Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- Hajvan
- _Reds_
#8502 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nisam je nervozan sekunde, nervozni su ocigledno neki drugi ovdje, cije se stolice drmaju. Moja nije vezana za nikakvu vladu.madner wrote: ↑07/01/2020 23:06Sto si nervozan?_Reds_ wrote: ↑07/01/2020 22:55 Jeste li vi svjesni koji ste trolovi postali. Toliki da podrzavaju tkz. vitalne nacionalne interese.
P.... na sve koji se pozivaju na isto, to je nacin kocenja ove drzave na sve strane, bilo to od Bosnjaka Hrvata ili Srba.
Ona se poziva na vitalni nacionalni interes, a iz svemira se vidi da je samo politizacija svega i nista drugo.
Stvar je dokle licemjerje moze ici.
@made_in_sarajevo
Joker, zvani SDA, ima li sta novo. Za sve gluposti i bezobrazluke joker je SDA.
- Prpa.ba
#8503 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Evo nam i nove teze, "vitalni nacionalni interes" koji stopira napredak drzave. Slicno i ovi novinari danas, "zasto se prepucavate preko ledja gradjana", "zbog vasih fotelja ispasta privremeno finansiranje i gradjani".
Da rekapituliramo:
Kokainska koalicija proglasava da ima vecinu i hoce da Vlada KS podnese ostavku. Vlada KS odbija odstupiti bez propisne procedure kroz Skupstinu KS, koja moze potrajati. Koliko je SDA vlada odstupala u 2018., toliko ce i ova u 2020. Nekome je ocito to problem, valja sacuvati jedva okupljene ruke na okupu.
Kokainska koalicija na to odbija glasati za privremeno finansiranje na regularnoj sjednici Skupstine KS. Zuri im se da imenuju svoju Vladu KS, pa ce onda usvojiti identicne papire, ucjenjujuci Vladu KS. Iako je Gazda Izetbegovic rekao da ce usvojiti budzet pa onda mijenjati Vladu KS.
Cetvorka uzvraca rokadom na poziciji Predsjedavajuceg Skupstine KS cime se osigurava kontinuitet kontrole nad radom Skupstine u slucaju nastavka igranja sile zastupnika kokainske koalicije u Skupstini KS.
Kokainska koalicija koristi Smilju da protivno poslovniku sazove sijelo 18 zastupnika, pozivajuci se na hitnost usvajanja papira koje par dana ranije nisu htjeli usvojiti. Imenuju izvjesnog Celika na poziciju Predsjedavajuceg Sijela.
Dok traje protupravno sijelo, pecat Skupstine KS je potezom upitne legalnosti i ispravnosti oduzet tehnickim sluzbama koje su izlozene mobingu kako bi legalizovale Sijelo.
Takodjer, cetvorka koristi najlaksi i vec sudskom praksom dokazani mehanizam, a to je vitalni nacionalni interes. Ovo ce osigurati ekspeditivnije postupanje nadleznih sudova, s obzirom da je alternativno sudjenje o protupravnom sazivanju krnje Skupstine KS novitet za nasu sudsku praksu i bilo bi lova u mutnom. Posebno da je pecat izuzet od strane Sijela.
Kokainska koalicija onda sprjecava objavu odluke o pozivanju na vitalni nacionalni interes.
Ili da sumiramo: znaju da nije po zakonu, ali im se zuri i zbog toga savijaju poslovnik i zakone. Na poteze koji su ocigledna krsenja Ustava KS uzvraca se potezima koji su upitne moralnosti (vitalni nacionalni interes) i legalnosti (izuzimanje pecata).
Kurta, murta, trolovi, ledja gradjana, i tako blize, i tako dalje.
Da rekapituliramo:
Kokainska koalicija proglasava da ima vecinu i hoce da Vlada KS podnese ostavku. Vlada KS odbija odstupiti bez propisne procedure kroz Skupstinu KS, koja moze potrajati. Koliko je SDA vlada odstupala u 2018., toliko ce i ova u 2020. Nekome je ocito to problem, valja sacuvati jedva okupljene ruke na okupu.
