Ti si sretan čovjek. Gledaš stvari crno-bijelo, nema nijansi. I bolje ti je tako. Naravno da Dodo mora praviti ustupke, ali mora i SDP. Al' jok, kod nas u FBiH je odlično stanje, med i mlijeko, pa čekamo Dodu na koljenima. Previše smo otišli o off. A sada s nestrpljenjem čekajmo 60. minuta specijal "Nekad braća". Bila najava danasmadner wrote:Mora jer drzavna vlast njemu trenutno vise znaci nego svima ostalima. Ne iz ljubavi, nego iz neophodnosti. To ti je kao kada nemas love i ides lihvaru da posudis a on ti onda spuca kamatu da te zaboli glava.seshat wrote:Čuj mora doći na noge. Pa u pola države vlast je osvojio SNSD. Valjda je stvar dogovora osnivanje državne vlasti, a ne dolazak na noge. Nema SDP osvojenih 51% glasova u BiH. S kim će praviti državnu vlast, s babom Marom iz Prnjavora.madner wrote:Samo da kazem nesto za drzavnu vlast. Teorija vam je klimava. SDPu nije stalo da pridobije Dodika za istu, jer znaju da im doticni mora doci na noge. Ali zasto gledati na cinjenice.
Dakle sa ili bez Vaskovica, Dodo ce morati prihvatiti ustupke kako bi bila formirana drzavna vlast. Ovo sto sada pokusava je da na blef proda pricu da je on taj koji moze nesto traziti.
Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )
-
seshat
#851 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )
-
palermo
#852 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )
fali ti jedan, evo ja ću za tebe dodati, da se plaho ne mučišcasobuke wrote:palermo wrote: A šta fali toj direktivi. Zar ti ne vidiš da smo mi u ratu, a u ratu istina nije baš na nekoj posebnoj cijeni. Još treba da tvoje saveznike čerečiš po televiziji kao da već nema dovoljno medija koji su to spremni uraditi.
By the way, ja ne gledam 60 minuta već tri-četiri godine, a ne znam jesam li ikad gledao nešto posebno. Prvenstveno zbog nepouzdanosti, nekvalitete novinara, sklonosti ka objavljivanju neprovjerenih informacija i slično. Bilo bi puno ljepše da se to radi na kvalitetniji način.
A Bakir i Vasković slobodno mogu da završe svoju karijeru što se mene tiče.
Al to opet ne znači da FTV nije potrebna ovoj zemlji, i to sa konceptom koji sada ima, onim koji ima svoje jasno opredjeljenje. Naravno, bilo bi puno bolje da se to radi na kvalitetniji način. Al ne bih da zbog kile mesa ubijam kravu koja stalno daje mlijeko.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
halo_ba
#853 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )
Ovo gledanje "60 minuta" haman ko masturbacija. Niko to ne radi.palermo wrote:
By the way, ja ne gledam 60 minuta već tri-četiri godine,
-
palermo
#854 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )
halo_ba wrote:Ovo gledanje "60 minuta" haman ko masturbacija. Niko to ne radi.palermo wrote:
By the way, ja ne gledam 60 minuta već tri-četiri godine,
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#855 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )
A sta,po tvojim uredjivackim ukusima moze se samo zvati Masic,Komsic,Lagumdzija 6 puta,Lijanovic (radi strucnih expertizamadner wrote:Jasta i Fahro je bio pozvan, pa i novi presjednik NS-a. Garant su i Mesica pozvali jer je to dio plana da se ehm...-LIBERO- wrote:A sta je sa teorijom,koja nije vise teorija nego praksa da se po direktivi vise na FTV i 60 minuta ne proziva SDA,a od HSP se pravi antifasisticka snaga ove drzave ...a da ne kazem da se Lijanovic ne smije spomeniti,ni u snu, za opste poznate malverzacije.madner wrote:Samo da kazem nesto za drzavnu vlast. Teorija vam je klimava. SDPu nije stalo da pridobije Dodika za istu, jer znaju da im doticni mora doci na noge. Ali zasto gledati na cinjenice.
