Al Jazeera Balkans
Moderator: anex
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#851 Re: Al Jazeera Balkans
Da su najobjektivniji i najbolji to svakako jesu. Ali kako ce gledaoci odreagovati na ovako nepristrasan i objektivan informativan program, e to je pitanje. Jer kod nas su svi navikli da svak na svom "javnom emiteru"dobije friziranu i uoblicenu "istinu". Kako narod navici na objektivan medij...jako bi me interesovalo kolika je zaista gledanost ovog kanala, naravno ne preko ovih kvazi anketa i mjerenja gledanosti u koje vise niko ziv i ne vjeruje.
- luckylaka
#852 Re: Al Jazeera Balkans
Davno sam napisao da ovo nece biti nesto bas gledano jer nije nas narod naucio na objektivnost.Ljudi se trude ,rade ali cak mislim da je trenutno i Otv gledaniji od AJ jer vecina ih uziva u cajkama.Daj boze da se izbore za vecu gledanost ali...Krenem licno od sebe.Imam naviku pogledati,,vijesti u 7,,tv Hayata i dnevnik Tv1.ponekad neki dokumentarac na AJ.Da bi privukli masu treba im neki bom,nesto novo(ne znam sto)Da je to recimo AJ sport ne bi imao konkurenciju na Balkanu ovako-LIBERO- wrote:Da su najobjektivniji i najbolji to svakako jesu. Ali kako ce gledaoci odreagovati na ovako nepristrasan i objektivan informativan program, e to je pitanje. Jer kod nas su svi navikli da svak na svom "javnom emiteru"dobije friziranu i uoblicenu "istinu". Kako narod navici na objektivan medij...jako bi me interesovalo kolika je zaista gledanost ovog kanala, naravno ne preko ovih kvazi anketa i mjerenja gledanosti u koje vise niko ziv i ne vjeruje.
- opa22
#853 Al Jazeera Balkans
Recite Al Jazeeri petak 2130 razgovor Dalije Hasanbegovic sa Angelinom Jolie
Sent from my iPhone using Tapatalk
- opa22
#854 Al Jazeera Balkans
Vecerasnji interviju s Angelinom odlican
-
IgiPop
-
samos11
#856 Re: Al Jazeera Balkans
Bravo za Al jazeeru sto u svojim redovima imaju nekog poput Dalije. Odlican intervju!
- opa22
#857 Al Jazeera Balkans
U dalije solidan Engleski simpa mi akcenat, pozitivno me iznenadio Sasa Delic sa svojim engleskim a totalno sam se razocarao s engleskim od Mirjane Hrga
-
amelinoo
#858 Re: Al Jazeera Balkans
Gledao sam par dobrih dokumentaraca i mogu reći
Kako se inače finansiraju televizije ovakvog tipa s obzirom da nema reklama i sličnih zavrzalama??
Kakva je gledanost u zemljama regiona Srbija, Hrvatska...?
Kako se inače finansiraju televizije ovakvog tipa s obzirom da nema reklama i sličnih zavrzalama??
Kakva je gledanost u zemljama regiona Srbija, Hrvatska...?
- opa22
#859 Al Jazeera Balkans
Finansira ih sejk, na Al Jazeera english reklamiraju katarsku nacionalnu banku, a gledanost hmmm tko to zna u Cro definitivno veca nego li u Srbiji obzirom da im je tamo veca pokrivenost
-
Ponosan
#860 Re: Al Jazeera Balkans
svaka cast za interviju! odlicno je ovo uradila Dalija! zaista na svjetskom nivou! pohvala za ALJ!
- iPod
#861 Al Jazeera Balkans
Hummm iskreno mislim da im je i u BIH gledanost jako mala nazalost, kao sto je vec neko napisao nasi ljudi, barem vecina nema naviku gledati ovakav program i nacin intrerpretiranja vijesti. Sto se Srbije tice jako tanko, pa i Hrvatske, do juce su imali problem sa telemachom i monetom u Hercegovini, a da preko drine nemaju problema tesko je za povjerovati. Sto se Dalije tice, nije losa ali i nista spektakularno ili bolje u odnosu na senadov intervju, s obzorom da su unaprijed znalinkoja pitanja ce postavljati tako da....
-
BornInHell
#862 Re: Al Jazeera Balkans
Ponosan wrote:svaka cast za interviju! odlicno je ovo uradila Dalija! zaista na svjetskom nivou! pohvala za ALJ!
Osjeti se nervoza i nesigurnost u njenim pitanjima na pocetku intervjua ali se je kasnije oslobodila sto na kraju cini intervju solidnim
-
rookiebuzookie
#863 Re: Al Jazeera Balkans
Sada ga pogledao prvi put i odmah drugi put
! Intervju je odlican!!! Emotivan, informativan, lezeran, a opet vrlo ozbiljan, govori o teskim temama, ali ni jednog trenutka ne opterecuje.
I svako normalan vidi da je Dalija svojim nenametljivim stavom uspjela opustiti Angelinu toliko da je u njemu rekla neke od jacih i "direkt u glavu" stvari koje nigdje drugo nisam cuo! Nije dobar novinar onaj koji mi pokazuje koliko je za*eban nego onaj koji zna na koji nacin izvuci maksimum iz sagovornika!
Svaka cast Angelina, svaka cast Dalija, svaka cast Al Jazeera Balkans!
I svako normalan vidi da je Dalija svojim nenametljivim stavom uspjela opustiti Angelinu toliko da je u njemu rekla neke od jacih i "direkt u glavu" stvari koje nigdje drugo nisam cuo! Nije dobar novinar onaj koji mi pokazuje koliko je za*eban nego onaj koji zna na koji nacin izvuci maksimum iz sagovornika!
