mi ovdje iz najbolje namjere želimo skrenuti pažnju da zablude palestinskog naroda kome prijeti nestanak ako nastave ovim tempom, dok drugi navijaju i opravdavaju smiješne 'vojne' akcije koje poduzimaju protiv jedne od najmoćnijih vojski svijeta…

mislim, šminka je ta priča oko Davida i Golijata (mali pobjeđuju velike), al se ne smije zaboraviti da je i David bio Jevrej :D
David je bio Jevrej a Golijat Palestinac-Filistejac. :D
Znam par Palestinaca u Sarajevu,pricao sam s njima. U Gazi je svakome zelja samo da se ispali od tamo i nista drugo. Oni bi se trebali predati. Prodati Gazu Izraelu i odseliti,to je najbolje rjesenje za sve.
jefferson

#8504 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

Cyrax wrote:
jefferson wrote:
Naravno da su krivi. Pun qrtz izraelaca po skolama u SAD, i uvjek odrze veze sa Izraelom, ili se vrate.
Pun qrtz palestinaca u SAD, i isto tako ih zaboli taj isti qrtz za Palestinom.
Tebe dijasporo inekako razumijem, to ti je politika zemlje u kojoj zivis iako te to ne sprjecava da razmisljas vlastitom glavom ali et.
Razmisljam ja svojom glavom, jbg, bar tvrdim sta trebaju uraditi, dok je tvoj recept da konstantno potenciraju da su zrtve.
OK, svi mi to znamo, nego sta dalje?
Osim sto pare odose da bi se Hamas igrao vatrometa, politicki su se podjelili da bi im nasi ovdje pozavidjeli.
Klavikula

#8505 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Klavikula »

jefferson wrote:
Klavikula wrote:helem, uglavnom smo svi misljenja da je Hamas negativan, sto ne znaci da je automatski Izrael pozitivan, kako se nastoji provuci.

zdra'o.
Niko to nije rekao.
Ali, od pojave organizovane civilizacije, zna se da moral ne pobjedjuje i pravda, nego znanje, organizacija itd...
1. ne bih rekao, al nek ti bude.
2. jasna stvar. Hezbollah dokazao 2006 :D
jefferson

#8506 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

Objektivni navijac wrote:
jefferson wrote: Pa u tome je stvar, sta Hamas hoce? Sta oni ustvari hoce sa ovim raketiranjem? Porazit Izrael ili isprovocirati takvu reakciju da sebi dignu popularnost?
Sva ova prica o tome kako se Izrael moze poraziti je fakat izvor neznanja i previse citanja kojekakvih web stranica.
Kada islamske zemlje budu manje se bavile pitanjima jel zene smiju voziti auto i slicno, kada prestanu kupovati engleske klubove, praviti nekakva vjestacka ostrva, najvise zgrade na svijetu koje zjape poluprazne, i te are usmjere u obrazovanje i nauku, onda mozemo o tome pricati.
Znaci nikada :D :izet:
Za 50-60 godina ce im nestati nafte :D A tada nazad na kamile :D :izet:
Pa naravno. Najsmjesnija mi je prica kako SAD ne da Iranu bombu. Jebo Iran, iranci su obrazovani. Daj bombu iranu, Saudija ce je imati za par mjeseci jer ce uzeti koju pakistansku, posto su oni svakako finansijeri.
E sad, kada presuse naftni izvori, tj. kada ne bude dovoljno para, imat ces nekoliko miliona neobrazovanih budala sa atomskom bombom.
jefferson

#8507 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

Klavikula wrote:
jefferson wrote:

zdra'o.
Niko to nije rekao.
1. ne bih rekao, al nek ti bude.
2. jasna stvar. Hezbollah dokazao 2006 :D
Jest eno zajebali su Izrael u PM.
Daj bolan pusti se tih ogranicenih ocjena, eto Izrael izgubio rat sa Hezbolahom.
Fazon je taj da su izraelci krenuli u otvoreni rat sa Hezbolahom nastetili bi svojoj ekonomiji jer bi se rat mogao prosiriti, pa uvuci SAD u sve to itd, itd.
A inace, Hezbolah je moralna vertikala u pm...
Walther