Jesu i to nagadjanja bez cinjenica????
Jedno jednostavno pitanje, koji je trenutno najveci problem BiH na politickom planu? Da li je to osovina Dodo-Cova ili je nesto drugo?
Da li je logicno da se politicki magazin bavi trenutno najkriticnijim pitanjem za drzavu ili nije?
I pokrice ovakvoj reklamnoj kampanji od strane JAVNOG EMITERA je to sto je jednom u emisiji gostovao gospodar tornjeva,a drugi put ,cak,i oni izdajnici iz NS
Aha,pa tako reci,da zaista sa tim cinom i ta dva gostovanja Bakir je anulirao sve sto zapravo radi,a u stvari je cisto promoviranje samo jedne politicke opcije ,par licnosti i jednog poslovnog "velikana" (citaj -Selimovici)
Po meni,najveci problem drzave,kako do sada tako i trenutno je nepotizam,korumpiranost politicara,pljacka,nesposobnost,rodbinske i stranacke veze,talovi i namjesteni tenderi,poslovi i privatizacije..a ova prica oko nacionalnih interesa,presudnih trenutaka,sudbonosnih odluka, i slicno su samo mehanizmi za osvarenje prije navedenih striktno interesnih i finansijskih interesa.
Borba i manipulacija nacionalnim i drzavotvornim,kao,borbama a zapravo se radi o broju stolica,broju ministarskih pozicija,kolicini vlasti radi ostvarenja licnih i grupnih finansijskih interesa.
A svi mi zajedno,samo nastavimo mozgom i gestom jedne prosjecne ovce se svrstavari u plave ,zelene,crvene
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#856 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )
Po tvojoj logici se nije onda trebao prozivati i po medijima cereciti bilo ko ko je u ratu i tik poslije rata uradio neku nepravilnost..jer Boze u ratu smo sta ima veze sto rade sranja,ubijaju,kradu,pljackaju NASI SUpalermo wrote:A šta fali toj direktivi. Zar ti ne vidiš da smo mi u ratu, a u ratu istina nije baš na nekoj posebnoj cijeni. Još treba da tvoje saveznike čerečiš po televiziji kao da već nema dovoljno medija koji su to spremni uraditi.-LIBERO- wrote:A sta je sa teorijom,koja nije vise teorija nego praksa da se po direktivi vise na FTV i 60 minuta ne proziva SDA,a od HSP se pravi antifasisticka snaga ove drzave ...a da ne kazem da se Lijanovic ne smije spomeniti,ni u snu, za opste poznate malverzacije.madner wrote:Samo da kazem nesto za drzavnu vlast. Teorija vam je klimava. SDPu nije stalo da pridobije Dodika za istu, jer znaju da im doticni mora doci na noge. Ali zasto gledati na cinjenice.
By the way, ja ne gledam 60 minuta već tri-četiri godine, a ne znam jesam li ikad gledao nešto posebno. Prvenstveno zbog nepouzdanosti, nekvalitete novinara, sklonosti ka objavljivanju neprovjerenih informacija i slično. Bilo bi puno ljepše da se to radi na kvalitetniji način.
A Bakir i Vasković slobodno mogu da završe svoju karijeru što se mene tiče.
Al to opet ne znači da FTV nije potrebna ovoj zemlji, i to sa konceptom koji sada ima, onim koji ima svoje jasno opredjeljenje. Naravno, bilo bi puno bolje da se to radi na kvalitetniji način. Al ne bih da zbog kile mesa ubijam kravu koja stalno daje mlijeko.
Izvini druze,ja takav osjecaj za pravdu i moral ne mogu da dijelim.
