Stadion reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U kojem gradu bi trebala biti uradjena izgradnja/rekonstrukcija stadiona?!

Sarajevo
357
56%
Mostar
24
4%
Zenica
154
24%
Tuzla
35
6%
Jajce
15
2%
Bihac
8
1%
Banja Luka
21
3%
Travnik
9
1%
Brcko
7
1%
nesto drugo (navedite)
6
1%

Total votes: 636

Corola

#851 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Corola »

motorola01 wrote:
Corola wrote:Zenica je izgradila i prekrasnu i funkcionalnu arenu a isto je tako raja prije toga prdila da nema od toga nista.
Zato ne letite pred rudu.
NIko ne leti pred rudu,nego je to tako.Nije ovo projekat od par miliona,pa da se moze reci bice nesto od toga.I tada bi se "napeli" :D ko ne znam ti sta..I za ovaj projekat su se "napeli" :dance: da se odradi.Nemaju oni ni za cigle,a da se ne govori o opravdanosti ovog projekta.Jednostavno ljudi se zajebavaju jer nemaju nista pametnije raditi.Tacnije imaju,ali ne znaju sta ce i kako ce pa se sad nasli zajebavat sa narodom i otvaraju temu da imaju sta izmedju sebe pricati.Uz to sve,klepi se i po koja pinka za sebe i to je to...

NJima samo treba zabraniti da uopste diraju ovaj stadion,jer ako krenu nesto rusiti i pomalo praviti,najebali smo svi onda i sto si gledao ovako lijep stadion,gledao si ga.Ako nesto sruse i krenu u etapnu gradnju,spremi se na to da neces za svog zivota vidjeti ovakav stadion.Mozda tvoje dijete vidi gotov stadion kao sto je ovaj na slici,a dotad ce stadioni u Evropi izgledati kao svemirski brodovi...
Ni arena nije kostala klikere i bilo je pametovanja do neba.Naravno sve dok se nije zavrsila i onda se svi kriticari povukli do slijedece prilike kao na primjer ove.
U vezi stadiona ako pocne da se gradi,prvo je na planu teren,znaci u startu se nema sta izgubiti.Jer na onoj oranici bi i tele slomilo nogu.
motorola01

#852 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by motorola01 »

Corola wrote:
motorola01 wrote:
Corola wrote:Zenica je izgradila i prekrasnu i funkcionalnu arenu a isto je tako raja prije toga prdila da nema od toga nista.
Zato ne letite pred rudu.
NIko ne leti pred rudu,nego je to tako.Nije ovo projekat od par miliona,pa da se moze reci bice nesto od toga.I tada bi se "napeli" :D ko ne znam ti sta..I za ovaj projekat su se "napeli" :dance: da se odradi.Nemaju oni ni za cigle,a da se ne govori o opravdanosti ovog projekta.Jednostavno ljudi se zajebavaju jer nemaju nista pametnije raditi.Tacnije imaju,ali ne znaju sta ce i kako ce pa se sad nasli zajebavat sa narodom i otvaraju temu da imaju sta izmedju sebe pricati.Uz to sve,klepi se i po koja pinka za sebe i to je to...

NJima samo treba zabraniti da uopste diraju ovaj stadion,jer ako krenu nesto rusiti i pomalo praviti,najebali smo svi onda i sto si gledao ovako lijep stadion,gledao si ga.Ako nesto sruse i krenu u etapnu gradnju,spremi se na to da neces za svog zivota vidjeti ovakav stadion.Mozda tvoje dijete vidi gotov stadion kao sto je ovaj na slici,a dotad ce stadioni u Evropi izgledati kao svemirski brodovi...
Ni arena nije kostala klikere i bilo je pametovanja do neba.Naravno sve dok se nije zavrsila i onda se svi kriticari povukli do slijedece prilike kao na primjer ove.
U vezi stadiona ako pocne da se gradi,prvo je na planu teren,znaci u startu se nema sta izgubiti.Jer na onoj oranici bi i tele slomilo nogu.
Arena sa shopping centrom je bila potrebna gradu.Ovo nije.A i za taj san o Areni i shopping centru je trebalo 20 godina.Jest da je u tih 20 godina bilo i rata,ali je trebalo 20 godina da se izgradi.Tako da i za ovaj projekat mozes cekati toliko godina...
Corola

