I nije im valjao Marjan???!!!
Moderator: anex
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#851 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
@ samo malo
@ FootballIsComingHome
Bez vrijedjanja i pogrdnih naziva!
@ vrhbosna - ovo ti je druga i zadnja opomena, trece nece biti. Ne trollaj!
@ FootballIsComingHome
Bez vrijedjanja i pogrdnih naziva!
@ vrhbosna - ovo ti je druga i zadnja opomena, trece nece biti. Ne trollaj!
- M_e_m_o
#852 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
Pustite se mail-a, mislite da neko od njih to čita.
Samo telefone u ruke i lagano im se familije koji put sjetiti. Đubrad umjesto da stanu na stranu Marjana, oni okreću guzu i savijaju kičmu po ko zna koji put. Udri bekane.
Samo telefone u ruke i lagano im se familije koji put sjetiti. Đubrad umjesto da stanu na stranu Marjana, oni okreću guzu i savijaju kičmu po ko zna koji put. Udri bekane.
-
vemus
#853 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
Nasao sam ovog cheto-levata na FB, nece da me prihvati pa sam mu se sjetio uze i sire porodice....M_e_m_o wrote:Pustite se mail-a, mislite da neko od njih to čita.
- M_e_m_o
#854 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
Nakon što su me prebacivali na deset brojeva na kraju mi je sportski urednik FTV-a rekao da je to "uređeno na nivou direkcija a ne redakcija" i da oni nemaju veze s tim.
Kao Marjan je radio honorarno, on nije član sportske redakcije i niko od njih nije kriv što je on otišao. Ispalo je da ja više znam o svim dešavanjima nego on kao sportski urednik. Na moju konstataciju da je ovo samo savijanje kičme i bezobrazno popuštanje dotičnim ljudima, odgovor je bio kako ne raspolažem pravim informacijama i kako nije nikakvo savijanje kičme u pitanju.
Belmin je naravno bio "na sastanku" pa nisam mogao doći do njega.
Inače, broj koji je "u vezi toga" kako su mi rekli je 461-528, pa eto bar da ne mogu i sutra reći kako se samo dvoje ljudi žalilo.
Belmin je naravno bio "na sastanku" pa nisam mogao doći do njega.
Inače, broj koji je "u vezi toga" kako su mi rekli je 461-528, pa eto bar da ne mogu i sutra reći kako se samo dvoje ljudi žalilo.
-
benkan
#855 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
Eh druže, udovoljio bi on tebi da je on blackpeace, ali on se ne zove tako nego blackEpeace, (valjda neka nova varijanta eng. jezika, kada nije prošla ona čirilična).... ČOBAN...., ali njemu je bio praznik za uši onaj retardirani što je laprdo za vrijeme tekme Srbija-Ghana (čuj 11-ti nastup Srbije na svj. prvenstvima).... E svašta.....burek_in_space wrote:@PeraTrta, bash bih volio chuti od @blackpeace-a zashto je Marjan losh komentator, iako mi je jasno zbog chega si naveo ovo kao moguci odgovor.Pera Trta wrote: Zato što je Srbin koji navija za bh. reprezentaciju, očito
-
benkan
#856 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
Ma zamalo me budala ne isprovocira da razbijem sopstveni (na rate kupljeni i još neotplaćeni) LCD, kada odvali "11-sto učešće Srbije na svjetskim prvenstvima".... Nedam im više pretplatu i tačka.....Rookie wrote:Evo ja sam se požalio sportskoj redakciji Federalne televizije prije par minuta. Valjda koriste mail...
Poštovani,
želim da izrazim svoje duboko ogorčenje načinom na koji je Dragiša Ćorsović komentarisao utakmicu Srbija - Gana na Federalnoj televiziji, koja nije dužna, kao ni njeni gledaoci, da trpi očitu naklonjenost jednoj od reprezentacija i neprofesionalizam dotičnog.
Da ne bih nabrajao sve primjere i devedesetominutno savjetovanje igrača Srbije tipa "treba raširiti odbranu Gane, treba biti oprezan...", koje je nerijetko zvao po nadimcima, samo ću Vas zamoliti da se umiješate u svoj posao i da poslušate na kakav je način prokomentirao pogodak Gane.
Skandalozno!
Žao mi je što nemam tačan transkript ali pogodak i slavlje Gane je bilo popraćeno traženjem krivaca u reprezentaciji Srbije, objašnjavanjem njihovog psihološkog pada itd.
Pogodak i slavlje Gane je bilo praktično izignorisano. Samo poslušajte još jednom tih par minuta.
