Ratko Mladić u Haagu!

Post Reply
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#851 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by prljavi Hare »

Čitalac wrote:
hamza_sa wrote: Neka mi navedu i jedan validan dokaz za to da je branio srpski narod od nekoga!
Dragi Hamza, kad pripadnici jedne nacije predvođeni suludom političkom elitom u svega 10 godina "oslobode" Vukovar, pokušaju da "oslobode" Dubrovnik, na državnoj televiziji čuju da je Beč dobio ime po srpskoj reči "peć" (Milja Vujanović, 3. kanal, 1991. godina), dožive najveću inflaciju u modernoj istoriji, opkole Sarajevo i ubijaju narod iz "preventivnih razloga" i još tvrde da je grad "opkoljen iznutra", počiste stotine hiljada drugih i drugačijih, izbrišu viševekovne tragove drugih naroda i kultura, stvore na stotine masovnih grobnica, prevoze leševe u hladnjačama širom zemlje i još pride "pobede" NATO - pa onda je sve moguće i svako pa i najbolesnije objašnjenje može da prođe.
Tu se živi u jednom izmaštanom svetu, pa nikakvi dokazi (a ni zdrav razum) uopšte nisu potrebni.

Kao i uvjek....zadovoljstvo je čitati tvoje postove!!!!!Kada god poželiš biti moj gost u Sarajevu,samo se javi! :thumbup: :thumbup:
ČOVJEK-ČOVJEK,GOVNO-GOVNO!!!!Vrlo jednostavno!!! :dance: :dance:
Skijaš

#852 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Skijaš »

Sezam wrote:
Skijaš wrote:
Sezam wrote:3) konstantnim podsjecanjem samih sebe da nam na zalost Srbi nisu prijatelji
Kako da razgovaramo o Mladiću ako miniraš temu širenjem mržnje prema Srbima ?
Molim te ne lupetaj i uozbilji se malo.

Ove sedmice smo mi Bosnjaci imali priliku obiljeziti 16 godina od izljeva srpskog prijateljstva. Narod koji stoljecima vec radi na nasem nestanku ne moze nam biti prijateljski.
Srbi su bukvalno spasili Bošnjake. Srbi poput Mladena Stojanovića, Vase Miskina i Valtera Perića su odbili četničku ideologiju i nakon onakvog Jasenovca ipak podržali suživot stvarajući preduslov za ZAVNOBiH, reformu ustava i konsekventno današnje postojanje Bošnjaka kao etničke grupe. Da su Srbi odbili komunizam i da su podržali četnike, (a da su razmišljali poput tebe gledajući sve kroz zločine nad vlastitim narodom, to su vrlo lako mogli izabrati) danas bi granica Srbije bila oko Karlovca jer poraženu NDH ne bi čistili komunisti nego četnici. Gdje to ostavlja današnje Bošnjake sam procjeni.

Vrati uslugu srpskom narodu i pomozi mu da ozdravi kako bi zajedno, možda ne kroz bratstvo i jedinstvo, ali ipak zajedno našu Bosnu i Hercegovinu ponovo učinili oazom suživota i tolerancije.
Sezam

#853 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Sezam »

Skijaš wrote:
Sezam wrote:
Skijaš wrote:
Kako da razgovaramo o Mladiću ako miniraš temu širenjem mržnje prema Srbima ?
Molim te ne lupetaj i uozbilji se malo.

Ove sedmice smo mi Bosnjaci imali priliku obiljeziti 16 godina od izljeva srpskog prijateljstva. Narod koji stoljecima vec radi na nasem nestanku ne moze nam biti prijateljski.
Srbi su bukvalno spasili Bošnjake. Srbi poput Mladena Stojanovića, Vase Miskina i Valtera Perića su odbili četničku ideologiju i nakon onakvog Jasenovca ipak podržali suživot stvarajući preduslov za ZAVNOBiH, reformu ustava i konsekventno današnje postojanje Bošnjaka kao etničke grupe. Da su Srbi odbili komunizam i da su podržali četnike, (a da su razmišljali poput tebe gledajući sve kroz zločine nad vlastitim narodom, to su vrlo lako mogli izabrati) danas bi granica Srbije bila oko Karlovca jer poraženu NDH ne bi čistili komunisti nego četnici. Gdje to ostavlja današnje Bošnjake sam procjeni.

