Federalna televizija

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Sasvim_Obican

#851 Re: Federalna televizija

Post by Sasvim_Obican »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Sasvim_Obican wrote:I ovo na kraju podržavam. FTV je, ma koliko ih ja kritikovao na ovom forumu, odradila dobar posao u relativno teškim uslovima za jedan desk, kad stotine provjerenih i neprovjerenih informacija stiže, a vi nemate ni ljudi, ni resursa da ih sve provjerite.
:shock:
Čekaj, pa FTV dobiva guzovaču od naših pretplata, na državnoj su sisi, plus reklame što prodaju ko' svi ostali. Šta onda reći ostalim TV kućama za resurse !?!!?
Apsolutno se slažem. To sam na ovoj temi nekoliko puta ponovio. Ali, govorimo o izvanrednim situacijama i ljudstvu i opremi, ne o parama. Ne mogu novinari stići u svaki dio zemlje za pet minuta kako bi provjerili nešto, kontaktirali nekog.
StupskaBitanga wrote:Sasvim_obican
kada budes vidio kako je to uradila jedna Al.J i javni servis poput FTV onda se javi i hvali ove "heroje"
Potez za trudnicu jeste pohvalan ali je vuci iz Žepe skroz u Sarajevo na porodilište mi je apsolutno šašavo
Vidio sam šta je uradila Al-Jazeera, ali tek u 18h, i to nakon što sam provjerio kako se snalaze u centralnoj Srbiji. Nikog nisam hvalio. Kažem, ljudi su ovih dana dobro radili i to je to. Ne mijenja činjenicu da su politički obojen mediji sklon propagandi.
VjecitiStudent

#852 Re: Federalna televizija

Post by VjecitiStudent »

hecimnadri wrote:
StupskaBitanga wrote:ja sam šokiran šta je prva vijest u Dnevniku FTV i prilozi generalno :shock: :shock: :shock: :shock:
Ne treba da budete šokirani,već ako imate neku trudnicu u blizini nemojte zvati hitnu pozovite FTV.
Do sljedećeg dnevnika u 19:30 bit će osposobljeni da porađaju u pacijemtkinje u RTV domu.
Avdo Avdić će biti ginekolog a Aida Delić babica.
Bakir Hadžiomerović može da glumi Nakaša. Jer on meni više lliči na glumca nego na novinara.

Apelujem da na sljedećim izborima glasate za FTV,oni su svemogući
Oni mogu sve kad hoće.Koliko je samo namjestila montiranih procesa.
Mozemo samo zamisliti kako je to islo:
Muzu, krenuli su mi bolovi, zovi odmah Avdu Avdica.
Muz onda naziva Avdu, ciji telefon ima spreman u mobitelu i onda Avdo krece na put. Avdo u mobitelu ima spremljen broj covjeka koji jedini vozi do Zepe, koji odmah pali svog dzipa i dolazi po Avdu i kamermana u Sarajevo. Nekih sedam - osam sati poslije stigli su do trudnice, nekih dvanaest sati poslije stizu i u sarajevsko porodiliste, sve na vrijeme da bi cijela prica mogla biti ispricana u vecernjem dnevniku.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#853 Re: Federalna televizija

Post by plain vanilla »

student, pretjeral se kad?
Radar71

#854 Re: Federalna televizija

Post by Radar71 »

Neka korist i od njih
VjecitiStudent

#855 Re: Federalna televizija

Post by VjecitiStudent »

Sasvim_Obican wrote:Potez sa izvalečenjem trudnice iz Žepe je hvale vrijedan čin. Prosto je nevjerovatno da i to možete popljuvati. Mogli su oni, kao neki, dati ljudima broj i reći - zovite ove, oni će vam pomoći.