#853 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Corola »

Mozda i u Visokom sta naprave :-)
Nebitno bili su planovi jos dok smo sa Hrvatskom predali za Evropsko.A to je vec poodavno,Znaci prelomi jednom ili dva puta tih dvadeset godina.
I cuj ne treba im,u sklopu stadiona ce da bude jos svasta nesta.Tako,da....
motorola01

#854 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by motorola01 »

Corola wrote:Mozda i u Visokom sta naprave :-)
Nebitno bili su planovi jos dok smo sa Hrvatskom predali za Evropsko.A to je vec poodavno,Znaci prelomi jednom ili dva puta tih dvadeset godina.
Svasta nestO....A kome ce da proda to svasta nestA???Eno pola shopping centra prazno,a da na stadionu bude puno.Mozda kafane i nista vise,jer samo to i radi u Zenici.

A sto se tice evropskog i to je bilo da se uzme pinka za projekat.Kao sto uzimaju dva puta pinku za put Lasva-Travnik(mislim na projekat) i tako to :dance: ...Mazu narodu oci,a oni pare iz budzeta skrecu u svoje dzepove i dzepove svojih prijatelja kroz kojekakve projekte za koje nikad para nece imati...
Corola

#855 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Corola »

motorola01 wrote:
Svasta nestO....A kome ce da proda to svasta nestA???Eno pola shopping centra prazno,a da na stadionu bude puno.Mozda kafane i nista vise,jer samo to i radi u Zenici.

A sto se tice evropskog i to je bilo da se uzme pinka za projekat.Kao sto uzimaju dva puta pinku za put Lasva-Travnik(mislim na projekat) i tako to :dance: ...Mazu narodu oci,a oni pare iz budzeta skrecu u svoje dzepove i dzepove svojih prijatelja kroz kojekakve projekte za koje nikad para nece imati...
Svasta njesta je pravilno :-)
Sta ako se to ubrza i napravi.Hoces mjenjati nick da pohvalis kako stadion izgleda mocno.
U Zenici se fakat sto se tice sportskih zdanja itekako gradi i zavrsava za razliku od drugih gradova.I to je jedina istina.
motorola01

#856 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by motorola01 »

Corola wrote:
motorola01 wrote:

Svasta njesta je pravilno :-)
Sta ako se to ubrza i napravi.Hoces mjenjati nick da pohvalis kako stadion izgleda mocno.
U Zenici se fakat sto se tice sportskih zdanja itekako gradi i zavrsava za razliku od drugih gradova.I to je jedina istina.
U kojem jeziku je to pravilno???
Ne razumijem ovo boldirano..U Zenici se gradi i to je tacno,ali ovo je preveliki zalogaj.Oni uopste ne razumiju o cemu pricaju.Odakle im tolike pare???Cak ni od kredita ne mogu,jer ko ce im dati toliki kredit?!Da krenu postepeno kako su i najavili,onda se spremi da gledas ruglo od stadiona do kraja zivota,jer ga nece nikad dovrsiti.Spremi se da gledas skele na stadionu do kraja zivota.To je realnost i nista vise.Ako nesto i pokusaju,treba im zabraniti.Jedino kad budu imali pare za cijeli stadion,onda im treba dati dopustenje da rade.
samo_ti

#857 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by samo_ti »

Nigdje ne pise da ce sama Opstina Zenica to graditi i cemu onda diskusija sta ce i kako biti ? :-) ...lijepo pise, ako se ukljuci drzava, entitet, savez i ko vec ne, onda ce i Zenica dati pare da se to napravi...sasvim jednostavno :)
motorola01

#858 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by motorola01 »

samo_ti wrote:Nigdje ne pise da ce sama Opstina Zenica to graditi i cemu onda diskusija sta ce i kako biti ? :-) ...lijepo pise, ako se ukljuci drzava, entitet, savez i ko vec ne, onda ce i Zenica dati pare da se to napravi...sasvim jednostavno :)
PA dobro,sve je to jednostavno ali zaboravljas da se radi o Bosni i Hercegovini,a ne NJemckoj,Austriji itd...
Ponosan