Kokainska koalicija na to odbija glasati za privremeno finansiranje na regularnoj sjednici Skupstine KS. Zuri im se da imenuju svoju Vladu KS, pa ce onda usvojiti identicne papire, ucjenjujuci Vladu KS. Iako je Gazda Izetbegovic rekao da ce usvojiti budzet pa onda mijenjati Vladu KS.
Cetvorka uzvraca rokadom na poziciji Predsjedavajuceg Skupstine KS cime se osigurava kontinuitet kontrole nad radom Skupstine u slucaju nastavka igranja sile zastupnika kokainske koalicije u Skupstini KS.
Kokainska koalicija koristi Smilju da protivno poslovniku sazove sijelo 18 zastupnika, pozivajuci se na hitnost usvajanja papira koje par dana ranije nisu htjeli usvojiti. Imenuju izvjesnog Celika na poziciju Predsjedavajuceg Sijela.
Dok traje protupravno sijelo, pecat Skupstine KS je potezom upitne legalnosti i ispravnosti oduzet tehnickim sluzbama koje su izlozene mobingu kako bi legalizovale Sijelo.
Takodjer, cetvorka koristi najlaksi i vec sudskom praksom dokazani mehanizam, a to je vitalni nacionalni interes. Ovo ce osigurati ekspeditivnije postupanje nadleznih sudova, s obzirom da je alternativno sudjenje o protupravnom sazivanju krnje Skupstine KS novitet za nasu sudsku praksu i bilo bi lova u mutnom. Posebno da je pecat izuzet od strane Sijela.
Kokainska koalicija onda sprjecava objavu odluke o pozivanju na vitalni nacionalni interes.
Ili da sumiramo: znaju da nije po zakonu, ali im se zuri i zbog toga savijaju poslovnik i zakone. Na poteze koji su ocigledna krsenja Ustava KS uzvraca se potezima koji su upitne moralnosti (vitalni nacionalni interes) i legalnosti (izuzimanje pecata).
Kurta, murta, trolovi, ledja gradjana, i tako blize, i tako dalje.
- _Reds_
#8504 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ah, jah, ijah i republika Sarajevo.
- agnostic_front
#8505 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Po zaakonu._Reds_ wrote: ↑07/01/2020 22:55 Jeste li vi svjesni koji ste trolovi postali. Toliki da podrzavaju tkz. vitalne nacionalne interese.
P.... na sve koji se pozivaju na isto, to je nacin kocenja ove drzave na sve strane, bilo to od Bosnjaka Hrvata ili Srba.
Ona se poziva na vitalni nacionalni interes, a iz svemira se vidi da je samo politizacija svega i nista drugo.
-
kluz franjo
#8506 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
U normalnim društvima su neke druge institucije zadužene za osobe koje umišljaju ili se sami proglašavaju da su vojskovođe, predsjednici ili predsjedavajući skupština.
U zavisnosti od stepena uračunljivosti se u takvim društvima te osobe drže u institucijama zatvorenog ili polu-zatvorenog tipa sa strogo propisanim tretmanom.
Kod nas takvi još i službeni pečat traže.
Do 26.12. niko nije proceduru dovodio u pitanje.
Sam Dević je 17.12. izjavio:
SDA po ko zna koji put dokazuje da joj pravna država i institucije sistema ništa ne znače i svjesno gura društvo u haos.
U zavisnosti od stepena uračunljivosti se u takvim društvima te osobe drže u institucijama zatvorenog ili polu-zatvorenog tipa sa strogo propisanim tretmanom.
Kod nas takvi još i službeni pečat traže.
Do 26.12. niko nije proceduru dovodio u pitanje.
Sam Dević je 17.12. izjavio:
U zadnjih 10-ak dana nije ponuđeno nijedno razumno objašnjenje za naprasnu promjenu mišljenja, žurbu i najgrublje moguće kršenje ustava, zakona i procedura.Predali smo zahtjev za smjenu Vlade KS. Ima sad procedura, koja nije toliko brza, pa ne možemo očekivati to već naredne sjednice. Tek se treba zakazati sjednica na kojoj bi se izglasalo nepovjerenje Vladi KS. Usvojiti ćemo Budžet KS za sljedeću godinu, pa tek onda zvanično pokrenuti proces smjene.