Bojim se i pomisliti kako bi bio prokomentarisan pogodak Srbije kad je i najmanja prilika rezultarala ogromnim uzbuđenjem dotičnog nacionaliste, za koje postoje video zapisi na kojima je rat iza nas opisivao kao odbranu srpske otadžbine od islamskih fanatika! Dovoljno je samo da ukucate njegovo ime i prezime u Google. Veći nacionalista ne može postojati i u pravo vrijeme se sigurno ne bi libio da se iživljava nad svim gledaocima Federalne televizije, kad bi mu se pružila prilika.
U nedostatku iste, upravo Federalna televizija mu je pružila sličnu mogućnost.
Svjestan sam da je i taj pogodak kasno postignut i da nije bilo vremena za promjene, ali svakako da na Vašu dušu ide sama procjena da će taj monstrum da korektno komentariše tu utakmicu.
Red je da se izvinete svojim gledaocima zbog toga i da više nikad ne dopustite da se Dragiša ikako ukaže na FTV-u, osim možda na 60 minuta u istrazi njegove ratne uloge.
Nadam se da ćete nekada negdje objaviti Vaše stajalište po pomenutom pitanju, makar i odgovorom na ovu moju žalbu.
Pozdrav.
- karanana
#857 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
od mailova ocigledno nema nikakve svrhe, nikakvog odgovora niti spomena mailova kada je onaj mahnitov sa federalne pricao o reakcijama.
-
Rookie
#858 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
Poštovani,
Prije svega, BHT 1 nije prava adresa za ovo o čemu pišete. Što se tiče izbora komentatora, dogovoreni je princip da pola utakmica ide na BHT 1, a pola na mrežama FTV BiH i RTRS (s jednim komentatorom za jednu utakmicu, što znači da oba emitera delegiraju po 16 komentatora), s tim da bi pet susreta trebalo biti emitirano na sve tri mreže (prva i zadnje četiri utakmice). S obzirom na to da svako ima diskreciono pravo da odredi svoje komentatore, ne postoji mogućnost da bilo koji emiter utiče na izbor druga dva emitera. Ova država je, nažalost, koncipirana na način na koji je koncipirana i sektor javnog emitiranja ne može biti puno drugačiji od prostora na kojem djeluje.
Pozdrav
Belmin Karamehmedović(slao sam i BHT-u isti mail, jer ovaj čovjek makar odgovara na upite i žalbe...)
Prije svega, BHT 1 nije prava adresa za ovo o čemu pišete. Što se tiče izbora komentatora, dogovoreni je princip da pola utakmica ide na BHT 1, a pola na mrežama FTV BiH i RTRS (s jednim komentatorom za jednu utakmicu, što znači da oba emitera delegiraju po 16 komentatora), s tim da bi pet susreta trebalo biti emitirano na sve tri mreže (prva i zadnje četiri utakmice). S obzirom na to da svako ima diskreciono pravo da odredi svoje komentatore, ne postoji mogućnost da bilo koji emiter utiče na izbor druga dva emitera. Ova država je, nažalost, koncipirana na način na koji je koncipirana i sektor javnog emitiranja ne može biti puno drugačiji od prostora na kojem djeluje.
Pozdrav
Belmin Karamehmedović(slao sam i BHT-u isti mail, jer ovaj čovjek makar odgovara na upite i žalbe...)
-
Rookie
#859 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
I onda ja njemu kažem ovo
Poštovani,
u tom slučaju je očito da dogovoreni princip nije adekvatan i da je dogovoreno diskreciono pravo izbora komentatora nešto na što ni FTV ni BHT nisu trebale pristati.
A ne trebam Vas ni podsjećati kako je RTRS reagirao na navodne žalbe svojih gledatelja, koji nisu imali apsolutno nikakav konkretan razlog za iste.
Ali eto, princip je dogovoren, diskreciono pravo zagarantovano i apsolutno niko ne može spriječiti Ćo(r)sovića da priča šta poželi u direktnom prijenosu emitovanom na državnoj televiziji.
U svakom slučaju Vam hvala što makar redovno odgovarate na pitanja i žalbe gledalaca, a nadam se da ćete još malo razmisliti o pomenutom apsurdu.
Pozdrav.
Poštovani,
u tom slučaju je očito da dogovoreni princip nije adekvatan i da je dogovoreno diskreciono pravo izbora komentatora nešto na što ni FTV ni BHT nisu trebale pristati.
A ne trebam Vas ni podsjećati kako je RTRS reagirao na navodne žalbe svojih gledatelja, koji nisu imali apsolutno nikakav konkretan razlog za iste.