Vrati uslugu srpskom narodu i pomozi mu da ozdravi kako bi zajedno, možda ne kroz bratstvo i jedinstvo, ali ipak zajedno našu Bosnu i Hercegovinu ponovo učinili oazom suživota i tolerancije.
Da te citiram: kako mislis da razgovaramo o Ratku Mladicu, kada ti cijeli srpski narod nazivas bolesnim?

A ta prica o drugom svjetskom ratu i o toime kako su Srbi bukvalno spasili Bosnjake :cry: mozda bi imala smisla da nije bilo sto je bilo 1992 -1995.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#854 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by KatarinaKosaca »

Čitalac wrote: Dragi Hamza, kad pripadnici jedne nacije predvođeni suludom političkom elitom u svega 10 godina "oslobode" Vukovar, pokušaju da "oslobode" Dubrovnik, na državnoj televiziji čuju da je Beč dobio ime po srpskoj reči "peć" (Milja Vujanović, 3. kanal, 1991. godina), dožive najveću inflaciju u modernoj istoriji, opkole Sarajevo i ubijaju narod iz "preventivnih razloga" i još tvrde da je grad "opkoljen iznutra", počiste stotine hiljada drugih i drugačijih, izbrišu viševekovne tragove drugih naroda i kultura, stvore na stotine masovnih grobnica, prevoze leševe u hladnjačama širom zemlje i još pride "pobede" NATO - pa onda je sve moguće i svako pa i najbolesnije objašnjenje može da prođe.
Tu se živi u jednom izmaštanom svetu, pa nikakvi dokazi (a ni zdrav razum) uopšte nisu potrebni.
:D :thumbup:

Kako neko napisa, baš zadovoljstvo pročitati dobar post
rogoz

#855 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by rogoz »

fosil

#856 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by fosil »

Skijaš wrote: Vrati uslugu srpskom narodu i pomozi mu da ozdravi kako bi zajedno, možda ne kroz bratstvo i jedinstvo, ali ipak zajedno našu Bosnu i Hercegovinu ponovo učinili oazom suživota i tolerancije.
Oprosi molim te, ali kakvu uslugu da im vratimo? Da opet radimo i odvajamo za BG, da dajemo svojoj djeci srpska imena, da se po dvojca potpisemo kao svjedoci da su bili u partizanima od '41, da se do sredine 70-tih izjasnjavamo kao Srbi, Hrvati, Jugosloveni ili ostali, fakat ne kontam sta? Na koncu svega hiljade mrtvih i nestalih, milion raseljenih. :cry:
Skijaš

#857 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Skijaš »

fosil wrote:
Skijaš wrote: Vrati uslugu srpskom narodu i pomozi mu da ozdravi kako bi zajedno, možda ne kroz bratstvo i jedinstvo, ali ipak zajedno našu Bosnu i Hercegovinu ponovo učinili oazom suživota i tolerancije.
Oprosi molim te, ali kakvu uslugu da im vratimo? Da opet radimo i odvajamo za BG, da dajemo svojoj djeci srpska imena, da se po dvojca potpisemo kao svjedoci da su bili u partizanima od '41, da se do sredine 70-tih izjasnjavamo kao Srbi, Hrvati, Jugosloveni ili ostali, fakat ne kontam sta? Na koncu svega hiljade mrtvih i nestalih, milion raseljenih. :cry:
Ništa od tog. Neka svako poštuje svoju tradiciju i kulturu, ali bez negativnih komentara o drugim narodima.
fosil

#858 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by fosil »

Skijaš wrote:
fosil wrote:
Ništa od tog. Neka svako poštuje svoju tradiciju i kulturu, ali bez negativnih komentara o drugim narodima.
Slazem se. Evo ja cu prvi reci da sam Bosanac i Hrcegovac, a ne bosnjak. :bih:
Skijaš

#859 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Skijaš »

fosil wrote:
Skijaš wrote:
fosil wrote:
Slazem se. Evo ja cu prvi reci da sam Bosanac i Hrcegovac, a ne bosnjak. :bih:
A ja ću reći da je vrijeme da se vratimo na temu prije nego što @zagazaga katapultira i tebe i mene u Banoviće.
bosnovizija

#860 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by bosnovizija »

Branilac Lukić tvrdi: Mladić je "zaprepašten" svakom dijelom optužnice, on kaže da je kao vojnik "samo radio svoj posao"
Autor Redakcija 2011-07-25 12:59:00
Prošli smo kroz optužnicu, pošto je on do sada nikada nije čitao, kaže beogradski advokat
Izvor:Dnevni avaz
:x
Skijaš

