ne znam sta je smjesnije, to sto plenumasi upucuju zahtjev skupstini koju su do juce pokusavali srusiti ili skupstina koja ce uzeti zahtjev u razmatranje. eto koliko su sposobni ne mogu naci ni prostor koji moze primiti ne vise od 300 osoba. imam osjecaj da ce za mjesec dana osvanuti transparenti "zeljkovicu, vrati se, sve ti je oprosteno"guber90 wrote:Mozes li i meni pojasniti sta je tako smijesno, da se i ja veselimvade_mecum wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/plenum-g ... /140213122
grohotom se smijemKako saznajemo, zahtjev za ustupanjem prostora u Domu mladih upućen je na adresu Skupštine KS koja će se o ovome očitovati na sutrašnjem sastanku.![]()
![]()
?
PROTESTI!!! - aktuelnosti
-
vade_mecum
#8501 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#8502 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Corto Maltese wrote:Sve čekam kad će početi nova Dubiozina pjesma u kojoj nam otvaraju oči, objašnjavajući kako nam je loša, kad ono ništa?JoseMujica wrote:Jel ovo trailer za Vreme čuda 2 ?udar 99 wrote:
Nije ni Dubioza što je nekad bila.
mamne više čorbe...sad je dubioza kolektivni problem
- guber90
#8503 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Cuj htjeli rusiti skupstinu, pa sta bi onda radili, kada istu srusevade_mecum wrote: ne znam sta je smjesnije, to sto plenumasi upucuju zahtjev skupstini koju su do juce pokusavali srusiti ili skupstina koja ce uzeti zahtjev u razmatranje. eto koliko su sposobni ne mogu naci ni prostor koji moze primiti ne vise od 300 osoba. imam osjecaj da ce za mjesec dana osvanuti transparenti "zeljkovicu, vrati se, sve ti je oprosteno"
- say_cheese
#8504 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Fakat mi cudan ovaj tvoj stav. Ovo sto si ti nabrojao i sto sam ja podebljala, pa zaboga ovo su bili kljucni momenti protesta, a ti bi da ne ulazis u to i da ih zaobidjes. Ovi detalji su bili kljucni za odluku o uspjehu i neuspjehu. Da ste imali vise pameti, na samom pocetku bi se a) ogradili od nasilja i delikvente bi licno vi priveli pravdi i b) cim su pocele glasine o umjesanosti Fahrudina, trebali ste se jasno i glasno distancirati od vodje i od partije. Setnju gradom ste mogli komotno produziti do tornja, a u tom momentu bi vam se pridruzio daleko veci broj gradjana.x_lecter wrote: Situacija je vrlo jednostavna i ono sto sam ja uspio zakljuciti je da definitivno kao drustvo nismo zasluzili bolje ... ne ulazeci u to ko je belaj izazvao, ko je popalio zgrade, pokusao zapaliti masu, ko je na cijoj strani itd ... ovo je bila jedina prilika koju je narod imao da se ako nista zakratko sjedini s ciljem da se pokusa da svima bude bolje ... nazalost, narod nije dorastao tome, a vlast kakva god da je, vrlo je pametna i vrlo vjesto koristi ovu cinjenicu .
Koliko je bitno pitanje organizatora i vodje pokazuje upravo aktualan primjer iz Ukrajine. Vitali Klicko je za Ukrajince otprilike na istoj visini na ljestvicama popularnosti kao i don Fahrudin kod nas, to jest, obojica su na dnu. Vitali je, mislim dva puta a mozda i tri, kandidirao na izborima i svaki put je dozivio poraz. A i Fahro se nije proslavio, pa sad pokusava silom da se utrpa. To sto pendrek nije radio ovih dana, to zahvalite iskljucivo SDA i SDP, jer upravo njima ne ide u prilog eskalacija nemira. Pusti suplju pricu Radoncica, kako vam on licno dupe stiti. Taj covjek je spreman na dosta cega, na mnogo krupnije stvari, a vas bi sa osmjehom zrtvovao.
