Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- respo
#851 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
a ko je kriv dedo sto je vozio 30-40 ili ti koji nisi opisao kako si vozio
-
dado_
#852 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Boldirao si samo ono sto tebi odgovara, procitaj sve fino... Hajmo ovako gledat, ako je ogranicenje na autoputu 130, sto nije zakonom dozvoljeno da se konstantno vozi lijevom trakom 130? Kad smo vec kod logike objasni mi to, vidio sam iz nekih postova drugih da dosta putujes, onda znas kako se vozi po hrvatskoj, austriji itd...goran16v wrote:Ako od njega ocekujes da on ispuni svoju zakonsku duznost i skloni se u desnu traku poslije preticanja, zasto si ti bogom dat pa on od tebe ne moze ocekivati da ispunis svoju zakonsku duznost i vozis po ogranicenju. Odnosno da ti obrnem stvar, Ako nije njegovo duznost da gleda krsis li ti propise kad vozis 200, nije ni tvoja duznost gda gleda krsli li ih on kad vozi lijevom po ogranicenju. Da ne ulazimo u opste koji je od ta 2 prekrsaja tezi i opasniji. Ne valjati logika nikako!dado_ wrote: Ja postupke u svojoj glavi ne opravdavam. Nisam ni rekao da su pravila jednaka, nego iznosim svoje misljenje.
Kad krecem na put, krecem hladne, bistre glave i ne dam se iznervirati tako lako.
Njegova je duznost-zakonska duznost da kad zavrsi preticanje u lijevoj traci sa svojih 130 na sat, da se skloni u desnu traku jer ako to ne uradi krsi zakon i ugrozava sigurnost saobracaja, nije ti palo na pamet da taj neko koji zuri ima debeo razlog te zurbe, i sta sad, hajmo mu smetati ili hajmo mu blicat, solit mu pamet kako vozi?
Njegova duznost nije da gleda krsim li ja propise, ja i kad vozim 200 kad zavrsim preticanje sklonim se u desnu traku jer mozda ima neko ko brze vozi tako da...
@respo ja kontam sta ti zelis reci, ja se ne vodim samo pravilima nego nekom kulturom u voznji... Meni je to seljaluk i ostace mi seljakluk i dzaba, mozemo se do ujutro naglabat... btw, u sarajevu je najbrza desna traka u 99% slucajeva
-
530i
#853 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
@respo
Prestrojavam se iz tog dede ne shvatajući da čovjek mili po cesti....vraćam se nazad, ali je u međuvremenu i drugi lik krenuo na isto mjesto gdje i ja...zakočim maksimalno iza tog golfa i obiđem ga kada sam mogao...i uopće nisam jurio 60-tak kmh, sasvim normalno. Kriv je on, naravno...nema opravdanja za presporu vožnju (kao uostalom ni za prebrzu), ne donosi ništa nikome dobro.
Prestrojavam se iz tog dede ne shvatajući da čovjek mili po cesti....vraćam se nazad, ali je u međuvremenu i drugi lik krenuo na isto mjesto gdje i ja...zakočim maksimalno iza tog golfa i obiđem ga kada sam mogao...i uopće nisam jurio 60-tak kmh, sasvim normalno. Kriv je on, naravno...nema opravdanja za presporu vožnju (kao uostalom ni za prebrzu), ne donosi ništa nikome dobro.
- respo
#854 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pa ako kontas sta zelim reci onda reci da nije ispravno?
a to oko kulture sto je on nekulturan?