I ovo na kraju podržavam. FTV je, ma koliko ih ja kritikovao na ovom forumu, odradila dobar posao u relativno teškim uslovima za jedan desk, kad stotine provjerenih i neprovjerenih informacija stiže, a vi nemate ni ljudi, ni resursa da ih sve provjerite. Možda pomalo preuvrijeđen prilog u kojem su, kako bi očitali Kaplanu bukvicu, iskoristili to svoje požrtvovanje, ali uredu. O Kalpanu ja ne bih govorio. To je otprilike vrlo jasan razlog zašto nam je kultura tu gdje jeste.
Za ova tri dana sta smo vidjeli? Tri javljanja na potezu RTV - Sebilj, izlet ekipe do Konjica, na "slucajni" susret sa premijerom, lopatanje mladezi SDP-a u Mostaru, i to bi trebalo biti hvale vrijedno?
VjecitiStudent

#856 Re: Federalna televizija

Post by VjecitiStudent »

plain vanilla wrote:student, pretjeral se kad?
Vidis neku gresku u gornjem scenariju?
plain vanilla

#857 Re: Federalna televizija

Post by plain vanilla »

VjecitiStudent wrote:
vidim i gresku i paranoju
smiri malo dozivljaje
StupskaBitanga

#858 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

Što se čita forum FB preplavljen komentarima sa ove stranice
StupskaBitanga

#859 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

Student najjači :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
amrica

#860 Re: Federalna televizija

Post by amrica »

VjecitiStudent wrote:

dokumentrac 100% :D :thumbup:
dječak sa šibicama

#861 Re: Federalna televizija

Post by dječak sa šibicama »

Ja ne znam sto vi gledate FTV dnevnik ako znate da je odron.

Radije gledam i TV1, iako su smijesni sa svakodnevnim raportima iz centrale Stranke za BiH, sta god da se desi, cujemo misljenje nekog iz SzaBiH, nisam gledao veceras i bas me zanima je li Belkic prokomentarisao rezultat Super Bowla :-)

AJ i HRT su najbolji, ali HRT me ne zanima vise od 5 minuta, jer se bave svojim temama i dilemama. Ostaje znaci AJ, ili jos pametnije, ugasiti tv.
rimac

#862 Re: Federalna televizija

Post by rimac »

Fuj, fuj i fuj za FTV. Svaki put nakon odgledanog dnevnika, ili dijela dnevnika za nas koji još barem malo državimo do nekih principa, treba ovdje napisati samo jednu kratku riječ fuj. Ne bi ni nju trebalo pisati da mi ne plaćamo tu bagru idiota koji na još gori način izluđuju ovaj narod.

MOže li se pokrunuti neka peticija za smjenu Bakira Hadžiomerovića?
plain vanilla

#863 Re: Federalna televizija

Post by plain vanilla »

kakavdanakneiskustvu wrote:do prije par godina ftv i njihova uređivačka politika koja je uvijek bila bliska sdp mi je bila koliko toliko ok,ovo sad je dno dna
simpaticni su mediji koji podrzavaju opoziciju
medjutim, kad podrzavaju poziciju, jadno je

i sto je najgore, ovo nije podrzavanje, ovo je...sluzba za odnose s javnoscu SDP-a
dječak sa šibicama

#864 Re: Federalna televizija

Post by dječak sa šibicama »

kakavdanakneiskustvu wrote:do prije par godina ftv i njihova uređivačka politika koja je uvijek bila bliska sdp mi je bila koliko toliko ok,ovo sad je dno dna
Sve je otislo u q zasjedanjem Bakira H. na mjesto urednika informativnog programa, a pad je poceo sa onim smijesnim Sabicem.

Ja i dalje ne mogu vjerovati da sam nekada davno vjerovao u postene namjere Bakira H.

Kao, on je alternativa, on je neovisan, on dere svakoga ko zasluzi, on je glas naroda, jos mi je nevjerovatnije da sam nekada davno mislio da je Lagumdzija posten covjek, profesor, demokrata, ucen covjek, Razin sin, ej Raza Lagumdzija, moralna vertikala svojevremeno.

Kad ono, sljam.

Bez imalo obraza on pred kamerama govori o liku i djelu covjeka kojeg je bukvalno istjerao iz stranke, lafo tuzan i potresen, a smijali su se Nijazu dok su ga tjerali iz dvorane, pijandura ha-ha.

