La Liga Santander
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- skenderija04
#851 Re: Spanska liga ( Primera División )
Zar nije igraso u Alavesu? Ja mislim da jeste. U pravu si za finale
- DonVito
#852 Re: Spanska liga ( Primera División )
To si ga zamijenio snekim.
- skenderija04
#853 Re: Spanska liga ( Primera División )
sigurnoDonVito wrote:To si ga zamijenio snekim.
-
LSD
#854 Re: Spanska liga ( Primera División )
https://www.youtube.com/watch?v=rlvVKWaOvPADonVito wrote:LSD wrote:DonVito je fakat u pravu kad je stavio Betisovog Pepe Mela....jedno pola godine prije te famozne utakmice sa Valencijom, u kupu (a tada je Betis bio drugoligaš) Pepe Mel je propisno namucio Barcu na sred NC-a....udarao presinge pred golom Barce, stvarali šanse redovno, kasnije u drugom poluvremenu ispuhali i zajanili 3,4 razlike u zadnjih 20 minuta...poenta je da su ih mucili dobrih 70 minuta.
Znaci, Pepe Mel je mnogo ranije to radio, taj neki obrazac ili kako vec to nazvatiali to jednom prošlo i vozdra...kasnije je i Betis bio nakantan....Emery je to kopirao i na jednoj tekmi izvukao 2-2.
Pepe Mel Inovator
Znam o čemu pišem.
Evo nije mi bilo mrsko i iskopah tu tekmu...u pravu si 101%...Betis je tad bio drugoligaš, tekma u sklopu Kupa kralja.
Ja ne pamtim kad je neko u zadnjih 5 godina stvorio Barci ovoliko šansi na Nou Campu u jednoj utakmici (pa ukljucujuci i jedan Real Madrid koji pobjeđuje u zadnje vrijeme na NC-u)....pa imali su 5-6 extra šansi i levati promašivali (nešto je i Pinto skinuo)....na kraju rezutat 5-0, ali po prikazanom ni blizu realnog.
https://www.youtube.com/watch?v=VO8rRe-iePU
Ovo su golovi sa iste tekme.
Sve ovo je bilo PRIJE Valencije i cemu onda sva ova prica o Emeryu i nekim njegovim inovacijama
.
- DonVito
#855 Re: Spanska liga ( Primera División )
Pepe Melo nego šta.
- BHF_Manijak
#856 Re: Spanska liga ( Primera División )
Hahahahhaha iscitah zadnje 4 strane, ne mozes da vjerujes kakvi likovi!
Pa slijedeci Fixerovu logiku, onda je Klopp majstor nad majstorima, genijalac kojeg ce generacije prepricavati jer heeeej uspio je Real nadjebati u 3 od 4 utakmice, razvaliti, oderati.
Sta tek reci za Heynckessa koji je ponizio Barcelonu? Kakvo je to tek umjeticniko djelo!
Ti fakat mislis da niko prije Unaia nije pokusao igrati protiv Reala i Barce to sto je on? To prvi put vidjeno na toj fudbalskoj utakmici?
Sta ako se los dan potrefio Realu i Barci, sta ako se radilo o opustanju, sta ako bi ih (hipoteticki) u narednih 9 od 10 utakmica sa tim istim pokusajem Unaia, Barca i Real ubili sakama u glavu?
Fakat previse ograniceno gledas na te dvije utakmice i divis se nekakvoj inovaciji. Ja ti garantujem da je i ranije bilo pokusaja iste te varijante, te da su i nakon tih utakmica treneri dobijali Real i Barcu i to skroz drugim, mozda djelotvornijim, metodama, tako da supljiras bezze!
Pa slijedeci Fixerovu logiku, onda je Klopp majstor nad majstorima, genijalac kojeg ce generacije prepricavati jer heeeej uspio je Real nadjebati u 3 od 4 utakmice, razvaliti, oderati.
Sta tek reci za Heynckessa koji je ponizio Barcelonu? Kakvo je to tek umjeticniko djelo!
Ti fakat mislis da niko prije Unaia nije pokusao igrati protiv Reala i Barce to sto je on? To prvi put vidjeno na toj fudbalskoj utakmici?
Sta ako se los dan potrefio Realu i Barci, sta ako se radilo o opustanju, sta ako bi ih (hipoteticki) u narednih 9 od 10 utakmica sa tim istim pokusajem Unaia, Barca i Real ubili sakama u glavu?
Fakat previse ograniceno gledas na te dvije utakmice i divis se nekakvoj inovaciji. Ja ti garantujem da je i ranije bilo pokusaja iste te varijante, te da su i nakon tih utakmica treneri dobijali Real i Barcu i to skroz drugim, mozda djelotvornijim, metodama, tako da supljiras bezze!