jel te sprijecava da ga obidjes preteknes prestrojis se ili bilo sta? ne
onda nije on nekluturan nekulturan mozes u tom slucaju ispasti samo ti svirajuci blicajuci pominjujuci familiju i slicno i opet ga poslije toga zaobici sto si mogao i bez ovog gore napisanog
onda nije on nekluturan nekulturan mozes u tom slucaju ispasti samo ti svirajuci blicajuci pominjujuci familiju i slicno i opet ga poslije toga zaobici sto si mogao i bez ovog gore napisanog
- respo
#855 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ne kontam ovo prestrojavas se iza dede vracas se nazad zakocis itd530i wrote:@respo
ko sta gdje objasni fino ako vec objasnjavas ili bar reci gdje se desilo da se bar ima uvid
svejedno on nije kriv zbog voznje od 40
-
goran16v
#856 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To sto te niko nece zaustaviti na 70 (ta tolerancija se obracunava zbog trugih stvari) ne znaci da je to po propisima - nije, ogranicenje je 60 i sve preko toga je krsenje, a samim time sva tvrdnja da je ispravnije voziti lijevom trakom mimo propisa nego u okviru propisa je prilicno smijesna. Vozi brate 70, niko ti ne brani, niti ces platiti kaznu, samo vodi racuna da onda ti krsis pripise, a one onaj koji vozi 40 i da ti to umanjuje ionako nepostojece pravo da se bunis.dado_ wrote: Ogranicenje je 60, znaci dok vozim 60, pa i 70, nece me niko zaustaviti jer se to tolerise...
-
dado_
#857 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa citaj malo jeboga dan moram li crtat sve, ja nisam pricao samo za spicu nego inace, navece u 9 sati lijeva traka 40 na sat ruka kroz prozor i ko je ko on? to je tebi kulturno? ja sam rodjen i odrastao u gradu i u autu od malih nogu, i nikog, ali bas nikog normalnog nisam vidio da se tako ponasa u voznji, a imam dosta kilometara s malo godina sto svojih sto kao suvozac... i fino sam napisao da to blicanje i ostalo nije uvijek nego kad pregorim... izgleda da je moj problem ovdje sto sam iskren, vi ste svi sveci, svi vozite po ogranicenjima ili obavezno 20km/h ispod, vezete pojas, ne pricate na mobitel, nikad niste na autoputu vozili brze od 130 itd... i covjek ti fino navede primjer da umalo nije udes izazvao i opise ti situaciju zbog te "normalne voznje" 40 na sat lijevom trakom i ti mu kazes on je kriv... vidio bi tebe da ti se tako nesto desi kako bi reagovao...respo wrote:pa ako kontas sta zelim reci onda reci da nije ispravno?
-
dado_
#858 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja ovdje ne vidim kao prvo nikakvu tvrdnju, samo sam napisao da se na glavnoj saobracajnici bez ikakvih problema vozi 60-70 i sasvim normalno zaustavlja jer je cesta dobra, siroka, i ne daj boze nezgodne situacije imas prostora za manevrisanje, tako da ne vidim razlog voznje 40 na sat i to lijevom trakom (htio ti priznat ili ne jasno ti je sto spominjem lijevu traku). Nisam napisao da je po propisima, poznajem znakove vrlo dobro i ako je ogranicenje 60 sve preko je krsenje zakona, ali postoji tolerancija i sam si potvrdio...goran16v wrote:To sto te niko nece zaustaviti na 70 (ta tolerancija se obracunava zbog trugih stvari) ne znaci da je to po propisima - nije, ogranicenje je 60 i sve preko toga je krsenje, a samim time sva tvrdnja da je ispravnije voziti lijevom trakom mimo propisa nego u okviru propisa je prilicno smijesna. Vozi brate 70, niko ti ne brani, niti ces platiti kaznu, samo vodi racuna da onda ti krsis pripise, a one onaj koji vozi 40 i da ti to umanjuje ionako nepostojece pravo da se bunis.dado_ wrote: Ogranicenje je 60, znaci dok vozim 60, pa i 70, nece me niko zaustaviti jer se to tolerise...
