Ukrajina

Post Reply
Objektivni navijac

#8501 Re: Ukrajina

Post by Objektivni navijac »

djonko brajs wrote:
Hrmpallier wrote:
sportman1 wrote: -kakav motiv ima francuz ili njemac da se idu tuci u ukrajinu sa rusima? nikakav. ruski motiv je daleko veci.
osim toga,zapad predugo zivi u miru tj. bez rata i sukob sa protivnikom koji ima sofisticirano oruzje kao i zapad bi znacio veliki sok i zapad na to nije spreman. predugo je kod njih mir da bi bez valjanog razloga zaratili sa nekim ko ima misice.
nisu to talibani da sa daljine ispaljuju projektile uz kafu.
i najjjaci ruski adut
http://www.youtube.com/watch?v=tlVPYsix9Z4
Stvarno, a kakav je interes imala SAD da u istoj toj nijemcOvoj zemlji koja je blizu francuzove, drži vojsku i na taj način spriječi prodor rijeka tenkovskog čelika preko sovjetske granice, a koja je uzgred budi rečeno bila u Poljskoj, Ukrajini, Slovačkoj ...... ? Zahvaljujući upravo tim "Zlim Amerikancima", Mercedes je nastavio da se zove Mercedes, a ne npr. ŠTAKAZ ( Štutgartski Automobilsko-Kamionski Zavod ). O sudbini bivše Jugoslavije u tom ŠTAKAZ scenariju možemo sami zaključiti.
Ide mi na murac to kurvarenje. Ovamo te drugi čuva i brani, a ti ga napadaš i još bi da vodi neku svoju " dobrosusjedsku " politiku trgujući sa aždahom, koja ni ne krije svoje namjere. Oni koji su kritikovali trku u naoružanju ( zapadna evropa izuzev V.B. ) su uživali zaštitu tog zlog moćnika i štedili svoje budžete. Ulof Palme koji je bio veliki protivnik američkog angažmana u Vijetnamu je istovremeno uživao blagodeti američkog kišobrana družeći se s kojekakvim sumnjivim tipovima od Kastra do bok-te-pita koga.
kamo sreće da je jugoslavija bila u sovjetskom bloku. ne bi smo imali građanski rat 90ih.
Hvala ti Tito dragi,pa nismo bili u Sovjetskom bloku. Jeste da si izdao Svjetsku Revoluciju,jeste da si zaustavio nalet komunizma . Ali jebat ih ionako,hvala ti Tito dragi na sretnom djetinjstvu i mladosti :D Ucinio si pravu stvar :D
Gradjanski rat u Sovjetskom savezu od raspada do sada je bio u Azerbejdzanu,Jermeniji ,Gruziji,Moldaviji,Rusiji,Tadzikistanu,Ukrajini and counting......
djonko brajs

#8502 Re: Ukrajina

Post by djonko brajs »

da. sretno djetinjstvo placeno desetinama hiljada zivota i najjadnijom ekonomijom u evropi.

istovremeno, "istocno blokasi" kojima smo se smijali kako nemaju zvaka i coca cole dok mi slusamo stonse tipa cesi, mađari, slovaci i poljaci sad mogu da nas kupe kako hoce.

da. bas ti hvala tito na sretnom djetinjstvu. :-) :-)
Objektivni navijac

#8503 Re: Ukrajina

Post by Objektivni navijac »

djonko brajs wrote:da. sretno djetinjstvo placeno desetinama hiljada zivota i najjadnijom ekonomijom u evropi.

istovremeno, "istocno blokasi" kojima smo se smijali kako nemaju zvaka i coca cole dok mi slusamo stonse tipa cesi, mađari, slovaci i poljaci sad mogu da nas kupe kako hoce.