Ali eto, princip je dogovoren, diskreciono pravo zagarantovano i apsolutno niko ne može spriječiti Ćo(r)sovića da priča šta poželi u direktnom prijenosu emitovanom na državnoj televiziji.
U svakom slučaju Vam hvala što makar redovno odgovarate na pitanja i žalbe gledalaca, a nadam se da ćete još malo razmisliti o pomenutom apsurdu.
Pozdrav.
- InstruktorRonjenja
#860 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
.
Last edited by InstruktorRonjenja on 15/06/2010 19:40, edited 2 times in total.
-
mikelandjelo
#861 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
iritantni marijan - out
jos vuvuzele i mogu s mirom pratiti prvenstvo.
- softly
#862 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
Mogao si ga "s mirom" pratiti od pocetka...mikelandjelo wrote:iritantni marijan - out

- strong69
#863 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
Ako je Marjan iritantan, kakvi su Ahmetovic, Corsovic, Kristic i ovaj "Hadzijahic" sa RTRS sto je sinoc prenosio Italija-Paragvaj?mikelandjelo wrote:iritantni marijan - out
-
Pravi sportista
#864 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
Znate li vi ljudi da ce Dragisa Corsovic ovih dana krenuti u JAR da otamo uzivo prenosi tekme. Tamo ide o trosku nas koji placamo RTV taksu. Predlazem da ga nekako onemogucimo da se ukrca na let. Oci za oko, vilica za zub !
- karanana
#865 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
nakon svih ovih reakcija i ne-reagovanja ftv-a na nacin da zastiti svoje uposlenike i da uslisi zalbe/molbe njenih pretplatnika, jasno je da je iz nekog razloga i ftv zadovoljna razvojem dogadjaja ili su mozda ucijenjeni necim i morali su popustiti i ovako tupo reagovati.
u svakom slucaju, marjanu sve najbolje. vjerovatno ce biti arenasport, onda valja ganjati operatere sa tim programima i prebacit se na njihvu kabl/satelit ponudu.
u svakom slucaju, marjanu sve najbolje. vjerovatno ce biti arenasport, onda valja ganjati operatere sa tim programima i prebacit se na njihvu kabl/satelit ponudu.
-
elSaik
#866 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
Prebacio sa druge teme foruma...

- felipe kajetano
#867 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
Jbg izgleda glavni krivac za njegovo povlacenje lezi upravo u FTV, RTRS i njihove zelje su mensecini dosle ko kec na desetku nekim u FTV da ga se rijese.
Uostalom bez obzira na dogovor o rasporedu komentarisanja FTV je uvijek mogao zamijeniti ovog Corsovica sa nekim drugim kao sto su ovi to na pocetku uradili sa Mijajlovicem.....
Uostalom bez obzira na dogovor o rasporedu komentarisanja FTV je uvijek mogao zamijeniti ovog Corsovica sa nekim drugim kao sto su ovi to na pocetku uradili sa Mijajlovicem.....
-
sweet.balerina7
#868 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
On izleda Bogom dat'. Pa dosao je ovdje, promijenio tri radna mjesta i nesto se zali. sta hoce...!?
Ima jako puno Bosanaca profesionalaca sto ne mogu naci posao. Kako li smo bez njega ranije zivjeli i gledali utakmice? Vala, nek' je otisao..
Ima jako puno Bosanaca profesionalaca sto ne mogu naci posao. Kako li smo bez njega ranije zivjeli i gledali utakmice? Vala, nek' je otisao..
-
Richard Peti
#869 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
Ko je šminka, a ko raja

Piše: Marjan Mijajlović
Ima nekoliko meseci kako sam susreo jednog našeg premijerligaškog fudbalera i stali smo malo da proćaskamo. Utom se tu nađoše neki klinci koje poznajem i kad je dotični otišao pitam ih ja što nisu tražili autogram il se slikali sa njim. Oni me međutim belo pogledaše jer na moje razočaranje nisu znali ko je u pitanju. Zašto razočaranje. Zato što sam se vratio u moju mladost kad si u društvu bio donji kad ne znas gro igrača iz SFRJ lige, a nikako se nije moglo dogoditi da ti neko takav promakne bez autograma. Ali, moji drugovi i ja nismo imali internet, stranog fudbala je na dva kanala (kao čudo mi je delovao treći koji je stigao tamo neke '87) bilo malo, a časopisi od preko su bili dragoceni kao zlato. Razumem da današnji klinci imaju mnogo zanimacija i da fudbal nije sve, to svakako, ali spomenuti slučaj me zapravo asocirao na to šta znači pojam zvezde i kako to postaješ. Činjenice kažu. Nekad si to postajao mnogo teže. Danas, kad se ionako ceo svet raspada (moje mišljenje) do tog statusa stižes baš prelako i često bez osnova.
