Nije to uopće smiješno, muslimani čine 30% stanovništva rusije, ili preko 40 miliona, i to mlađeg stanovništva. Jasno je putinu da je to najveća prijetnja, i zato mora biti dobarWoody wrote:sulejman1 wrote: Ako se muslimani rusije zainteresuju za svoje teritorije u rusiji rusija će nestati prije nego što misliš
ARBiH
-
sulejman1
#851 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
- SkyLimit
#852 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
Znaš li ti kad je donesena odluka da se naoružanje od TO stavi pod kontrolu JNA? To se desilo 1991. godine, prije nego što će BiH postati nezavisna država i prije nego će se oformiti VRS, s toga pričaš besmislice. Nije se oružje TO predavalo VRS u nezavisnoj BiH, već Jugoslovenskoj armiji u državi Jugoslaviji.homega wrote: Masovno lako pješadijsko naoružanje bilo je pod nadležnošću TO. Ko je "izdao" i predao TO naoružanje paravojnim jedinicama VRS, to je pitanje na koje nikad niko nije dao odgovor. I neće, jer su izdajice i danas među nama.
Armija RBiH nije potpisala kapitulaciju, već je rat okonačan mirovnim sporazumom, s toga ona rat nije ni izgubila ni pobijedila. I ne znam zašto toliko otrovnih strelica prema Aliji Izetbegoviću i Harisu Silajdžiću i uopće prema našem ratnom političkom rukovodstvu, oni su u granicama mogućnosti uradili sasvim solidan posao na političkom planu. Čini mi se da pojedinci zaboravljaju da nije Alija taj koji je pucao na nas, svoje frustracije prebacite na njih.homega wrote: A poraz je, jer je Armija RBiH bila jedina legitimna i legalna oružana sila. SDS je svojom paravojnom vojskom nezakonito zaposjeo državni teritorij, i na većini takvog i zadržao svoju upravo, sve do danas. Da, Armija RBiH doživjela je poraz, isto kao i državna uprava RBiH na čelu sa Alijom Izetbegović, Harisom Silajdžić, i nizom ostalih političkih izdajnika Ustava RBiH.
-
sulejman1
#853 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
Oružane snage BiH su naslijednik ARBiH, pa ti vidi da li je ARBiH izgubila rat.Antibosanske vojske danas ne postoje u BiHhomega wrote:Sarajevo nije cijela BiH. Kad je zapucalo.... a "zapucalo" je u Ravnom, niko ništa nije okupirao, osim političkih lešinara SDA, SDS i HDZ, koji su okupirali Skupštinu RBiH, u međusobnim prepucavanjima i trgovini našim životima... Djeco, ne čitajte svakakve knjige, lažu...mishic wrote:Kada je zapucalo SR BiH je već bila okupirana. JNA je uzela opremu i naoružanje TO, zauzela sva strateška mjesta i prema unaprijed i davno napravljenom planu trebala za mjesec ili dva da proglasi SRJ u čijem sastavu je cijela ili najveći dio BiH.![]()
Masovno lako pješadijsko naoružanje bilo je pod nadležnošću TO. Ko je "izdao" i predao TO naoružanje paravojnim jedinicama VRS, to je pitanje na koje nikad niko nije dao odgovor. I neće, jer su izdajice i danas među nama.Sve ispod ili mimo toga je toj, u to vrijeme velikoj vojnoj sili p o r a z. Armija koje nije bilo i koja je nastajala i nastala kao izraz volje naroda da se brani-nije ni mogla izgubiti. "Čudo bosanskog otpora" i jeste u tome da je u nemogućim uvslovima formirana respektabilna v o j n a sila čije napredovanje je zaustavljeno u trenutku kada je iz defanzive prešla u ofanzivu..
A poraz je, jer je Armija RBiH bila jedina legitimna i legalna oružana sila. SDS je svojom paravojnom vojskom nezakonito zaposjeo državni teritorij, i na većini takvog i zadržao svoju upravo, sve do danas. Da, Armija RBiH doživjela je poraz, isto kao i državna uprava RBiH na čelu sa Alijom Izetbegović, Harisom Silajdžić, i nizom ostalih političkih izdajnika Ustava .RBiH.