#861 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Skijaš »

bosnovizija wrote:Branilac Lukić tvrdi: Mladić je "zaprepašten" svakom dijelom optužnice, on kaže da je kao vojnik "samo radio svoj posao"
Prošli smo kroz optužnicu, pošto je on do sada nikada nije čitao, kaže beogradski advokat
Samo radio svoj posao ? Pozitivan razvoj situacije, bojao sam se da će Ratko sve na sebe preuzeti i osloboditi političare odgovornosti, ali izgleda bez razloga, Ratko je torpedo koji će razvaliti ovu olupinu od četniteta.
zilog

#862 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by zilog »

Skijaš wrote:
bosnovizija wrote:Branilac Lukić tvrdi: Mladić je "zaprepašten" svakom dijelom optužnice, on kaže da je kao vojnik "samo radio svoj posao"
Samo radio svoj posao ? Pozitivan razvoj situacije, bojao sam se da će Ratko sve na sebe preuzeti i osloboditi političare odgovornosti, ali izgleda bez razloga, Ratko je torpedo koji će razvaliti ovu olupinu od četniteta.
Zaboravlja na "Osvetu Turcima nakon bune protiv Dahija". Prilicno je lako dokazati njegove namjere i licnu umjesanost u genocid.
hercegovac_pravi

#863 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by hercegovac_pravi »

Skijaš wrote:
Boldano...... :-) :-)
Pa đe si vidio da neko ko se usere (bukvalno) u gaće kad mu policija pokuca na vrata preuzima bilo kakvu a osobito ne kompletnu odgovornost? Ma to ti je tipični "heroj" genocidne vojske.
Skijaš

#864 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Skijaš »

hercegovac_pravi wrote:
Skijaš wrote:
Pa đe si vidio da neko ko se usere (bukvalno) u gaće kad mu policija pokuca na vrata preuzima bilo kakvu a osobito ne kompletnu odgovornost? Ma to ti je tipični "heroj" genocidne vojske.
Stvarno su nule. Prvo, pobiti tolike civile, izgladnjivati narod, pa se onda kriti tolike godine poput miševa. I onda na kraju saznaš da jedan pije vlastitu mokraću a drugi se pred sudijom od straha uneredi. Jad.
hercegovac_pravi

#865 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Skijaš wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Skijaš wrote:
Stvarno su nule. Prvo, pobiti tolike civile, izgladnjivati narod, pa se onda kriti tolike godine poput miševa. I onda na kraju saznaš da jedan pije vlastitu mokraću a drugi se pred sudijom od straha uneredi. Jad.
Pa vidiš da je "čojek" zgranut optužnicom...on je samo rado svoj posao....imbecil...
fosil

#866 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by fosil »

Da Bog da mu u kuci tako radili posao, ali kad vec jede vnago neka onda kaze i ciji je uposlenik bio.
lerdi

#867 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by lerdi »

Šaltam kanale kad na RTRS-u emisija "Presing". Gosti advokati Mladića i Karadžića i još neka dvojica. Elem zaključak emisije kao i svih prethodnih sa sličnom tematikom vezanom za Hag. Svi su protiv nas i nebeske istine, ali mi posustati nečemo. Ovo postaje smiješno više majke mi.
prljavi Hare

#868 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by prljavi Hare »

lerdi wrote:Šaltam kanale kad na RTRS-u emisija "Presing". Gosti advokati Mladića i Karadžića i još neka dvojica. Elem zaključak emisije kao i svih prethodnih sa sličnom tematikom vezanom za Hag. Svi su protiv nas i nebeske istine, ali mi posustati nečemo. Ovo postaje smiješno više majke mi.

Nisu svi protiv njih i nebeske istine,gotivi i ih i onaj terorista Breivik! :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#869 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by KatarinaKosaca »

lerdi wrote:Šaltam kanale kad na RTRS-u emisija "Presing". Gosti advokati Mladića i Karadžića i još neka dvojica. Elem zaključak emisije kao i svih prethodnih sa sličnom tematikom vezanom za Hag. Svi su protiv nas i nebeske istine, ali mi posustati nečemo. Ovo postaje smiješno više majke mi.
I ja pogledah. Kao Sarajevo se nije desilo i to je haman pa dokazano, ali je najveće iznenađenje Toma Fila (valjda mu nitko ne može osporiti veliko pravno znanje) koji je izjavio da #genocid po njemu i nije genocid".
Pa, kad tako govori najbolji beogradski odvjetnik, šta očekivati od beogradskog taksiste?
hercegovac_pravi

#870 Re: Ratko Mladić u Haagu!