Hajdemo na primer uzeti muziku. Stariji se sećaju Jugotona, Diskotona, Diskosa i tako dalje. Novine objave ko je koliko ploča prodao i to je to. Nije bilo šanse da na televiziji ili radiju gledate i slušate nekog ko nije u vrh top liste. Tako je to bilo i u drugim branšama. E onda ulazimo u eru kompjutera, globalizacije itd. i stvari se menjaju. Internet portali preuzimaju primat, tv stanice niču kao pečurke posle kiše kao i časopisi gde čelnu poziciju preuzima popularno nazvana žuta štampa. I šta se dešava. Svi ti silni mediji moraju imati zvezde. Ako ih nema dovoljno moraš ih stvoriti i to na zanimljiv način. Ne da gledalac odluči ko je to, već medij koji to određuje i stvara. Tu nema demokratije, da se razumemo.
Za mene postoje strane i domaće zvezde i već sam u godinama kad znam ko koliko vredi i šta mi se sviđa. Ali, kad sam bio mlađi, na mene nije bilo pritisaka i mogao sam samostalno razvijati ukus. Razumem današnju generaciju jer u bombardovanju raznih likova i ne stignu da naprave procenu, ali nekad bi se stvarno moglo razmišljati. Zgrozio sam se pre nekog vremena videvši da je izvesna Beograđanka sela na pijedastal medija zato što je provela noć sa holivudskim superstarom. Dajte molim vas. To je ipak ispod svake granice bilo kakvog ukusa. Jednom za svagda mora biti jasno da neko mora pitati ljude šta misle i koga vole da bi neko zaslužio da se šetka pod reflektorima.
Neki bi šefovi medijskih kuća brzo ispalili floskulu: Pa to narod traži. Niko ne kaže i da nema naroda koji traži neke besmislene likove, ali niko nije napravio dostojnu analizu. Niko me ne može ubediti da su pojedinci toliko omiljeni da moramo znati šta jedu, piju, kad se tuširaju i slične besmislice. U principu me to ne zanima i kod onih pravih majstora zvezda, a kamoli tek za one druge. Ako već ne može da se promeni ništa, a neće, na žalost, onda nek se svi slikaju i nek se piše o njima, ali da se bar izbegne reč zvezda. Nije lepo da ista reč bude ispred Čole na primer i nekog imaginarnog Mike koji platio nekoliko hiljada evra svoj piar da postane velik. I što je najveća fora, on će to i postati.
Ima još jedna stvar koja razlikuje istinske i lažne zvezde. Ovi prvi nekad i pate jer nije lako ostati to što jesi. Kvalitet moraš držati za raju. Ovi drugi ne razmišljaju, ne pate i ne misle na sutra možda zato i što i u podsvesti znaju da će sve to kratko trajati. A prava zvezda uvek ostaje zvezda jer zna prepoznati stranputice i zato što nikad ne skrene sa puta kojim je krenuo. A na tom putu je jasno ko je šminka a ko raja.

radiosarajevo ba

Piše: Marjan Mijajlović
Ima nekoliko meseci kako sam susreo jednog našeg premijerligaškog fudbalera i stali smo malo da proćaskamo. Utom se tu nađoše neki klinci koje poznajem i kad je dotični otišao pitam ih ja što nisu tražili autogram il se slikali sa njim. Oni me međutim belo pogledaše jer na moje razočaranje nisu znali ko je u pitanju. Zašto razočaranje. Zato što sam se vratio u moju mladost kad si u društvu bio donji kad ne znas gro igrača iz SFRJ lige, a nikako se nije moglo dogoditi da ti neko takav promakne bez autograma. Ali, moji drugovi i ja nismo imali internet, stranog fudbala je na dva kanala (kao čudo mi je delovao treći koji je stigao tamo neke '87) bilo malo, a časopisi od preko su bili dragoceni kao zlato. Razumem da današnji klinci imaju mnogo zanimacija i da fudbal nije sve, to svakako, ali spomenuti slučaj me zapravo asocirao na to šta znači pojam zvezde i kako to postaješ. Činjenice kažu. Nekad si to postajao mnogo teže. Danas, kad se ionako ceo svet raspada (moje mišljenje) do tog statusa stižes baš prelako i često bez osnova.