Tvoja izjava, sa kojom se apsolutno slazem je, da je ovo bila jedinstvena prilika. Za revoluciju imas samo jedan metak. Ako taj prvi i jedini metak ne pogodi u sridu onda si propustio priliku. Ostale metke palis u panici, u pokusaju da spasis sto se spasiti ne moze. Ne samo da se ova prilika prokockala, po mom misljenju nece biti drugih prilika u dogledno vrijeme.
-
vade_mecum
#8505 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
formirali ekspertnu skupstinu od nepolitiziranog kadra sa biroaguber90 wrote:Cuj htjeli rusiti skupstinu, pa sta bi onda radili, kada istu srusevade_mecum wrote: ne znam sta je smjesnije, to sto plenumasi upucuju zahtjev skupstini koju su do juce pokusavali srusiti ili skupstina koja ce uzeti zahtjev u razmatranje. eto koliko su sposobni ne mogu naci ni prostor koji moze primiti ne vise od 300 osoba. imam osjecaj da ce za mjesec dana osvanuti transparenti "zeljkovicu, vrati se, sve ti je oprosteno"?
- guber90
#8506 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Pa valjda moras prvo se organizovati imati neko zasjedanje, pa teko mozes onda pricati o tomevade_mecum wrote:formirali ekspertnu skupstinu od nepolitiziranog kadra sa biroaguber90 wrote:Cuj htjeli rusiti skupstinu, pa sta bi onda radili, kada istu srusevade_mecum wrote: ne znam sta je smjesnije, to sto plenumasi upucuju zahtjev skupstini koju su do juce pokusavali srusiti ili skupstina koja ce uzeti zahtjev u razmatranje. eto koliko su sposobni ne mogu naci ni prostor koji moze primiti ne vise od 300 osoba. imam osjecaj da ce za mjesec dana osvanuti transparenti "zeljkovicu, vrati se, sve ti je oprosteno"?
-
vade_mecum
#8507 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
@guber90 pa ako ti organizacija zavisi od dobre volje ljudi protiv kojih se boris onda je plenum i organizacija plenuma veca rinaKa nego sto sam mislio
-
mefistofilis
#8508 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
jbg pjevali su da nemaju za rizle dok nisu poceli porsee vozatiCorto Maltese wrote:Sve čekam kad će početi nova Dubiozina pjesma u kojoj nam otvaraju oči, objašnjavajući kako nam je loša, kad ono ništa?JoseMujica wrote:Jel ovo trailer za Vreme čuda 2 ?udar 99 wrote:
Nije ni Dubioza što je nekad bila.
-
udar 99
#8509 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
po prvi put u zadnje skoro tri decenije , narod Balkana daje podrsku medjusobno u ovome socijalnome buntu
odusevljava me da Srbijanski i Hrvatski forumi poznati po nacionalizmu ukidaju i banuju teme o rEvoluciji u BiH
zasto ?
pa zato sto oko 50 % eto cak i zagrizenih posjetilaca tih foruma porucuje ; " bravo Bosanci ! tako treba, idemo i mi !"
pogledati komentare na YouTube , takodjer
upravo to ledi krv u zilama korumpiranoj bagri i "elitama " ne samo u BiH
proces budjenja naroda BiH je vec u ovim trenutcima pozitivno uticao globalno
e-novine ( i oni su zbunjeni desavanjima ) su jedni od onih koji objektivno izvjestavaju i divan clanak;
gdje je vasa crta ? crta humanosti ? solidarnosti ?
http://www.e-novine.com/stav/98875-ega- ... laiti.html
odusevljava me da Srbijanski i Hrvatski forumi poznati po nacionalizmu ukidaju i banuju teme o rEvoluciji u BiH
zasto ?
pa zato sto oko 50 % eto cak i zagrizenih posjetilaca tih foruma porucuje ; " bravo Bosanci ! tako treba, idemo i mi !"
