Kvalifikacije za SP 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
shalla

#851 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by shalla »

Jbt stvarno mi toplo oko srca kad vidim ostale grupe tj ekipe koje su nas mogle zapasti :mrgreen:

Pazite Walesa u prvoj grupi kao najlošiji, kako će samo kvalitetno favoriti polomiti zube na njima (Bale, Bellamy, Ramsey...)...
East_side

#852 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by East_side »

Murat Sabanovic wrote:Image
Nikako ne kontam kako je ova grupa E mogla ispast' ovako tanka :-? čuuj Norveška nositelj :shock:

A s druge strane ova grupa B sa Italijom i još dva (ukupno tri) učesnika na Euru, kao i ova C... :-)
ja71

#853 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by ja71 »

Meni je najjaca ona I
5 ih u grupi a tu su Spanija i Francuska
BHF_Manijak

#854 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by BHF_Manijak »

Ja bas neki dan na kafi pricam o barazu i repkama u istom, pa to i jeste otprilike nas nivo, dakle one reprezentacije mimo Estonije, su nas otprilike nivo, ne kazem da smo automatski bolji, vec da se koliko toliko mozemo nositi i gutiti sa tim ekipama, a da ne dozivis ovakav debakle, dakle Turska, Hrvatska, Irska, itd, to je neki nas rang tj neki mozda drugi-treci razred evropskog fudbala, samo sto smo mi jebi ga kurate srece pa ti ovi firauni dodju i to likovi koji realno zasluzuju po igrackom kadru da direktno idu na EP, ustvari ne zaslzuju nego bi se tamo morali naci, ali jok, vole oni u baraz doci i nas naguzit... :mrgreen: :mrgreen:
shalla

#855 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by shalla »

BHF_Manijak wrote:Ja bas neki dan na kafi pricam o barazu i repkama u istom, pa to i jeste otprilike nas nivo, dakle one reprezentacije mimo Estonije, su nas otprilike nivo, ne kazem da smo automatski bolji, vec da se koliko toliko mozemo nositi i gutiti sa tim ekipama, a da ne dozivis ovakav debakle, dakle Turska, Hrvatska, Irska, itd, to je neki nas rang tj neki mozda drugi-treci razred evropskog fudbala, samo sto smo mi jebi ga kurate srece pa ti ovi firauni dodju i to likovi koji realno zasluzuju po igrackom kadru da direktno idu na EP, ustvari ne zaslzuju nego bi se tamo morali naci, ali jok, vole oni u baraz doci i nas naguzit... :mrgreen: :mrgreen:
Ma to ti je to, mislim da smo realno tačno negdje u rangu Irske, Češke, Turske, Hrvatske i sl...

Jasno nam je svima da ima taj prvi "šešir" nedodirljivih koji su i za nas a i za ove ostale uvijek favoriti:
Španija, Holandija, Njemačka, Italija, Engleska, Portugal, Francuska. Onda ide red ovih za koje se može reći da su u 5 deka sa nama: Srbija, Hrvatska, Danska, Češka, Švedska, Irska, Turska, Norveška, Rusija, Grčka, Slovačka, Ukrajina...
Od ostalih mislim da smo jači ali naravno jedino mjerilo je teren, nećeš ti ni Andoru pobijediti bez pravog pristupa tako da...
Frankyee

#856 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Frankyee »

Kako su Montenigeri druga ekiipa i to jos imaju super laganu grupu , osim Engleza to je taraba, ai Slovenci su u laganoj grupi.

Ali u barazu su garant ili Spanija ili Francuska ??????

Jedino borba za prvo mjesto pomaze, baraz je bolje predati bez borbe.

Da se nama nekako dokopati te druge jakosne skupine, koliko smo daleko ?
Last edited by Frankyee on 18/11/2011 00:03, edited 1 time in total.
manki

#857 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by manki »

Hrvatska i Srbija u istoj grupi, bit ce mrtih glava :lol: Crna Gora jopet na Englesku :-) I Bogu hvala nas zaobidje Portugal konacno. :D
jeza u ledja

#858 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by jeza u ledja »

Frankyee wrote:Kako su Montenigeri druga ekiipa i to jos imaju super laganu grupu , osim Engleza to je taraba, ai Slovenci su u laganoj grupi.

