Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#851 Re: Odg: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Matijevic_Vlado »

klixo wrote:
Tomos wrote:Na proming pumpi ne daju račun, na petrol pumpi te pita hoćeš račun, a dužnost mu ga je izdati bez pitanja, najpošteniji su na Gazprom pumpi račun odeš platiš u prostorijama pumpe i dobiješ fiskalni račun.
A da sipas na domacim pumpama ? Sve sami patrioti fol racuni ovo ono vi ste skupina kurcica na klixu koji ne znaju sta ce od muke pa druge ukopavaju... Gradjani trebaju provesti akciju "ne trazi racun" kao sto i sam radim osim kad idem kod nedomacih trgovina... Trudnice nemaju svoje naknade zbog lendohana sa 10 hiljada sto maraka sto eura plate da ne spominjem sa strane sto se uzme... Zbog retardiranog SDPa koji osiromasio ovu drzavu , ovdje se moglo fino zivjeti do 2007 godine kad smo imali kakve takve bosnjacke stranke na vlasti...

Sent from my HTC One using Tapatalk
naograiso ti negdje?
do izbora 2006 smo imali nadu da ce mozda nekada biti bolje, al jbg vi bosnjaci izdadoste Baketa i poletiste za Haretom.. i evo sto nam je lijepo, nase sutra je crno
van helsing

#852 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by van helsing »

baja wrote:Mostarlić restoran...prema Rakovici.
Nedeljom popodne ne radi im kasa
Nije tacno.
van helsing

#853 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by van helsing »

A to Proming nije "domaca" benzinska? Koliko znam vlasnik je bio iz Bugojna ili D.Vakufa.
Osim ako nije prodata nekim strancima.
Stvarno kada vidim place i primanja pojedinih,i kada vidim onu milostinju zvana penzija od 310km kod svog oca,dodje mi da nikad ne trazim racun. Pa neka mu babo da za jedan mjesec preko 40000km placu+nadoknade.
mekaba

#854 Re: Odg: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by mekaba »

Matijevic_Vlado wrote:
klixo wrote:
Tomos wrote:Na proming pumpi ne daju račun, na petrol pumpi te pita hoćeš račun, a dužnost mu ga je izdati bez pitanja, najpošteniji su na Gazprom pumpi račun odeš platiš u prostorijama pumpe i dobiješ fiskalni račun.
A da sipas na domacim pumpama ? Sve sami patrioti fol racuni ovo ono vi ste skupina kurcica na klixu koji ne znaju sta ce od muke pa druge ukopavaju... Gradjani trebaju provesti akciju "ne trazi racun" kao sto i sam radim osim kad idem kod nedomacih trgovina... Trudnice nemaju svoje naknade zbog lendohana sa 10 hiljada sto maraka sto eura plate da ne spominjem sa strane sto se uzme... Zbog retardiranog SDPa koji osiromasio ovu drzavu , ovdje se moglo fino zivjeti do 2007 godine kad smo imali kakve takve bosnjacke stranke na vlasti...

naograiso ti negdje?
do izbora 2006 smo imali nadu da ce mozda nekada biti bolje, al jbg vi bosnjaci izdadoste Baketa i poletiste za Haretom.. i evo sto nam je lijepo, nase sutra je crno
Hare nije u politici odavno a vidimo kako je sve extra od kako ga nema. Nije tema ali sam morao odreagovati na ove ublehe. :D
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#855 Re: Odg: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Matijevic_Vlado »

mekaba wrote:
Matijevic_Vlado wrote:naograiso ti negdje?
Hare nije u politici odavno a vidimo kako je sve extra od kako ga nema. Nije tema ali sam morao odreagovati na ove ublehe. :D
a ti eto pametan pa mislis da ne znam da se ispalio u majcicu Tursku :mrgreen: ?
Not My Idea

#856 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Not My Idea »

Element

meza za 4 osobe koja se sastojala doslovno od 4 lista sira, 4 lista suhog mesa, 4 koluta sudzuke, 4 masline i 4 ustipka

+ pola litre visnjevace

110 maraka.

bez racuna
na zahtjev racuna konobarica je dovela drugog konobara, koji je pak doveo menadjera a ovaj i nekog shefa
i njih cetvero govore da nemaju racun al imaju napisano na papiric

citava scena. na kraju je menadjer poslao pola litre visnjevace na racun kuce

al fiskalni nisu dali
funky_baby

#858 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by funky_baby »

i mi smo u elementu neki dan cekali racun na nas zahtjev nekih 10ak min, ali smo dobili na kraju. oni svima daju samo onaj papiric gdje pise narudzba i onda te jos pocnu praviti budalom i tvrde da je to racun.
gazda iz ljubuskog, ti hercegovci inace vole placati porez :D
staradis

#859 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by staradis »

Holiday market sator

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
Naslovnica

#860 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Naslovnica »

Ugostiteljski objekti - 75% ih ne izdaje bilo kakav račun ili izdaje narudžbu umjesto računa.
Ugostiteljski programi su napravljeni da gazda može pratiti rad "na crno", i regularan, to zna svaki ugostitelj koji ima program, a siguran sam da znaju i inspekcije, ali su korumpirane.
Mislim da se više od 50% kompletne maloporodaje u BiH odvija na crno.
Dobro išta fercera u ovoj državi.
prezimenko

#861 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by prezimenko »

Nervira me u zadnje vrijeme uzasno "pokvarena nam kasa" pa ko fol klikce po kasni FUJ to je u zadnjih par sedmica(vjerovatno i ranije) postao pravi trend
klixo

#862 Re: Odg: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by klixo »

Matijevic_Vlado wrote:
klixo wrote:

naograiso ti negdje?
Prijatelju nitko nije rekao da oni(bosnjacke stranke) nisu lopovi... Zbog ovih levata se SDA vraca na vlast... Ispade sad tko god pljuje po SDPu taj je garant Bakir fan.
Jesam ,al' ...
Eto mozes mislit koliko su ovi loši da je narodu SDA postala zlatna. :run:
Samo omladina na vlasti moze spasiti ovaj hakaret.