-
goran16v
#859 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Krenuo u lijevu i vidio da je deda ispred njega spor pa se predomislio i krenuo nazad (valjda u srednju), a neko se vec prestrojio na njegovo mjesto i on nije imao kud i po bremzi! Osim sto ostaje nepoznanica sta je bi sa drzanjem razmaka i koliko je bio nepravialan naj pokusav vracanja u srednju traku (vremenda da provjeri mrtvi ugao i je li traka slobodna garant nije imao), deda je tu jos uvijek najmanje kriv.respo wrote: ko sta gdje objasni fino ako vec objasnjavas ili bar reci gdje se desilo da se bar ima uvid
svejedno on nije kriv zbog voznje od 40
- respo
#860 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
citaj i ti jebo ga ti pogledas retrovizor zmigavac desno i zaobidjes ga a on nek i dalje hladi sat na rucidado_ wrote: Pa citaj malo jeboga dan moram li crtat sve, ja nisam pricao samo za spicu nego inace, navece u 9 sati lijeva traka 40 na sat ruka kroz prozor i ko je ko on? to je tebi kulturno? ja sam rodjen i odrastao u gradu i u autu od malih nogu, i nikog, ali bas nikog normalnog nisam vidio da se tako ponasa u voznji, a imam dosta kilometara s malo godina sto svojih sto kao suvozac... i fino sam napisao da to blicanje i ostalo nije uvijek nego kad pregorim... izgleda da je moj problem ovdje sto sam iskren, vi ste svi sveci, svi vozite po ogranicenjima ili obavezno 20km/h ispod, vezete pojas, ne pricate na mobitel, nikad niste na autoputu vozili brze od 130 itd... i covjek ti fino navede primjer da umalo nije udes izazvao i opise ti situaciju zbog te "normalne voznje" 40 na sat lijevom trakom i ti mu kazes on je kriv... vidio bi tebe da ti se tako nesto desi kako bi reagovao...
on je papak sto se tako pokazuje trebama a ne zbog toga sto vozi 40 na sat
ps nigdje ja nisam napisao da sam svetac samo necu nikad tebe kriviti ako vozis po propisu
i ja na auto putu vozim nekad preko 130 i tu bi se slozio s tobom oko auto puta da on nema pravo se zadrzavati u lijevoj bez obzira sto vozi 130
al u gradu gdje je potpuno druga prica ne pije vode da se ovaj sa 40 mora skloniti u desnu da bi ti prosao
ovaj navodi slucaj dede a ne navodi fino da se prestrojio iza dede pa ono ide sporo ja cu odmah se vratiti a da i ne pogleda jel se neko iza prestrojio
i tu je deda najmanje kriv jer kao sto goran rece ima zmigavac ima rastojanje ima pogled u retrovizor i slicno
e posto je tema mene ovi nerviraju sto krenu u jednu traku pa se onda na pola predomisle pa se vracaju a ti ubrzao ili kad se pocnes prestrojavati kao zadnji upalio zmigavac i prestrojio se i ubrzavas a onaj ispred tebe se onda se pocne prestrojavati na tebe
Last edited by respo on 24/06/2013 14:49, edited 1 time in total.
-
dado_
#861 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Aminrespo wrote:citaj i ti jebo ga ti pogledas retrovizor zmigavac desno i zaobidjes ga a on nek i dalje hladi sat na rucidado_ wrote: Pa citaj malo jeboga dan moram li crtat sve, ja nisam pricao samo za spicu nego inace, navece u 9 sati lijeva traka 40 na sat ruka kroz prozor i ko je ko on? to je tebi kulturno? ja sam rodjen i odrastao u gradu i u autu od malih nogu, i nikog, ali bas nikog normalnog nisam vidio da se tako ponasa u voznji, a imam dosta kilometara s malo godina sto svojih sto kao suvozac... i fino sam napisao da to blicanje i ostalo nije uvijek nego kad pregorim... izgleda da je moj problem ovdje sto sam iskren, vi ste svi sveci, svi vozite po ogranicenjima ili obavezno 20km/h ispod, vezete pojas, ne pricate na mobitel, nikad niste na autoputu vozili brze od 130 itd... i covjek ti fino navede primjer da umalo nije udes izazvao i opise ti situaciju zbog te "normalne voznje" 40 na sat lijevom trakom i ti mu kazes on je kriv... vidio bi tebe da ti se tako nesto desi kako bi reagovao...