A Bakirov obraz je crnji od djona. Taj ce i rodjenu majku popljuvati u specijalnom izdanju 60 minuta, ako mu Zlatko naredi.

Ko ono rece da Avaz makar mijenja strane? pa i FTV mijenja strane, Dodik je prije desetak godina bio omiljen gost, Ljubic jos pretprosle jeseni, Lukaca su branili svojevremeno...
chuchumbamayumbe

#865 Re: Federalna televizija

Post by chuchumbamayumbe »

Zar nije Damir Kaletović urednik informativnog programa? A Bakir mu je šef.
plain vanilla

#866 Re: Federalna televizija

Post by plain vanilla »

izgleda je pobrisao izjave s fb
dragan a

#867 Re: Federalna televizija

Post by dragan a »

Nema pretjerivanja kod očiglednih stvari
A očigledno je da SDP kreira informativne emisije FTV -a, a ovi tkz.novinari daju sebi zapravo da to još malo oblikuju.
Eto to ti se zove istraživačko novinarstvo.
StupskaBitanga

#868 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

chuchumbamayumbe wrote:Zar nije Damir Kaletović urednik informativnog programa? A Bakir mu je šef.
Ne Željko Tica
Kaletović je urednik Deska
dragan a

#869 Re: Federalna televizija

Post by dragan a »

dječak sa šibicama wrote:Ja ne znam sto vi gledate FTV dnevnik ako znate da je odron.

Radije gledam i TV1, iako su smijesni sa svakodnevnim raportima iz centrale Stranke za BiH, sta god da se desi, cujemo misljenje nekog iz SzaBiH, nisam gledao veceras i bas me zanima je li Belkic prokomentarisao rezultat Super Bowla :-)

AJ i HRT su najbolji, ali HRT me ne zanima vise od 5 minuta, jer se bave svojim temama i dilemama. Ostaje znaci AJ, ili jos pametnije, ugasiti tv.
Gledamo zato da vidimo šta će sljedeće slagati.FTV-ov DNEVNIK vam je nagledanija humoristička emisija
hecimnadri

#870 Re: Federalna televizija

Post by hecimnadri »

Hajde da za sljedeće izbore za premijera Federacije izaberemo nekoga iz Sarajeva ,da ga ovi sa FTV-ea nemoraju spašavat .Bit će snijega i narednih zima.
StupskaBitanga

#871 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

Ja ne znam sto vi gledate FTV dnevnik ako znate da je odron.
Jer su javi servis i itekako utiču na javni život
Također optužuju bez dokaza donose presude zaključke bez relevantnih izvora i svaki put nadmaše sebe u gluposima koje provaljuju
Naravno to je i bio slučaj i večeras kada smo saznali da reporteri FTV osim što su tužioci, advokati, ekonomski eksperti sudije postali i medicinski tehničari i porodilje
Platformas

#872 Re: Federalna televizija

Post by Platformas »

Ne znam je li ko primijetio da su veceras blago pohvalili Lukaca jer je dosao obici, vjerovatno i odlikovati jedinicu koja je spasavala ljude zarobljene po prevojima i td.
I to je novi moment, ako u nardenom dnevniku ne popljuju Lukaca to ce reci da se sklopio neki pakt na relaciji Lukac - Zlaja :)
dragan a

#873 Re: Federalna televizija

Post by dragan a »

Dobro bi bilo da nam istraže koliko je u općini Novi Grad Tibra Pacifik napravila stambenih jedinica sve sa dozvolom a koliko Nihad Imamović . I naravno ko stoji iza te firme .
Last edited by dragan a on 06/02/2012 22:34, edited 1 time in total.
StupskaBitanga

#874 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

dragan a wrote:Dobro bi bilo da nam istraže koliko je u općini Novi Grad Tibra Pacifik napravila stambenih jedinica sve sa dozvolom a koliko Nihad Imamović .
Tibra je napravila samo jedno naselje u N.G i to u Buća potoku
Ostalo eje sve na nivou opštine Ilidža
dragan a

#875 Re: Federalna televizija

Post by dragan a »

a ona na mjestu kina kumrovec
Post Reply