Ako odemo u baraz vjerovatno ce opet odlucivati FIFA ranking. Znaci bitno nam je zadrzati ovo oko 20e pozicije i bicemo nosioci.
alica.k

#859 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by alica.k »

manki wrote:Hrvatska i Srbija u istoj grupi, bit ce mrtih glava :lol: Crna Gora jopet na Englesku :-) I Bogu hvala nas zaobidje Portugal konacno. :D
cekaj bolan, nije jos baraz.
Dupli_skalp

#860 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Dupli_skalp »

haj zaradite muštuluka i obradujte me da ovaj put prve dvije ekipe u grupi idu direktno na svjetsko?
Baudelaire

#861 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Baudelaire »

To vam je bar vrlo jednostavno. Fifa ima svoj ranking, Uefa svoj. Kad su Svjetska prvenstva, koja su pod ingerencijom Fife, gleda se Fifa ranking. Kad su Evropska prvenstva, koja su pod ingerencijom Uefe, gleda se Uefa ranking.
shalla

#862 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by shalla »

eyesburn wrote:haj zaradite muštuluka i obradujte me da ovaj put prve dvije ekipe u grupi idu direktno na svjetsko?
Nažalost, ne...
Tek od kvalifikacija za EP 2016 idu po dvije direktno...
jeza u ledja

#863 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by jeza u ledja »

Baudelaire wrote:To vam je bar vrlo jednostavno. Fifa ima svoj ranking, Uefa svoj. Kad su Svjetska prvenstva, koja su pod ingerencijom Fife, gleda se Fifa ranking. Kad su Evropska prvenstva, koja su pod ingerencijom Uefe, gleda se Uefa ranking.
Kad je nama trebalo, onda koriste UEFA ranking. A da je po FIFAinom kao prosli put, onda bi mi mozda dobili Estoniju. :(

Jesmo naopaki.
Frankyee

#864 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Frankyee »

zar nije bitnije ko ce biti selektor nego koji ce biti raspored utakmica.

ici na 6 poene protiv svakog protivnika pa sta bude, i vratiti onu Yugo taktiku 3-5-2
jeza u ledja

#865 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by jeza u ledja »

jeza u ledja wrote:
Baudelaire wrote:To vam je bar vrlo jednostavno. Fifa ima svoj ranking, Uefa svoj. Kad su Svjetska prvenstva, koja su pod ingerencijom Fife, gleda se Fifa ranking. Kad su Evropska prvenstva, koja su pod ingerencijom Uefe, gleda se Uefa ranking.
Kad je nama trebalo, onda koriste UEFA ranking. A da je po FIFAinom kao prosli put, onda bi mi mozda dobili Estoniju. :(

Jesmo naopaki.
i da na kraju dodam. kad nam je trebalo prije par mjeseci za drugu jakosnu skupinu nismo imali dovoljno na fifa ljestvici. sad par mjeseci poslije smo ispred pola ovih ekipa iz druge jakosne.

na svu srecu dobili smo grcku i slovacku, a mogli smo hladno spaniju i francusku. :shock: da ne bude samo da nas nesreca prati.
Baudelaire

#866 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Baudelaire »

Ako je vjerovati Wikipediji,najvjerovatnije će biti 9 grupa, od toga 7 sa po šest ekipa i 2 sa pet ekipa. Dalje idu po dvije prvoplasirane reprezentacije, to znači 18 ekipa. Dalje ide i najbolja trećeplasirana reprezentacija, znači 19 ekipa. Preostalih 8 trećeplasiranih igra baraž, to su 23 ekipe, i još domaćin Francuska, 24.

Međutim, ovaj sistem nije uveden da pomogne manjim ekipama, već da se pokuša smanjiti broj utakmica u kvalifikacijama. Postoje prijedlozi da se već u kvalifikacijama za Euro 2020. formira 13 grupa po 4 reprezentacije, tako da se drastično sreže broj utakmica. Za ove najveće bi kvalifikacije bilo praktično završene sa 6 utakmica, tako da bi i klubovi na većinu najboljih svjetskih igrača mogli računati puno ranije nego što je to sada slučaj.
and

#867 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by and »

nas sreća i te kako prati,samo ne znamo uzeti ponuđeno.sad je francuska prosula bruku bodova,a mi to nismo iskoristili,u prijašnjim kvalifikacijama kući igramo neriješeno s litvanijom čini mi se,a poslije ta 2 boda nas koštaju prvenstva.opet smo imali sreće.odgovaralo nam je samo da neko igra neriješeno i to se i desilo.
puno puta mi tu sreću nismo iskoristili na puno lakšim protivnicima,a nešto hoćemo protiv najtežih protivnika.
East_side

#868 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by East_side »

Frankyee wrote:...i vratiti onu Yugo taktiku 3-5-2
Za tu taktiku ti trebaju dvije mašine po bokovima. Lijevo bi možda Lulić mogao donekle odgovoriti tom zadatku... šta je sa desnom stranom :?