-
Madrid
#857 Re: Spanska liga ( Primera División )
Ma za Real se znao lijek prosle sezone, nabaci flaster na Alonsa i eto jebade, e sad sve zavisi koliko protivnik ima kvaliteta da odigra taj flaster i da zaustavi neke poluzalutale lopte prema Ronaldu i drustvu...
Kolko je Real samo dobio utakmica, pa i sa 3 i vise golova razlike bez igre, kako se ono kaze na misice, jer su Alonsa markirali svi odreda, samo se to spominjalo u slucajevima kada taj marking i prođe u potpunosti ili kad Real ne dobije...
Sa time je osnova Mourinhove igre i otisla dovraga, a zajebalo ga je i odsustvo Marcela koji cini cuda po strani, dok njegov ljubimac Coentrao i nije napadacki bas perfektan (iako je u defanzivi mozda i bolji od Marcela)
Bit ce zanimljivo vidjet sta ce Anceloti smislit, al na Alonsa se ne moze racunat kao prije...
Barca je opet imala druge probleme koje je lahko bilo vidjeti i nama, kamoli nekim strucnim trenerima, ali to neka kazu skenderija, lsd i ostali iz tog tabora
Na kraju sve zavisi do kvalitete protivnika, đaba mu sto ti zna mane kad ih ne moze iskoristit u svoju korist, al kad vec dođu ekipe poput BvB i Bayerna...
Kolko je Real samo dobio utakmica, pa i sa 3 i vise golova razlike bez igre, kako se ono kaze na misice, jer su Alonsa markirali svi odreda, samo se to spominjalo u slucajevima kada taj marking i prođe u potpunosti ili kad Real ne dobije...
Sa time je osnova Mourinhove igre i otisla dovraga, a zajebalo ga je i odsustvo Marcela koji cini cuda po strani, dok njegov ljubimac Coentrao i nije napadacki bas perfektan (iako je u defanzivi mozda i bolji od Marcela)
Bit ce zanimljivo vidjet sta ce Anceloti smislit, al na Alonsa se ne moze racunat kao prije...
Barca je opet imala druge probleme koje je lahko bilo vidjeti i nama, kamoli nekim strucnim trenerima, ali to neka kazu skenderija, lsd i ostali iz tog tabora
Na kraju sve zavisi do kvalitete protivnika, đaba mu sto ti zna mane kad ih ne moze iskoristit u svoju korist, al kad vec dođu ekipe poput BvB i Bayerna...
-
LSD
#858 Re: Spanska liga ( Primera División )
Ne znam što mene citiraš jer nigdje ne tvrdim da je 3-4-3 formacija nikad prije viđena ili da je Guardiola inovator. To ono samo da se šta napiše, da raja vidi?Zmijuga loma wrote:fixer wrote:A 3-4-3 formacija nikad nije prije vidjena? Po cemu je onda Pep inovator?Zmijuga loma wrote:Unai Emery otkrio lijek za rak, stavio dva nominalno lijeva beka na stranu gdje ga napada ultra ofanzivan bek. Nikad prije viđeno. U toj istoj utakmici je u 2. poluvremenu ušao Adriano umjesto napadača da pritišće lijevu stranu Valencije, identična stvar. Pa Mourinho je u prvom Clasicu kod Petarde slično nakanio, koristio Di Mariu na lijevom krilu da prati Alvesa. Stavljaš igrača sposobnog da vrši presing i 'tracking back' na stranu gdje te napada ofanzivno potentan bek, to su fudbalske osnove.
Šta je još uradio revolucionarno? Vršio presing na zadnju liniju Barce?Nikad prije viđeno. A šta je Pepe Mel radio sezonu ranije? @DonPito vam meće sliku a vi ništa. Lik u četvrtfinalu kupa na Camp Nou sa 5 igrača ganjao loptu ispred Barcinog gola, imao odlične šanse da prvi povede, pogađao stative/prečke, kasnije ispuhali i fasovali petardu. Drugu utakmicu Barca nije mogla izaći iz 16-erca. Jedini trener pored Mourinha koji je pobijedio Guardiolu 2 razlike. Sa DRUGOLIGAŠEM. Al jok, tu je Unai Emery koji je zlostavljao Barcelonu remiziravši na Mestalli 2-2 a u ostalim utakmicama služio za uljepšavanje gol razlike, trenerski Tesla.
I ne znam čemu fascinacija tim remijem 2-2. U prvom poluvremenu su bili bolji i tu je taktička zasluga Emerya, silovanje po Alvesovoj strani od strane dvojca Mathieu/Alba. U drugom poluvremenu meda nisu mogli, Guardiola prešao na 3-4-3; Adriano igrao krilnog napadača pogađate, na onoj strani na kojoj su ordinirali Alba-Mathieu i sa koje su pali golovi, pođonio ga Pep na poluvremenu. Vile ih nosale zadnjih nekoliko minuta, Villa mašio stroge zicere, 2 nedosuđena penala za Barcu.