KatarinaKosaca wrote:
I ja pogledah. Kao Sarajevo se nije desilo i to je haman pa dokazano, ali je najveće iznenađenje Toma Fila (valjda mu nitko ne može osporiti veliko pravno znanje) koji je izjavio da #genocid po njemu i nije genocid".
Pa, kad tako govori najbolji beogradski odvjetnik, šta očekivati od beogradskog taksiste?
Pa šta će im drugo pričati? Da im možda neće pričati o tome da su počinili najgnusnije ratne zločine još od Hitlerovog vremena, da su bili dio (svjesno ili nesvjesno) udruženog zločinačkog poduhvata koji je za cilj imao biološko uništenje jednog naroda, da i dalje baštine i podržavaju (svjesno ili nesvjesno) jednu isto tako nacističku ideologiju ....itd...itd...

Meni su samo smiješni njihovi novinari koji svaki dan skaču sami sebi usta glupavim prilozima i još besmislenijim komentarima...
npr...na jednoj strani tvrde kako se evropa okreće protiv muslimana dok na drugoj strani istovremeno tvrde da je Međunarodni Sud pravde pro-muslimanski iako je djelimično formiran upravo na insistiranju te Evrope za koju su samo nekolike minute ranije tvrdili da se okrenula protiv muslimana....kakvi su to bilmezi, za ne povjerovati :-) ...a retardi upijaju ko pustinja kišu
Bosnolog

#871 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Bosnolog »

Napravio haos u Tribunalu: Ratko Mladić se posvađao i sa Srbima i sa Hrvatima!
28. 07. 2011. • 09:43 A. B.

Ratko Mladić napravio je pravu pometnju u Haškom tribunalu, saznaje Press. Ratnom komandantu Vojske Republike Srpske bilo je dovoljno samo dva mjeseca da postane remetilački faktor u pritvorskoj jedinici u Sheveningenu.

"General je za dva mjeseca uspio da se posvađa sa gotovo svim optuženicima. Veoma je naporan u komunikaciji, drži monologe koji bukvalno traju po sat vremena, tako da je većina optuženika počela da ga izbjegava, bez obzira na to da li se radi o Srbima, Hrvatima ili Bošnjacima", prenosi za Press pravni zastupnik jednog od srpskih haških optuženika, koji se upravo vratio iz Tribunala.

Mada su proteklih godina iz Haga stizale informacije da se optuženici, ma koje da su nacionalnosti, međusobno druže i pomažu, Mladić je za kratko vrijeme uspio da poremeti tu idiličnu sliku koja je do sada vladala u pritvorskoj jedinici.

Jedini koji se druži i pruža pomoć Mladiću je nekadašnji načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije Dragoljub Ojdanić. "Ojdanić je jedini optuženik koji pomaže Mladiću u oblačenju, peglanju, kuhanju i drugim aktivnostima", navodi izvor.

On dodaje da je Mladiću zbog teškog zdravstvenog i psihičkog stanja potrebna pomoć, koja nije u opisu posla zatvorskog osoblja, ali da trenutno može da se osloni samo na Ojdanića.

General Mladić se nedugo po dolasku u Tribunal sukobio sa trojicom hrvatskih optuženika.

"Mladić je došao u sukob sa hrvatskim generalima vjerovatno na nacionalnoj osnovi", navodi sagovornik, koji nije želio da otkrije o kojim hrvatskim optuženicima je riječ, ali je dodao da je izbjegnut veći incident zahvaljujući brzom reagovanju zatvorskih čuvara.

General je došao u ozbiljniji konflikt i sa Srbinom Vinkom Pandurevićem, jer, kako se špekuliše, imaju neraščišćene račune još sa ratišta. Sumnja se da je Mladić vjerovatno ljut i zbog optužbi na njegov račun, koje je Pandurević iznjeo tokom sudskog procesa u Tribunalu.