on je papak sto se tako pokazuje trebama a ne zbog toga sto vozi 40 na sat
-
goran16v
#862 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To sto se na glavnoj saobracajnici moze bez ikakvih problema voziti 70 ne znaci da treba i da je to ispravno (o propisima da ne govorim) i to moze biti rezon soabr. nezrelosti. Nema razloga da vozis 40 lijevom, ali jos manje imas da se bunis kad neko to radi jer prakticno ne radi nista mimo propisa.dado_ wrote: Ja ovdje ne vidim kao prvo nikakvu tvrdnju, samo sam napisao da se na glavnoj saobracajnici bez ikakvih problema vozi 60-70 i sasvim normalno zaustavlja jer je cesta dobra, siroka, i ne daj boze nezgodne situacije imas prostora za manevrisanje, tako da ne vidim razlog voznje 40 na sat i to lijevom trakom (htio ti priznat ili ne jasno ti je sto spominjem lijevu traku). Nisam napisao da je po propisima, poznajem znakove vrlo dobro i ako je ogranicenje 60 sve preko je krsenje zakona, ali postoji tolerancija i sam si potvrdio...
Tolerancija koju pominjemo se ne odnosi na toleranciju prema tebi kao vozacu i brzini komom vozis nego na toleranciju mjernih instrumenata (brznimojer i radar) i kad bi teoretski ti instrumenti bili 100% tacni tolerancija bi se ukinula.
-
dado_
#863 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bitno je da tolerancija postoji, a ti si izgleda tako savjestan da u gradu palis tempomat na 60 da ne bi ne daj Boze prekrsio zakon...goran16v wrote:To sto se na glavnoj saobracajnici moze bez ikakvih problema voziti 70 ne znaci da treba i da je to ispravno (o propisima da ne govorim) i to moze biti rezon soabr. nezrelosti. Nema razloga da vozis 40 lijevom, ali jos manje imas da se bunis kad neko to radi jer prakticno ne radi nista mimo propisa.dado_ wrote: Ja ovdje ne vidim kao prvo nikakvu tvrdnju, samo sam napisao da se na glavnoj saobracajnici bez ikakvih problema vozi 60-70 i sasvim normalno zaustavlja jer je cesta dobra, siroka, i ne daj boze nezgodne situacije imas prostora za manevrisanje, tako da ne vidim razlog voznje 40 na sat i to lijevom trakom (htio ti priznat ili ne jasno ti je sto spominjem lijevu traku). Nisam napisao da je po propisima, poznajem znakove vrlo dobro i ako je ogranicenje 60 sve preko je krsenje zakona, ali postoji tolerancija i sam si potvrdio...
Tolerancija koju pominjemo se ne odnosi na toleranciju prema tebi kao vozacu i brzini komom vozis nego na toleranciju mjernih instrumenata (brznimojer i radar) i kad bi teoretski ti instrumenti bili 100% tacni tolerancija bi se ukinula.
I molim te mi odgovori na pitanje koje sam ti postavio u jednom od prethodnih postova u vezi auto puta, ili treba da ponovim, mozda nisi vidio?
-
goran16v
#864 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jest bitno, ali ne tolerancija kako je ti laicki tumacis. Ta tolerancija ti NE DOZVOLJAVA da po brzinomjeru vozis 70, nego moguncost da ti po svom brzinomjeru vozis 60, a da je to stvarnih preko 60 kad te radar mjeri, odnosno s druge stane da ti vozis oi po brzinomjeru i stvarnih 60, a radar izmjeri preko 60.dado_ wrote: Bitno je da tolerancija postoji, a ti si izgleda tako savjestan da u gradu palis tempomat na 60 da ne bi ne daj Boze prekrsio zakon...
I molim te mi odgovori na pitanje koje sam ti postavio u jednom od prethodnih postova u vezi auto puta, ili treba da ponovim, mozda nisi vidio?
Pitanje sam vodio, ali sam vidio i smijesnu logiku, onaj koji vozi 130 lijevom treba da postujes propise i nije njegova stvar sto ti vozis 200, a ti koji vozis 200 ne treba da postujes propise i to sto on ne postuje propise je tvoja stvar pa se bunis!
