X FACTOR Adria

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Kal El

#851 Re: X FACTOR Adria

Post by Kal El »

Ne volim Hayat i zmbt ali Adnan Jakubović (ili JakuPović) je stvarno predobar pjevač,a ono ostalo je sranje! Malog Deniala digli u nebesa na Hayatu kažu najpopularniji mladi pjevač,čega ba? Nastupa sa Miligramom i to otpjeva jednu,dvije pjesme i ode..tek neki dan imao svoj koncert u Kaknju,kako izgleda nije ih bilo puno...
MedenoSrce

#852 Re: X FACTOR Adria

Post by MedenoSrce »

ja prvi put cula za Maida ovdje na forumu, zaboravila na njega i vidjela ga i cula kada se pojavio na x factoru
meni je on zaista usiljen sve i da je novi hoze kareras, ona teatralnost mi je bljak

iz ove grupe, meni je trombonista favorit

Kristina vidim forsira onaj slatkasti pop koji je po meni trebao ostati u 90ima, a Fifi mi je isto bljak radi onog glumljenja neshvacenosti
Jazzy.ba

#853 Re: X FACTOR Adria

Post by Jazzy.ba »

dajte snimak tog tromboniste
relativno84

#854 Re: X FACTOR Adria

Post by relativno84 »

Cudno je to s ljudima :-) Toni se vec najezio pri samom dodiru mikrofona ovog stabla :D (blago receno jadno i zalosno od papcica 23. prosinca, ostatak nije vrijedan spomena) ako je ovo X faktor od do a ne samo glas (mada i glas vise saputanje i mrmljanje mozda za opijene alkoholom je :thumbup: ) onda su fulali temu trebali su traziti idola :oops:
It_is_a_Leclerc

#855 Re: X FACTOR Adria

Post by It_is_a_Leclerc »

Ja se izvinjavam, ali meni se ova verzija Louisa ni najmanje ne dopada.

K'o da napušio, pa trkelja gluposti i cvili.
jastuk1

#856 Re: X FACTOR Adria

Post by jastuk1 »

A sinoć svi napaljeni na ovoga, a ja sam odma reko da nije nešto aman zaman!

Nije on loš, ali je jednostavno jednoličan. Ima li on uopšte visoki registar, ni na prvoj pjesmi na audiciji - Ready for Love, isto nije išao visoko, nešto malo neki falseto kao mačke u februaru i to je to. Vadi ga lijepa boja tona i ništa više.

Kako stoje stvari na facebooku za glasanje po kategorijama? Ima li rezultata ko vodi? Pitam jer :oops: nisam na fejsbuku.
al_neri

#857 Re: X FACTOR Adria

Post by al_neri »

Maid je za ove sve od sinoc Pavarotti :D Dobro za Makedonca mozda i nije :D
safran

#858 Re: X FACTOR Adria

Post by safran »

Maid ima moćan glas ali ne mogu se oteti utisku da je za njega pjesma sredstvo. Prvo JA pa onda pjesma.
Na stranu što mi je kao pojava - onako.
Kad Daniel pjeva - pjesma prevladava.
Ne znam je li to X-faktor ali meni je to bitna distinkcija između njih dvojice.
Skyfox

#859 Re: X FACTOR Adria

Post by Skyfox »

al_neri wrote:Maid je za ove sve od sinoc Pavarotti :D Dobro za Makedonca mozda i nije :D
ma i za njega je...
Averus

#860 Re: X FACTOR Adria

Post by Averus »

Ev' da se i ja priključim temi :D

Svi kandidati koji su prošli dalje od BootCamp-a imaju neke mane i vrline. Malo ću komentarisati ove vrijedne spomena, ako nije problem :D

1. Kao prvu navodim Ilmu, jer je definitivno najbolja pjevačica. Ja bih je mogao slušati, jer fantastično pjeva i odlično vlada glasom. To joj daje poveliku prednost, ali se ta prednost dosta gubi zbog godina. Dijete od 13 godina teško može postići mnogo, a gledajući iz perspektive nekakvog X-Factora, na njoj neće puno zaraditi. Treba sačekato da napuni makar 17-18 godina, pa onda opet se prijaviti. Takođe, neko treba malo poraditi na njenom izgledu. Daleko od toga da je ružna curica, ali ne izgleda kao zvijezda.