#859 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Ponosan »

Kosevo je najrealnija opcija,uz prilicno malo ulaganje,oko milion KM,mozemo koliko toliko preurediti stadion kako bi spremni docekali kvalifikacije i dozvolu od Uefe...promjeniti stolice,oko 20 hiljada,malo travnjak preurediti,Vip loze,nekoliko wc-a i to je to..ako ostane para kupiti napokon novi semafor i stadion bi dobio koliko toliko ljepsi izgled! to je nekako najrealnije,bar bi imali stadion kojeg se necemo stidjeti,koji nece kvariti ugled nase reprezentacije...a u Zenici kad se nekad izgradi Bilino Polje,extra,preci tamo i to je to...
Bosanski_kralj

#860 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Bosanski_kralj »

Ponosan wrote:Kosevo je najrealnija opcija,uz prilicno malo ulaganje,oko milion KM,mozemo koliko toliko preurediti stadion kako bi spremni docekali kvalifikacije i dozvolu od Uefe...promjeniti stolice,oko 20 hiljada,malo travnjak preurediti,Vip loze,nekoliko wc-a i to je to..ako ostane para kupiti napokon novi semafor i stadion bi dobio koliko toliko ljepsi izgled! to je nekako najrealnije,bar bi imali stadion kojeg se necemo stidjeti,koji nece kvariti ugled nase reprezentacije...a u Zenici kad se nekad izgradi Bilino Polje,extra,preci tamo i to je to...
I ne zaboravi da bi trebalo kakvog dobrog hodžu "nabaviti" da jednom skine to proklesto sa Koševa. :oops:
ReD aka Socijalista

#861 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by ReD aka Socijalista »

Bravo Osim, to nam treba malo podrske oko stadiona :thumbup: :bih:

Osim: Nedostatak adekvatnog stadiona najveći je hendikep za našu reprezentaciju
Nogometni savez Bosne i Hercegovine u protekloj godini učinio je mnogo na poboljšanju stanja, izjavio je danas član Komiteta za normalizaciju NSBiH Dino Begić.

On je na pres-konferenciji istaknuo da je Savez stabilizirao finansije, ali da još ima dugove koje mora vratiti te da je u Bosni i Hercegovini u narednoj godini bitno riješiti statutarne probleme u entitetskim savezima.

Predsjednik Komiteta za normalizaciju NSBiH Ivica Osim i ambasador bh. nogometa Faruk Hadžibegić složili su se da nije ispunjen osnovni cilj protekle sezone - plasman na prvenstvo Evrope.

"Kvalifikovati se na veliko takmičenje je uvijek primarni cilj. Protekle sezone u tome nismo uspjeli jer nas je u baražu porazila objektivno jača ekipa Portugala", rekao je Hadžibegić.

Smatra da je neuspjehu doprinijela i euforija koja se pred velike utakmice stvori u gradovima diljem Bosne i Hercegovine.

"Euforija je problem kada nije realna, kao što je slučaj bio protiv Portugala, a kada nam poslije neko postigne šest golova onda se to pretvori u katastrofu", naglasio je Hadžibegić.

Osim smatra da je potrebno prvo realno sagledati protivnika pa tek onda ocijeniti mogućnosti bh. tima. Po njegovim riječima, veliki hendikep za bh. nogomet je nedostatak kvalitetnog stadiona za odigravanje međunarodnih utakmica i previše klubova koji igraju u Premijer ligi BiH.

"Možda naši momci nisu mogli podnijeti pritisak koji je stvoren prevelikim podizanjem atmosfere u BiH", kazao je Osim.

"Mi smo vjerovatno jedina zemlja u Evropi koja nema adekvatan stadion koji ispunjava međunarodne standarde za odigravanje utakmica. To se mora promijeniti, kao i broj timova koji učestvuju u Premijer ligi. Previše ih je", istakao je.