-
dado_
#865 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
tolerise se 10% zbog razlicitosti brzinomjera, i nece te niko zaustavit ako je ogranicenje 80 a ti vozis 88... a evo ti jos jednom, ako ti je to odgovor na pitanje, mislim stvarno...goran16v wrote:Jest bitno, ali ne tolerancija kako je ti laicki tumacis. Ta tolerancija ti NE DOZVOLJAVA da po brzinomjeru vozis 70, nego moguncost da ti po svom brzinomjeru vozis 60, a da je to stvarnih preko 60 kad te radar mjeri, odnosno s druge stane da ti vozis oi po brzinomjeru i stvarnih 60, a radar izmjeri preko 60.dado_ wrote: Bitno je da tolerancija postoji, a ti si izgleda tako savjestan da u gradu palis tempomat na 60 da ne bi ne daj Boze prekrsio zakon...
Pitanje sam vodio, ali sam vidio i smijesnu logiku, onaj koji vozi 130 lijevom treba da postujes propise i nije njegova stvar sto ti vozis 200, a ti koji vozis 200 ne treba da postujes propise i to sto on ne postuje propise je tvoja stvar pa se bunis!
"Hajmo ovako gledat, ako je ogranicenje na autoputu 130, sto nije zakonom dozvoljeno da se konstantno vozi lijevom trakom 130? Kad smo vec kod logike objasni mi to, vidio sam iz nekih postova drugih da dosta putujes, onda znas kako se vozi po hrvatskoj, austriji itd..."
-
goran16v
#866 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da ali ti ne mozes znati kad vozis 88 vozis po brzinomjeru da li vozis stvarnih 80, 88 ili 96 i zato si po brzinomjeru duzan voziti 80 jer u tom slucaju sigurno ne izlazis iz tolerancije! Da li razumijes tu jednostavnu vezu?dado_ wrote: tolerise se 10% zbog razlicitosti brzinomjera, i nece te niko zaustavit ako je ogranicenje 80 a ti vozis 88... a evo ti jos jednom, ako ti je to odgovor na pitanje, mislim stvarno...
"Hajmo ovako gledat, ako je ogranicenje na autoputu 130, sto nije zakonom dozvoljeno da se konstantno vozi lijevom trakom 130? Kad smo vec kod logike objasni mi to, vidio sam iz nekih postova drugih da dosta putujes, onda znas kako se vozi po hrvatskoj, austriji itd..."
Pa to mi je odgovor jer se tu ne radi o tome sta je po propisima nego po rezonu i pravimi da se bunis i reagujes. Ako ti ocekujes da on vozi desnom 130 i da ne zabada nos sto ti vozis 200, zasto on ne moze ocekivati da ti vozis 130 i ne zadadas nos u to sto on vozi lijevom 130? Vrlo jednostavno!
Last edited by goran16v on 24/06/2013 15:27, edited 1 time in total.
-
mirzet87sa
#867 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A i ti naivan i zelen, nasao si se raspravljat sa respom i goranom
ne hrani trolla, sto vise mu dajes sto vise trazi, na ignore sabane baci.
-
dado_
#868 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Hvala na savjetu, tako ce ti i bit... Vidis da se pravi glup, nije glup ali se pravi...mirzet87sa wrote:A i ti naivan i zelen, nasao si se raspravljat sa respom i goranomne hrani trolla, sto vise mu dajes sto vise trazi, na ignore sabane baci.
@goran16v Ok to za brzinomjer si upravu, priznajem...
