Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Corto Maltese

#8501 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

"Pogubili se", to je uobičajeni izraz za takvo ponašanje.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#8502 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Corto Maltese wrote:"Pogubili se", to je uobičajeni izraz za takvo ponašanje.
doduše rekao je Komšić da je zaledio aktivnosti stranke, jer su drotovi u HNK tukući učesnike demonstracija pitali od kada su članovi DF-a. Vjerujem , radeći se o našoj muriji, koja eto, samo što nije otkrila ko stoji iza prosvjeda :D Ipak, to nije razlog za ovu i ovolikušutnju i neimanje stava DF-a :roll:
Orange Revolution

#8503 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Orange Revolution »

KatarinaKosaca wrote:
doduše rekao je Komšić da je zaledio aktivnosti stranke, jer su drotovi u HNK tukući učesnike demonstracija pitali od kada su članovi DF-a. Vjerujem , radeći se o našoj muriji, koja eto, samo što nije otkrila ko stoji iza prosvjeda :D Ipak, to nije razlog za ovu i ovolikušutnju i neimanje stava DF-a :roll:
Da se ponovim,postoji veliki broj članova DF koji ne podržava takav stav stranke.Molim vas da takve članove ne trpate u isti koš s onim koji prihvataju jednoumlje, bez obzira što jesmo članovi DF želimo pokazati da nismo zatucani i da ne prihvatamo takav stav stranke.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#8504 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Orange Revolution wrote:Da se ponovim,postoji veliki broj članova DF koji ne podržava takav stav stranke.Molim vas da takve članove ne trpate u isti koš s onim koji prihvataju jednoumlje, bez obzira što jesmo članovi DF želimo pokazati da nismo zatucani i da ne prihvatamo takav stav stranke.
Ako je netko član stranke ne može biti slobosan strijelac u političkom smislu. Pun mi je ovih što kad im treba institucionaliziraju se, jer to može donijeti neku korist, a kad treba onda su slobodni strijelci. Vi ste člannovi DF-a. Tako vas se gleda. Šta manje, nego malo lojalnosti stranci. Za ostala neslaganja, primjedbe i sugestije obratite se vašem OO, pa to tamo riješite.
hellue

#8505 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hellue »

KatarinaKosaca wrote:

Ali nisu zaledili saposljavanje, Hanka je svoju kcerku smjestila u ZZO KS
Danguba

#8506 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Danguba »

Orange Revolution wrote:
Da se ponovim,postoji veliki broj članova DF koji ne podržava takav stav stranke.Molim vas da takve članove ne trpate u isti koš s onim koji prihvataju jednoumlje, bez obzira što jesmo članovi DF želimo pokazati da nismo zatucani i da ne prihvatamo takav stav stranke.
Vidi ovog kandidata. :-)
Clan stranke i ne prihvata politiku iste. Imas izbor da se uclanis u stranku koja najpribliznije zastupa tvoje interese. Ha ja.
Orange Revolution

#8507 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

KatarinaKosaca wrote:
Orange Revolution wrote:Da se ponovim,postoji veliki broj članova DF koji ne podržava takav stav stranke.Molim vas da takve članove ne trpate u isti koš s onim koji prihvataju jednoumlje, bez obzira što jesmo članovi DF želimo pokazati da nismo zatucani i da ne prihvatamo takav stav stranke.
Ako je netko član stranke ne može biti slobosan strijelac u političkom smislu. Pun mi je ovih što kad im treba institucionaliziraju se, jer to može donijeti neku korist, a kad treba onda su slobodni strijelci. Vi ste člannovi DF-a. Tako vas se gleda. Šta manje, nego malo lojalnosti stranci. Za ostala neslaganja, primjedbe i sugestije obratite se vašem OO, pa to tamo riješite.
To je prepoznatljiv stav ovih do sada što ih Z.L. odvede u ambis jednoumlja.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#8508 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

jok...mudro čekaju...sad se krhanje odvija primarno na liniji Tornjak-Neonko i malo Prolaznika ošinu ali i on eskivira klinč

ko god uđe u vatru nahebo je jer se pred nama odvija preoravanje prljavog veša i smrad će da frca na sve strane
palermo

#8509 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

JoseMujica wrote:
jok...mudro čekaju...sad se krhanje odvija primarno na liniji Tornjak-Neonko i malo Prolaznika ošinu ali i on eskivira klinč

ko god uđe u vatru nahebo je jer se pred nama odvija preoravanje prljavog veša i smrad će da frca na sve strane
Kakvo bolan mudro čekanje, pa njihova jedina šansa je da budu glasni, odlučni, i stalno u klinču. Pa narod već zaboravilo da stranka i postoji.Jedino što im preostaje je da se prikače uz pobjednika ovog dvoboja koji ti spomenu. Naravno, ako ovi budu dobrohotni.
Ne vidim ti ja ovdje nikakvo mudro čekanje, nego samo strah. Jedino možda neki članovi DF mudro šute, jer ne bi sebi da oduzmu eventualne startne pozicije preletača.
rajvosa1