#8508 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Walther »

jefferson wrote:Fazon je taj da su izraelci krenuli u otvoreni rat sa Hezbolahom nastetili bi svojoj ekonomiji jer bi se rat mogao prosiriti, pa uvuci SAD u sve to itd, itd. A inace, Hezbolah je moralna vertikala u pm...
Sto je babi milo... Eto oni su "popustili" Hezbolahu zbog privrede :lol: A nakon debakla letjeli ljudi iz vojnog vrha jer su mislili to odraditi 1-2-3. Inace je Hezbolah za IDF itekako moralna vertikala. Ali to bas i nije neki uspjeh.
Cyrax

#8509 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Cyrax »

jefferson wrote: Razmisljam ja svojom glavom, jbg, bar tvrdim sta trebaju uraditi, dok je tvoj recept da konstantno potenciraju da su zrtve.
OK, svi mi to znamo, nego sta dalje?
Osim sto pare odose da bi se Hamas igrao vatrometa, politicki su se podjelili da bi im nasi ovdje pozavidjeli.
Taj narod je unisten na svaki moguci nacin tako da drzavu nece imati nikad. Seset i kusur godina u kontinuitetu ubijanja ,protjerivanja i izgladnjivanja (Gazi su jedno vrijeme zabranili cokoladu :-) ) je vise nego dovoljno da od naroda ostane samo ime tako da je ta prica o skolovanju, genetskoj superiornosti, procesorima, snalazljivosti malo cak i gadna.
Bar meni kome u komsiluku ima preslikan genocidni entitet nastao na superiornosti "bozijeg, nebeskog naroda"i svetoj zemlji od prije 523485972 godina.
Da velikosrbi imaju podrsku kao jizrael nestali bi ko dinosauri.

Pojas Gaze, pored toga sto je konclogor, je smetnja i mora nestati ispaljivali oni ne ispaljivali rakete. Nisu bitni nikakvi tinejdzeri nego se taj konclogor mora rijesiti. Silom.
Last edited by Cyrax on 10/07/2014 18:51, edited 1 time in total.
Klavikula

#8510 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Klavikula »

jefferson wrote: Jest eno zajebali su Izrael u PM.
Daj bolan pusti se tih ogranicenih ocjena, eto Izrael izgubio rat sa Hezbolahom.
Fazon je taj da su izraelci krenuli u otvoreni rat sa Hezbolahom nastetili bi svojoj ekonomiji jer bi se rat mogao prosiriti, pa uvuci SAD u sve to itd, itd.
pa o tome ti upravo pricam. nadjes im liniju preko koje ne mogu i ne smiju ici. Hezbollah, za razliku od Hamasa, je to i ucinio. dzaba ti je umanjivati njihovu pobjedu.

u poredjenju sa okruzenjem, Hezbollah i jeste moralna vertikala ;-)

idem sad, budi pozdravljen :-D
jefferson

#8511 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

Walther wrote:
jefferson wrote:Fazon je taj da su izraelci krenuli u otvoreni rat sa Hezbolahom nastetili bi svojoj ekonomiji jer bi se rat mogao prosiriti, pa uvuci SAD u sve to itd, itd. A inace, Hezbolah je moralna vertikala u pm...
Sto je babi milo... Eto oni su "popustili" Hezbolahu zbog privrede :lol: A nakon debakla letjeli ljudi iz vojnog vrha jer su mislili to odraditi 1-2-3. Inace je Hezbolah za IDF itekako moralna vertikala. Ali to bas i nije neki uspjeh.
Pa naravno da su letjeli, jer se nije ostvarilo ono sto su htjeli kako su htjeli.
Mislim da tamo nema niti jedna moralna vertikala, male su tu nijanse izmedju IDF-a, Hamasa i Hezbolaha.
Izraelcima je ekonomija uvijek na prvom mjestu, i IDF je samo sredstvo kako da se zastiti eknomski interes.
Hamas i Hezbolah su svrha sebi, a Palestina i Lebanon tu dodju kao sredstvo kako da sami sebe odrze u zivotu.
sinuhe

#8512 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sinuhe »