da. bas ti hvala tito na sretnom djetinjstvu. :-) :-)
Dok je bio Tito,slusali smo Stonse,izdate u Jugotonu,dok su Ukrajinci ,te Stonse presnimavali na istrosene rendgenske snimke,pa pokusavali slusati :D :D
Guzili smo Madjarice,Cehinje i Poljakinje za za cokolade,zvake i vegetu :D :D Sto smo mi u Bosni i Srbiji poslije,razjebali zemlju,nije do Tite,nego je do nas. Slovenija,pa i Hrvatska su za sve zemlje te zemlje a posebno za zemlje Sovjetskoga Saveza jos uvijek Zapadna Evropa,figurativno i doslovno :D :D
Sovjetski savez nije bio rjesenje za Jugoslaviju i ne bi nam nista dobro donio a posebno ne bi sprijecio gradjanski rat 90-ih,posto ga nije sprijecio ni u Sovjetskom Savezu.
Istorijsko NE Staljinu su skupo platili grcki i italijanski komunisti ali nama u Jugoslaviji je znacio napredak,mir i prosperitet. Jbg,imali smo covjeka sa vizijom,ono sto sada nemamo u Bosni i kao sto ga nemaju u Ukrajini,koja klizi u sigurni veoma krvavi gradjanski rat.
Mister Yes

#8504 Re: Ukrajina

Post by Mister Yes »

Objektivni navijac wrote: Sto smo mi u Bosni i Srbiji poslije,razjebali zemlju,nije do Tite,nego je do nas.
Ma nemoj? :D Najviše je do Tita. Da je u startu bolje nacrtao granice republika nikakvog rata ne bi bilo. Ovako nekako:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... lavija.PNG
AleksoMKD

#8505 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Kaligula I wrote: ...žalosno je nemati izbora, kao prvo, a kao drugo, pitam se, zasto se mali narodi vole svrstavati?...vjerojatno zato da bi liječili svoje komplekse manje vrijednost...
Zato da ih ne bi dobili preko p***e posle cega bi opet sledilo svrstavanje na ali na silu.
Kaligula I wrote: a kao treće zar misliš da su Svica i Svedska p...e zato sto su se opredijelile za neutralnost?..
Djaba ti je neutralnost ako ti je niko ne garantuje, a Svedska vise nije neutralna od 1994 godine a pre toga su dobro manevrirali izmedju velikih sila i pomoglo im je sto nisu na raskrsnici ko mi.

Svakako, da bi nio neutralan moras imati respektabile vojne mogucnosti, i Svica i Svedska momentalno imaju jace vojske nege komplet ex-Yu republike zajedno.

Sve u svemu, ako neka sila (jos gore susjedna sila ko sto je Rusija Ukrajini) zeli nesto od tebe a jos veca sila nije spremna da te brani do kraja bices naguzen.
Sve sto mozes birati je sa ili bez vazelina.
djonko brajs

#8506 Re: Ukrajina

Post by djonko brajs »

AleksoMKD wrote:
Kaligula I wrote: ...žalosno je nemati izbora, kao prvo, a kao drugo, pitam se, zasto se mali narodi vole svrstavati?...vjerojatno zato da bi liječili svoje komplekse manje vrijednost...
Zato da ih ne bi dobili preko p***e posle cega bi opet sledilo svrstavanje na ali na silu.
Kaligula I wrote: a kao treće zar misliš da su Svica i Svedska p...e zato sto su se opredijelile za neutralnost?..
Djaba ti je neutralnost ako ti je niko ne garantuje, a Svedska vise nije neutralna od 1994 godine a pre toga su dobro manevrirali izmedju velikih sila i pomoglo im je sto nisu na raskrsnici ko mi.

Svakako, da bi nio neutralan moras imati respektabile vojne mogucnosti, i Svica i Svedska momentalno imaju jace vojske nege komplet ex-Yu republike zajedno.

