Sad ispada da je udruzenje raju sjebalo, ja kad sam bio nije nas bilo vise od 30 i tad su govorili da djaba cekamo nema karti sve rasprodato(u pola 2 sam dosao). Kome ?? 500 dusa se stvori ni od kud, a gostovanja po BiH jedva nas se skupi i 200. Svaka vam cast i izgleda da mi ne mozemo bez nekih sranja.UnKnownBA wrote:Udruženje navijača NK Željezničar organizovalo je u press salonu stadiona Grbavica prodaju ulaznica za predstojeću utakmicu 2. predkola kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Maribora.
Ogroman interes navijača i simpatizera bh. prvaka vlada za ovu utakmicu, tako da su sve ulaznice rasprodate za manje od dva sata.
Brojni navijači ostali su praznih ruku i u nevjerici su čekali nove vijesti o dodatnom kontingentu ulaznica za susret u Sloveniji.
''Zbog velikog interesa, nismo mogli udovoljiti svim zahtjevima za prodaju ulaznica. Zbog toga će iz Sarajeva krenuti samo 600 navijača našeg kluba mada je interes zaista bio mnogo veći. Mi tu ništa nismo mogli uraditi ali se nadamo da će uz pomoć dijaspore koja je u velikom broju najavila dolazak na utakmicu, podrška Željezničaru u Mariboru biti sjajna. Pored spomenutih 600 ulaznica, očekuje se još oko hiljadu ljubitelja plave boje na stadionu u Mariboru. Imamo najave da će posebno veliki odziv navijača biti iz Austrije, Švedske, Norveške i posebno Slovenije. U svakom slučaju, podrška neće izostati'', rekao je za ****.ba predstavnik Udruženja navijača FK Željezničar Nermin Numić.
Među navijačima sarajevskog kluba kruže oprečna mišljenja o ulozi menadžmenta kluba u raspodjeli karata za utakmicu. Većina navijača smatra da je klub morao brže i odlučnije reagovati, i priskrbiti veći broj ulaznica za popularne Manijake.
Direktor Željezničara Dželaludin Muharemović ističe da je klub učinio sve, ali da iz Maribora jednostavno nisu prihvatili zahtjev za većim brojem ulaznica za bh. prvaka. Muharemović nam je pojasnio i na koji način su podijeljene ulaznice koje su se našle u prodaji.
''Klub je ukupno dobio 600 ulaznica za sektor na sjevernoj tribini stadiona Ljudski vrt. Od tog broja, 50 ulaznica podijeljeno je sponzorima i prijateljima kluba, dok je preostalih 550 stavljeno na raspolaganje Udruženju navijača i agenciji Centrotrans koja je također organizovala putne aranžmane za Maribor. Međutim, Centrotrans je i svojih 250 ulaznica ustupio Udruženju, tako da su navijači danas mogli kupiti ukupno 500 ulaznica'', kazao je Muharemović za portal ****.ba uz konstataciju da je klubu pripalo i 25 ulaznica za VIP ložu.
Veliki interes za susret Maribora i Željezničara vlada i u Sloveniji.
Podsjećamo, utakmica je na rasporedu 18. jula od 20 sati.
****.ba
FK Željezničar - Evropske utakmice
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
zipoo
#851 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
- UnKnownBA
#852 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Dobili smo dio tribine sa stolicama bez naslonjača

Ko je ovdje budala
Ako neko ovo slucajno cita iz uprave Željezničara, obavezno se treba poslati žalba Uefi (UEFA), što prije to bolje. Ne zbog tih stolica (nama je svejedno), nego zbog toga da i nama dopuste koristenje zapadne tribine.

Ko je ovdje budala
Ako neko ovo slucajno cita iz uprave Željezničara, obavezno se treba poslati žalba Uefi (UEFA), što prije to bolje. Ne zbog tih stolica (nama je svejedno), nego zbog toga da i nama dopuste koristenje zapadne tribine.
- hypko_nurko
#853 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
vidis da je stavljeno obavijestenje iznad tvog posta. ne moras deset puta jednu te istu stvar postavljatiSancho_de_Sancho wrote:Ljudi dragi šta vam je !? j... vas karte više znalo se sve od početka još pustite se šupljaka i rekla - kazala![]()
.[/b]
- UnKnownBA
#854 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Maribor 1 - 0 Slask Wroclaw (57' Beric R.) Vjerovatno u Mariboru, JEDVA
Sigma Olomouc 2 - 0 Zeljeznicar Sarajevo (55' Dolezal M., 85' Ordos M.)