Hajdemo na primer uzeti muziku. Stariji se sećaju Jugotona, Diskotona, Diskosa i tako dalje. Novine objave ko je koliko ploča prodao i to je to. Nije bilo šanse da na televiziji ili radiju gledate i slušate nekog ko nije u vrh top liste. Tako je to bilo i u drugim branšama. E onda ulazimo u eru kompjutera, globalizacije itd. i stvari se menjaju. Internet portali preuzimaju primat, tv stanice niču kao pečurke posle kiše kao i časopisi gde čelnu poziciju preuzima popularno nazvana žuta štampa. I šta se dešava. Svi ti silni mediji moraju imati zvezde. Ako ih nema dovoljno moraš ih stvoriti i to na zanimljiv način. Ne da gledalac odluči ko je to, već medij koji to određuje i stvara. Tu nema demokratije, da se razumemo.
Za mene postoje strane i domaće zvezde i već sam u godinama kad znam ko koliko vredi i šta mi se sviđa. Ali, kad sam bio mlađi, na mene nije bilo pritisaka i mogao sam samostalno razvijati ukus. Razumem današnju generaciju jer u bombardovanju raznih likova i ne stignu da naprave procenu, ali nekad bi se stvarno moglo razmišljati. Zgrozio sam se pre nekog vremena videvši da je izvesna Beograđanka sela na pijedastal medija zato što je provela noć sa holivudskim superstarom. Dajte molim vas. To je ipak ispod svake granice bilo kakvog ukusa. Jednom za svagda mora biti jasno da neko mora pitati ljude šta misle i koga vole da bi neko zaslužio da se šetka pod reflektorima.
Neki bi šefovi medijskih kuća brzo ispalili floskulu: Pa to narod traži. Niko ne kaže i da nema naroda koji traži neke besmislene likove, ali niko nije napravio dostojnu analizu. Niko me ne može ubediti da su pojedinci toliko omiljeni da moramo znati šta jedu, piju, kad se tuširaju i slične besmislice. U principu me to ne zanima i kod onih pravih majstora zvezda, a kamoli tek za one druge. Ako već ne može da se promeni ništa, a neće, na žalost, onda nek se svi slikaju i nek se piše o njima, ali da se bar izbegne reč zvezda. Nije lepo da ista reč bude ispred Čole na primer i nekog imaginarnog Mike koji platio nekoliko hiljada evra svoj piar da postane velik. I što je najveća fora, on će to i postati.
Ima još jedna stvar koja razlikuje istinske i lažne zvezde. Ovi prvi nekad i pate jer nije lako ostati to što jesi. Kvalitet moraš držati za raju. Ovi drugi ne razmišljaju, ne pate i ne misle na sutra možda zato i što i u podsvesti znaju da će sve to kratko trajati. A prava zvezda uvek ostaje zvezda jer zna prepoznati stranputice i zato što nikad ne skrene sa puta kojim je krenuo. A na tom putu je jasno ko je šminka a ko raja.

radiosarajevo ba
- therrarrius
#870 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
Popij sok od raštike.sweet.balerina7 wrote:On izleda Bogom dat'. Pa dosao je ovdje, promijenio tri radna mjesta i nesto se zali. sta hoce...!?
- mrtva kokoš
#871 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
i ti otvori televiziju pa zaposli te "bosance" profesionalce...sweet.balerina7 wrote:On izleda Bogom dat'. Pa dosao je ovdje, promijenio tri radna mjesta i nesto se zali. sta hoce...!?
- leffe
#872 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
I od mene jedan od rezdelije. Gusti.therrarrius wrote:Popij sok od raštike.sweet.balerina7 wrote:On izleda Bogom dat'. Pa dosao je ovdje, promijenio tri radna mjesta i nesto se zali. sta hoce...!?
- Haris033
#873 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
...od mene jedan od radića.leffe wrote:I od mene jedan od rezdelije. Gusti.therrarrius wrote:Popij sok od raštike.sweet.balerina7 wrote:On izleda Bogom dat'. Pa dosao je ovdje, promijenio tri radna mjesta i nesto se zali. sta hoce...!?
- striker
#874 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
therrarrius wrote:Popij sok od raštike.sweet.balerina7 wrote:On izleda Bogom dat'. Pa dosao je ovdje, promijenio tri radna mjesta i nesto se zali. sta hoce...!?
Od mene orahov na razgađanje!
- karanana
#875 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
ja necu biti tako grub. od mene jedan od kokosa.sweet.balerina7 wrote:On izleda Bogom dat'. Pa dosao je ovdje, promijenio tri radna mjesta i nesto se zali. sta hoce...!?
djija, djija, aaajmo kokose!