Da ne bude offtopic ...

Inspekcija hoda po granapima,pijacama i slicnim malim objektima gdje se mjesecno pazari koliko jez,bosna,sloga pazare za noc samo na rentanju vjesalice za jakne,a da ne spominjem cifre koje se obrnu petkom i subotom obrnu u nocnim satima.
Da stvar bude ludja , marze su barem 500% vece nego kod ovih prvih.
Boca vodke u bosni 150 KM , nabavna cijena maximum 20km.Ili vino cija je nabavna 4-5 marki 50 KM !!!
Nisam pomenuo bazene i barloti... Ista prica , na bazenima red bull 7 KM :-)
mekaba

#863 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by mekaba »

Klixo@ Tacno :thumbup: Treba imati DAMU pa otici kod velikih ugostitelja(i zatraziti fiskalni) koji su uvezani sa SDA,SDP,SBB......... Sve je to kolotur bande koja je uz put receno polu pismena. Kabadahije vode zemlju. :?
funky_baby

#864 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by funky_baby »

Ecofutura - ne da ne daju racun nego nemaju ni kasu tj imaju ali je u Kotromanicevoj :D
Pirija

#865 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Pirija »

Not My Idea wrote:Element

meza za 4 osobe koja se sastojala doslovno od 4 lista sira, 4 lista suhog mesa, 4 koluta sudzuke, 4 masline i 4 ustipka

+ pola litre visnjevace

110 maraka.

bez racuna
na zahtjev racuna konobarica je dovela drugog konobara, koji je pak doveo menadjera a ovaj i nekog shefa
i njih cetvero govore da nemaju racun al imaju napisano na papiric

citava scena. na kraju je menadjer poslao pola litre visnjevace na racun kuce

al fiskalni nisu dali
hvala na iformaciji :)
madridist

#866 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by madridist »

Nek znamo kako do gratis polovke višnjevače :D .
Not My Idea

#867 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Not My Idea »

i to je konobarica pitala za koliko je ljudi meza
i to je doslo :mrgreen:
znaci jedan covjek bi dobio jednu maslinu i to sve po jedno? :-)
mayab

#868 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by mayab »

"ZMAJ" u Hrasnom, racun ne postoji, i to ne samo za mene, nego za nikoga ko je bio tu u nekih 15 minuta da preuzme narudzbu.A poslom ubijaju...
JThomas

#869 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by JThomas »

Not My Idea wrote:i to je konobarica pitala za koliko je ljudi meza
zato izađeš i na klixu i na infobaru, a može te ošmekati i poneki "elitni" zagondžija :D

mislim, jedno je igrati se kafane za fejsbuk i portale, a drugo stvarno otići u kafanu :D
Desnik

#870 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Desnik »

MUKI Jelah (kod Tešnja)

U proputovanju se uvratio u ogromnu trokatnu zgradurinu na Jelahu prepunu robe,
kupio robe za 130,00 KM, kada smo došli kući vidio sam da je u pitanju obični a ne fiskalni račun.???
Lopovi jedni, neću im oprostiti.
madnessa

#871 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by madnessa »

Not My Idea wrote:i to je konobarica pitala za koliko je ljudi meza
To im je najnovija politika otkako su prešli iz Vetra u Element. Moje standardno kod njih je bio wok. Taj wok je na početku u Vetru bio nešto fenomenalno za cca 7KM, pravo umjetničko djelo, a i bilo ga je za pojesti. Pomalo mu je Vetro smanjivao kvalitet i količinu. Otkako su se preimenovali u Element zipovali su porcije. Ja sam otvoreno konobarima rekla da je ovo jadno. Šolja riže na najmanjem tanjiru i preko nje doslovno šaka paprike i par komadića piletine u soja sosu - cijena sitnica - 9KM!!! Zaboravljaju da nismo na Manhetnu nego u šoping centru u Sarajevu!
hzsa22

#872 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by hzsa22 »

Restoran Sedef u Ferhadiji, Badem butik na carsiji i u Titovoj..
momčina

#873 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by momčina »

momčina wrote:Image
Dakle, krše se dva Zakona. Zakon o deviznom poslovanju (ne smije se naplaćivati u EUR-ima) i Zakon o fiskalizaciji (ne izdavanje fiskalnog računa).
Mjesto: Hotel Radon Plaza - Caffe lijevo od recepcije
Desnik

#874 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Desnik »

momčina wrote:
Dakle, krše se dva Zakona. Zakon o deviznom poslovanju (ne smije se naplaćivati u EUR-ima) i Zakon o fiskalizaciji (ne izdavanje fiskalnog računa).
Nemoguće da se to dešava kod Fahre Poštenjačine,
i to u Avazu, koji je sinonim za poštenje
:mrgreen:
strong69

#875 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by strong69 »

momčina wrote:
Je li naplaceno u €?

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Post Reply