Pandurević je, inače, osuđen na 13 godina zatvora, takođe zbog zločina u Srebrenici. Bio je komandant Zvorničke brigade Vojske Republike Srpske (VRS), a na suđenju je svoju nevinost branio tvrdnjom da je operaciju zarobljavanja i pogubljenja Bošnjaka nakon pada Srebrenice naredio upravo general Mladić. Osim te optužbe, bivšem komandantu VRS se, kako se špekuliše, nije dopao ni Pandurevićev stav da na zločine u Srebrenici "gleda sa gnušanjem i gađenjem", tako da je Mladić već njihov prvi susret u pritvorskoj jedinici iskoristio da se obračuna sa nekada podređenim oficirom.

Ratko Mladić je najavio da će u avgustu imati hirurški zahvat. Kako saznaje Press, Mladić je prihvatio savjet doktora da operiše herniju.

Mladić je u međuvremenu zbog nepoštovanja discipline u Haškom tribunalu prebačen sa jednog na drugi sprat, a jedan od povoda za "selidbu" je što se previše zbližio sa liderom SRS Vojislavom Šešeljem.

"U Tribunalu su odlučili da premjeste Mladića jer je po dolasku u pritvorsku jedinicu pao pod Šešeljev uticaj, sa kojim je bio na istom spratu. Šešelj se očigledno uživio u ulogu advokata, tako da je Mladiću djelio savjete kako da se suprotstavi haškim sudijama i opstruiše suđenje", naveo je izvor.

Mladić je svoju "nedisciplinu" demonstrirao i na samom suđenju. Predsjedavajući sudija Alfons Ori istjerao je generala iz sudnice sa posljednjeg ročišta početkom jula zbog nepoštovanja sudskih normi i Mladićevog zahtjeva da tokom suđenja nosi kapu iz zdravstvenih razloga.

Sljedeća statusna konferencija u procesu protiv Ratka Mladića zakazana je za 25. avgust.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#872 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by pici »

Bosnolog wrote:

Ratko Mladić napravio je pravu pometnju u Haškom tribunalu, saznaje Press. Ratnom komandantu Vojske Republike Srpske bilo je dovoljno samo dva mjeseca da postane remetilački faktor u pritvorskoj jedinici u Sheveningenu.

"General je za dva mjeseca uspio da se posvađa sa gotovo svim optuženicima. Veoma je naporan u komunikaciji, drži monologe koji bukvalno traju po sat vremena, tako da je većina optuženika počela da ga izbjegava, bez obzira na to da li se radi o Srbima, Hrvatima ili Bošnjacima", prenosi za Press pravni zastupnik jednog od srpskih haških optuženika, koji se upravo vratio iz Tribunala.

Mada su proteklih godina iz Haga stizale informacije da se optuženici, ma koje da su nacionalnosti, međusobno druže i pomažu, Mladić je za kratko vrijeme uspio da poremeti tu idiličnu sliku koja je do sada vladala u pritvorskoj jedinici.

Jedini koji se druži i pruža pomoć Mladiću je nekadašnji načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije Dragoljub Ojdanić. "Ojdanić je jedini optuženik koji pomaže Mladiću u oblačenju, peglanju, kuhanju i drugim aktivnostima", navodi izvor.

On dodaje da je Mladiću zbog teškog zdravstvenog i psihičkog stanja potrebna pomoć, koja nije u opisu posla zatvorskog osoblja, ali da trenutno može da se osloni samo na Ojdanića.

General Mladić se nedugo po dolasku u Tribunal sukobio sa trojicom hrvatskih optuženika.

"Mladić je došao u sukob sa hrvatskim generalima vjerovatno na nacionalnoj osnovi", navodi sagovornik, koji nije želio da otkrije o kojim hrvatskim optuženicima je riječ, ali je dodao da je izbjegnut veći incident zahvaljujući brzom reagovanju zatvorskih čuvara.

General je došao u ozbiljniji konflikt i sa Srbinom Vinkom Pandurevićem, jer, kako se špekuliše, imaju neraščišćene račune još sa ratišta. Sumnja se da je Mladić vjerovatno ljut i zbog optužbi na njegov račun, koje je Pandurević iznjeo tokom sudskog procesa u Tribunalu.

Pandurević je, inače, osuđen na 13 godina zatvora, takođe zbog zločina u Srebrenici. Bio je komandant Zvorničke brigade Vojske Republike Srpske (VRS), a na suđenju je svoju nevinost branio tvrdnjom da je operaciju zarobljavanja i pogubljenja Bošnjaka nakon pada Srebrenice naredio upravo general Mladić. Osim te optužbe, bivšem komandantu VRS se, kako se špekuliše, nije dopao ni Pandurevićev stav da na zločine u Srebrenici "gleda sa gnušanjem i gađenjem", tako da je Mladić već njihov prvi susret u pritvorskoj jedinici iskoristio da se obračuna sa nekada podređenim oficirom.