Emery je fin i simpatičan trener, malo i podcijenjen, ali ništa više od toga.
@LSD
Pepe Mel je doktorirao na Guardioli sezonu ranije, uzeo ga 2 razlike sa DRUGOLIGAŠEM. Kasnije Emery, Mourinho, Heynckes i ostali samo tukli copy paste i pokupili slavu.
https://www.youtube.com/watch?v=3rKIj2Jsz4E
To je ta tekma, revanš one tekme iz Kupa kralja (kad je bilo nezasluženih 5-0 u prvom mecu https://www.youtube.com/watch?v=3rKIj2Jsz4E)....3-1 lagano uzeo Betis, tada drugoligaš
- DonVito
- DonVito
#860 Re: FC Barcelona
A zar kroz nogomet nismo svi povezani.. historija, buducnost.
Vidim ja koji je naslov teme ali isto tako na temi Reala se pise.. kako god prica je bila u tonu najboljih strucnjaka JA.
Do prije par dana koliko vas je na forumu ovdje znalo velicinu ovog strucnjaka
iskreno.
Ima argentinosa jos jako kvalitetni za tamosnju ligu itd.
On jeste sada trener Barselone i zar nemamo pravo da ga poredimo sa drugim strucnjacima iz JA koji nemaju veze sa Barsom narocito ako je taj "neki" nekad bio trener ljutog rivala ili recimo ja nisam spomenuo Pellegrinija, isao sam na onog sto to je preuzeo iz JA u Real Madrid..
Krujf je odma nakon zavr. sezone rekao Titu se treba zahvaliti, zbog njegog stanja itd.. i bio je u pravu a Pellegrini je bio slobodan.
Vidim ja koji je naslov teme ali isto tako na temi Reala se pise.. kako god prica je bila u tonu najboljih strucnjaka JA.
Do prije par dana koliko vas je na forumu ovdje znalo velicinu ovog strucnjaka
Ima argentinosa jos jako kvalitetni za tamosnju ligu itd.
On jeste sada trener Barselone i zar nemamo pravo da ga poredimo sa drugim strucnjacima iz JA koji nemaju veze sa Barsom narocito ako je taj "neki" nekad bio trener ljutog rivala ili recimo ja nisam spomenuo Pellegrinija, isao sam na onog sto to je preuzeo iz JA u Real Madrid..
Krujf je odma nakon zavr. sezone rekao Titu se treba zahvaliti, zbog njegog stanja itd.. i bio je u pravu a Pellegrini je bio slobodan.
- R9..
#861 Re: Spanska liga ( Primera División )
Challenging for the bronze medal
- Lakat Jebić
#862 Re: Spanska liga ( Primera División )
a dobre rasprave s kraja juna, ne znam kako mi promace do sad 
- lua
#863 Re: FC Barcelona
Meni bi bilo drago vidjeti ikonu Madrida u dresu Barcelone, upravo iz razloga što su kroz historiju prelazili mnogi igrači iz Barce u Real (Figo "Krmeća glava", Laudrup, Schuster, itd.), a jedini koji meni sad na um pada da je iz Reala (i to ne odmah, nego nakon desetak godina) prešao u Barcu je Samuel Eto'o. Čini mi se da negdje pročitah da je ukupno 3 igrača iz Reala prešlo u Barcelonu, a 34 iz Barce u Real..skenderija04 wrote:Nije realno, a vala ja ne bi. Niti bi on htio niti Barcelona treba da ulazi u takve operacije. Ne treba dirati Realove igrace. Ja bi Casillu iz Espanyola ako Ter Stegen ne dodje.
Ovo sad može nekome biti glupa tema, ali ja kao osoba koja povraća na Halu Madrid, ne bih imala ništa protiv da se ovi malo uzjogune što njihova ikona kluba br.1 (i jedini pravi Madridista u redovima plaćenika) pređe malo na svijetlu stranu Primere
-
fixer
#864 Re: FC Barcelona
Kakvi kompleksi navijaca manjeg kluba.lua wrote:Meni bi bilo drago vidjeti ikonu Madrida u dresu Barcelone, upravo iz razloga što su kroz historiju prelazili mnogi igrači iz Barce u Real (Figo "Krmeća glava", Laudrup, Schuster, itd.), a jedini koji meni sad na um pada da je iz Reala (i to ne odmah, nego nakon desetak godina) prešao u Barcu je Samuel Eto'o. Čini mi se da negdje pročitah da je ukupno 3 igrača iz Reala prešlo u Barcelonu, a 34 iz Barce u Real..skenderija04 wrote:Nije realno, a vala ja ne bi. Niti bi on htio niti Barcelona treba da ulazi u takve operacije. Ne treba dirati Realove igrace. Ja bi Casillu iz Espanyola ako Ter Stegen ne dodje.