SDA po ko zna koji put dokazuje da joj pravna država i institucije sistema ništa ne znače i svjesno gura društvo u haos.
- dadoka84
#8507 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Presušile pare koje su se do sad krčmile. Ko će nahraniti vojsku nehljeba. Ko će namjestiti more izmišljenih tendera gdje se kupuje "softwer". Ko će trafike postaviti. Žuri im se da raskrčme milijardu, dok još misle da mogu.
- Styling
#8508 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Treba upotrijebiti sva raspoloziva zakonska sredstva da se zastiti ustav i pravni poredak kantona i da se sprijeci puc i silovanje skupstine od strane SDA.agnostic_front wrote: ↑07/01/2020 23:58Po zaakonu._Reds_ wrote: ↑07/01/2020 22:55 Jeste li vi svjesni koji ste trolovi postali. Toliki da podrzavaju tkz. vitalne nacionalne interese.
Da razjasnimo, rad SKS ne koci trenutno vladajuca cetvorka koja insistira na procedurama nego novoformirana trojka koja ucjenama pokusava zakociti regularan rad Skupstine i usvajanje budzeta.
- Styling
#8509 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
A i sefica je naredila i licno obecala pred jednim omanjim skupom da ce “ona licno” srusiti Vladu KS prije nove godine. Valja sada priznati da nije u stanju to uraditi. Bruka. Ode obraz.
Zato onog Celika hudnika guraju naprije i strovaljuju da krsi sve moguce procedure ne bi li ispunio sefinicino obecanje. A hlavesine sve posmatraju sa tribina. Boli ih djon, nece oni odgovarati.
- Control panel
#8510 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Eto sta oni rade. Igraju se politike, a u pauzi ostvarivanja licnih interesa se malo i klade. Nako rekreativno iz razonode. Hoce li srusiti vladu do nove godine ili ne.Styling wrote: ↑08/01/2020 06:46A i sefica je naredila i licno obecala pred jednim omanjim skupom da ce “ona licno” srusiti Vladu KS prije nove godine. Valja sada priznati da nije u stanju to uraditi. Bruka. Ode obraz.
Zato onog Celika hudnika guraju naprije i strovaljuju da krsi sve moguce procedure ne bi li ispunio sefinicino obecanje. A hlavesine sve posmatraju sa tribina. Boli ih djon, nece oni odgovarati.
Zakoni?! Pa oni su zakon. Tako se ponasaju od kad su postali, a ovce pardon glasaci postali sve gluplji i gluplji.
O moralu i pameti celika dovoljno govori tenderisanke za njegovu firmu gdje je u klasicnom sukobu interesa. A sta ono rekoh za zakon? SDA je zakon.
Al najbitnije je da Biba vise nije gladna.
- Control panel
#8511 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Konakovic je dugo bio kod njih, zna kako su radili, zna sve njihove aferime i talove. Onig trenutka kad je iz nekih njegovih razloga odlucio da im se suprotstavi i to itnese u javnost to je tog trenutka pistala birba za zivot i smrt. Njega i SDA. Ko ce u tome pobijediti ne znam. Tesko da se on sam moze izboriti sa tom hobotnicom, zato mu treba sira podrska. Naceo ih je, treba nastaviti do kraja.
Da mi se on svidja i ne bas. Ali SDA moze unistiti samo neko njima ravan, neko njihov. Za ovo do sada treba mu kapu skinuti. Koji su mu motivi, ne znam, ali treba biti dobro hrabar ili lud pa se sa SDA ovako zajebavati.
Da mi se on svidja i ne bas. Ali SDA moze unistiti samo neko njima ravan, neko njihov. Za ovo do sada treba mu kapu skinuti. Koji su mu motivi, ne znam, ali treba biti dobro hrabar ili lud pa se sa SDA ovako zajebavati.