Ali za autoput, nisi ti izgleda mako iz Bih cim tako razmisljas... Hajde mi reci jednu stvar ako si upravu... Vozio si kroz Austriju, Hrvatsku njihovim autoputevima ako vec putujes koliko pricas? Jesi vidio ikog da vozi 130 lijevom trakom i da nece da se skloni (mozda jedino nekog bosnju u svojoj cadvi sto je krenuo fameliji u mackanje)? A jesi li vidio mozda da ljudi voze preko ogranicenja? I da im ti sto voze preko ogranicenja blicnu, a ovi sporiji se u 99% slucajeva sklone u desnu traku? Ili im mozda blicaju i sviraju jer toboze oni voze preko ogranicenja? Smijesan si stvarno
- sema911s
#869 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
dadoo., izvini al moram te razocarat ,.,., to sto tvrdis da je lijeva traka u sarajevu za brza auta si skroz pogresno skonto,., 3 trake postoje zbog veceg protoka saobracaja,.(kazu trebale su bit 4 al zbog trotoara i pruge odlucili na 3) ta krajnja lijeva ti nije kao na auto putu,., vec sluzi kao i ove dvije da omoguci vecu kolicinu protoka vozila,.
to da se moze vozit brze od 70stoji,., prosao sam mali milion puta i 170sigurno i vise,. i nisam vozio "brzom trakom lijevom"
neko kaze ima dovoljno mjesta za manevrisat,. nema zasto su onda toliki udesi po toj cesti,.
ti sto voze 40 postuju sebe, sigurnost, mozda auto u datom trenutku nemoze brze,.(sam sam od vogosce do dobrinje dosao vozeci se 30kmh zaglavio mi mjenjac u drugoj i nece dalje) ,prate saobracaj vise od tebe na 70,. a to da papci voze sporo uz stoju janu cecu i obavezan "roblex", il disel kroz prozor vazi jbga ja bi ih najradije zoljom gadjo,.
to da se moze vozit brze od 70stoji,., prosao sam mali milion puta i 170sigurno i vise,. i nisam vozio "brzom trakom lijevom"
neko kaze ima dovoljno mjesta za manevrisat,. nema zasto su onda toliki udesi po toj cesti,.
ti sto voze 40 postuju sebe, sigurnost, mozda auto u datom trenutku nemoze brze,.(sam sam od vogosce do dobrinje dosao vozeci se 30kmh zaglavio mi mjenjac u drugoj i nece dalje) ,prate saobracaj vise od tebe na 70,. a to da papci voze sporo uz stoju janu cecu i obavezan "roblex", il disel kroz prozor vazi jbga ja bi ih najradije zoljom gadjo,.
-
dado_
#870 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Prijatelju ja nisam tvrdio da je najbrza traka, nema brze, spore trake u gradu... Ali ako vec vozis 40 i kuliras, idi brate u desnu, lijeva nije brza traka ali nije ni za voznju 40 na sat, o tome cijelo vrijeme pricam... Po mojoj logici je neki red ako vec sporo vozis da ides u desnu traku, jer ko vozi 50-60-70, a vecina ih vozi osim u vrijeme spice u tom slucaju koriste srednju i lijevu traku, valjda je tako logicnije? I ova rasprava se uglavnom odnosi na papke o kojima pricas, jer 99% normalnih ljudi, a i goran je to potvrdiosema911s wrote:dadoo., izvini al moram te razocarat ,.,., to sto tvrdis da je lijeva traka u sarajevu za brza auta si skroz pogresno skonto,., 3 trake postoje zbog veceg protoka saobracaja,.(kazu trebale su bit 4 al zbog trotoara i pruge odlucili na 3) ta krajnja lijeva ti nije kao na auto putu,., vec sluzi kao i ove dvije da omoguci vecu kolicinu protoka vozila,.
- sema911s
#871 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
da se vratimo temi sta nam smeta
smetaju mi ljudi koji voze presporo i oni koje prebrzo
koji na otoci na semaforu uspore na 30zbog kamere
koji na istom tom semaforu kada se upali zeleno nece da krenu strah ih kamere
smetaju mi nazovi ih vozaci motocikla u japankama koji pored mene prozuju 1983km/h i ja trebam da pazim na njega
smetaju mi pjsaci koji prelaze gdje ntreba(na malti kod vjetrenjace pogotovo)
koji se neznaju ponasat na kruznom
ovi sto neznaju da se prestroje, pa tu radnju rade od carsije do ilidze
smetaju mi osobe koje zaborave izgasit zmigavac
smetaju mi ovi sto voze na karambolci
mrzim ko cetnike sva vozila pod pratnjoom,. mamu im uvjek lijepo spomenem,.