Sve u svemu, ako neka sila (jos gore susjedna sila ko sto je Rusija Ukrajini) zeli nesto od tebe a jos veca sila nije spremna da te brani do kraja bices naguzen.
čuj švedska neutralna? :lol: :lol:

izmislili toboze da je asanz silovao nekoga po instrukcijama amerike i sad neutralni. e boze, boze... s kim ja ovdje diskutujem...
AleksoMKD

#8507 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

djonko brajs wrote:

izmislili toboze da je asanz silovao nekoga po instrukcijama amerike i sad neutralni. e boze, boze... s kim ja ovdje diskutujem...
Dobro, pogresio je kolega Kaligula I ali do 1994 je bila (oficijalno) neutralna.
Challenger__

#8508 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Ukratko:

Image

- Pripadnici specijalne jedinice "Alfa" odbile izvršiti naređenje Obumine "vlade" iz Kijeva (napad na građane Donjecka i Luganjska);

______

- Istovremeno, Rinat Ahmetov,

Image

najbogatiji državljanin Ukrajine, vlasnik FK "Šahtar" iz Donjecka, etnički Tatar, musliman, omiljen i kod pravoslavnih i muslimana, u razgovoru sa samozvanim "premijerom" Ukrajine u Harkovu traži 1. vraćanje ruskog jezika kao drugog jezika u Ukrajini (ukinut poslije puča u Kijevu), 2. vraćanje ruskih TV kanala i 3. "puno poštovanje prema narodu Donbasa" (gdje je rođen, gdje se školovao i ostvario sve svoje uspjehe), ma šta to značilo, a prije svega odustajanje od primjene bilo kakve sile!

______

Rinata za premijera, onu NGO budaletinu Jacenjuka u kontejner!

:-D
Hrmpallier

#8509 Re: Ukrajina

Post by Hrmpallier »

Mister Yes wrote:
Objektivni navijac wrote: Sto smo mi u Bosni i Srbiji poslije,razjebali zemlju,nije do Tite,nego je do nas.
Ma nemoj? :D Najviše je do Tita. Da je u startu bolje nacrtao granice republika nikakvog rata ne bi bilo. Ovako nekako:

Jel' to prikaz eparhija SPC ? :D
Hrmpallier

#8510 Re: Ukrajina

Post by Hrmpallier »

Challenger__ wrote:Ukratko:

Image

- Pripadnici specijalne jedinice "Alfa" odbile izvršiti naređenje Obumine "vlade" iz Kijeva (napad na građane Donjecka i Luganjska);

Zbog Rinata i drugih Rinata je Ukrajina tu gdje jeste. I Rosija bi bila, da joj nije nafte i plina.

______

Image

najbogatiji državljanin Ukrajine, vlasnik FK "Šahtar" iz Donjecka, etnički Tatar, musliman, omiljen i kod pravoslavnih i muslimana, u razgovoru sa samozvanim "premijerom" Ukrajine u Harkovu traži 1. vraćanje ruskog jezika kao drugog jezika u Ukrajini (ukinut poslije puča u Kijevu), 2. vraćanje ruskih TV kanala i 3. "puno poštovanje prema narodu Donbasa" (gdje je rođen, gdje se školovao i ostvario sve svoje uspjehe), ma šta to značilo, a prije svega odustajanje od primjene bilo kakve sile!

______

dječak sa šibicama

#8511 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

Mister Yes wrote:

Malo je kume, malo.

Image
AleksoMKD

#8512 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

British Petroleum - business as usual with Russia http://www.theguardian.com/business/201 ... ess-russia
General War

#8514 Re: Ukrajina

Post by General War »

Challenger__ wrote:Puč u Kijevu je još jedna katastrofalna greška aktuelne američke administracije. Željeli su Ukrajinu, a umjesto Ukrajine, dobili su novu Rusiju.
I odmah joj dali do znanja da je agresor, nestabilan partner i" sila za oko kuce" :lol:
Kaligula I

#8515 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

AleksoMKD wrote:
djonko brajs wrote:

Dobro, pogresio je kolega Kaligula I ali do 1994 je bila (oficijalno) neutralna.
...tako je kolega, nesvjesna greska, jer sam mislio na neutralnost ovih zemalja u svjetskim ratovima...ta neutralnos jedino i pije vode i ima smisla...mirnodopska neutralnost je za diskusiju...
Kaligula I

#8516 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

djonko brajs wrote:
AleksoMKD wrote:

...a s kim ti to raspravljaš tugo moja?...čineći druge ljude bijednima ljudi obično idu za tim da ublaže svoju osobnu mizeriju...jasno?... :D
General War

#8517 Re: Ukrajina

Post by General War »

Challenger__ wrote:Ukratko:

Image

______

Image

______

Ruske televizije u propagandnoj akciji: Strani plaćenik ili patrota

Piše: Glen Cates (Pripredila Biljana Jovićević)

Ruske državne TV stranice ovih su dana uhvaćene "spuštenih gaća" nakon što su objavili dva intervjua sa istom osobom. Čovjek koji je kod jednih "strani plaćenik" a kod drugih "proruski patriota", ispostavilo se ista je osoba.

Upoznajte Andreja Petkhova, koji će postati Petkov.

Petkhov je emigrirao u Njemačku prije dvadeset godina, ali je ovih dana otputovao u južni ukrajinski grad Mikolajev da kao plaćenik učestvuje u organizaciji skupova protiv proruskih demonstranata u Ukrajini.

Momenat, pogledajte ovo. Izgleda kao 40-togodišnji lokalni proruski patriot, koji je "potpuno uobičajeno" izašao na glavni garadski trg u Mikolajvu na mirne proteste protiv "radikalnih" vlasti u Kijevu.

Dakle ko je Petk(h)ov? Zavisi od toga da li gledate rusku državnu NTV ili takođe ruski državni Rossia 1 kanal.

Verzija "strani plaćenik"

Na NTV on je stranac Petkhov, koji je došao iz Njemačke sa 500 000 eura da bi stvarao pometnju i nerede ali je slučajno uhvaćen u napadu koji su izveli pripadnici ulatrancionalističkog Desnog sektora na mirne proruske demontrante. Završio je u bolnici sa slomljnom nogom i nosom.

"Odjeljenje na kojm se nalazi pod velikim je obezbjeđenjem trenutno, ali naši reporteri uspjeli su da naprave ekskluzivan intervju sa njim", naveli su na NTV.

U opširnom intervjuu, Petkhov koji je ustvrdio da je doktor sa četri strana pasoša, kaže da je 7.aprila došao u jedan protesni kamp protiv Kijeva, gdje je odmah vidio ženu koja je imala povrijeđenu ruku. Dok je on počeo da joj ukazuje pomoć, budući da je doktor, pijani radikali su počeli da napadju mirne demonstrante sa granatama za omamljivanje, pendrecima i vatrenim oružjem.

"Za pet minuta moj se život promijenio", kaže on. "Bio sam u njihovom gradu 24 sata i do večeri su me skoro ubili", ispričao je u kameru NTV.

Petkhov, koji je kaže dobio i potrez mozga, predstvlja se kao predstavnik grupe “o čijem imenu ne želi da govori”. On, doduše, nikada nije ustvrdio da je poslat da se bori protiv proruskih demonstranata. No, interpretacija NTV priče je potpuno je jasna i ne ostavlja dileme.

"Njemački plaćenik je stigao u Ukrajinu sa 500 000 eura za Desni sektor", kaže se u video naslovu na websitu NTV-a.

Verzija "proruski patriot"

No TV Rossia 1, takođe državna, dala je mnogo više od različitog ugla kamere na ekskluzivu NTV-a.

U nihovom izvještaju, pacijent, sada lokalani građanin Petkov (bez h), viđen je da leži navodno u istoj bolnici. Ovoga je puta kamera pokazala narančastu i crnu vrpcu Svetog Đorđa- simbol pro-ruskih demonstranata - privezanu za njegov krevet.

"Četrdesetogodišnji Andrej Petkov neće biti u stanju da hoda u narednih pola godine", kaže izvještač Rossia1.

"Dana 7. Aprila Andrej je došao kao i obično da na centralnom trgu otvoreno iskazuje svoje nezadovoljstvo sa akcijama novih vlasti u Kijevu. Ali na mirnim protestima, radikali su odjednom počeli sa kampanjom apsolutnog krvoprolića." pripovjedaju na Rossia 1.