pogledati komentare na YouTube , takodjer
upravo to ledi krv u zilama korumpiranoj bagri i "elitama " ne samo u BiH
proces budjenja naroda BiH je vec u ovim trenutcima pozitivno uticao globalno
e-novine ( i oni su zbunjeni desavanjima ) su jedni od onih koji objektivno izvjestavaju i divan clanak;
gdje je vasa crta ? crta humanosti ? solidarnosti ?
http://www.e-novine.com/stav/98875-ega- ... laiti.html
- guber90
#8510 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nategnuta je to situacija, jako. Jer ako neko ustupi svoje prostorije ili neko licno plati prostorije onda imas problem, jer ce se odma reci da taj neko ima interese u cijelom plenumu, nije bitno da li ima ili nema.vade_mecum wrote:@guber90 pa ako ti organizacija zavisi od dobre volje ljudi protiv kojih se boris onda je plenum i organizacija plenuma veca rinaKa nego sto sam mislio
Opet na drugoj strani problem je sto sada moras cekati da ti se smiluju ovi iz vlade, ali s obzirom da im jos nego drhcu, vjerujem da ce se dopustiti koristenje prostorija. Medjutim isto tako mislim da su se trebali obratiti opstini na samom pocetku, pa kasnije ici na kantonalni nivo. Tuzla je imala tu srecu da je nacelnik odma ponudio na raspolaganje sve zgrade kojima opstina raspolaze. Dok ce se sutra Tuzlanskom kantonu obratiti, trazeci od njih da ustupe prostorije, sto ce ovi 100% dopustiti, jer hajde budi paksu pa odbij zahtjev, nakon sto je opstina sama od sebe dala svoje prostorije.
- Antifriz+
#8511 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ma negdje sam naletio na ovo, a gledaj mu albuma "PREDSJEDNIK I JA"Danguba wrote:I sta kaze Fahraon ''da se puste protestanti''...Antifriz+ wrote:Jel bio ovaj iz Zivinica ovde da ne listam?
Decembar 12.2013.druzenje sa liderom
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... nt_count=1
Dan prije paljenja vlade, paljenje u najavi
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... permPage=1
Malo poziranja za FB ispred specijalaca
https://www.facebook.com/mirnes.kovacevic.14/photos
I nek mi neko kaze da SBB nema nista sa protestima
Samo ako neko moze da ovo slika za arhivu
p.s. dobro si ga obradiojos samo da to uradi MUP TK
Pa nek neko kaze da predsjednik laze kad izjavi da ne tuce "svoj narod"
http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... titi-narod
-
vade_mecum
#8512 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
i to je osnovni razlog zasto ce ovo sve propasti cim se pojave prva zvanicna imena jer nema osobe u drzavi koja na neki nacin nije povezana sa nekom politickom partijom.guber90 wrote:Nategnuta je to situacija, jako. Jer ako neko ustupi svoje prostorije ili neko licno plati prostorije onda imas problem, jer ce se odma reci da taj neko ima interese u cijelom plenumu, nije bitno da li ima ili nema.vade_mecum wrote:@guber90 pa ako ti organizacija zavisi od dobre volje ljudi protiv kojih se boris onda je plenum i organizacija plenuma veca rinaKa nego sto sam mislio
Opet na drugoj strani problem je sto sada moras cekati da ti se smiluju ovi iz vlade, ali s obzirom da im jos nego drhcu, vjerujem da ce se dopustiti koristenje prostorija. Medjutim isto tako mislim da su se trebali obratiti opstini na samom pocetku, pa kasnije ici na kantonalni nivo. Tuzla je imala tu srecu da je nacelnik odma ponudio na raspolaganje sve zgrade kojima opstina raspolaze. Dok ce se sutra Tuzlanskom kantonu obratiti, trazeci od njih da ustupe prostorije, sto ce ovi 100% dopustiti, jer hajde budi paksu pa odbij zahtjev, nakon sto je opstina sama od sebe dala svoje prostorije.
