Nije to samo meso u pitanju. Imas masu govedjih, proizvoda od peradi pa i ne mesnih proizvoda u koje je dodana svinjska mastkomsinica_s_drugog wrote:muha_sa wrote:samo mi objasnite to za klempu-kako vi kažete![]()
jel problem što neko ne jede svinjetinu![]()
u normalnim zemljama i medj normalnim svijetom, neopterecenim glupostima kakvim smo mi optereceni, poštuju tudji izbor i vozdra.
o tome se ne raspreda nit mahalai lijepo na svakom mesnom proizvodu slika zivotinje cije je meso, da se ne patimo trazeci na poledjini.Ali de, razumijem ja da nas ima svakakvih i usljed frustracija se samo trazi bilo sta za uprt prstom i rugati.
Nije im lako.
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- insomnia78
#8501 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
mali_balon
#8502 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nije problem sta neko jede i ne jede.....stvar je u nekom grcu, strahu, nepovjerljivosti itd itd....otvara ti se svijet milion mogucnosti....razlicite kuhinje.....obicaji......narodi....vjere....da ucis da posmatras....ali jok daj ti njemu pite i dolmi dobru konekciju da prati sta dodik i bakir vaze
Dakle nije stvar u jelu ponasanju ili ramizmisljanju stvar je o ne zeljeljnu pomicanja granica shvatanja rauzmjevanja......strahu od nepoznatog.....
....mozes ti bosnji pile nacrtat na omotu ali ce rec da ga je pakovo svabo koji ne pere guzicu....
Dakle nije stvar u jelu ponasanju ili ramizmisljanju stvar je o ne zeljeljnu pomicanja granica shvatanja rauzmjevanja......strahu od nepoznatog.....
....mozes ti bosnji pile nacrtat na omotu ali ce rec da ga je pakovo svabo koji ne pere guzicu....
Last edited by mali_balon on 17/03/2019 10:06, edited 1 time in total.
- muha_sa
#8503 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
volim ovo, taman da svinjska govna stavljaju ja bi jeoinsomnia78 wrote:Nije to samo meso u pitanju. Imas masu govedjih, proizvoda od peradi pa i ne mesnih proizvoda u koje je dodana svinjska mastkomsinica_s_drugog wrote:muha_sa wrote:samo mi objasnite to za klempu-kako vi kažete![]()
u normalnim zemljama i medj normalnim svijetom, neopterecenim glupostima kakvim smo mi optereceni, poštuju tudji izbor i vozdra.
o tome se ne raspreda nit mahalai lijepo na svakom mesnom proizvodu slika zivotinje cije je meso, da se ne patimo trazeci na poledjini.Ali de, razumijem ja da nas ima svakakvih i usljed frustracija se samo trazi bilo sta za uprt prstom i rugati.
Nije im lako.

- Bloo
- Globalna šefica
#8504 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Zavisi gdje simuha_sa wrote:komsinica_s_drugog wrote:muha_sa wrote:samo mi objasnite to za klempu-kako vi kažete![]()
Nije im lako.![]()
al se obicno upire prstom u nekog ko ne jede svinjetinu
Kod nas se upire prstom kad jedeš tokom Ramazana na ulici
A sve je to hrana što je dragi Bog poslao na zemlju (naravno uz male anekse - nemoj svinjetinu, nemoj neke ribe, nemoj kravetinu...zaviši šta si po konfesiji)...ako ikad dođe do velike svjetske gladi, svi će jesti sve
ljudetina!!!
- muha_sa
#8505 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
pretjeruješ, al nebitnomali_balon wrote:Nije problem sta neko jede i ne jede.....stvar je u nekom grcu, strahu, nepojerljivosti itd itd....otvara ti se svijet milion mogucnosti....raslicite kuhinje.....obicaji......narodi....vjere....da ucis da posmatras....ali jok daj ti njemu pite i dolmi dobru konekciju da porati sta dodik i bakir vaze
- Bloo
- Globalna šefica
#8506 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
U Rumuniji (kao zemlji gdje od svinje ne ostane ništa), čak i u kokošijoj pašteti ima svinjskog mesainsomnia78 wrote: Nije to samo meso u pitanju. Imas masu govedjih, proizvoda od peradi pa i ne mesnih proizvoda u koje je dodana svinjska mast
A ja se obradovala jer mi se nijie svidio okus svinjske paštete.
KAd prc...