- madner
#8512 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Najzanimljiviji detalj je, nema neke optuznice protiv Konakovica. Ljudi vade 2005 iz fioke za pomocne igrace, zakljucak je dakle vise nego jasan.Control panel wrote: ↑08/01/2020 08:51 Konakovic je dugo bio kod njih, zna kako su radili, zna sve njihove aferime i talove. Onig trenutka kad je iz nekih njegovih razloga odlucio da im se suprotstavi i to itnese u javnost to je tog trenutka pistala birba za zivot i smrt. Njega i SDA. Ko ce u tome pobijediti ne znam. Tesko da se on sam moze izboriti sa tom hobotnicom, zato mu treba sira podrska. Naceo ih je, treba nastaviti do kraja.
- Porodice Foht
#8513 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Je li Durakovicka bila jutros ili je Scepo smislio neku ucjenu?
-
made_in_sarajevo
#8514 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
i pazi scene jutros. ulazi celik i vice haj makni se sa stolice, ja tu sjedim, kristic odgovora makse ti, kuci pa se izglasavajte kako hocete, pa veli celik e sad ce te vidjeti majke mi kad baketa nazovem.
velike patriote koje su bore za narod i bosnjacki narod pogotovo, ali kjafiri, jugobalije Him ne daju pa tako da ovi nece izglasati ni budzet jer bi to bilo od jugobalija i kjafira. ovako ce iste papire potpisati ali branitelji bosnjaka i naroda, a zatucani mozgovi ce vikati "to bakire jebi im majku komunisticko-kjafirsku".
velike patriote koje su bore za narod i bosnjacki narod pogotovo, ali kjafiri, jugobalije Him ne daju pa tako da ovi nece izglasati ni budzet jer bi to bilo od jugobalija i kjafira. ovako ce iste papire potpisati ali branitelji bosnjaka i naroda, a zatucani mozgovi ce vikati "to bakire jebi im majku komunisticko-kjafirsku".
-
BadBoy
#8515 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ovo stalno govorim i treba stalno ponavljati:Prpa.ba wrote: ↑07/01/2020 21:01
Najvaznije, za ne zaboraviti je sljedece: objektivni posmatraci i kriticari, realisti, "kurta i murta", "ja ne glasam", svi oni glasaju. Ne bi oni glasali za SDA, oni glasaju samo za licnog prijatelja ili prijateljicu, poznanika, rodjaka, posten, fin, perspektivan, nije marke ukrao. Ne znaju zasto je u SDA ili satelitskoj strancici, ali dat ce preferencijalni glas iako su 33. na listi.![]()
Svi su isti = glas za SDA.
Glasanje za "dobrog momka, znam ga ja" koji je na 725. mjestu na listi = glas za SDA.
Neizlazak na izbore = glas za SDA.
A što se tiče stranaka, koaliranje sa SDA u bilo kojem obliku je poljubac smrti. To oni jako dobro znaju i vješto to koriste.
-
made_in_sarajevo
#8516 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
a sta cemo sa ovim
, a juce ljudi objasnise da je njega samo SDA izglaso, da sve ostalo niti oni imaju vecine, niti je njega neko glasao po tim kolegijima, klubovima, cemu vec.Čelik o tome što nisu došli na sjednicu: Ja sam predsjedavajući, ja sam izglasan
-
made_in_sarajevo
#8517 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
na radiosarajevo. sta cemo sad bosnjaci, gdje zapelo, opet komunjare zajebavaju bosnjakeSDP-ov zastupnik Igor Stojanović smatra da pitanje pečata nije najvažnije, "važnije su bile ove tri odluke".
"Novoj političkoj većini je ponuđeno da neko od dopredsjedavajućih vodi sjednicu, da li Vibor [Handžić] ili Smiljana [Viteškić] nije bitno, oni to nisu prihvatili. Izgleda da je njima samo bitno ko sjedi. Trenutno govorim u ime stranaka SDP, Naša stranka, Narod i pravda i NBL. Svako jutro u 10 sati mi smo tu i možemo se dogovoriti da dođemo i usvojimo te odluke", kazao je on i nastavio:
"Za SDA, SBB i DF je bitnija stolica od odluka za budžet. Svi smo spremni, još jednom ponavljam, da dođemo u 10 ujutro da završimo to. Niko ne želi da pročita ni jedan akt kojim je imenovan Mirza Čelik, nemojte da se sudi na osnovu nečije uvjerljivosti, već na osnovu propisa."