svakog policajca koji zastavlja na kovacicima
vozace grasa koji voze komercijalu po 90kmh,
vozace trolebusa sto upale lijevi zmigavac prije no sto skrene na stanicu
taxistima bi nabio sve na kolac zbog bahate voznje i stajanj agdje on misli,.
instruktore auto skole u ssibir zbog lazi koje prospaju pocetnicima, i njihovoj laznoj dobroti i pogresnom ucenju i strasnim stelama
pauk sluzbi koja ne radi svoj posao
saobracajcima koji nesmiju da zapisu skopa auta
pocrkali svi sa skupim autima kada rade ovo sta rade
ovim zenama nindzamavaljda su zene sto me navece isprestrave ureem se kada ih vidim navece zavolanom
ovu djecu trkace koji misle da ako imaju auto da smiju vozit ko nfs( atamo su se mucili da predju clarka)
vozacima dostavnjaka sto ulice zamisljaju ko f1 staze
ove sto pokusavaju iz auta da zbare neku trebu pa voze poored nje polako nebil im se susreli pogledi
ima ih jos i svima ovim putem zelim poslat kolac
smetaju mi ljudi koji voze presporo i oni koje prebrzo
koji na otoci na semaforu uspore na 30zbog kamere
koji na istom tom semaforu kada se upali zeleno nece da krenu strah ih kamere
smetaju mi nazovi ih vozaci motocikla u japankama koji pored mene prozuju 1983km/h i ja trebam da pazim na njega
smetaju mi pjsaci koji prelaze gdje ntreba(na malti kod vjetrenjace pogotovo)
koji se neznaju ponasat na kruznom
ovi sto neznaju da se prestroje, pa tu radnju rade od carsije do ilidze
smetaju mi osobe koje zaborave izgasit zmigavac
smetaju mi ovi sto voze na karambolci
mrzim ko cetnike sva vozila pod pratnjoom,. mamu im uvjek lijepo spomenem,.
svakog policajca koji zastavlja na kovacicima
vozace grasa koji voze komercijalu po 90kmh,
vozace trolebusa sto upale lijevi zmigavac prije no sto skrene na stanicu
taxistima bi nabio sve na kolac zbog bahate voznje i stajanj agdje on misli,.
instruktore auto skole u ssibir zbog lazi koje prospaju pocetnicima, i njihovoj laznoj dobroti i pogresnom ucenju i strasnim stelama
pauk sluzbi koja ne radi svoj posao
saobracajcima koji nesmiju da zapisu skopa auta
pocrkali svi sa skupim autima kada rade ovo sta rade
ovim zenama nindzamavaljda su zene sto me navece isprestrave ureem se kada ih vidim navece zavolanom
ovu djecu trkace koji misle da ako imaju auto da smiju vozit ko nfs( atamo su se mucili da predju clarka)
vozacima dostavnjaka sto ulice zamisljaju ko f1 staze
ove sto pokusavaju iz auta da zbare neku trebu pa voze poored nje polako nebil im se susreli pogledi
ima ih jos i svima ovim putem zelim poslat kolac
-
dado_
#872 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Hahaha, e nasmija me vala posteno

- sema911s
#873 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ok dok razumeli smo se đenerale,., a i na auto putu imas pacijenata koji voze 69kmh sam sa jednog zguzirao,. na prilazu mostarskom raskrescu jesam ja isao prebrzo oko 150,. mislim da tipu jos uvjek drhti dupe koliko sam mu ga zabio,.dado_ wrote:Prijatelju ja nisam tvrdio da je najbrza traka, nema brze, spore trake u gradu... Ali ako vec vozis 40 i kuliras, idi brate u desnu, lijeva nije brza traka ali nije ni za voznju 40 na sat, o tome cijelo vrijeme pricam... Po mojoj logici je neki red ako vec sporo vozis da ides u desnu traku, jer ko vozi 50-60-70, a vecina ih vozi osim u vrijeme spice u tom slucaju koriste srednju i lijevu traku, valjda je tako logicnije? I ova rasprava se uglavnom odnosi na papke o kojima pricas, jer 99% normalnih ljudi, a i goran je to potvrdiosema911s wrote:dadoo., izvini al moram te razocarat ,.,., to sto tvrdis da je lijeva traka u sarajevu za brza auta si skroz pogresno skonto,., 3 trake postoje zbog veceg protoka saobracaja,.(kazu trebale su bit 4 al zbog trotoara i pruge odlucili na 3) ta krajnja lijeva ti nije kao na auto putu,., vec sluzi kao i ove dvije da omoguci vecu kolicinu protoka vozila,.