2. Ovdje ću navesti osobu za koju mislim da trenutno ima najveće šanse za pobjedu - Kajmako(v)ski :D
Čovjek rastura. Nije pretjerano dobro otpjevao ovu When I was your man, ali, što je najvažnije, nije je ni usrao/pokvario. Izgleda kao neko ko bi bio profesionalac u svakom momentu svoje karijere i kao neko ko može biti zvijezda. Mana mu je što je ovaj put bio maaaaaaaalčice slabiji nego u audicijama i boot-campu, pa mu je možda malo pao taj neki x-ugled. Mislim da će to ispraviti slijedećim nastupom.

3. Grupe (ne mogu ih zvati Bendovi, kad niko ništa ne svira): Generalno smatram da je besmisleno praviti grupe u ovakvom takmičenju, iako je balkanu potrebno da opet ima taj neki teen-fenomen jer to, jel'de, svi u svijetu imaju. Čak i daleka Korea, Malezija, Filipini imaju te tandrla-mandrla grupe poput Shinee, Sistar itd. X-factor grupe ću posebno komentarisati:

3.1. Muška grupa: Sastavljena od 5 momaka koji su APSOLUTNO različitih stilova i mogućnosti - kako glasa, tako i izgleda, ponašanja, "x-factora" itd. Kao ekipa su okej. Kao pojedinci bi bili dvojica dobrih kandidata i trojica osrednjih koji su uspjeli proći audicije i to je to. Onaj visoki (ne pamtim mu ime) je uspio ono što je htio - istakao se. Međutim, kad bih imao priliku odlučivati, prošao bi samo onaj malac što je pjevao početak pjesme jer je momak profesionalan, a i djeluje kao fino dijete. Visoki je već sad umišljen, ne smijem ni zamisliti šta bi od njega bilo da, ne daj bože, osvoji nešto ovakvo.

3.2. Ženska grupa (sad će me VV zajebavati zbog ovoga, ali trudim se da budem objektivan): Jedino Vanja vrijedna pažnje. Nije trebala biti u grupi. Sve one dobro pjevaju, čak super zvuče zajedno, ali su nekako sve djevojke na fazon "već viđeno". Glasovne sposobnosti, kao i kod muških - svaka ima svoj fazon, međutim one su dobile pjesmu koju su odlično uskladile pa su dobro zvučale skupa. Da je slučajno ona mala što je pjevala Whole lotta love u audicijama prošla boot camp, ova grupa bi se sastojala od dvije predobre pjevačice, ovako imaju Vanju koja se ne može potpuno primjetiti u grupi i imaju ove ostale koje pjevuše.
PS: Ona plava mi ide na živce samo tako.

Zaključak: Obje grupe su sakrile pravo dobre talente pojedinih pjevača/ica.

4. Trombonista... Šta reći? Čovjek dobro pjeva - to je činjenica. Nije najbolji pjevač na svijetu, ali zna pjevati. Što je još važnije, u ove dvije pjesme koje je do sad otpjevao (jer u boot-campu nije ništa pokazao), je pokazao da zna ušuškati emociju pjesme kroz taj neki svoj smireni stav. Ne bih volio da on pobijedi, a ne mislim ni da može sve dok ne pokaže da zna pjevati i malo življe pjesme. Ne može neko imati karijeru sastavljenu od balada i uspavanki. Poslednji nastup je bio odličan. Da - stenjao je i cvilio na mikrofon, ali i to je sve komponenta izvođenja tako emotivne pjesme, tako da mislim da je veoma dobro odradio posao.

5. Perčoli - o njemu ću kratko. Žao mi je što je ispao jer je odličan pjevač, ali mi je drago što je ispao jer je umišljeni šupak koji treba malo da se udalji od mamine sise i skonta neke stvari.

6. Slavko tzv. plesač... Citiraću sebe u trenutku kad je ispao: "HVAAAAAAAAAALA UNIVERZUMU!!!". Ja zaista nemam pojma na šta je momak koji je nikakav pjevač mogao proći u ovom takmičenju. Lik je totalna tetkica, odbojan, naporan, nafuran i glup k'o nakovanj. Najjače su mi bile Tonijeve reakcije kad je ovaj pjevao, a ponašao se kao da će žiriju popušiti k***c. Debil, ne bih ga ja pustio ni na koridu :oops:

7. Jana i Luka su mi od starta bili nekako dragi, jer su kao jedno. Mislim da su tu mnogo više zbog nje nego zbog njega. Realno, nisu ništa posebno pa da mi bude žao što su ispali, samo bih volio da nastave jer mislim da mogu nešto uspjeti ako ih neko malo uputi i sredi.