- cenecimoveocino
#854 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
sulejman1 wrote:Oružane snage BiH su naslijednik ARBiH, pa ti vidi da li je ARBiH izgubila rat.Antibosanske vojske danas ne postoje u BiHhomega wrote:Sarajevo nije cijela BiH. Kad je zapucalo.... a "zapucalo" je u Ravnom, niko ništa nije okupirao, osim političkih lešinara SDA, SDS i HDZ, koji su okupirali Skupštinu RBiH, u međusobnim prepucavanjima i trgovini našim životima... Djeco, ne čitajte svakakve knjige, lažu...mishic wrote:Kada je zapucalo SR BiH je već bila okupirana. JNA je uzela opremu i naoružanje TO, zauzela sva strateška mjesta i prema unaprijed i davno napravljenom planu trebala za mjesec ili dva da proglasi SRJ u čijem sastavu je cijela ili najveći dio BiH.![]()
Masovno lako pješadijsko naoružanje bilo je pod nadležnošću TO. Ko je "izdao" i predao TO naoružanje paravojnim jedinicama VRS, to je pitanje na koje nikad niko nije dao odgovor. I neće, jer su izdajice i danas među nama.Sve ispod ili mimo toga je toj, u to vrijeme velikoj vojnoj sili p o r a z. Armija koje nije bilo i koja je nastajala i nastala kao izraz volje naroda da se brani-nije ni mogla izgubiti. "Čudo bosanskog otpora" i jeste u tome da je u nemogućim uvslovima formirana respektabilna v o j n a sila čije napredovanje je zaustavljeno u trenutku kada je iz defanzive prešla u ofanzivu..
A poraz je, jer je Armija RBiH bila jedina legitimna i legalna oružana sila. SDS je svojom paravojnom vojskom nezakonito zaposjeo državni teritorij, i na većini takvog i zadržao svoju upravo, sve do danas. Da, Armija RBiH doživjela je poraz, isto kao i državna uprava RBiH na čelu sa Alijom Izetbegović, Harisom Silajdžić, i nizom ostalih političkih izdajnika Ustava .RBiH.
- homega
#855 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
Pa Alija Izetbegović je najveći izdajnik BiH - '94. potpisao je priznanje nelegitimne okupacije državne teritorije od strane VRS i time neposredno priznao političku i vojnu upravu i moć RS - zajedno sa Tuđmanom ugovorio je formiranje Federacije BiH. Nemate vi pojma djeco
-
sulejman1
#856 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
Oružane snage BiH su naslijednik ARBiH, pa ti vidi da li je ARBiH izgubila rat.Antibosanske vojske danas ne postoje u BiH[/quote]
[/quote]
E upravo to OS BiH, puk je formacija na određenoj teritoriji, to je kao u bivšoj JNA vojna oblast
E upravo to OS BiH, puk je formacija na određenoj teritoriji, to je kao u bivšoj JNA vojna oblast
-
Samo_nesto
#857 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
Slazem se, iz te perspektive kad gledas ArBiH jeste pobjedila. Ja sam posmatrao neke druge stvari i ciljeve rata i operacija, na pocetku je to bilo prezivljavanje i odbrana a kasnije su se ciljevi promjenili. Da li je ArBiH mogla izvuci konacnu pobjedu? Vjerovatno, al uz velike gubitke i uz jos najmanje 2 godine rata. Takodjer dosta stvari za koje javnost misli da su rijesene vojnim akcijama su zapravo rijesene kojekakvim dogovorima, neka oslobadnjana su bile samo zapravo razmjena teritorije.mishic wrote:Kada je zapucalo SR BiH je već bila okupirana. JNA je uzela opremu i naoružanje TO, zauzela sva strateška mjesta i prema unaprijed i davno napravljenom planu trebala za mjesec ili dva da proglasi SRJ u čijem sastavu je cijela ili najveći dio BiH.
Sve ispod ili mimo toga je toj, u to vrijeme velikoj vojnoj sili p o r a z. Armija koje nije bilo i koja je nastajala i nastala kao izraz volje naroda da se brani-nije ni mogla izgubiti. "Čudo bosanskog otpora" i jeste u tome da je u nemogućim uvslovima formirana respektabilna v o j n a sila čije napredovanje je zaustavljeno u trenutku kada je iz defanzive prešla u ofanzivu.
A što je to tako treba pitati one koji su međunarodno priznatoj članici UN-a uskratili pravo da se brani i uveli e m b a r g o na naoružanje dok ga je druga strana imala u neograničenim kolićinama.
Ako posmatras stvari iz danasnje perspektive, RS je dobila mnogo vise nego sto se cinilo na pocetku i jos uvijek dobija.
Pokusavam biti realan i objektivan, mozda sam fulio, al svako ja rat ne zelim ni bilo kakve sukobe, daleko od tog.
Takodjer, cinjenica je da ArBiH vise ne postoji (kao ni HVO a ni VRS) i to nesto govori...