ti sto voze 40 postuju sebe, sigurnost, mozda auto u datom trenutku nemoze brze,.(sam sam od vogosce do dobrinje dosao vozeci se 30kmh zaglavio mi mjenjac u drugoj i nece dalje) ,prate saobracaj vise od tebe na 70,. a to da papci voze sporo uz stoju janu cecu i obavezan "roblex", il disel kroz prozor vazi jbga ja bi ih najradije zoljom gadjo,.ne vozi 40 lijevom trakom... A ovo o cemu ja raspravljam s goranom za lijevu traku je vezano za autoput..
a za auto put bar u dojcland vazi pravilo da ako vozis lijevom a desna prazna moras se prstrojit u desnu(znam da pisu kazne,mene su upozorili kad sam isao po auto jest bilo 140 i nekih 50km duzine sam bio u desnoj fino me izdvojili i objasnili posto sam bio stranac i fin prema njima pustili me sa opomenom al pratili jos dugo dugo) tako i kod nas ta lijeva sluzi za brze odnosnosno za preticanje,. jest max brzina 130koliko vec,. i ako neko moze da ide brze od toga da rizikuje sa murjom ta lijeva je za nas,.,
tak na auto putu ko postuje ogranicenje i niko ga ne ometa da vozi onoliko brzo koliko je dozvoljeno mora desnom ,. u lijevu se prelazi kada pretice, zaobilazi nekoga i poslije obavljene radnje vraca se u svoju desnu traku gdje vozi max koliko je dozvoljeno
-
IlijaLadin
#874 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Odgovor na temu:
Zmigavac,
Prespora voznja i kreatori kolona,
Kocnica kad kokos pr'ne na 10 kilometara,
Izostanak empatije u saobracaju kako bi isti tekao glatko,
Sirena na zebri,
Zene - generalno, koliko god to bilo sovinisticki i menocentricno,
Urbano-papansko: spusteni prozori, muzika, bez obzira na žanr, skripa, turiranje...
Zmigavac,
Prespora voznja i kreatori kolona,
Kocnica kad kokos pr'ne na 10 kilometara,
Izostanak empatije u saobracaju kako bi isti tekao glatko,
Sirena na zebri,
Zene - generalno, koliko god to bilo sovinisticki i menocentricno,
Urbano-papansko: spusteni prozori, muzika, bez obzira na žanr, skripa, turiranje...
-
goran16v
#875 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Uporno fulas poentu, pogresno je raditi ijedno i drugo niko to ne spori, ali je smijesno sto jedan sebi daje zapravo da se buni, a zapravo pravi cevi preksaj od ovog drugog.dado_ wrote: @goran16v Ok to za brzinomjer si upravu, priznajem...
Ali za autoput, nisi ti izgleda mako iz Bih cim tako razmisljas... Hajde mi reci jednu stvar ako si upravu... Vozio si kroz Austriju, Hrvatsku njihovim autoputevima ako vec putujes koliko pricas? Jesi vidio ikog da vozi 130 lijevom trakom i da nece da se skloni (mozda jedino nekog bosnju u svojoj cadvi sto je krenuo fameliji u mackanje)? A jesi li vidio mozda da ljudi voze preko ogranicenja? I da im ti sto voze preko ogranicenja blicnu, a ovi sporiji se u 99% slucajeva sklone u desnu traku? Ili im mozda blicaju i sviraju jer toboze oni voze preko ogranicenja? Smijesan si stvarno