- guber90
#8513 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Pa ko mu je rekao da tuce sandzaklijeAntifriz+ wrote: Ma negdje sam naletio na ovo, a gledaj mu albuma "PREDSJEDNIK I JA"u ljubavi izgleda od 2010
Pa nek neko kaze da predsjednik laze kad izjavi da ne tuce "svoj narod"![]()
![]()
http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... titi-narod
-
hellue
#8514 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ne bih znaoJanjicar wrote:To su ti danasnji privatniciguber90 wrote: E valja naci startni kapital, nije to tako lako, vama Rahmanima kada nedostaje samo nacopate sa strane, malo radniku preko ledja i eto
. Svi smo mi RAHMAN
![]()
![]()
![]()
On misli ako on ima pocetni kapital ima svako
Hellue bolje i kokuz nego pakSu
-
omar little
#8515 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
ko je sad urednik oslobodjenja? ili vildana I dalje vodi oslobodjenje a kod fahre u fushu?
-
udar 99
#8516 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
no sikiriki for Dubiozu , evo malo Frenki
sretno sutra na Sarajevskome plenumu , povezite se sa ostalim gradovima video linkovima , i morate razbiti medijsku blokadu Federalne TV a rezimskim batinasima i stranackim placenicima poruka;
niti ne pomisljajte na provokacije ,
sretno sutra na Sarajevskome plenumu , povezite se sa ostalim gradovima video linkovima , i morate razbiti medijsku blokadu Federalne TV a rezimskim batinasima i stranackim placenicima poruka;
- Maharadza
#8517 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Mene samo zanima da li taj ima uopšte naše državljanstvo ili ima dvojno s tim da mu je srbijansko 'nativno'?!Kllikker wrote:navodno neki ajtun njunfilović, treba da se sutra obrati plenumu i iznese najjača rješenja...
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
- guber90
#8518 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Vidjet cemo, svi su govorili da nema od demonstracija nista, pa da nema od plenuma nista, pa sada se prica da nema nista ni od toga, pa cemo vidjeti.vade_mecum wrote:i to je osnovni razlog zasto ce ovo sve propasti cim se pojave prva zvanicna imena jer nema osobe u drzavi koja na neki nacin nije povezana sa nekom politickom partijom.guber90 wrote:Nategnuta je to situacija, jako. Jer ako neko ustupi svoje prostorije ili neko licno plati prostorije onda imas problem, jer ce se odma reci da taj neko ima interese u cijelom plenumu, nije bitno da li ima ili nema.vade_mecum wrote:@guber90 pa ako ti organizacija zavisi od dobre volje ljudi protiv kojih se boris onda je plenum i organizacija plenuma veca rinaKa nego sto sam mislio
-
Nokija
#8519 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Protesti su potvrdili dvije porazavajuce cinjenice. Prva je da se u ovoj situaciji, od rata na ovamo najvaznijoj, niko od inteltualaca nije organizovao i obratio ljudima. Niko se nije usudio stati u prve redove, artikulisati zelje i zahtjeve gradjana, usmjeriti proteste u nekom smjeru koji bi animirao jos vise ljudi. Time su konacno potvrdili da su svi odreda stranacke prostitutke. A drzava bez intelektualne elite je ko slijepac pored ociju.
Druga stvar je cinjenica da su vladajuce strukture uspjele u samo 20 godina do te mjere raslojiti drustvo da se bojim da ga ni narednih 10 generacija nece popraviti. Pri tome uopste ne mislim ni na nacionalnu ni na materijalnu podjelu, nego na podjelu u sistemu vrijednosti.
Informacija za maraton forumase: protesti ove godine nisu olimpijska disciplinu u Sochiju, tako da ocjene za umjetnicki dojam protesta saljete na pogresnu adresu. Umjetnicko klizanje je na drugom forumu.