Sigma Olomouc 2 - 0 Zeljeznicar Sarajevo (55' Dolezal M., 85' Ordos M.)
- cvrčak_na_hedonizmu
#855 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Koliko sam upućen, a vjerujem da jesam, većina koja je dobila karte je to "zaslužila". Vjerujem da je bilo ljudi koji su ga popušili a koji su zaslužili kao i onih koji nisu zaslužili da idu u Maribor a biće tamo.
U % mislim da je omjer 80% - 20% što je korektna brojka kada sve sagledamo ;
Da su nam dali svima da kupimo karte bilo bi nas jedno dvije-tri milje u Mariboru, minimalno. Ovako očekujem jedno milju što je sasvim zadovoljavajuće. Dvije domaće utakmice
U % mislim da je omjer 80% - 20% što je korektna brojka kada sve sagledamo ;
Da su nam dali svima da kupimo karte bilo bi nas jedno dvije-tri milje u Mariboru, minimalno. Ovako očekujem jedno milju što je sasvim zadovoljavajuće. Dvije domaće utakmice
-
AmarManijak
#856 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Sramota danas u plavom salonu !
300 karti je vec bilo "rezervisano"
preko STELE !
Ovi sto putaovanja organizuju su bezobrazni pravo!
Cekam 2 sata da izadje jedan momak koji kaze da se svi razmaknemo dolaze momci sto "drze"
tribinu
Poslije njih 15 izlazi isti da bih rekao na vise aranzmana nema !
300 karti je vec bilo "rezervisano"
preko STELE !
Ovi sto putaovanja organizuju su bezobrazni pravo!
Cekam 2 sata da izadje jedan momak koji kaze da se svi razmaknemo dolaze momci sto "drze"
tribinu
Poslije njih 15 izlazi isti da bih rekao na vise aranzmana nema !
- Pokerboy11
#857 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Bas sam cekao da vidim sta ces ti napisati... sranje zestokoLSD wrote:Dakle, najbitnije je da odu one guzonje sa zapada i "prijatelja kluba", oni su prioritet svih prioriteta ocigledno...a navijace ko yebe.
Dželaludine ,za lijeka ti trebalo da Bog da....žao mi raje koja je stajala više od pola sata u i ispred salona po onom zvjezdanu a nigdje nikoga da se udostoji da ima kaže da idu i da bezveze cekaju....kakvo navlacenje, i to bez kondoma.
-
blue033
#858 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Ne znam gdje su sad oni koji su tvrdili da karte nisu nikakav problem i kako se to lako riješava.
Karta obezbjeđena prošle sedmice, sretno svima vidimo se u Zloveniji.
Karta obezbjeđena prošle sedmice, sretno svima vidimo se u Zloveniji.
-
LSD
#859 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Nisam brate, i ne znam kako cu uopšte doci do kartePokerboy11 wrote:Bas sam cekao da vidim sta ces ti napisati... sranje zestokoLSD wrote:Dakle, najbitnije je da odu one guzonje sa zapada i "prijatelja kluba", oni su prioritet svih prioriteta ocigledno...a navijace ko yebe.
Dželaludine ,za lijeka ti trebalo da Bog da....žao mi raje koja je stajala više od pola sata u i ispred salona po onom zvjezdanu a nigdje nikoga da se udostoji da ima kaže da idu i da bezveze cekaju....kakvo navlacenje, i to bez kondoma.
Si ti uspio doci do karte ?
- Šibicar
#860 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Ja sam nažalost ionako spriječen da idem zbog posla,ali se osjećam k'o da sam medju rajom koja je ispušila foru za karte.
Jebiga,ne pruža nam se često prilika za ovako gotivno i prije svega povoljno gostovanje na koje bi sigurno otišlo 5 puta više ljudi nego što je dozvoljeno,ali šta je tu je,ne može se glavom kroz zid.
- AlenKurt
#861 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Ajde ko ne ode u Maribor, otići će u Travnik. I tamo Željo igra.
- Charuga
- Globalni moderator
#862 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Ko ne ode u Maribor moze ici na gostovanje u trecem pretkolu ili eventualno u EL ... 