#8510 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rajvosa1 »

KatarinaKosaca wrote:
Odgovor je jednostavan - nemaju blagog pojma o zivotu, a kamoli da drzavu vode. Uostaolom, Zlaja je njihov najjaci predizborni adut. DF samo treba moliti za njegovo zdravlje i sto vise javnih istupa.
Orange Revolution

#8511 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

rajvosa1 wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Odgovor je jednostavan - nemaju blagog pojma o zivotu, a kamoli da drzavu vode. Uostaolom, Zlaja je njihov najjaci predizborni adut. DF samo treba moliti za njegovo zdravlje i sto vise javnih istupa.
Dok je Zlaje i njegovog jednoumlja,narcisoidnosti i mišljenja da se svijet okreće oko njega,nacionalne stranke se ne trebaju bojati socijaldemokratije.Ustvari dali je kod Zlaje to ikada i postojalo.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#8512 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

Onu noc kada je Zeljko sa Bakirom gostovao na dnevniku FTV-a, vidilo se strah i neka panika u njegovom istupu.
Panicno je pricao kako su uhapsene ljude policajci ispitivali od kada su clanovi DF-a. Panika se vidjela i u ostaloj prici. Drhtav glas...pozivanje na neke razne floskule i slicno.

Samo ga je Bakir izvukao izjavom o Zari, i strepnjom hoce li se zbog haosa na ulicama taj renomirani brend povuci iz njegovog trznog centra...pa ga je fakticki i zasjenio.

Po meni, Zeljko se, a i DF, ako se smiju usprotiviti Komsicevoj zelji i naredbi, jako jakooo lose ponjeo u ovoj cijeloj situaciji do sada.

Moralo se to jace i odlucnije. Moralo se to cescim istupima u javnosti...nekom osmisljenom politikom, akcijom, bilo cim. Ovako, polarizacija je nastala na relaciji SDA-SBB i dosta glasova ce otici, cisto po principu podrske ili ne podrske protestima, na toj relaciji.

DF je po meni pokazala organizacionu i politicku impotentnost. Cak su i manje stranke, sa manjom podrskom, popularnoscu i kapacitetom, bile politicki organizovanije i adekvatno u cijeloj prici.
DF po meni veliki minus. Pod hitno se moraju probuditi.

I da zamalo da zaboravim. Sve u ku*cu, opsti haos, padaju vlade, plenumi, kontra plenumi...medijski rat, hapsenja...spletke...politicka borba, biranje vlade experta, il' "experta"...a DF poziva a izlet na Bjelasnici. :shock:

Ma dajjjjjjjjjj jel se to neko zajebaje sa rajom. :-) :shock: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Kako da ih onda, bilo ko ozbiljan, smatra politickom, moralnom i svakom drugom alternativom???
Last edited by -LIBERO- on 25/02/2014 18:55, edited 1 time in total.
drug_profi

#8513 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Ne znam @libero sta ti mislis da je trebalo raditi?
Ja nisam clan ni jedne stranke, a lijevo sam orijentisan glasac. Cisto da se razumijemo.
Meni se dopada sto se DF izmakao iz cijele price. Bilo bi prezira vrijedno prikupljanje poena na socijalnom buntu.
Mislim da je pravi nacin prepoznati potrebe ljudi i pokusati ih realizovati kad se dohvate poluge vlasti. Sad bi to bila samo demagogija gdje bi na kraju za 6 mjeseci u javnosti opet zavladala ona "ma svi su isti".
Corto Maltese

#8514 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

drugi profil wrote:Ne znam @libero sta ti mislis da je trebalo raditi?
Ja nisam clan ni jedne stranke, a lijevo sam orijentisan glasac. Cisto da se razumijemo.
Meni se dopada sto se DF izmakao iz cijele price. Bilo bi prezira vrijedno prikupljanje poena na socijalnom buntu.
Mislim da je pravi nacin prepoznati potrebe ljudi i pokusati ih realizovati kad se dohvate poluge vlasti. Sad bi to bila samo demagogija gdje bi na kraju za 6 mjeseci u javnosti opet zavladala ona "ma svi su isti".
Zemlja se raspada, zgrada u kojoj radiš gori, a ti, koji težiš da staneš na čelo te zemlje, se izmičeš!?
Može li niže?
Brusulje

#8515 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Brusulje »

Corto Maltese wrote: Zemlja se raspada, zgrada u kojoj radiš gori, a ti, koji težiš da staneš na čelo te zemlje, se izmičeš!?
Može li niže?
Može gluplje. Čist, okupan i namirisan, ničim izazvan, uvaljati se u tuđe blato.