-
mali_balon
#8507 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Haj ako ti tako kazes.....jbga imao priliku razgovarati sa nekoliko omladinaca izmejdu 20 i 30 godina...bili po svabiji...i znas sta im je prva stvar bila kad dodju u neki grad.....naci bosnje turke ili arape jer kod njih nema krmetine....jbga ja sam u njihovim godinama pita gdje je nabolja kafana sa jeftinom pivom sa dobrom trebama/kurvama.....muha_sa wrote:pretjeruješ, al nebitnomali_balon wrote:Nije problem sta neko jede i ne jede.....stvar je u nekom grcu, strahu, nepojerljivosti itd itd....otvara ti se svijet milion mogucnosti....raslicite kuhinje.....obicaji......narodi....vjere....da ucis da posmatras....ali jok daj ti njemu pite i dolmi dobru konekciju da porati sta dodik i bakir vaze
mozda je do mene..... u pravu si
- muha_sa
#8508 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
rodjen i odrasto na čaršiji--u srcu baš-čaršijeBloo wrote: Zavisi gdje si![]()
Kod nas se upire prstom kad jedeš tokom Ramazana na ulicipovremeno
A sve je to hrana što je dragi Bog poslao na zemlju (naravno uz male anekse - nemoj svinjetinu, nemoj neke ribe, nemoj kravetinu...zaviši šta si po konfesiji)...ako ikad dođe do velike svjetske gladi, svi će jesti sve![]()
ljudetina!!!
i dan danas sjedem u baštu kod Kurte il kod Hodzica u sred dana za Ramazan pa jedem (ne prilici mojim godinama da uzmem u papir pa hodajuci jedem, ko nekad
- Bloo
- Globalna šefica
#8509 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Rođena i odrasla u centru gradamuha_sa wrote:rodjen i odrasto na čaršiji--u srcu baš-čaršijeBloo wrote: Zavisi gdje si![]()
A sve je to hrana što je dragi Bog poslao na zemlju (naravno uz male anekse - nemoj svinjetinu, nemoj neke ribe, nemoj kravetinu...zaviši šta si po konfesiji)...ako ikad dođe do velike svjetske gladi, svi će jesti sve![]()
ljudetina!!!nikad postio nisam i uvijek sam jeo u sred Ramazana i najdraže mi bilo kupit kod Muharemage (današnja kod Mehe) vreo somun i ulicom ga derat
nikad me niko mrko poprijeko pogledo nije.
i dan danas sjedem u baštu kod Kurte il kod Hodzica u sred dana za Ramazan pa jedem (ne prilici mojim godinama da uzmem u papir pa hodajuci jedem, ko nekad) ne samo ja vec hejbet raje i nikad nisam vidio da je neko nekog poprijeko pogledo a kamli šta više
Govorim o poslijeratnom periodu i turbovjernicima.
Prisustvovala scenama psovanja dok veliki mumin spominje majku nekom što jede na ulici.
A bila je i slatka scena Hayatovog priloga o Ramazanu gdje su pratili ženu koja jede ulicom i nastala drama...
Tak da...
- muha_sa
#8510 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
jedva cekam Ramazan--necu sjest u baštu vec cu ko nekad uzet cevape u papir i šetajuci jest--da i to cudo doživim
što se atributa tice
rodjen na čaršiji za današnji vakat je maHana--i to velika maHana 
što se atributa tice
-
Niemand
#8511 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sa takvim ogranicenim razmisljanjem, sta li se onda tek ima za reci jevrejima? Hjoo sto ste zatucani, djes odvajati meso od mlijecnih proizvoda, pa jes ti ikad narezo suhog mesa i sira, ne znas sta propustas? Otprilike.
Oni imaju daleko komplikovaniju ishranu, pa ljudi zive.
- Bloo
- Globalna šefica
#8512 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Po mogućnosti kraj štanda Sarajevo taksija, tamo se dobiju nasočniji komentarimuha_sa wrote:jedva cekam Ramazan--necu sjest u baštu vec cu ko nekad uzet cevape u papir i šetajuci jest--da i to cudo doživim
što se atributa ticerodjen na čaršiji za današnji vakat je maHana--i to velika maHana
- muha_sa
#8513 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Bloo wrote:Po mogućnosti kraj štanda Sarajevo taksija, tamo se dobiju nasočniji komentarimuha_sa wrote:jedva cekam Ramazan--necu sjest u baštu vec cu ko nekad uzet cevape u papir i šetajuci jest--da i to cudo doživim
što se atributa ticerodjen na čaršiji za današnji vakat je maHana--i to velika maHana
- insomnia78
#8514 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Leca sa mrkvom i lukom.Bloo wrote:U Rumuniji (kao zemlji gdje od svinje ne ostane ništa), čak i u kokošijoj pašteti ima svinjskog mesainsomnia78 wrote: Nije to samo meso u pitanju. Imas masu govedjih, proizvoda od peradi pa i ne mesnih proizvoda u koje je dodana svinjska mast![]()
A ja se obradovala jer mi se nijie svidio okus svinjske paštete.