8. Braća Radenov - lijepo zvuče skupa, ali svaki posebno su srednja žalost. Dragi momci koji mogu pjevati po lokalnim kafićima.

9. Bojana Račić - ja sam mislio da će ujesti Željka za uho kad joj je rekao da je ispala. Meni se nije dopalo njeno pjevanje, pojava, a vala ni izgled. Nisam ja neki adonis, pa samo komentarišem ono što i kako moje oči vide :)

10. H2O - oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo majko mila. Već dugo moje uši nisu patile kao dok sam slušao ove pokušaje pjevanja. Fifi se previše baca na kartu neshvaćenosti, a ova druga je apsolutno bezlična. Što se pjevanja tiče, mogu samo citiriati drugu rečenicu: "Već dugo moje uši nisu patile kao dok sam slušao ove pokušaje pjevanja". Užas nad užasima, prošle su samo zato što su braća Radenov bili slabiji, neuvjerljiviji od njih. Ako ne naprave neku drastičnu promjenu, ispašće sigurno prvom prilikom.

11. Haris Ćato je veoma kulturno dijete od 15 godina koje je očigledno ganjalo pogrešne smjerove muzike. Naravno, ima tu mjesta za popravljanje jer je mlad. Odlično je otpjevao Žute Dunje, a do te epizode nije dovoljno pokazao. Svejedno, ne može mi biti mrzak jer je stvarno fino dijete, a takvih je veoma malo danas. Volio bih da prođe što dalje jer, kao što rekoh, može se od njega napraviti puno više. Još uvijek ima kreštavi glas pubertetlije, a do njega je hoće li taj glas razviti u anđeoski ili nešto sasvim drugo. Ipak mislim da ne može daleko stići u takmičenju, kao i Ilma, zbog godina.

12. Roma Sijam - Nisu loši, ali nisu ni za X-Factor. Kao neka čisto muška varijanta Kelly Family. Takve ekipe su zanimljive 10 dana i zdra'o.

13. I za kraj, taj famozni Maid. Onakvog momka ne bih volio sresti, a kamoli vidjeti ili gledati na TV-u. Dobar je pjevač, ali to mu je jedina pozitivna tačka karaktera. Sve ostalo mu je Perčoli na bosanski način. Svaka rečenica počinje i završava sa "ja", svaki pogled govori "vidite mene", svaka riječ izvlači iz mene poriv da ga pljunem i odvalim nogom. Totalno antipatičan, nafuran, primitivan i usiljen lik kojem treba zabraniti da se pojavljuje u javnosti. Neka ga neko zaposli u manjoj firmi i nek' mu daju mikrofon za novu godinu da otpjeva par pjesama na karaoke i to je to. Imam neki predosjećaj da će ga vratiti u show. Nadam se da neće. Momak mi je definitivno najmrži kandidat.

Eto, sad odvalite paljbu po meni vi koji se ne slažete (da, gledam u vas Maidoljupci)

PS: Moram komentarisati i žiri: Napravili su neke odluke koje meni nikako nisu jasne. Vjerujem, ipak, da ih je neko uputio kako i šta, pa vjerovatno djeluju prema uputama nekog tamo producenta. Pojedinačno, svi su mi okej.
Ne volim Željkovu muziku, ali ga smatram odličnim muzičarom, a to je i u par navrata u ovom X-Factoru pokazao.
Kristina je skroz kul žena, zabavna, do sad se nije prosula/provalila.
Emina mi je išla na jetru što vazda plače, ali kad sam je vidio sa Mustafom, kako su nekako slatki skupa, postala mi je nekako draža.
Kiki je zakon. A čovjeka kako je miran i fin hahaha :D Sav je saburli :D
DaffyDuck

#861 Re: X FACTOR Adria

Post by DaffyDuck »

@averus evo i tebi :pracka:

:lol:
VenomousV

#862 Re: X FACTOR Adria

Post by VenomousV »

joj averuse vidi se da smo jedno za drugo po dugim postovima na ovoj temi :lol:
i necu te zahebavat za vanju... barem ne na forumu :roll: :D
Averus

#863 Re: X FACTOR Adria

Post by Averus »

@VV :roll: :kiss:

@praćka: Image
DaffyDuck

#864 Re: X FACTOR Adria

Post by DaffyDuck »

:nindzastajl:
Afanasi_94

#865 Re: X FACTOR Adria

Post by Afanasi_94 »

Bravo Averus :D

Oko dosta stvari se slažem sa tobom, a posebno oko dijela da Vanja nije za grupu, da je jedina vrijedna pažnje i da je ona plava pravo iritantna. Fifi da ne spominjem :facepalm:
WildRedRose

#866 Re: X FACTOR Adria

Post by WildRedRose »

Averus wrote:Ev' da se i ja priključim temi :D

3.1. Muška grupa: Sastavljena od 5 momaka koji su APSOLUTNO različitih stilova i mogućnosti - kako glasa, tako i izgleda, ponašanja, "x-factora" itd. Kao ekipa su okej. Kao pojedinci bi bili dvojica dobrih kandidata i trojica osrednjih koji su uspjeli proći audicije i to je to. Onaj visoki (ne pamtim mu ime) je uspio ono što je htio - istakao se. Međutim, kad bih imao priliku odlučivati, prošao bi samo onaj malac što je pjevao početak pjesme jer je momak profesionalan, a i djeluje kao fino dijete. Visoki je već sad umišljen, ne smijem ni zamisliti šta bi od njega bilo da, ne daj bože, osvoji nešto ovakvo.

Zaključak: Obje grupe su sakrile pravo dobre talente pojedinih pjevača/ica.

10. H2O - oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo majko mila. Već dugo moje uši nisu patile kao dok sam slušao ove pokušaje pjevanja. Fifi se previše baca na kartu neshvaćenosti, a ova druga je apsolutno bezlična. Što se pjevanja tiče, mogu samo citiriati drugu rečenicu: "Već dugo moje uši nisu patile kao dok sam slušao ove pokušaje pjevanja". Užas nad užasima, prošle su samo zato što su braća Radenov bili slabiji, neuvjerljiviji od njih. Ako ne naprave neku drastičnu promjenu, ispašće sigurno prvom prilikom.

PS: Moram komentarisati i žiri: Napravili su neke odluke koje meni nikako nisu jasne. Vjerujem, ipak, da ih je neko uputio kako i šta, pa vjerovatno djeluju prema uputama nekog tamo producenta. Pojedinačno, svi su mi okej.
Ne volim Željkovu muziku, ali ga smatram odličnim muzičarom, a to je i u par navrata u ovom X-Factoru pokazao.
Kristina je skroz kul žena, zabavna, do sad se nije prosula/provalila.
Emina mi je išla na jetru što vazda plače, ali kad sam je vidio sa Mustafom, kako su nekako slatki skupa, postala mi je nekako draža.
Kiki je zakon. A čovjeka kako je miran i fin hahaha :D Sav je saburli :D
apsolutno se sve slazem , kao da si mene pit'o :lol: pogotovo ove stvari koje sam izdvojila :mrgreen:
boracha

#867 Re: X FACTOR Adria

Post by boracha »

sa danijelove stranice
da ve zamolam od srce da glasate za Maid Hecimovic.. glasajte so 5 zvesdicki taka ke mozete da go vratite toj coek koj najpovejke zasluzuva da se vrati tamu kade sto mu e mestoto a toa e Binata na X Factor Adria !!! Maid Hecimovic zasluzuva absolutno vtora sansa...
_nevermind_

#868 Re: X FACTOR Adria

Post by _nevermind_ »

boracha wrote:sa danijelove stranice
da ve zamolam od srce da glasate za Maid Hecimovic.. glasajte so 5 zvesdicki taka ke mozete da go vratite toj coek koj najpovejke zasluzuva da se vrati tamu kade sto mu e mestoto a toa e Binata na X Factor Adria !!! Maid Hecimovic zasluzuva absolutno vtora sansa...
Bravo Dani :D :thumbup:
kurty

#869 Re: X FACTOR Adria

Post by kurty »

ma glasat cemo mi, ali kad i kako???