- AlenKurt
#863 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Plavih_11 wrote:Ko ne ode u Maribor moze ici na gostovanje u trecem pretkolu ili eventualno u EL ...
-
zipoo
#864 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Hoce li taj drug prodati kartu ? Ozbiljan samLSD wrote:Nisam brate, i ne znam kako cu uopšte doci do kartePokerboy11 wrote:Bas sam cekao da vidim sta ces ti napisati... sranje zestokoLSD wrote:Dakle, najbitnije je da odu one guzonje sa zapada i "prijatelja kluba", oni su prioritet svih prioriteta ocigledno...a navijace ko yebe.
Si ti uspio doci do karte ?
![]()
e to ti je to....i šta sad raditi, kako biti pametan
ja konto ici, spreman za Maribora odavno sa još cetvoricom jarana, a samo jedan uspio doci do karte i šta sad, covjek ce ici sa busem, ne isplati mu se ici sam sa autom, nije lud...masa raja je danas ostala razocarana, Dželom i njegovim potezima prije svega
....jbt kralj lakše je u Pentagon upasti i napraviti diverziju, nego doci do karte yebenog Maribora
![]()
mamu vam slovenacku...ma ništa, bezveze cu fasovati ban
-
passiv
#865 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
kamo sreće, nego je sad furka svima otići u mariborAlenKurt wrote:Ajde ko ne ode u Maribor, otići će u Travnik. I tamo Željo igra.
Ko god kaže da je bezobrazluk dati prednost momcima koji idu na sva gostovanja i rade koreografije i ostalo, nek se fino pridruži tim momcima, nek ide na svaku tekmu, daje pare i radi na koreografijama i svemu ostalom i imat će i on prednost a još će mu biti jasno zbog čega.
- BlueBlood
#866 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Bravopassiv wrote:kamo sreće, nego je sad furka svima otići u mariborAlenKurt wrote:Ajde ko ne ode u Maribor, otići će u Travnik. I tamo Željo igra.
Ko god kaže da je bezobrazluk dati prednost momcima koji idu na sva gostovanja i rade koreografije i ostalo, nek se fino pridruži tim momcima, nek ide na svaku tekmu, daje pare i radi na koreografijama i svemu ostalom i imat će i on prednost a još će mu biti jasno zbog čega.
situacija je takva kvakva jeste, ne treba se sad nervirati. Ja sam prvi bio iznerviran kad sam saznao da cemo dobiti samo 600 ulaznica jer sam znao da ce doci do ovoga. Prvo evropsko gostovanje poslije rata na koje je svak mogao otici, sto se kaze i kunto i panto a ogranicen broj ulaznica
- LunaLati
#867 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Plavih_11 wrote:Ko ne ode u Maribor moze ici na gostovanje u trecem pretkolu ili eventualno u EL ...
To se zove pozitivno razmišljanje
-
zipoo
#868 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Nisu problem oni koji stalno idu na gostovanja, prave koreografije itd. Njima i treba dati ali odjednom ih 500 takvih?passiv wrote:kamo sreće, nego je sad furka svima otići u mariborAlenKurt wrote:Ajde ko ne ode u Maribor, otići će u Travnik. I tamo Željo igra.
Ali hajd bilo pa proslo, drugi put nista preko udruzenja i zdravo.
-
LSD
#869 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
@Zippo
Mogu ga samo odvojiti od života da bi došao do te njegove karte... probao sam ja to odmah da ga muntam, ma ni da cuje
ništa od toga
Mogu ga samo odvojiti od života da bi došao do te njegove karte... probao sam ja to odmah da ga muntam, ma ni da cuje
-
LSD
#870 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
tacno je i ovo u svakom slucajupassiv wrote:kamo sreće, nego je sad furka svima otići u mariborAlenKurt wrote:Ajde ko ne ode u Maribor, otići će u Travnik. I tamo Željo igra.
-
passiv
#871 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
nema ali ima dosta i raje koja je prije bila aktivna i oni su se malo povukli ali znaju ove što organizuju i onda njima idezipoo wrote: Nisu problem oni koji stalno idu na gostovanja, prave koreografije itd. Njima i treba dati ali odjednom ih 500 takvih?