Komitet za normalizaciju Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine do petka bi trebalo da obavi razgovor sa selektorom Safetom Sušićem u vezi s produženjem ugovora.

"Komitet je jednoglasno odlučio da Sušić treba da ostane selektor, a on će na kraju odlučiti da li će prihvatiti uvjete koje smo mu spremni ponuditi", naglasio je Hadžibegić.

Komitet zasad nije razmatrao druge kandidate za selektorsku poziciju.
Image
and

#862 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by and »

Korisničkoime

#863 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Korisničkoime »

Ponosan wrote:Kosevo je najrealnija opcija,uz prilicno malo ulaganje,oko milion KM,mozemo koliko toliko preurediti stadion kako bi spremni docekali kvalifikacije i dozvolu od Uefe...promjeniti stolice,oko 20 hiljada,malo travnjak preurediti,Vip loze,nekoliko wc-a i to je to..ako ostane para kupiti napokon novi semafor i stadion bi dobio koliko toliko ljepsi izgled! to je nekako najrealnije,bar bi imali stadion kojeg se necemo stidjeti,koji nece kvariti ugled nase reprezentacije...a u Zenici kad se nekad izgradi Bilino Polje,extra,preci tamo i to je to...
Šta ti sve napravi za milion KM, pa prošli put su 400.000 KM samo za wc skršili. Sve da i nema talova, pinke i sličnog milion za Koševo je malo ako hoćeš i travnjak i Vip lože i stolice i mokri čvor.
Korisničkoime

#864 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Korisničkoime »

and wrote:pare nisu problem.para nema :x
http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/ ... /111228146
Šta sam čuo danas a zbog čega sam popizdio revizijom je utvrđeno između ostalog da je mislim prije 2 godine nekoj žnj građevinskoj firmi iz Tomislavgrada dodijeljeno 960.000 KM nepovratnih sredstava. Kad sam čuo mozak mi je na kratko stao pa nisam skužio o kojem je ministarstvu riječ. Pet takvi poklona da se uskrati i eto Koševo bi bilo ko bombona.
luckylaka

#865 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Korisničkoime wrote:
Šta sam čuo danas a zbog čega sam popizdio revizijom je utvrđeno između ostalog da je mislim prije 2 godine nekoj žnj građevinskoj firmi iz Tomislavgrada dodijeljeno 960.000 KM nepovratnih sredstava. Kad sam čuo mozak mi je na kratko stao pa nisam skužio o kojem je ministarstvu riječ. Pet takvi poklona da se uskrati i eto Koševo bi bilo ko bombona.
Hoces reci,,Grbavica,,hram fudbalaABD
Corola

#866 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Corola »

luckylaka wrote:
Korisničkoime wrote:
Skuplja pita nego tepsija :lol:
quasar

#867 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by quasar »

luckylaka wrote:
Korisničkoime wrote:
Grbavica ne moze drzavnim parama. Nije drzava vlasnik. Ali siguran sam da ce Zeljin stadion prije biti uradjen nego Kosevo. Iz prostog razloga sto zbog izuzetne lokacije ima smisla raditi onaj projekt sa trznim centrom i sl. dok bi sa Kosevom tu bila vrlo upitna isplativost.
Korisničkoime

#868 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Korisničkoime »

luckylaka wrote:
Korisničkoime wrote:
Evo već ti je neko reko Željin stadion nije u vlasništvu opštine ili neke druge razine državne vlasti pa da bi se mogle državne pare ulagati u njega. Uostalom za Grbavicu treba puno više para jer je u gorem stanju od Koševa. Jeste manji objekat ali se ima puno više raditi na istom nego na Koševu (kad ne bi bilo spuštanja terena i uklanjanja atletske staze). Za ovo hram fudbala tu ti dajem za pravo, jest hram fudbala je već sada :)
mekaba

#869 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by mekaba »

Grbavica "Hram fudbala" :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :lol: :lol: :lol: Sta se to desilo znacajno na ovom stadionu????Ko je to sta osvojio??????? Koje su to legende igrale na Grbavici?????? Jedino sto je mozda istorijsko je utakmica Geljo-Videoton i nista vishe. Grbavica je chumez stadion. Hram fudbala hahahahaaa oplakah
luckylaka