Ratko Mladić je najavio da će u avgustu imati hirurški zahvat. Kako saznaje Press, Mladić je prihvatio savjet doktora da operiše herniju.

Mladić je u međuvremenu zbog nepoštovanja discipline u Haškom tribunalu prebačen sa jednog na drugi sprat, a jedan od povoda za "selidbu" je što se previše zbližio sa liderom SRS Vojislavom Šešeljem.

"U Tribunalu su odlučili da premjeste Mladića jer je po dolasku u pritvorsku jedinicu pao pod Šešeljev uticaj, sa kojim je bio na istom spratu. Šešelj se očigledno uživio u ulogu advokata, tako da je Mladiću djelio savjete kako da se suprotstavi haškim sudijama i opstruiše suđenje", naveo je izvor.

Mladić je svoju "nedisciplinu" demonstrirao i na samom suđenju. Predsjedavajući sudija Alfons Ori istjerao je generala iz sudnice sa posljednjeg ročišta početkom jula zbog nepoštovanja sudskih normi i Mladićevog zahtjeva da tokom suđenja nosi kapu iz zdravstvenih razloga.

Sljedeća statusna konferencija u procesu protiv Ratka Mladića zakazana je za 25. avgust.
a dje su Muslimani :oops: ...jel to fini prema njima il ih neJma u Tribunalu :shock:
Idun2

#873 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Idun2 »

Skijaš wrote:
Sezam wrote:
Skijaš wrote:

Ja se izvinjavam ako sam OT, samo da malo razjasnim o ovom silnom prijateljstvu i spasavanju. :mrgreen:
Ovdje su navedeni samo bosanski muslimani a pitanje je o kojom se broju radi u Srbiji i Crnoj Gori s obzirom da je 2miliona ljudi nestalo poslije WW2. I zasto su se,kraj takvog silnog prijateljstva ove brojke krile dok je broj Srba stalno rastao, tako da cifra danas prelazi 1,5milon(njihove propagande)koja se nabija svima na nos kada se spomenu njihovi zlocini u zadnjem ratu.Svi krivi, Mladic se sveti muslimanima..svi usute kad se spomene Jasenovac...Na kraju ce ispasti da su Srbi imali pravo da se svete zbog nacinjene im nepravde dok je stvarna slika u stvari sasvim drugacija.
Tito bio u pravu kada je rekao da su 45.g cetnici samo obrijali bradu i kokardu zamjenili petokrakom...i cekali pogodan trenutak da nastave tamo gdje su stali.

"The exact number of Bosniak, Croat and other civilians murdered under the direct command of Mihailović's Chetniks has never been established. In his book Crimes Against Bosnian Muslims 1941-1945, historian S.T. estimated that out of 150,000 Bosniaks who lost their lives in World War II, some 100,000 were murdered by Chetniks. And Vladimir Žerjavić figures of up to 300,000 non-Serbs murdered under the direct command of Mihailović's Chetniks."

"- Jasenovac Memorial Area: 69,842 Jasenovac victims:39,580 Serbs, 14,599 Roma, 10,700 Jews, 3,462 Croats.
- The Belgrade Museum keeps a list of the names of 80,022 victims:52,000Serbs,
16,000Jews,12,000Croats and10,000 Roma.
- Military Archives in Belgrad:77,200 victims:41,936Serbs.
- Institute published SFR Yugoslavia's last List.The list contained the names of 49,602 victims at Jasenovac, including 26,170 Serbs, 8,121 Jews, 5,900 Croats, 1471 Roma, 787 Muslims, 6,792others."

"The oppression of Jews in Serbia started before the arrival of Hitler's occupying forces. Six months before the Nazi invasion of Yugoslavia, Serbia voluntarily passed the legislation restricting Jewish participation in the economy, education and employment.Serbian Nazi fascists worked closely with German Nazi officials in making Belgrade the first "Judenfrei" city of Europe."
A sad se prave veliki prijatelji jevrejima, takodje.

prljavi Hare

#874 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by prljavi Hare »

Bosnolog wrote:

Bravo za ovu odluku tribunala!!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Uz sav belaj,u Šešeljevom društvu đeneral je još mogao postati četnik!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
prljavi Hare

#875 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by prljavi Hare »

Image :D
Post Reply