Dušmani bi to sigurno voljeli, no čini se, hvala bogu, da ih savjetuje neko pametniji od Alistera&Co.
VjecitiStudent

#8516 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

DF po svemu ostaje čedo SDP-a.
Kako profesorici Vajzović nije mrsko prikupljati poene na socijalnom buntu?
madner

#8517 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Stav je kakav jeste, jasno da se ne moze i ne mora sviditi svakome.

Covjek je procjenio da je iza protesta bio organizovan drzavni udar i da ne zeli ucestvovati u istom. Problem je samo sto je ispred istog bila masa ljudi sa realnim problemima.
Corto Maltese

#8518 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

madner wrote:Stav je kakav jeste, jasno da se ne moze i ne mora sviditi svakome.

Covjek je procjenio da je iza protesta bio organizovan drzavni udar i da ne zeli ucestvovati u istom. Problem je samo sto je ispred istog bila masa ljudi sa realnim problemima.
Vani ljudi sa realnim problemima, a on čist, okupan, namirisan, i potpuno nespreman da se valja u tuđem blatu.
Brusulje

#8519 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Brusulje »

Corto Maltese wrote: Vani ljudi sa realnim problemima, a on čist, okupan, namirisan, i potpuno nespreman da se valja u tuđem blatu.
Plitko i nisko. Znao si nekad bolje.
''Blato'' su SDA, SDP i SBB i njihova međusobna brutalna razračunavanja uzrokovana isključivo mogućim gubitkom političkog položaja koji im je omogućio da neometano pljačkaju državu 20 godina. DF nema baš ništa s tim.
drug_profi

#8520 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Svakako bi dobio jeftine poene, ali bi se namjestio na zicer...

Kome to nije jasno?
hellue

#8521 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hellue »

ZK se oduvijek izmice, izmakao se iz SDP-a, izmicao se kod je bio u SDP-a, a sada je ok da se izmice i kada ima vlastitu stranku, kada ga nema ko ogrsnicavati, za ovo nema izgovora
lerdi

#8522 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Najpametnije što se moglo uraditi je izmaknuti se iz kompletne priče. DF-u je najmanje trebalo da uskoči u blato koji su ovi krelirali i počne se zajedno sa njima valjati. Ovi koji vedre i oblače od rata na ovamo su to svakako priželjkivali. Strategija dosadašnjih vlastodržaca sada ide u smijeru da ovima koji ukazuju na njihove propuste i lopovluke govore kako oni samo sjede i kritikuju. Uz to im se kao javno nudi da preuzmu incijativu i zauzmu mjesta u izvršnoj vlasti. Sinoć je takav slučaj bio na kantonalnoj skupštini gdje se od NS i Peđe tražilo da se prihvate posla. Dakle sada kada je dogorilo, kada su ispraznili sve moguče budžete, kada su napravili haos u svim javnim preduzećima neko drugi bi trebao da sjedne u fotelje u narednih pola godine do izbora. Dakle evo vam blato pa se malo valjajte a mi ćemo nakon što se dobro isprljate hladno reči:"Vidite da ne znaju". Mislim da niko od ovih nije zaslužio da mu se pomaže prilikom gušenja u blatu kojeg su sami kreirali. Koliko god čudno zvučalo najbolje je staviti ruke na leđa i gledati kako jedni druge vuku na dno. Sve drugo može imati za rezultat spašavanje nekog od tih davljenika ili se može desiti i da vas povuku prema dnu.
Corto Maltese

#8523 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

hellue wrote:
ZK se oduvijek izmice, izmakao se iz SDP-a, izmicao se kod je bio u SDP-a, a sada je ok da se izmice i kada ima vlastitu stranku, kada ga nema ko ogrsnicavati, za ovo nema izgovora
Toliko se navikao na onu: "znate li vi, uopšte, koja se ovlaštenja predsjedništva?", da duboko vjeruje da i kao predsjednik stranke ne mora ništa da radi.
"Nerad, nered i nerast", rekao bi Boris Dežulović.
hellue

#8524 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hellue »

Corto Maltese wrote:
hellue wrote:
Toliko se navikao na onu: "znate li vi, uopšte, koja se ovlaštenja predsjedništva?", da duboko vjeruje da i kao predsjednik stranke ne mora ništa da radi.
"Nerad, nered i nerast", rekao bi Boris Dežulović.
Zato Hanka ne izmice nego je svoju kcerku smjestila u Zavod kod Radeljasa :D
lerdi

#8525 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Pa koliko ta Hanka ima kćerki?
Post Reply