jovanbl wrote:Semire, ja ne stajem ni na ciju stranu, nit koga branim nit koga napadam, samo analiziram cinjenice i podatke koje si ti predstavio kao dokaz u ovom dokumnetu da igraci lazu da nisu primili plate.
Znaci jasno je da je ovo sto sam napisao u prethodnom postu cinjenica i zaklhucak na osnovu jasnih i vidljivih cinjenica.
Ne kazem ja da li su trebali ovako ili onako, ali iz ovog pregleda isplata vidljivo je npor da igracima nisu placene stanarine, koje se takodje ugovaraju uz platu.
Ovim novim igracima koje sam nabrojao nije isplacena ni jedna plata ( isplacena im je ugovrna rata na potpis ugovora) , sto inace skoro svi klubovi rade na isti nacin.
Evo uzevcu primjer jahovica jer on govori kako zivi pod svijecama. Znaci lik je u periodu 7 i 8 mjesec ( ne pise tacno kad je kome i sta isplaceno) ukupno primio 3000 km.
sad uzmi npr da tajh daceko negdje zivi treba da plati stan, i vrlo je znacajno kad je prije ove isplate u 7 i 8 mjesecu primio platu, tako da je moguce da je vec bio u dugovima koje je pokrio od tih 3000 maraka koje je primio u periodu 7 i 8 mjesec. znaci špod pretpostavkom da je prosjecna cijena stana 300 km 6 mjeseci samo stanarine bez rezija je 1800 km, znaci ostaje mu 1200 za zivot od kojih je morao nesto nekom da vrati jer ako dugo prije nije primio platu mozda se zaduzio , a i da nije, treba zivjeti od 1800 km ( vjerovatno manje ) tri mjeseca.
Mislim da se ljudi s pravom bune ne samo npovi nego i stari igrai. jer svima se kasni pet plata. Sa novim igracima je situacija jos gora, ni njima osim ugovorne rate tolika kolika jeste nije isplacena ni staraina ni jednna plata, a igraci su vjerovatno racunali ( sto je i normalno) da ce porimiti makar dvije plaate do tri u ovom periodu, i taj novac od ugovorne rate vjerovatno utrosli na nesto ( neku invesicu, auto, stan, pomoc porodici i sl.).
tako da zaista nije fer da napadate igrace jer nista nisu slagali i mislim da imaju puno pravo da se bune i porozivaju.
Zasto nisu ranije govorili
pa to je makar logicno, to biste trebali da im uzmete kao veliki plus, zato sto su vjerovali novoj upravi fk sarajebvo, i nisu htjeli da uneose nemir u klub i javnost, htjeli su da se stvari rjese u kuci, kad su ovi otisli i poceli da napadaju sve zivo onda su bvjerovatno ojsetili potrebu da progovore o svom statusu koji je zaista tezak.
Mislim da si ti malo previse zastitnicki orijentisan prema blekicu i na noz uzimas gole istine koje su ljudi iznijeli samo zato sto takve kakve jesu diskredituju rad nove uprave fk sarajevo.
I inace djelujete mi kao hipnotisani sa blekicem jbg, pa nije svetac ako je pogrijesio mozda je bilo u dobroj namjeri, ali ne treba reci da nesto nije greska sto je ociglewdna greska, nit igrace treba praviti laziovima kad to nisu.
Imaj svako pravo da se boti za ono sto je zaradio pa tako i igraci, jbg oni nisu navijaci oni zive od toga, svi vi navijaci ( svih klubova) sjedite kod kuce imate nekakve poslove, zaradjujete nekakve plate i od njih zivite, a klub vam je nekako u slobodno vrijeme, zanimacija, ljubav nazovite kako hocete, idete na stadion kad je utakmica, uglavnom pjevate i navijate , ali ti mmoci nemaju drugi posao od toga da igraju fudbal , oni od tog zive i imaju pravo da traze da im se plati zaradjeno.
Jel' se ti praviš lud ili šta?
Halo, 106.000 KM JE ISPLAĆENO ZA PLATE, PLUS NEKI IGRAČI SU DOBILI I DODATNE PARE. DAKLE JAHOVIĆ JE U JULU I AVGUSTU DOBIO TRI PLATE (MART, APRIL I MAJ) PLUS JE DOBIO 3.000 KM UGOVORNE OBAVEZE, PLUS JE DOBIO I ON JEDAN DIO OVOG KOLAČA OD PREMIJA (22.000 KM), PLUS JE I NJEGOVA I DADINA STANARINA ZA JULI, AVGUST I SEPTEMBAR UKLJUČENA U OVIH DOLE 11.000 KM, PA NEMA POTREBE DA TO ODBIJAŠ OD NEČEGA.
Tako da je Jahović dobio PUUUUUUUUUUUNO više od tih 3.000 KM.
I ja ne pitam zašto nisu ranije govorili, misleći na prethodna 4 mjeseca, NEGO NA PRETHODNIH 15 GODINA.
I iskreno, ne kontam ni ja tu tvoju hipnotisanost FK Sarajevo. Ni tvoju, niti navijača Željezničara. Imate svoje klubove, svoje bašče, nema potrebe da se vi sekirati za nas.
van helsing wrote:@hz_semir: Prosvijetli me molim te... Za tvoj info,dok je bila "Šumanova" uprava,plate su isle mjesec za mjesec..Pitaj bilo kojeg igraca koji su bili tu za vrijeme te uprave... Ja nikad nisam bio niciji "igrac",znaci nemoj slucajno da pomislis da "navijam" za Šumana ili bilo koga..Navijam samo za one koji dobro rade i zele dobro klubu. Usput,sto ne vratismo Elvisa iz Zvijezde,nego ode covjek na sugavicu,tako da prakticno nemamo adekvatnu zamjenu za prvog golmana.
Cija je to krivica,moja mozda?
Pa kako je onda "Blekićeva" Uprava morala u julu i avgustu dijeliti plate od marta, aprila i maja, ako se ništa nije dugovalo?