KAd prc...

-
komsinica_s_drugog
#8515 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Stoji i sto Bloo kaze.
Doduse, nisam iz Sarajeva, ali sam dozivjela "pravedni gnjev vjernika", jer sam pila vodu dok ona posti
Ja kad postim postim za sebe i briga me sta ljudi oko mene rade.Svakom njegovo.
Doduse, nisam iz Sarajeva, ali sam dozivjela "pravedni gnjev vjernika", jer sam pila vodu dok ona posti
Ja kad postim postim za sebe i briga me sta ljudi oko mene rade.Svakom njegovo.
- triconja
#8516 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sumljivi ste vi meni bili kad ono fgrBloo wrote:Rođena i odrasla u centru gradamuha_sa wrote:rodjen i odrasto na čaršiji--u srcu baš-čaršijeBloo wrote: Zavisi gdje si![]()
ljudetina!!!nikad postio nisam i uvijek sam jeo u sred Ramazana i najdraže mi bilo kupit kod Muharemage (današnja kod Mehe) vreo somun i ulicom ga derat
i dan danas sjedem u baštu kod Kurte il kod Hodzica u sred dana za Ramazan pa jedem (ne prilici mojim godinama da uzmem u papir pa hodajuci jedem, ko nekad) ne samo ja vec hejbet raje i nikad nisam vidio da je neko nekog poprijeko pogledo a kamli šta više
ako ćemo se već razbacivati anegdotalnim tvrdnjama
Prisustvovala scenama psovanja dok veliki mumin spominje majku nekom što jede na ulici.
A bila je i slatka scena Hayatovog priloga o Ramazanu gdje su pratili ženu koja jede ulicom i nastala drama...
Tak da...drž se Ćaršije tamo nema svinjetine i neće te niko prozivati što ne jedeš istu.
- HAVANA
#8517 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
U mene upiru sto jedemmuha_sa wrote:komsinica_s_drugog wrote:muha_sa wrote:samo mi objasnite to za klempu-kako vi kažete![]()
Nije im lako.![]()
al se obicno upire prstom u nekog ko ne jede svinjetinu
- HAVANA
#8518 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kako ba nema,a dveri,a barhana ?Bloo wrote:Rođena i odrasla u centru gradamuha_sa wrote:rodjen i odrasto na čaršiji--u srcu baš-čaršijeBloo wrote: Zavisi gdje si![]()
ako ćemo se već razbacivati anegdotalnim tvrdnjama
Tak da...drž se Ćaršije tamo nema svinjetine i neće te niko prozivati što ne jedeš istu.
- triconja
#8519 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jedes svinjetinu?HAVANA wrote:U mene upiru sto jedemAl mene boli cuna.
Pa neka, sta ima veze, ha ja, mora mahala vazda upirat prstom u nesta, to je jedina sila koja odrzava mahalu na okupu
- konjislav
#8520 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne dozvoljavam da me čovjek tako vrijeđa. Ako se on osjeća kao incestoidno biće i da je nastao kao rezultat toga, ali sve ostale stavljati u isti koš je nedopustivo.HAVANA wrote:Jok, trebalo bi ga na sampitu odvest. Neg konjislav fin.A ja necu da me banuju.Bolje da njega.Naucio me fudo,kae smiri se,skoncentrisi se,prouci sta,posto ne znam ,ja pjevo u sebi...moonca wrote:Ne mozes se pohvaliti ni sa ovim svojim komentarom---hm ....konjislav wrote:Banujte stoku neotesanu. Ti si rezultat incesta.
Koliko god da mi to nije pohvalan komentar.
- mirsek
#8521 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nes ti dobiti komentar, oni vole damama prosipati pametne..muha_sa wrote:Bloo wrote:Po mogućnosti kraj štanda Sarajevo taksija, tamo se dobiju nasočniji komentarimuha_sa wrote:jedva cekam Ramazan--necu sjest u baštu vec cu ko nekad uzet cevape u papir i šetajuci jest--da i to cudo doživim
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
-
moonca
#8523 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- mirsek
#8524 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ima i ona s rahmetli Tihicem kad je govorio pred radnicima
radnik : "Oprostite predsjednice, ali mi nismo dobili platu 3 godine."
Tihic, onako plemenito: "Oprosteno vam je."
radnik : "Oprostite predsjednice, ali mi nismo dobili platu 3 godine."
Tihic, onako plemenito: "Oprosteno vam je."
- славянин
#8525 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ali 100 000 radnih mjesta sto je obecao,to je i ispunio.Jes da su u Njemackoj ali evo gura sa da se sto lakse vise dobijaju i uci jezik.Kakvih 100k mozda 300-400 pa jedan od rijetkih politicara koji prebaci plan