Ali hajd bilo pa proslo, drugi put nista preko udruzenja i zdravo.
ovo je brojka od nekih 350-400 ljudi, ostalo je otislo "srećnim" jbg šteta je što nema više karata
-
LSD
#872 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Slovenci su mogli na nama zaraditi više nego na svojim navijacima, cak i da su digli nama bosancima posebnu cijenu...išlo bi samo odavde bruka raje, da ne pominjem iz ostatka BiH, hrvatske, naših ljudi iz slovenije...ali to su pizde neviđenih razmjera, yebali ih 5% i UEFA 
- ganjeta
#873 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Ja sam se bio zabrinuo, nismo imali ni jedan poraz na pripremama. Danas je sve došlo na svoje
, Amar nas je vratio svojim starim navikama.
Što se tiče ulaznica, desilo se ono što sam i očekivao, velika potražnja a ulaznica malo, da je došlo i 2. milje sve bi otišlo danas. Sretan sam jer ću biti među 600 sretnika koji su došli do ulaznice, koja je smiješna po izgleda. Ali valjda to tako ide u jebenoj evropskoj uniji. Logično je bilo da karte dobiju svi oni koji su prošli Bosnu uz duž i poprijeko, koji se brinu za tribinu ( ili su se brinuli ) 00-24h, koji rade koreografije, dobijaju batine zbog Želje itd.
Pojedini likovi koji seru po udruženju, Dželi i svima koji imaju veze sa organizovanjem ovog gostovanja nek se zapitaju malo. Da se razumijemo, ne branim Muharemovića i znam da nije sposoban da radi svoj posao kako treba, ali ovdje nije mogao ništa uraditi jer su Slovenci nešto naumili i to će im možda proći.
Sve ovo ne pišem iz razloga što sam skontao kartu, i da je nisam skontao bilo bi mi krivo kao i većini koja nije skontala, ali bi sjeo u auto i pravac Maribor, i pokušao naći način da uđem na stadion.
Sve u svemu Maribor ima da gori!!!

Što se tiče ulaznica, desilo se ono što sam i očekivao, velika potražnja a ulaznica malo, da je došlo i 2. milje sve bi otišlo danas. Sretan sam jer ću biti među 600 sretnika koji su došli do ulaznice, koja je smiješna po izgleda. Ali valjda to tako ide u jebenoj evropskoj uniji. Logično je bilo da karte dobiju svi oni koji su prošli Bosnu uz duž i poprijeko, koji se brinu za tribinu ( ili su se brinuli ) 00-24h, koji rade koreografije, dobijaju batine zbog Želje itd.
Pojedini likovi koji seru po udruženju, Dželi i svima koji imaju veze sa organizovanjem ovog gostovanja nek se zapitaju malo. Da se razumijemo, ne branim Muharemovića i znam da nije sposoban da radi svoj posao kako treba, ali ovdje nije mogao ništa uraditi jer su Slovenci nešto naumili i to će im možda proći.
Sve ovo ne pišem iz razloga što sam skontao kartu, i da je nisam skontao bilo bi mi krivo kao i većini koja nije skontala, ali bi sjeo u auto i pravac Maribor, i pokušao naći način da uđem na stadion.
Sve u svemu Maribor ima da gori!!!
- BlueBlood
#874 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
ganjeta wrote:ali bi sjeo u auto i pravac Maribor, i pokušao naći način da uđem na stadion.
...ja bi prije toga otiso u slovensku ambasadu i pitao ih jel im se vise isplati da mi nabave jednu ulaznicu il da svaki dan peru fasadu od pokvarenih jaja!!!
- cvrčak_na_hedonizmu
#875 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Vrlo kvalitetna ideja sa jajima
Treba da budemo (pre)sretni. Radni dan, jagma za kartama, puklo sve u roku odmah, bukvalno. Nije to malo karata a ni malo para ako pogledamo naš standard.
Al jebiga, mi smo Željo
Iskreno, mene brinu ovi "dobri" rezultati na pripremama. Više bih volio da smo sve izgubili
Adilović ne može pogoditi more sa broda, po običaju
Valjda me iznenadi protiv Maribora mada sumnjam. Najtanja karika našeg tima, po meni naravno.
Treba da budemo (pre)sretni. Radni dan, jagma za kartama, puklo sve u roku odmah, bukvalno. Nije to malo karata a ni malo para ako pogledamo naš standard.
Al jebiga, mi smo Željo
Iskreno, mene brinu ovi "dobri" rezultati na pripremama. Više bih volio da smo sve izgubili
Adilović ne može pogoditi more sa broda, po običaju