Izraelci su skolovaniji od pola Evrope, i to one zapadne, i sad eto Arapi da se nose sa njima :lol:
Eto da se skoluju bilo bi im bolje, eh moj ti sinko.
jefferson

#8513 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

sinuhe wrote:Izraelci su skolovaniji od pola Evrope, i to one zapadne, i sad eto Arapi da se nose sa njima :lol:
Eto da se skoluju bilo bi im bolje, eh moj ti sinko.
Ma nisam mislio da ce im to pasti na pamet. Samo kazem uzrok problema, a zato su potrebne decenije ako ne i vise.
Ali s obzirom kako stvari stoje, taj film cemo gledati za 500 godina, ako i tad.
sinuhe

#8514 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sinuhe »

Daj da vidimo Engleza kako stoji pored jednog Izraelca pa da pricamo o Arapima.
Kako li si samo drzak.
Breathless

#8515 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Breathless »

Klavikula wrote:
pa o tome ti upravo pricam. nadjes im liniju preko koje ne mogu i ne smiju ici. Hezbollah, za razliku od Hamasa, je to i ucinio. dzaba ti je umanjivati njihovu pobjedu.

Kakav Hamas, to je njigovo maslo! Oni da su htjeli stati u odbranu Palestine i Gaze, stvari bi izgledale potpuno drugaacije, bez obzra kakva ovi vojna sila bili. Dakle, uciti od Hezbulaha ili jednostavno kad gamad krene, pustiti ih da udje u pjesadijom i tenkovima, a onda skrsiti. Nema te vojne sile koja je vojno superiorna u urvbanom ratovanju nad dobro organizovanim, obucenim i pripremljenim jedinicama, koje jos odlicno poznaju teren. Da su im bar jednom pošteno razvalili pičku, ne bi im više nikad palo na pamet krenuti, kao sto im ne pada više na pamet krenuti na Hezbulah i u Liban. Znaju da bi bilo mrtvih kerova kao pljeve i više nego ih je bilo prosli put, kada je kompletan vojni vrh smijenjen. Čak i po gubicima koje su priznali, to je za njih bilo previse i srusen je mit o njihovoj vojnoj superiornosti i nepobjedivosti koji su izgradilli uz pomoc glupih Arapa. Ali jok, Hezbulah, kojeg su oni i finansirali dugo vremena kako bi se suprostavio PLO-u od svog postojanja igra kako Izraelu odgovara. I ne znam zasto taj zlocinacki rezim ukivate u zvijezde. Na stranu sto je to najomrazeniji rezim uz SAD na svijetu, cim se stvari preokrenu (a hoce, jer svijet ide u tom pravcu i nista nije pedodredjeno na vjecnost) i nestane im podrske koju im daju imperijalisticke sile, odose u helac u svakom pogledu. Zaboravljate da su najveci finansijeri Izraela i njegove vojne masinerije prije svega americki porezni obveznici. Mit o superiornosti Izraela jeste preslikani nacisticki mit o superiornosti Nijemaca i igra na dvije stvari, a to je da su oni vjecne zrtve historije kojima su ucinjene historijske nepravde, a u isto vrijeme se, kontradiktorno je li, gradi mit o tim zrtvama kao rasno superironim nad svim ostalim. Tako fasizam uvijek funkcionise, cak i velikosrpski koji igra na istu matricu.
Breathless

#8516 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Breathless »

rajv0sa wrote:Gle cuda ko je na strani cifutlanda, bladi komjunists. :run:
Komjunists nisu nikad bili na strani cionista, takve primjere je gotovo nemoguce naci, ni SFRJ cak nikad nije ni priznala i uspostavila diplomatske odnose sa Izraelom, ali su zato na strani cionista vehabitos i gotovo svi arapski režimos. :izet:
romeomoraprezivjeti

#8517 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by romeomoraprezivjeti »