-
sulejman1
#858 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
To je parcijalno gledanje na stvari, moraš uzeti u obzir cijelu situaciju i konačan ishod, a to je da je Alija došao u pravi trenutak , jer da smo imali slučajnog prolaznika Lagumdžiju ili Šćepu iz SBB-a, bila bi Velika srbija na cijeloj BiHhomega wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pa Alija Izetbegović je najveći izdajnik BiH - '94. potpisao je priznanje nelegitimne okupacije državne teritorije od strane VRS i time neposredno priznao političku i vojnu upravu i moć RS - zajedno sa Tuđmanom ugovorio je formiranje Federacije BiH. Nemate vi pojma djeco![]()
![]()
-
almir90
#859 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
Zar još se vrti priča o braći Rusima koji će da nas okupiraju, i spase svoju braću Srbe od nas džihadista? 
-
Darkstorm
#860 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
@samo nesto
Koliko je tebi godina zivota ti ?
-
Samo_nesto
#861 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
30 brate. U cemu je problem?Darkstorm wrote:@samo nesto
-
archi_a
#862 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
PM72 wrote:Pokojni Milan Babić je imao dobru pjesmu " eh da mi je..." .E da mi je da resetujem sve događaje,doživljaje,traume,strahove,gladi,zimu,metke,granate,tromblone itd ...pa da krenem ispočetka.Valjalo bi - majku mu.Pošto nisam supermen da zavintam zemlju i vrijeme unazad - neću onda ni da vrijeđam sve one koji su se napatili tokom 1992 - 1995.To rade bilmezi i pobjegulje.Toliko o tome.
Mislim da je rat izgubila ona strana koja je imala 400 tenkova,1200 artiljerijskih cijevi,milijarde metaka,milione granata,svu logistiku i podršku JNA a napala onu stranu koja nije imala niti jedan jedini tenk ili top.Rat je izgubila ona strana koja je ratovala za neku "veliku" zemlju,koja je omalovažavala i negirala vlastitu i dok se okreneš niti ima one "velike" zemlje za koju si ratovao a ostao si u onoj zemlji protiv koje si bio,živiš u njoj,imaš njene novce,dokumente,državljanstvo,pasoš...a ako si još toliko sretan i imaš veza- služiš u oružanim snagama zemlje protiv koje si bio.Ili još bolje - radiš u zajedničkim institucijama "merske ti zemlje".
A to kako je rat izgubio onaj koji je imao više vojnih i civilnih gubitakaje glupost neviđena.Onda bi i Wermaht bio pobjednik...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#863 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
fino GoŽedr.gog wrote:Ljudi, meni je ova tema pravo iracionalna![]()
Želudac me boli i imam tjeskobu ujutro svakog dana zbog onih 4 godine..I vjerujem da nikada neću pojmiti cjelokupnu istinu, što me nekad pritišće kao teg.
Ali me osjećaj da sam bio na pravoj strani nikada nije napustio. Isto tako, nisam nikad imao sliku "pobjede" pred očima, koja bi rezultirala nekakvim egzodusom.Tegoba je što je otišlo toliko svijeta iz Sarajeva, taman u "svoje i na svoje" kako im prodaše priču.
Nisam ni očekivao pobjedu, već samo konačno da krenem kroz grad na faks ili posao, da odem na more, da putujem gdje želim i da se nigdje u Bosni ne bojim reći svoje ime.
Ostalo, pa priznajem da na ovom forumu ima mojih suboraca koji razmišljaju drugačije ili čak realnije od mene...na volju vam..
Rat više nema smisla. Onaj ko o njemu priča ili konstruira moguće scenarije sukoba, secesije, nekakve bizarne rasplete..taj je budala. Geografija je neumitna,a propaganda i desničarsko loženje providni.
- Woody
- Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine
#864 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
Jah. A sad je imamo na "samo" 49% teritorije. Eeeh, da...sulejman1 wrote: To je parcijalno gledanje na stvari, moraš uzeti u obzir cijelu situaciju i konačan ishod, a to je da je Alija došao u pravi trenutak , jer da smo imali slučajnog prolaznika Lagumdžiju ili Šćepu iz SBB-a, bila bi Velika srbija na cijeloj BiH
A cijela situacija i konačan ishod? Pa jamili smo šta se moglo jamit' i... kapak. Alija došao u pravi trenutak... Šuti Đurđa, jebem ti minutu... uh, pardon - trenutak.
-
Darkstorm
#865 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
Samo_nesto wrote:30 brate. U cemu je problem?Darkstorm wrote:@samo nesto
Gledam sta pises i ibretim se.
- seln
#866 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
"Bosanac" sa kokardom rides again.Woody wrote:Jah. A sad je imamo na "samo" 49% teritorije. Eeeh, da...sulejman1 wrote: To je parcijalno gledanje na stvari, moraš uzeti u obzir cijelu situaciju i konačan ishod, a to je da je Alija došao u pravi trenutak , jer da smo imali slučajnog prolaznika Lagumdžiju ili Šćepu iz SBB-a, bila bi Velika srbija na cijeloj BiH
A cijela situacija i konačan ishod? Pa jamili smo šta se moglo jamit' i... kapak. Alija došao u pravi trenutak... Šuti Đurđa, jebem ti minutu... uh, pardon - trenutak.