Ovo sad može nekome biti glupa tema, ali ja kao osoba koja povraća na Halu Madrid, ne bih imala ništa protiv da se ovi malo uzjogune što njihova ikona kluba br.1 (i jedini pravi Madridista u redovima plaćenika) pređe malo na svijetlu stranu Primere, to bi bio prc stoljeća
- lua
#865 Re: FC Barcelona
11 godina, 5 predsjednika, 970 miliona dolara, 10 trenera, 55 pojačanja-0 titula Lige prvaka.fixer wrote:Kakvi kompleksi navijaca manjeg kluba.lua wrote:Meni bi bilo drago vidjeti ikonu Madrida u dresu Barcelone, upravo iz razloga što su kroz historiju prelazili mnogi igrači iz Barce u Real (Figo "Krmeća glava", Laudrup, Schuster, itd.), a jedini koji meni sad na um pada da je iz Reala (i to ne odmah, nego nakon desetak godina) prešao u Barcu je Samuel Eto'o. Čini mi se da negdje pročitah da je ukupno 3 igrača iz Reala prešlo u Barcelonu, a 34 iz Barce u Real..skenderija04 wrote:Nije realno, a vala ja ne bi. Niti bi on htio niti Barcelona treba da ulazi u takve operacije. Ne treba dirati Realove igrace. Ja bi Casillu iz Espanyola ako Ter Stegen ne dodje.
Ovo sad može nekome biti glupa tema, ali ja kao osoba koja povraća na Halu Madrid, ne bih imala ništa protiv da se ovi malo uzjogune što njihova ikona kluba br.1 (i jedini pravi Madridista u redovima plaćenika) pređe malo na svijetlu stranu Primere, to bi bio prc stoljeća
Ćao,ćao vozdrica.
-
fixer
#866 Re: FC Barcelona
Koliko godina je od 1955. do 1992? Koliko je od 1992. do 2006.?lua wrote:
11 godina, 5 predsjednika, 970 miliona dolara, 10 trenera, 55 pojačanja-0 titula Lige prvaka.
Ćao,ćao vozdrica.
Pozdrav

- lua
#867 Re: FC Barcelona
Zaboravio si pomenuti pobjedu od 11-1, svijetli momenat Reala, kog se svi istinski Madridisti sjećaju (s google-a) sa suzama u očima.fixer wrote:Koliko godina je od 1955. do 1992? Koliko je od 1992. do 2006.?lua wrote:
11 godina, 5 predsjednika, 970 miliona dolara, 10 trenera, 55 pojačanja-0 titula Lige prvaka.
Ćao,ćao vozdrica.
Pozdrav
-
fixer
#868 Re: FC Barcelona
Necu. Brojimo samo od 2011. Jebo historiju, jebo sve.lua wrote:
Zaboravio si pomenuti pobjedu od 11-1, svijetli momenat Reala, kog se svi istinski Madridisti sjećaju (s google-a) sa suzama u očima.
- lua
#869 Re: FC Barcelona
Mogu ja i od 1992. brojati, nisam baš mlada.fixer wrote:Necu. Brojimo samo od 2011. Jebo historiju, jebo sve.lua wrote:
Zaboravio si pomenuti pobjedu od 11-1, svijetli momenat Reala, kog se svi istinski Madridisti sjećaju (s google-a) sa suzama u očima.
- respo
#870 Re: Spanska liga ( Primera División )
luis enrique je direktno iz reala presao u barcu kao slobodan igrac i postao kapiten iste
- R9..
#871 Re: FC Barcelona
joj redenikafixer wrote:Koliko godina je od 1955. do 1992? Koliko je od 1992. do 2006.?lua wrote:
Ćao,ćao vozdrica.
Pozdrav

- skenderija04
#872 Re: Spanska liga ( Primera División )
Hajde ba, cetiri titule prvaka evrope i pet puta Roland Garros 
-
Mustang1
#873 Re: Spanska liga ( Primera División )
Vidjet cemo nocas sta moze Atletico 
- insaneinthebrain
#874 Re: Spanska liga ( Primera División )
mogli su u ponoc staviti da se igra utakmica. prerano je u 11 
- skenderija04
#875 Re: Spanska liga ( Primera División )
Madrid, 21:45, 36 stepeni celzijusainsaneinthebrain wrote:mogli su u ponoc staviti da se igra utakmica. prerano je u 11