PC gamerske konfiguracije
Moderator: Benq
-
relevantan
#8501 Re: PC gamerske konfiguracije
A što je kod vas ugrijalo
Ja sam svoje o'ladio, jedino ovaj mehanički zna nekad prići 40 C.

- dzeko1
#8502 Re: PC gamerske konfiguracije
U redu je sve do 50 stepeni, ja sam imao dvije 'ladice' sa hladnjacima za HDD, ali su uzasno glasni, pa nerviraju, bolje koji stepen više nego sva ta buka
Nešto ovako:

Nešto ovako:

- Averus
#8503 Re: PC gamerske konfiguracije
Realno, mogao bih ubaciti i hladnjak naprijed (dok skontam kako rastaviti plastiku od ovog kućišta), pa hladiti i diskove, ali nema potrebe fkt
-
caseytron
#8504 Re: PC gamerske konfiguracije
Bar jedan naprijed da upuhuje i da napravis propuh u kucistu, temperature znaju pasti drasticno. Kod mene je trenutno 2 naprijed upuhuju, 1 nazad i 1 gore da ispuhuju. Uskoro cu ih zamijeniti sa naprijed 2x140mm cisto radi buke i to je toAverus wrote:Realno, mogao bih ubaciti i hladnjak naprijed (dok skontam kako rastaviti plastiku od ovog kućišta), pa hladiti i diskove, ali nema potrebe fkt
-
sogandolma13337
- Averus
#8506 Re: PC gamerske konfiguracije
Već jesam, ali nisam stavljao sliku. Evo sad opet provjerio

- diablobih
#8507 Re: PC gamerske konfiguracije
Napokon i ja da dobijem giveaway od steelseries, iako se prijavljujem na one racunare od 3k+, ovo ono, ali fino je znati da ipak se moze dobiti 
Rival 110 i mousepad