Petkov koji je vrlo kratko govorio u ovom izvještaju sada kaže da su mu naoružani ljudi umalo oduzeli život.

"On mi je prislonio pištolj na čelo dok sam ležao na zemlji", rekao je. "Rekao je da će me ubiti a ja sam rekao 'pucaj'. A onda su neke djevojke dotrčale do nas, udarile ga i on je otišao", ispričao je ovoga puta Petkov.

Potom Petkova napuštaju i priča prelazi na segment u kojem objašnjavaju kako su navodno ukrajinske vlasti iskoristile radikale i u koordiniranoj akciji sa njima pokušali da da unište mirne proruke protesne kampove.

Na snimku se potom vidi kako demonstranti protiv zvaničnog Kijeva novinaru TV Rossia 1 pokazuju kutije od metaka za koje oni tvrde da su od municije koju koriste protiv njih.

Pa ko je zapravo Petk(h)ov? To je nemoguće sa sigurnošću reći - Prvi kanal, treće velike ruske državne TV stanice, tek treba objavi svoju verziju.

http://www.slobodnaevropa.org/content/r ... 30134.html
Challenger__

#8518 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Rusija se ruga zapadu: ruski vojni avion pozdravlja antimajdanske demonstrante, građane Luganjska, Donbas, jugoistočna Ukrajina - VIDEO
Fantassin

#8519 Re: Ukrajina

Post by Fantassin »

Challenger__ wrote:Rusija se ruga zapadu: ruski vojni avion pozdravlja antimajdanske demonstrante, građane Luganjska, Donbas, jugoistočna Ukrajina - VIDEO
Dobro sam ja rekao, izgleda da ce granica na Volgi biti :)
General War

#8520 Re: Ukrajina

Post by General War »

Challenger__ wrote:Rusija se ruga zapadu: ruski vojni avion pozdravlja antimajdanske demonstrante, građane Luganjska, Donbas, jugoistočna Ukrajina - VIDEO
Pa rusija se ne ruga zapadu vec samoj sebi sta prica a sta radi na terenu...i sta proruski forumasi prodaju suplju pricu na ovom forumu...a sve pod uslovom da je ovo ruski avion posto ukraina ima isto SU 27.
Brkooo

#8521 Re: Ukrajina

Post by Brkooo »

Fantassin wrote:
Dnjepar*
CSKA

#8522 Re: Ukrajina

Post by CSKA »

Pocelo puskaranje na istoku,ako je vjerovati medijima.
Fantassin

#8523 Re: Ukrajina

Post by Fantassin »

Brkooo wrote:
Fantassin wrote:
Dnjepar*
Jes ccccc,staljingrad mi na pameti pa volgu spominjem :run:
155_mm

#8524 Re: Ukrajina

Post by 155_mm »

Mister Yes wrote:

cuj tito najvise zajebo. tito nije mogao da se vraca na sporazum cvetkovic-macek jer bi to brzo dovelo do raspada jugoslavije i u najboljem slucaju bi varsavski pakt izbio na drinu a u onom losijem i na unu.

nego sto niste to ponuduli 1990? vjerujem da bi i franjo i alija to objerucke prihvatili. svi bi mnogo bolje prosli. franjo bi dobio haman banovinu, alija bi spasio narod od pokolja i dobio rezervat u kom bi mogli opstati. a najvise bi profitirali srbi i sloba. pored ogromnih teritorijalnih dobitaka bili bi u ocima svijeta najvazniji i najmocniji partner na balkanu i faktor mira na kojeg se moze osloniti. umjesto toga srbi trenutno imaju 49% bosne iz dva dijela, NATO- bombardovanje i ostali bez srca i jednogoka u glavi.

mister yes danas nema rasta nuditi takve karte, niko u zagrebu ni u sarajevu ne bi se ni po guzici pocesao na takvu ponudu. situacija se mjenja kolega mister yes. mozda nebi bilo lose izaci sa novom ponudom prije nego se jos vise zategnu odnosi rusija-zapad. :D
Challenger__

#8525 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Obumina raja izgubila i Harkov.

VIDEO
Post Reply