#870 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

mekaba wrote:Grbavica "Hram fudbala" :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :lol: :lol: :lol: Sta se to desilo znacajno na ovom stadionu????Ko je to sta osvojio??????? Koje su to legende igrale na Grbavici?????? Jedino sto je mozda istorijsko je utakmica Geljo-Videoton i nista vishe. Grbavica je chumez stadion. Hram fudbala hahahahaaa oplakah
Haj do bro ti si mladja feneracija mozda tamo 2000 i neka pa nije ti ni zamjeriti.Drugo.I nema svako selo struju i tv pa da ljudi znaju sta se sve desavalo na,,Grbavici,,i ko je sve igrao.Pa kad se covjek samo sjeti koncerta Ljube Alicica a strumfovi ko u sibicu se nagurali. zato ti kazem mlad si za neke jace dogadjaje ili igrace tipa Skrba,Berjan,Baljic,Cilic,Komsic ,Saban,Mesa,Rade...Naucices ako nista ima google :D Poz
Korisničkoime

#871 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Korisničkoime »

mekaba wrote:Grbavica "Hram fudbala" :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :lol: :lol: :lol: Sta se to desilo znacajno na ovom stadionu????Ko je to sta osvojio??????? Koje su to legende igrale na Grbavici?????? Jedino sto je mozda istorijsko je utakmica Geljo-Videoton i nista vishe. Grbavica je chumez stadion. Hram fudbala hahahahaaa oplakah
Koliko ne znaš mislim nije ni potrebno pokazivati to si ti već sam uradio.
BHF_Manijak

#872 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Da imalo poznajes, koliko ne poznajes, materiju sad bi se ispod deke sakrio i ne bi mjesec dana izlazio ispod! Jok, Pepeljara je hram fudbala!
A za ono boldirano, nema smisla ni odgovarati...
luckylaka

#873 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Hajde dobro necemo ici u off nije covjek kriv sto ne zna.Naucice samo mora malo vise dolaziti na ove teme.Stadion reprezentacije BiH u Bihacu ako se ima para ako nema u Zenici tamo se moze igrati i na pijesku.P.S.Kada pocinju kvalifikacije za S.P. i gdje cemo igrati
mekaba

#874 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by mekaba »

luckylaka wrote:
Haj do bro ti si mladja feneracija mozda tamo 2000 i neka pa nije ti ni zamjeriti.Drugo.I nema svako selo struju i tv pa da ljudi znaju sta se sve desavalo na,,Grbavici,,i ko je sve igrao.Pa kad se covjek samo sjeti koncerta Ljube Alicica a strumfovi ko u sibicu se nagurali. zato ti kazem mlad si za neke jace dogadjaje ili igrace tipa Skrba,Berjan,Baljic,Cilic,Komsic ,Saban,Mesa,Rade...Naucices ako nista ima google :D Poz
Koga bolan smjesti u fudbalere???? Od pobrojanih jedino je Mesha bio igracina,ostalo ne vrijedi spomena.Berjan hahahaaaaa pa to je bio katil igrac ili kostolomac.Od njega su svi bjezali jel je lomio ljude a ti ga smjesti u legende.Hahaaa Berjan hahahaaaa
and

#875 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by and »

vidjeli smo da para ima.ovi stuku godišnje 2 milijarde kroz federalni budžet,vjerovatno toliko i kroz kantonalne.
ne treba tražiti mrvice i nekakva krpljenja stadiona,već nek nađu 60-70 miliona i nek naprave nov stadion.

evo još para.http://www.uskportal.ba/index.php?strea ... &vid=33825
pored toga što smo im mi građani omogućili da im tetići,amidžići i ostali imaju redovnu,odličnu platu,sebi isplate dividende 110 miliona za dionice koje su pošteno stekli,omogućili smo im i zaradu ove godine 150 miliona.neka nam pola vrate i naprave stadion,ostalo ćemo im halaliti.
Locked