Black swan wrote:
romeomoraprezivjeti wrote:Ko mi? Koje datume uzimamo???? Kakve epitete dijelimo? Poenta je da Izrael,cionisti sistematski ubijaju,progone,muce i izivljavaju se nad narodom palestine. Dosli tu,uzeli im zemlju,pa ih k'o životinje ograde u torove,ili naprave logor ako cemo iskreno.
koju ba zemlju kad je "sve" pustinja
ajde ba pričaj o stvarima koje znaš nemoj beze ovdje patetike

došli ljudi tu za vrijeme nikakve države palestine nego za vrijeme britanskog mandata
formirali državu i ovi ih odmah napali i pritom protjerali sve židove iz arapskih zemalja
ljudi pobijedili u nekoliko ratova i sad cmizdrite

koji mi... pa ti i oni koji dijele tvoje mišljenje ...
nisu im mogli uzeti zemlju, u kontekstu kojem tu podmećeš, jer je nisu ni imali sve je to propaganda koja se protura od 1948.

koji datumi...kažeš palestinska zemlja... od kojeg datuma je to palestinska zemlja? ja mislim da su tu židovi živjeli cca prije 70 AD
vidiš kako je teško baratati s datumima ako se ne uzme lijepo početna točka za raspravu

što se logora tiče gaza jeste veliki logor... zapadna obala baš i nije...
međutim logori postoje i u okolnim zemljama u kojima se ne dozvoljava palestincima da se intergriraju u tamošnja društva... dakle djeca djece protejranih

zamisli da u sarajevu postiji kvart za fočake, srebreničane i ostale i ne da im se integracija u društvo
eee to arapi rade braći palestincima
Propaganda?! Cuj to,zar je móguce da su palestinci sposobni da tako nesto provuku pored cionista i njihovih medija? Jesu li palestinci oduzeli zemlju izraelcima,protjerali ih u óstale dijelove svijeta,napravili genocid nad njima???? Sta su oni zgrijesili da îh ovi tuku i unistavaju sistematski. Sta bi ti radio da ti ciko dodje na vrata kuce,na zemlji na kojoj su generacije i generacije tvog naroda rodjene, koju ti nisi napravió na tudjoj,tako sto si je rusio i unistavao i protjerivao,i kaze haj razligu odavde,ovo je moje jer je to meni obecano? Logicno je da bi pruzio otpor tome,bez obzira sto znas da je neprijatelj jaci milion puta,je l' tako? Al' opet ne krivim samo Izrael za svu golgotu i probleme u Palestini,krivim i V. Britaniju koja je dala podrsku cionistima,trgovali sa njima k'o na pijaci,í jedan su od najvecih krivaca za ovo stanje koje danas vlada,pa SAD, arape iz susjedstva kojima Palestinci dodju k'o glineni golubovi,zaboravljeni od svih!!!!!!
The 51st State

#8518 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by The 51st State »

Breathless wrote:
Klavikula wrote:

Kakav Hamas, to je njigovo maslo! Oni da su htjeli stati u odbranu Palestine i Gaze, stvari bi izgledale potpuno drugaacije, bez obzra kakva ovi vojna sila bili. Dakle, uciti od Hezbulaha ili jednostavno kad gamad krene, pustiti ih da udje u pjesadijom i tenkovima, a onda skrsiti. Nema te vojne sile koja je vojno superiorna u urvbanom ratovanju nad dobro organizovanim, obucenim i pripremljenim jedinicama, koje jos odlicno poznaju teren. Da su im bar jednom pošteno razvalili pičku, ne bi im više nikad palo na pamet krenuti, kao sto im ne pada više na pamet krenuti na Hezbulah i u Liban. Znaju da bi bilo mrtvih kerova kao pljeve i više nego ih je bilo prosli put, kada je kompletan vojni vrh smijenjen. Čak i po gubicima koje su priznali, to je za njih bilo previse i srusen je mit o njihovoj vojnoj superiornosti i nepobjedivosti koji su izgradilli uz pomoc glupih Arapa. Ali jok, Hezbulah, kojeg su oni i finansirali dugo vremena kako bi se suprostavio PLO-u od svog postojanja igra kako Izraelu odgovara. I ne znam zasto taj zlocinacki rezim ukivate u zvijezde. Na stranu sto je to najomrazeniji rezim uz SAD na svijetu, cim se stvari preokrenu (a hoce, jer svijet ide u tom pravcu i nista nije pedodredjeno na vjecnost) i nestane im podrske koju im daju imperijalisticke sile, odose u helac u svakom pogledu. Zaboravljate da su najveci finansijeri Izraela i njegove vojne masinerije prije svega americki porezni obveznici. Mit o superiornosti Izraela jeste preslikani nacisticki mit o superiornosti Nijemaca i igra na dvije stvari, a to je da su oni vjecne zrtve historije kojima su ucinjene historijske nepravde, a u isto vrijeme se, kontradiktorno je li, gradi mit o tim zrtvama kao rasno superironim nad svim ostalim. Tako fasizam uvijek funkcionise, cak i velikosrpski koji igra na istu matricu.
govorimo o prostoru 20x40 kilometara, prenapucenog civilnom populacijom, u oskudici osnovnih zivotnih stvari, odsjecen morem i kopnom (dodatno ih sisonja kara), uz stalni nadzor iz zraka i mora, kako mislis da se uspostavi iole efikasan vojni otpor koji bi mogo imalo nauditi izraelskim snagama, barem u pr smislu za domacu upotrebu? za mene je fenomen sto su uopste u stanju ispaljivati rakete, mada je moguce da je i to namjeski pusteno od jevreja kao zalog za moralni "upper hand".
L u c i f e r