ha ja... 8)
Havatar

#870 Re: X FACTOR Adria

Post by Havatar »

kurty wrote:ma glasat cemo mi, ali kad i kako???

ha ja... 8)
Glasa se na facebook-u
ćiribiribela

#871 Re: X FACTOR Adria

Post by ćiribiribela »

Averus wrote:
13. I za kraj, taj famozni Maid. Onakvog momka ne bih volio sresti, a kamoli vidjeti ili gledati na TV-u. Dobar je pjevač, ali to mu je jedina pozitivna tačka karaktera. Sve ostalo mu je Perčoli na bosanski način. Svaka rečenica počinje i završava sa "ja", svaki pogled govori "vidite mene", svaka riječ izvlači iz mene poriv da ga pljunem i odvalim nogom. Totalno antipatičan, nafuran, primitivan i usiljen lik kojem treba zabraniti da se pojavljuje u javnosti. Neka ga neko zaposli u manjoj firmi i nek' mu daju mikrofon za novu godinu da otpjeva par pjesama na karaoke i to je to. Imam neki predosjećaj da će ga vratiti u show. Nadam se da neće. Momak mi je definitivno najmrži kandidat.
:thumbup:

Slazem se od rijeci do rijeci.
relativno84

#872 Re: X FACTOR Adria

Post by relativno84 »

Averus wrote:I za kraj, taj famozni Maid. Onakvog momka ne bih volio sresti, a kamoli vidjeti ili gledati na TV-u.
Posteno od tebe ali ovo nista ne znaci u ocjenjivanju negovih kvaliteta, i to nema veze s onim "ukusi su razliciti", ne nisu :D il je dobro il nije samo sto to svako drugacije akceptira :) obozavam fudbal al Beckhama nisam mogao ocima gledati, a covjek ocito da ima u sebi neki x faktor il je veci dio planete blentav totalno :D

Averus wrote:Dobar je pjevač, ali to mu je jedina pozitivna tačka karaktera
Ajde bar nisi jos i pjevanje mu pljunuo :D ali se postavlja pitanje koliko ga ti poznajes licno da mozes vec da mu procjenjujes karakter :?

Averus wrote:Svaka rečenica počinje i završava sa "ja", svaki pogled govori "vidite mene", svaka riječ izvlači iz mene poriv da ga pljunem i odvalim nogom.
Istina jos kad spomene osobu koja ga gleda s neba tacno bi ja u zemlju propao od stida umjesto njega ali ok negdje bi ta patetika mozda i imala prolaz ovdje tesko. Tako da logicni su ti porivi za pljuvanje i odaljivanje nogom al opet koga mi balkanci bi preskocili u tome :?:

Averus wrote:Totalno antipatičan, nafuran, primitivan i usiljen lik kojem treba zabraniti da se pojavljuje u javnosti.
Antipatican jako :D nafuran jos vise :roll: primitivan :? na osnovu cega to zakljucujes :? to opet neki licni stav il imas konkretan primjer :?

Averus wrote:Neka ga neko zaposli u manjoj firmi i nek' mu daju mikrofon za novu godinu da otpjeva par pjesama na karaoke i to je to.
S ovim glasom posla za njega nece manjkati :D al sto bas u manjoj firmi :? to da bas umanjis svaki moguci napredak mu :lol: sreca za karaoke mu vidio si mikrofon i nece trebati za razliku od ovih sto prodjose po krvno rodjackim vezama :oops:

Averus wrote:Imam neki predosjećaj da će ga vratiti u show. Nadam se da neće. Momak mi je definitivno najmrži kandidat.
Nadam se da te predosjecaj ne vara jer na stranu sto nam lik nije simpa i sto bi ga mozda nekad i povrijedili samo kad ga vidimo, ovo nije takmicenje naj simpa osobe nego neko ko izazove u nama sve moguce osjecaje od dobrog do loseg svojom pojavom, glasom, stasom itd. :D
Averus

#873 Re: X FACTOR Adria

Post by Averus »

@relativno84: da ne bih sad odgovarao (opet) kilometarskim postom, reci cu samo dvije-tri stvari.