Druga stvar je cinjenica da su vladajuce strukture uspjele u samo 20 godina do te mjere raslojiti drustvo da se bojim da ga ni narednih 10 generacija nece popraviti. Pri tome uopste ne mislim ni na nacionalnu ni na materijalnu podjelu, nego na podjelu u sistemu vrijednosti.
Informacija za maraton forumase: protesti ove godine nisu olimpijska disciplinu u Sochiju, tako da ocjene za umjetnicki dojam protesta saljete na pogresnu adresu. Umjetnicko klizanje je na drugom forumu.
- ryan
#8520 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Na ovom spisku iz Mostara, mene muci jedno ime, ovaj mali Bahtijar
U koliko je on organizacija, zajebancija i sl. u zadnjih 10-12 god. bio to ni on vise ne zna, i uvijek je neko sranje sa njim 
-
Breathless
#8521 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Sjeca li se neko one scene, Bahtijar i ona kremenadla Bafitcryan wrote:Na ovom spisku iz Mostara, mene muci jedno ime, ovaj mali BahtijarU koliko je on organizacija, zajebancija i sl. u zadnjih 10-12 god. bio to ni on vise ne zna, i uvijek je neko sranje sa njim
Tad je Bahtijar dizao nekakav ustanak, a optuzivali ga da to radi za SDA
- Kikibombona
#8522 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Gledam ZB forum.
Ko je kifla da obratim paznju?
Ko je kifla da obratim paznju?
- Janjicar
#8523 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Frenkiu svaka cast jer je i sam bio na protestima u Tuzliudar 99 wrote:no sikiriki for Dubiozu , evo malo Frenki
Gleda li ko Zabranjeni Forum ?
- JohnnyS
#8524 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
S obzirom da je danas točno tjedan dana od početka u Tuzli, samo da podijelim par razmišljanja na temi... Iskreno mene je u petak bilo poprilično strah. Protesti kao protesti, i mirni i nasilni se događaju svuda na svijetu i to je normalna stvar. Ali da se policija miče pred ruljom koja pali institucije po cijeloj Federaciji, to mi je novost i nije mi se nimalo svidjela, dapače ulijeva jezu, ne samo zbog toga što mi se ne sviđa anarhija kao društveno (ne)uređenje, nego upravo suprotno, jer se sve ovo činilo izrežirano (mislim na povlačenje policije, ne na proteste), a taj mi se film nije baš gledalo. Kad je sve to prošlo, kad su se strasti smirile, vidi se ponovno da od mirnih protesta nema ništa. Apsolutno ništa. Ovi su zavarili svoju dupad za fotelje i Bog ih dragi ne može odvojiti (pale su pojedine kantonalne vlade, ali sam dojma da su ti ljudi - izuzev Lipovače - ionako htjeli otići ili im ta pomisao svakako nije bila mrska). Ne bježim od svoje "pičkavosti", za palež i rušenje nisam, ali mirni put nam očito donosi apsolutno isto što smo dosad imali. Možda nismo ništa bolje ni zaslužili, možda nam nije ni suđeno ništa bolje od ovoga...
I netko očito planski sije strah, ne direktno već suptilno, hinjski. Danas mi je prvi put od početka prosvjeda da sam išao Bulevarom (to je bila linija razgraničenja u Mostaru, za one koji ne znaju) i na svakom raskrižju policijske patrole, s obzirom da toga nije bilo od devedeset i šeste točno te neki jebeni grč u stomku uhvati.
I netko očito planski sije strah, ne direktno već suptilno, hinjski. Danas mi je prvi put od početka prosvjeda da sam išao Bulevarom (to je bila linija razgraničenja u Mostaru, za one koji ne znaju) i na svakom raskrižju policijske patrole, s obzirom da toga nije bilo od devedeset i šeste točno te neki jebeni grč u stomku uhvati.
-
emmir1
#8525 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
[/quote]
Četnici su nam uništili jednu generaciju a SDA i SDP najmanje 5 generacija
Četnici su nam uništili jednu generaciju a SDA i SDP najmanje 5 generacija