Svaka cast Angelina, svaka cast Dalija, svaka cast Al Jazeera Balkans!
- opa22
-
StupskaBitanga
#865 Re: Al Jazeera Balkans
Evo Al-J kumuje međunarodnim brakovima
Ivana Momčilović se udala za nekakvog Odobašića iz Sarajeva i sada se prezima Momčilović-Odobašić
Ivana Momčilović se udala za nekakvog Odobašića iz Sarajeva i sada se prezima Momčilović-Odobašić
- Richard Wagner
#866 Re: Al Jazeera Balkans
brahta mi sad i nju gohtivim
-
xDenisx
#867 Re: Al Jazeera Balkans
Znam za Srbe koji se prezivaju Odobasic.StupskaBitanga wrote:Evo Al-J kumuje međunarodnim brakovima
Ali je lijepo ako je tacno, uvijek mi je bila simpaticna ova Ivana.
- opa22
#868 Al Jazeera Balkans
Hoce li joj i stalno mjesto boravka postati Sarajevo? Zelim se slikati za face sa njom xD simpa je Ivka
- opa22
- opa22
#870 Re: Al Jazeera Balkans
http://www.youtube.com/watch?v=OqPkCw3B ... ideo_title
21:03 prejaka mi je faca Mirjane kad ovaj prica da zemlje nisu rijesile kakav je bio rat
21:03 prejaka mi je faca Mirjane kad ovaj prica da zemlje nisu rijesile kakav je bio rat
-
rookiebuzookie
#871 Re: Al Jazeera Balkans
opa22 wrote:http://www.youtube.com/watch?v=OqPkCw3B ... ideo_title
Tvoja opcinjenost nad**anom Hrgicom mi je hit!
I tu vidim koliko je stranih medija prenijelo dijelove iz njenog intervjua sa Angelinom Jolie. Ustvari dio o intervenciji u Siriji najvise, ali koliko vidjeh na svim stranama svijeta pominju bas taj intervju!
- opa22
#872 Al Jazeera Balkans
Haha a cuj full mi je drago sto je opet pred kamerama jer je zena vrhunski profesionalac, svakako da ima i losih dana kada prosto ne mogu da vjerujem kako se ponasa pred kamerama kao npr kad je gostovala neka zena iz BH tuziteljstva, ne znam da li su vratili taj snimak na youtube znam da su ga bili skinuli s neta.....Sta se tice bosanskih novinara pravio mi je zao sto Midheta nije presla ili nije dobila ponudu za AlJazeeru ona mi je isto vrh cak bolja od Mirjane
-
rookiebuzookie
#873 Re: Al Jazeera Balkans
I po meni je ogromna steta sto se Midheta uopste povukla iz novinarstva, ali mislim da je nju dotuklo visegodisnja stagnacija na Hayatu. A zena je stvarno novinar par excellence!opa22 wrote:Haha a cuj full mi je drago sto je opet pred kamerama jer je zena vrhunski profesionalac, svakako da ima i losih dana kada prosto ne mogu da vjerujem kako se ponasa pred kamerama kao npr kad je gostovala neka zena iz BH tuziteljstva, ne znam da li su vratili taj snimak na youtube znam da su ga bili skinuli s neta.....Sta se tice bosanskih novinara pravio mi je zao sto Midheta nije presla ili nije dobila ponudu za AlJazeeru ona mi je isto vrh cak bolja od Mirjane
A Hrgica jeste profesionalac do srzi, ali samo kada obradjuje hrvatske teme, pa i slovenacke (gledah je jednom iz Ljubljane). Tu je kao riba u vodi i zadovoljstvo ju je gledati! Ali kada se dotakne necega i Srbije, a tek iz Bosne (teme ili gostiju) tacno joj na licu vidim netrpeljivost i podsmijeh. Ja sam sigurno stariji od tebe, pa se sjecam i njenog ratnog nacionalistickog izvjestavanja. I to sam joj oprostio, rat izvlaci najgore, dok nisam cuo kako po Zagrebu i sada otvoreno pljuje "nesposobne, neobrazovane i nepismene Bosance koji samo mogu biti koristeni kao radna snaga, Sarajevo koje je obicna selendara, kao i ljudi koji tu zive, itd." I kako mi je puna kapa te bezrazlozne superiornosti nasih susjeda, ne mogu ni Hrgu da gledam. Tacno imam osjecaj da joj ponekad na licu citam 'Evo tupavi Bosanci sad cu ja da vas prosvijetlim!"
Srecom po mene, pa imaju Sasu, Marinu, Adnana, An Mari i naravno Daliju
-
BornInHell
#874 Re: Al Jazeera Balkans
i ja je pratim na twitteru, neznam jesili primjetio da ne postavlja skracenju verziju linkova kad "tweeta" ili joj je to previse posla ali inace super dama, jos ako zna pitu razviti odmah bi je prosiorookiebuzookie wrote:opa22 wrote:http://www.youtube.com/watch?v=OqPkCw3B ... ideo_title
Tvoja opcinjenost nad**anom Hrgicom mi je hit!A posto nisam nista bolji, pronasao sam Daliju na Twitteru i sada je pratim!
![]()
I tu vidim koliko je stranih medija prenijelo dijelove iz njenog intervjua sa Angelinom Jolie. Ustvari dio o intervenciji u Siriji najvise, ali koliko vidjeh na svim stranama svijeta pominju bas taj intervju!
- Richard Wagner
#875 Re: Al Jazeera Balkans
liči li vama dalija na ovu curu u spotu kultnog benda