Nisam jedan od onih koji bi svakoga pljunuli. Naprotiv, ja sam za maksimalno guranje svega što je naše, jer naš narod očigledno ima nekakvo zadovoljstvo od pljuvanja po svemu što nije došlo sa strane.
Maida ne poznajem lično, ali poznajem najmanje 50 onakvih likova - koji isto pričaju, oblače se, ponašaju, izgledaju, pa neki čak i pjevaju vrlo slično njemu. Iskreno, mene ne fascinira njegov "glasni" glas, jer mi graniči s deranjem.
Oliver Dragojević se nije ni jednom dreknuo tokom karijere, a jedan je od najinteresantnijih i upečatljivijih pjevača s ovih prostora.

To primitivan je proizašlo iz nastupanja na ZMBT. Izvinjavam se ako ikoga ovim uvrijedim, ali ja osobe koje učestvuju i one koji prate tu emisiju smatram niže inteligentnim bićima.

Što se posla tiče - s tim glasom možda nešto uspije, ali s onakvim "ja sam najnajnaj" stavom može raditi samo od otkaza do otkaza.

Ovo poslednje što si napisao ću ovako prokomentarisati:

Fuad Backović (samoprozvani Deen) je u nama izazvao mržnju, odbojnost i mnoge druge negativne emocije, a ipak je izazivao i pozitivnih - navijali smo za njega na evroviziji, pjevušimo pjesme 7Up-a i dan danas (ako ništa iz zajebancije). Da li to znači da Deen ima X-Factor? Ne.
Deen samo ima politički angažovanog tatu.

Dakle to što si nabrojao nema veze s X-Factorom. X-Factor je sposobnost osobe da privuče što veći broj slušatelja da kupe njen album, da posjećuju njene koncerte i da neko na tome debelo zaradi, dok se tom istom izvođaču daju mrvice hljeba koje će njemu biti dovoljne. Osobe trebaju da se nafuraju NAKON što osvoje ovo takmičenje, a ne da dođu već nafurane.

Eto, skratio sam post na pola kilometra :D
relativno84

#874 Re: X FACTOR Adria

Post by relativno84 »

Proradila ljubomora haman da je to :D
Havatar

#875 Re: X FACTOR Adria

Post by Havatar »

Averus wrote:@relativno84: da ne bih sad odgovarao (opet) kilometarskim postom, reci cu samo dvije-tri stvari.

Nisam jedan od onih koji bi svakoga pljunuli. Naprotiv, ja sam za maksimalno guranje svega što je naše, jer naš narod očigledno ima nekakvo zadovoljstvo od pljuvanja po svemu što nije došlo sa strane.
Maida ne poznajem lično, ali poznajem najmanje 50 onakvih likova - koji isto pričaju, oblače se, ponašaju, izgledaju, pa neki čak i pjevaju vrlo slično njemu. Iskreno, mene ne fascinira njegov "glasni" glas, jer mi graniči s deranjem.
Oliver Dragojević se nije ni jednom dreknuo tokom karijere, a jedan je od najinteresantnijih i upečatljivijih pjevača s ovih prostora.

To primitivan je proizašlo iz nastupanja na ZMBT. Izvinjavam se ako ikoga ovim uvrijedim, ali ja osobe koje učestvuju i one koji prate tu emisiju smatram niže inteligentnim bićima.

Što se posla tiče - s tim glasom možda nešto uspije, ali s onakvim "ja sam najnajnaj" stavom može raditi samo od otkaza do otkaza.

Ovo poslednje što si napisao ću ovako prokomentarisati:

Fuad Backović (samoprozvani Deen) je u nama izazvao mržnju, odbojnost i mnoge druge negativne emocije, a ipak je izazivao i pozitivnih - navijali smo za njega na evroviziji, pjevušimo pjesme 7Up-a i dan danas (ako ništa iz zajebancije). Da li to znači da Deen ima X-Factor? Ne.
Deen samo ima politički angažovanog tatu.

Dakle to što si nabrojao nema veze s X-Factorom. X-Factor je sposobnost osobe da privuče što veći broj slušatelja da kupe njen album, da posjećuju njene koncerte i da neko na tome debelo zaradi, dok se tom istom izvođaču daju mrvice hljeba koje će njemu biti dovoljne. Osobe trebaju da se nafuraju NAKON što osvoje ovo takmičenje, a ne da dođu već nafurane.

Eto, skratio sam post na pola kilometra :D
Primitivni su isto onoliko koliko i oni koji gledaju MTV.
Post Reply