Nejra Dizdarević (Naša stranka) kazala je isto, da je ponuđen kompromis i nije prihvaćen:
"Već sada neke procedure trpe zbog neusvajanja odluke o privremenom finansiranju. Ako prođe rok od 31. janura ulazimo u jednu groznu situaciju. Apelujem na kolege i kolegice da ozbiljno priđu ovom poslu, imamo sjednicu zakazanu za 16. januar, nadamo se da će doći. Dopunit će se vjerovatno dnevni red sa tačkom da se Mirza Čelik imenuje u rukovodstvo skupštine."
Zatim je govorio i Elmedin Konaković (Narod i pravda) koji je istaknuo da niko ne vraća pečat jer je on u Skupštini KS:
"Potouno sam svjesno i u skladu sa zakonom zaštitio pečat, ustavni poredak i procedure. Odgovorno stojim pred javnosti i borit ćemo se i dalje za zaštitu. SDA pečat pronalazi kao alibi. A, pogledajte, predstavnici SDA i drugih stranaka su prvo kazali da će usvojiti budžet, nisu ni dnevni red usvojili, pa sada nisu ni prisustvovali. Je li to isto ponašanje? Mi smo danas ponudili kompromis, da bi ljudi imali odluku o budžetu, oni to ne smiju. Uopšte nije više upitno koliko je SDA pogriješila. Trenutno nema potrebe za Ustavnim sudom, jer dva kluba naroda nisu usvojili odluku o imenovanju Mirze Čelika."
"Pozivamo ih sad da se vrate, nek Smiljana Viteškić vodi sjednicu, da usvojimo odluku. Nažalost, znam da oni ne smiju to da urade. Ovdje se radi o sistemu gdje su ljudi porobljeni, znam te ljude. Mi apelujemo na ljude da se ne boje, molim ih da im proradi svijest. Ova jučerašnja prijava je 13. ili 14. od kako sam izašao iz SDA. Šta mogu, obučem se lijepo i odem u Tužilaštvo. Ovo je sistem koji štiti ubice Dženana Memića, mi smo tu da se borimo", kazao je Konaković.
- Manual
- strucnjakdemagog
#8519 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
A ko su Jugobalije?made_in_sarajevo wrote: ↑08/01/2020 09:44 i pazi scene jutros. ulazi celik i vice haj makni se sa stolice, ja tu sjedim, kristic odgovora makse ti, kuci pa se izglasavajte kako hocete, pa veli celik e sad ce te vidjeti majke mi kad baketa nazovem.
-
made_in_sarajevo
#8520 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
svi mi normalni, koji hocemo gradjansku drzavu, koji necemo ove njihove seljacke podjele, koji glasamo za NS, SDP, sad konakovica, ne znam jesu li sta novo dodavali u zadnje vrijeme. eno gledam helem nejse kod senada neki dan, kazu da su i njih poceli prozivati jugobalijama, pa eto.strucnjakdemagog wrote: ↑08/01/2020 10:19A ko su Jugobalije?made_in_sarajevo wrote: ↑08/01/2020 09:44 i pazi scene jutros. ulazi celik i vice haj makni se sa stolice, ja tu sjedim, kristic odgovora makse ti, kuci pa se izglasavajte kako hocete, pa veli celik e sad ce te vidjeti majke mi kad baketa nazovem.
- strucnjakdemagog
#8521 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
A kako se zovu normalni u RS-u, Jugočetnici? 
- madner
#8522 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
To su stovani partneri u vlasti. 
-
sandoz11
#8523 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ma ne sme niko Komsiceve poslanike da suta iz Skupsine KS, kao onaj Celik... 
-
made_in_sarajevo
#8524 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
jeste amateri, svi srbi su cetnici 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#8525 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
a jes zelene termite stislo, nemaju kud
nenadjebljivo...Živjela Republika Sarajevo!!!