#8519 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by L u c i f e r »

romeomoraprezivjeti wrote:Sta bi ti radio da ti ciko dodje na vrata kuce,na zemlji na kojoj su generacije i generacije tvog naroda rodjene, koju ti nisi napravió na tudjoj,tako sto si je rusio i unistavao i protjerivao,i kaze haj razligu odavde,ovo je moje jer je to meni obecano? Logicno je da bi pruzio otpor tome,bez obzira sto znas da je neprijatelj jaci milion puta,je l' tako?
Ja ne bi.
To je čista budalaština i traćenje života, ni blizu logičnog.
Logično je da bih hajrovao azil, doedukovao se, vrijedno radio i živio ko bubreg u loju.
jefferson

#8520 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

Breathless wrote:
Klavikula wrote:

Dijelom se slazem, onaj prvi dio.
Drugi dio, opet se vracamo na ono, kako su izraelci obrazovani a kako ovi koji se bore protiv njih.
Inace, SAD daje Izraelu oko 3 milijarde dolara vojne pomoci, dok iste pare dobiva i Egipat kao posljedicu sporazuma iz 1979 godine.
Americka, Engleska itd, pomoc Izraelu je bila presudna 50-tih, 60-tih, vec 70-tih je Izrael sam bio dovoljno jak da pomoc SAD nije toliko presudna. Zato danas imas vrlo zategnute odnose izmedju Obame i Bibija, jer dolazi do sukoba interesa. Takodje, prije je Izrael imao vrlo jaku podrsku medju glasacima u SAD. Danas imas vise jevreja u SAD kojima Izrael nije toliko bitan da je to kljuc kome ce dati glas na sljedecim izborima, kao sto je to slucaj sa kubanskim emigrantima koji su jos "svjezi" u SAD i na pravom mjestu im je da vide Castra kako odlazi.
Ove budale iz Hamasa nikako da skontaju da moraju igrati malo vecu igru, i da moraju pratiti medije i sta se desava u SAD, da bi skontali odnose izmedju SAD i Izraela. Oni su mogli navuci vodu na svoj mlin nakon sto je izraelska policija pretukla onog palestinca koji zivi u SAD. Prije par dana nisi mogao gledati vijesti u SAD gdje to nije bila udarna vijest. Pa je onda se pocelo pricati kako tek postupaju prema palestincima iz Gaze itd. Tada je Hamas trebao krenuti u medijsku hajku, ali jok oni se hoce igrat vatrometa, i tako ode ta prilika u vjetar.
Takodje, u Michiganu u SAD postoji vrlo velika palestinska imigracija, a jedan od najvecih zastitnika Izraela u americkom senatu je iz Michgana! Eto toliko o Palestinskom lobiju u SAD< i pored toga sto ih ima dovoljno da mogu napraviti veliki problem u trci za Senat u toj drzavi.
Breathless