U prošlim kvalifikacijama je Ćiro s 3-5-2 formacijom forsirao Ibričića na tom desnom boku a ovaj se - očekivano - nije baš najbolje snašao... Treba uzeti u obzir da je on podobro i ofalio kao igrač od tada.

Eto koga? :-?

Da ne shvatiš pogrešno, i ja sam inače ljubitelj ove formacije iz više razloga.
cyprus

#869 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

Jeff Bingham wrote:e cuj drago mu zbog lesota :D
Pa kad ljudima može bit drago zbog Hrvatske, Njemačke, Turske, Španije, Italije, Engleske, Srbije, Brazila itd, što ne bi moglo zbog Lesota? :roll:
hljebarnik

#870 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by hljebarnik »

Frankyee wrote:Kako su Montenigeri druga ekiipa i to jos imaju super laganu grupu , osim Engleza to je taraba, ai Slovenci su u laganoj grupi.

Da se nama nekako dokopati te druge jakosne skupine, koliko smo daleko ?
Lagana grupa za CG ? Vidjet cemo.
zakonpera

#871 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by zakonpera »

East_side wrote:
Za tu taktiku ti trebaju dvije mašine po bokovima. Lijevo bi možda Lulić mogao donekle odgovoriti tom zadatku... šta je sa desnom stranom :?

U prošlim kvalifikacijama je Ćiro s 3-5-2 formacijom forsirao Ibričića na tom desnom boku a ovaj se - očekivano - nije baš najbolje snašao... Treba uzeti u obzir da je on podobro i ofalio kao igrač od tada.

Ciro nije lud bio. Ovo je idealna formacija za nas tim. Imamo u Mujdzi i Lulicu, Vranjesu, Salihovicu solidne bokove za ovu formaciju. Ovako smo najace tekme odigrali.
Jeff Bingham

#872 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Jeff Bingham »

cyprus wrote:
Jeff Bingham wrote:e cuj drago mu zbog lesota :D
Pa kad ljudima može bit drago zbog Hrvatske, Njemačke, Turske, Španije, Italije, Engleske, Srbije, Brazila itd, što ne bi moglo zbog Lesota? :roll:
koliko klubova/igraca iz lesota znas, bez guglanja? koliko lesotanaca :D znas? koliko ljudi koji su bili u lesotu znas? :-)
Baudelaire

#873 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Baudelaire »

zakonpera wrote:
East_side wrote:

Ciro nije lud bio. Ovo je idealna formacija za nas tim. Imamo u Mujdzi i Lulicu, Vranjesu, Salihovicu solidne bokove za ovu formaciju. Ovako smo najace tekme odigrali.
Koja ba najjače tekme? Nemojte baljezgati.
samko1974

#874 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by samko1974 »

U sljedecim kvlifikacijama prije svega ukljuciti jos trojicu bar iz mlade repke u prvi sastav prije svega mislim na Viscu,Stevanovica i jos jednog ako nam Zec i muslimovic ostanu na ovom nvou onda cak i Bilbiju moze prebaciti za prvi tim.Subasica naravno treba vise ukljucivati jer nam trebaju lievi i desni branici, vranjes takodje.Treba tu biti roster malo veci od 25-26 igraca tako da kad se dese povrede uvjek imamo kvalitetne zamjene.
samko1974

#875 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by samko1974 »

zakonpera wrote:Sa Grcima se nikad ne zna. Ove kvalifikacije su odigrali odlicno i bice tezak protivnik. Imaju iskustva..Treba njih nadjacat i ici na bar 4 boda direktno. Igraci jednostavno moraju shvatiti ozbiljno svaki mec. Mogu odigrati dobro kada hoce, kada se opuste ostaje 0..to se pokazalo u rumuniji. Rumunija je daleko slabija od Grcke i Slovaka pa su nas otresli tamo. To ne smije da se desava jer Grci igraju stabilno u kvalifikacijama bez oscilacija. Treba naci jake protivnike za prijateljske meceve. Na primjer Češku, Bugarsku, Italiju pokusat odigrat sa takvim ekipama prijateljske tekmee jer gaje slican stil kao Grci i Slovaci. U tim utakmicama ce se izbacit jos kakav Zahirovic, Mujdza, Lulic. Odigrat jako kao da je baraz prve 2-3 tekme sljedece jeseni i nece biti zime.
Cuj grcka jaca od rumunije a prekjuce izgubise kod kuce od rumuna 1-3 al eto izgleda prijateljska nije pokazatelj nicega.
Locked