Rival 110 i mousepad

- typeOnegative
#8508 Re: PC gamerske konfiguracije
cestitke , i da ti traje dok ne odlucis zamjenit boljim 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#8509 Re: PC gamerske konfiguracije
oću i ja taj SSD. pa sad, napokon ide i reinstalacija sistema, koja se nije desila nekih dobrih 5 godina.
guram na sedmici. je l mi pametnije za gejming ići na desetku ili ipak na osmicu? napominjem da volim igrati i starije igre, pa se bojim da će desetka smarati problemima...
iskustva?
guram na sedmici. je l mi pametnije za gejming ići na desetku ili ipak na osmicu? napominjem da volim igrati i starije igre, pa se bojim da će desetka smarati problemima...
iskustva?
- Averus
#8510 Re: PC gamerske konfiguracije
Desetka all the way!Chmoljo wrote:oću i ja taj SSD. pa sad, napokon ide i reinstalacija sistema, koja se nije desila nekih dobrih 5 godina.
iskustva?
- rolltroll
#8511 Re: PC gamerske konfiguracije
Mislim da bi trebao na desetku ići jer kad je ista izišla imala jeste neke probleme s kompatibilnošću s starijim igrama. Koliko znam, to se sve ispoliralo u međuvremenu. Vrijeme je za 10ku, mislim da se nečeš pokajati. 
-
caseytron
#8512 Re: PC gamerske konfiguracije
Halo administracijaChmoljo wrote:oću i ja taj SSD. pa sad, napokon ide i reinstalacija sistema, koja se nije desila nekih dobrih 5 godina.
iskustva?
- ferratilis
#8513 Re: PC gamerske konfiguracije
Igrao sam dosta starijih igara na 10, nisam nikad imao problema. Diablo 2, Doom, Master of Orion 2 itd., sve rade normalno.
- Averus
#8514 Re: PC gamerske konfiguracije
Ja zaboravio da postoji onaj "Compatibility" tab u properties-u otkako desetku koristim 
Stvarno su je ispolirali. Ako ništa, za gaming je bez sumnje bolja!
Kad smo kod Witch... parodn, kad smo kod desetke - jesam li ja jedini koji nema probleme s ovim "neželjenim" updateima i restartima?
Vidim cijeli internet bruji i svi nešto plaču i prave meme-ove, a ja otkako je koristim (raaaani preview build, pa do danas) nisam nikad doživio da mi se restarta kad ne želim...
Štaviše, koristio preview, koristio LTSB, koristim Pro kod kuće i Enterprise na poslu (sve licencirano) i nikad ništa
Jedino što mi je postalo navika je da nakon instalacije i inicijalnih drivera, isključim driver update kako bih mogao instalirati ASUS-ove za svoju grafu. Ovo ostalo ni ne diram kad sve radi...
Kad smo kod Witch... parodn, kad smo kod desetke - jesam li ja jedini koji nema probleme s ovim "neželjenim" updateima i restartima?
Vidim cijeli internet bruji i svi nešto plaču i prave meme-ove, a ja otkako je koristim (raaaani preview build, pa do danas) nisam nikad doživio da mi se restarta kad ne želim...
Štaviše, koristio preview, koristio LTSB, koristim Pro kod kuće i Enterprise na poslu (sve licencirano) i nikad ništa
Jedino što mi je postalo navika je da nakon instalacije i inicijalnih drivera, isključim driver update kako bih mogao instalirati ASUS-ove za svoju grafu. Ovo ostalo ni ne diram kad sve radi...
- Chmoljo
#8515 Re: PC gamerske konfiguracije
hvala ljudi, ići će desetka.
nego jesu li ok ti keyevi?
koliko je legalno? mislim, nije problem koristiti nelegalno,caseytron wrote:
Halo administracijama desetka, nema nikakvih problema vjeruj vise stvari ce ti podrzati od sedmice. Samo uzmes key na ebayu, ja uzeo prije 20tak dana za 3 dolara i ljepota
- lonely_wolf
#8516 Re: PC gamerske konfiguracije
Keyevi su ti OK, ja koristim od januara i sve nadogradnje stizu uredno i bez ikakvih zajebncija. Skini Zvanicni Win10 i samo ga aktiviraj kljucem sa eBay_a.Chmoljo wrote:hvala ljudi, ići će desetka.
koliko je legalno? mislim, nije problem koristiti nelegalno,caseytron wrote:
Halo administracijama desetka, nema nikakvih problema vjeruj vise stvari ce ti podrzati od sedmice. Samo uzmes key na ebayu, ja uzeo prije 20tak dana za 3 dolara i ljepota
nego jesu li ok ti keyevi?
- Chmoljo
#8517 Re: PC gamerske konfiguracije
hoću, odlično 
- Averus
#8518 Re: PC gamerske konfiguracije
Prema mom iskustvu scrap keyevi na PC-u rade bez problema
Na laptopima se zna desiti nakon godinu i malo više da prestane raditi. Ali realno, ako ćeš platiti godišnje 5KM da imaš licenciran Windows, opet se isplati
Na laptopima se zna desiti nakon godinu i malo više da prestane raditi. Ali realno, ako ćeš platiti godišnje 5KM da imaš licenciran Windows, opet se isplati
- Chmoljo
#8519 Re: PC gamerske konfiguracije
ma naravno.
- avaks
#8520 Re: PC gamerske konfiguracije
Nikada problema što se tih ažuriranja tiče isto, kupio 8.1 licenciran i nadograđen na 10ku kada je izašla.Averus wrote:Ja zaboravio da postoji onaj "Compatibility" tab u properties-u otkako desetku koristim
U međuvremenu kupio još par ključeva koji već 2 godine rade na laptopima bez problema.
Sve su PRO verzije i prvu licencu sam platio 15ak € a ostale za testa po nekih 4-5€ i rade što jest jest, rahat za vrlo malo para.
- rolltroll
#8521 Re: PC gamerske konfiguracije
Mogu potvrditi da ključevi kupljeni na ebayu rade. Mnogo ih je prodano i nisam primjetio a se do sada neko žalio. Samo nađi prodavca s dobrim feedbackom i to je to..Također provjerno rade i ključevi za Office paket a nešto su skuplji od windows ključeva ali i dalje ispod 10 $ u prosjeku
-
relevantan
#8522 Re: PC gamerske konfiguracije
Samo bih da se složim sa kolegama na temi. Te ebay licence pale na po' ključa. Lično sam kupio win 10 pro za 6-7 KM i Office 2016 pro plus za 8-9 KM. Sve radi uredno već mjesecima. Osim ovih i Kaspersky antivirus godišnja licenca je pojeftina i radi uredno ukoliko ti treba AV koji nije smeće.
- typeOnegative
#8523 Re: PC gamerske konfiguracije
+1relevantan wrote:Samo bih da se složim sa kolegama na temi. Te ebay licence pale na po' ključa. Lično sam kupio win 10 pro za 6-7 KM i Office 2016 pro plus za 8-9 KM. Sve radi uredno već mjesecima. Osim ovih i Kaspersky antivirus godišnja licenca je pojeftina i radi uredno ukoliko ti treba AV koji nije smeće.
... i ne samo Kaspersky, nego i ostali .. npr ESET IS 2018 za 5 baksa 2god licenca .
-
febo_acm
#8524 Re: PC gamerske konfiguracije
ja imam bitdefender platio ga 5$, dodao u mybitdefender acc i uredno radi do 05/2019 
- typeOnegative
#8525 Re: PC gamerske konfiguracije
ma ja ba , normala . mislim da nema smisla imati pirata pored ovako jeftinih licenci . Ma ne bi se zjb sa onim aktivatorima qrcima palcima ni da je duplo vise , al svakom njegovo sto bi se reklo .
Uhh kad se sjetim tamo pocetkom 2009. kupio Vistu Ultimate u onoj fensi kutiji , bila preko 5 stoja , i sad je imam za uspomenu
. a vidi sad , windowsi za dz maltene .
Uhh kad se sjetim tamo pocetkom 2009. kupio Vistu Ultimate u onoj fensi kutiji , bila preko 5 stoja , i sad je imam za uspomenu