#8521 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Breathless »

The 51st State wrote: govorimo o prostoru 20x40 kilometara, prenapucenog civilnom populacijom, u oskudici osnovnih zivotnih stvari, odsjecen morem i kopnom (dodatno ih sisonja kara), uz stalni nadzor iz zraka i mora, kako mislis da se uspostavi iole efikasan vojni otpor koji bi mogo imalo nauditi izraelskim snagama, barem u pr smislu za domacu upotrebu? za mene je fenomen sto su uopste u stanju ispaljivati rakete, mada je moguce da je i to namjeski pusteno od jevreja kao zalog za moralni "upper hand".
Imali su one tunele bar i druge kanale otkuda nabavljaju rakete koje ispaljuju na Izrael. Cionisti nisu samo jednom usli u gazu bez vecih posljeidca. Umjesto tih raketa, nabaviti oruzje koje je je upotrebljivo u tu svrhu, nesto cime mozes spizditi tenk, helikopter, postaviti snajpere, isplanirati zasjede, iznenadjenja razlicitih vrsta i onda uci u fajt, a ne ispaljivati rakete po Izraelu koje ne ostavljaju ama bas nikakve posljedice izuzev sto djelimicno uticu na ekonomiju i sto odgovaraju iskljucivo Izraelu i nikome vise kako bi opravdao nastavak unistenja i Gaze i Palestinaca kao naroda. Slicno je bilo i sa samoubilackim napadima. Odu u kafic, raznesu petoro civila, vodjeni istom logikom odmazde, umjesto da odu, kad su vec to radili, medju vojnike i raznesu ili 50 ili 100 ili nadju neku znacajnu vojnu tacku, ali jok, kako bi onda Izrael imao alibi za svoja zlodjela. Glavu dajem da ni u Hamasu ni u Fatahu ne mozes naci nekog od bitnih ljudi koji nije na platnom spisku Izraela.
The 51st State

#8522 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by The 51st State »

onda se nema tu sta pricati...., dakle autenticna palestinska organizacija ili nenormalna jaka i kontinuirana podrska arapskog svijeta, mislim za bilo kakav perspektivan otpor, u ovom trenutku utopija.
Breathless

#8523 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Breathless »

The 51st State wrote:onda se nema tu sta pricati...., dakle autenticna palestinska organizacija ili nenormalna jaka i kontinuirana podrska arapskog svijeta, mislim za bilo kakav perspektivan otpor, u ovom trenutku utopija.
S tim se slazem.
bogoljub

#8524 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bogoljub »

Vijesti:
- General združenog štaba cionističke vojske odobrio je kopneni napad na Pojas Gaze.

Na osnovu izvještaja izraelskog kanala 7, Beni Ganter, odobrio je sve vojne akcije cionističke vojske na kopnu te rekao da Palestina mora nestati.
Glasnogovornik cionističke vojske, izvjestio je o skorašnjim žestokim konpnenim napadima na Pojas Gaze, te istakao da će se I zračni napadi na to područje pojačati.
Ministar obavještajnih poslova cionističkog režima rekao je da je vrijeme da se ponovo okupira Pojas Gaze.

E sada, ko od forumaša ovo odobrava, podržava i može biti ravnodušan prema ovome?
Hajvan

#8525 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hajvan »

L u c i f e r wrote:
romeomoraprezivjeti wrote:Sta bi ti radio da ti ciko dodje na vrata kuce,na zemlji na kojoj su generacije i generacije tvog naroda rodjene, koju ti nisi napravió na tudjoj,tako sto si je rusio i unistavao i protjerivao,i kaze haj razligu odavde,ovo je moje jer je to meni obecano? Logicno je da bi pruzio otpor tome,bez obzira sto znas da je neprijatelj jaci milion puta,je l' tako?
Ja ne bi.
To je čista budalaština i traćenje života, ni blizu logičnog.
Logično je da bih hajrovao azil, doedukovao se, vrijedno radio i živio ko bubreg u loju.
a gdje ćeš kad te i TU stignu?
pobjeci opet?
a gdje ćeš kad te i TAMO stignu?
na MARS! :D
Locked