-
sulejman1
#867 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
Znači više se i ne kriješ, sad si bolji jasno i glasno priznaješ da si dodikov čovjek na forumuWoody wrote:Jah. A sad je imamo na "samo" 49% teritorije. Eeeh, da...sulejman1 wrote: To je parcijalno gledanje na stvari, moraš uzeti u obzir cijelu situaciju i konačan ishod, a to je da je Alija došao u pravi trenutak , jer da smo imali slučajnog prolaznika Lagumdžiju ili Šćepu iz SBB-a, bila bi Velika srbija na cijeloj BiH
- seln
#868 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
Citat
49 % je bilo do arbitrazne odluke o Brckom, gdje je genocidna stvorevina izgubila apsolutnu vlast ( nema vise njihove policije, sudstva, uprave, skolstva itd ). 49% implicira da je Brcko jos u cetnickim rukama i da genocidna tvorevina nije formalno ( jedini dodikov konkretan potez za ovih 8 godina na vlasti je pored pljace bio da je potpisao zvanicno gubljenje apsolutne vlasti nad tim podrucjem jer su do njega oni odbijali da zvanicno prihvate arbitraznu odluku ) a i fizicki jer nije vise 1995-96 kada je Brcko imalo 1-2 % ne-srba.
Znam da ce reci kako nije velika razlika ako je 47 ili 49 % ali razlika u DNA izmedju cimpanze i covjeka je "samo " 0.3 % a opet je ogromna. Tako je i ovih nekoliko % ogromna razlika kada se zna sta Brcko znaci za cetnike i kada vec neprestano ponavljaju 49 % neka onda barem ponavljaju ispravnu cifru 47 %.
49 % je bilo do arbitrazne odluke o Brckom, gdje je genocidna stvorevina izgubila apsolutnu vlast ( nema vise njihove policije, sudstva, uprave, skolstva itd ). 49% implicira da je Brcko jos u cetnickim rukama i da genocidna tvorevina nije formalno ( jedini dodikov konkretan potez za ovih 8 godina na vlasti je pored pljace bio da je potpisao zvanicno gubljenje apsolutne vlasti nad tim podrucjem jer su do njega oni odbijali da zvanicno prihvate arbitraznu odluku ) a i fizicki jer nije vise 1995-96 kada je Brcko imalo 1-2 % ne-srba.
Znam da ce reci kako nije velika razlika ako je 47 ili 49 % ali razlika u DNA izmedju cimpanze i covjeka je "samo " 0.3 % a opet je ogromna. Tako je i ovih nekoliko % ogromna razlika kada se zna sta Brcko znaci za cetnike i kada vec neprestano ponavljaju 49 % neka onda barem ponavljaju ispravnu cifru 47 %.
-
archi_a
#869 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
48,5% vs. 50,5%. Obzirom da Distrikt cini negdje oko 1% BiH. Pola teritorije u Distrikt je uzeto od federalnog dijela. pozz
- Woody
- Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine
#870 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
Nikad se nisam ni krio, a vazda sam bio "dobar":sulejman1 wrote: Znači više se i ne kriješ, sad si bolji jasno i glasno priznaješ da si dodikov čovjek na forumu
Dodigov zauvijek:

- seln
#871 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
Znamo, pisao je Dodik o tome u intimnoj ispovijesti.Woody wrote:Nikad se nisam ni krio, a vazda sam bio "dobar":sulejman1 wrote: Znači više se i ne kriješ, sad si bolji jasno i glasno priznaješ da si dodikov čovjek na forumu
-
almir90
#872 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
Čuj Srbi upravljaju BiH kako žele, jel' to ono kad moraju doći u Sarajevo u zajedničke institucije, ujedno i glavni grad BiH. 
- zateznistub
#873 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
+1Darkstorm wrote:Samo_nesto wrote:30 brate. U cemu je problem?Darkstorm wrote:@samo nesto
-
RahatHurmašica
#874 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
.
Last edited by RahatHurmašica on 24/03/2015 15:38, edited 1 time in total.
-
Samo_nesto
#875 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?
Dajte ba ljudi, stvarno bezveze odgovarati na ovo, nauci kako se vodi diskusija, ako imas sta da kazes na ono sto sam ja rekao napisi brate, obrazlozi a ne ovako, hamo vid mu glave, joj jesi glup i sl.zateznistub wrote:+1Darkstorm wrote:Samo_nesto wrote:
30 brate. U cemu je problem?