Onaj ko krade,ko se obogatio na muci naseg naroda,i ne samo sebe obogatio nego svu svoju rodbinu prijatelje cak i buduca pokoljenja...i svi znamo to...odjednom postaje jako blizak i intiman saveznik a automatizmom mu se halali sve sto su od zemlje uradili..e pa izvini molim te,borba za bilo kakvu VISU stvar ne dozvoljava takav nacin rezonovanja i ponasanja. O HSP-u vise nemam zivaca ni pisati,shvatio sam da im je sve oprosteno i poglavnik i za dom spremni i pltforme prijeratne,ratne i postratne....koketizam sa fasizmom (da ne kazem nesto vise) itd.itd
Sve ok politicki pamflet,medij sa diktiranim citanjem vijesti,medij sa striktno profiliranim sadrzajem sta se smije a sta ne smije prozivati...sve ok,kao u rezimima slavnih diktatura i jednoumlja.
To je nama nasa borba(PLATFORMA) dala...i jako smo ponosni na to...u euforiji i zaru,onako horski,svi kao jedan povikasmo slozno i sa osmijehom na licu...
Diktatura i renesansa
Last edited by -LIBERO- on 17/04/2011 13:15, edited 1 time in total.
-
palermo
#857 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )
sa druge teme-LIBERO- wrote: Po meni,najveci problem drzave,kako do sada tako i trenutno je nepotizam,korumpiranost politicara,pljacka,nesposobnost,rodbinske i stranacke veze,talovi i namjesteni tenderi,poslovi i privatizacije..a ova prica oko nacionalnih interesa,presudnih trenutaka,sudbonosnih odluka, i slicno su samo mehanizmi za osvarenje prije navedenih striktno interesnih i finansijskih interesa.
Borba i manipulacija nacionalnim i drzavotvornim,kao,borbama a zapravo se radi o broju stolica,broju ministarskih pozicija,kolicini vlasti radi ostvarenja licnih i grupnih finansijskih interesa.
A svi mi zajedno,samo nastavimo mozgom i gestom jedne prosjecne ovce se svrstavari u plave ,zelene,crvenei kakve sve vec ne torove i pusimo im u jedra licnih interesa i profita uskog kruga stranackih ljudi.
Kako komentarišete formiranje vlasti u Federaciji i koja su Vaša očekivanja kada je državni nivo u pitanju?
KRSMANOVIĆ: Očito da su razlike izmedju partija ogromne. To je vrlo kvalitetno iskoristio SDP koji je pobijednik izbora u FBiH. Koji će dalji potezi biti, ostaje da se vidi. Po meni u ovom trenutku, mislim da je priča u Federaciji završena, da je vlast napravljena i kompletirana i da samo u narednom periodu možemo da pratimo njen rad i vidimo kakve će rezultate ostvariti. Što se tiče formiranja vlasti na nivou BiH, tu nisam optimista jer mislim da imamo potpuno dva sučeljena koncepta. Jedan je koncept koji preferira i vidi budućnost BiH kao punopravnog člana u Evropskoj uniji u najkraćem mogućem roku. To je koncept koji u ovom trenutku zagovara SDP sa partijama koje su potpisnice tzv.platforme. I imate politiku koja ne vjeruje u budućnost BiH čak smatra da treba krenuti u njenu razgradnju. To je politika SNSD-a i Milorada Dodika. Nisam optimista da se tu može naći kompromis i da će neko izaći kao politički pobjednik. A ko će izvući pobjedu ostaje da se vidi. Nisam optimista da će se vlast na nivou BiH formirati u naredna tri mjeseca.
Koga treba kriviti za kašnjenje u formiranju vlasti: “platformaše”, ili drugu stranu okupljenu oko SNSD-a?
KRSMANOVIĆ: Tu su očito postojala dva koncepta. Jedan koncept je pravljenje tri entiteta u BiH, a drugi koncept je pravljenje funkcionalne države. To su dva koncepta koja su nepomirljiva i ne možete tražiti krivca. Politika je tu i vrijeme će pokazati koja će politička opcija odnijeti pobjedu. Moja je želja da se pokušaju naći rješenja političkim sredstvima jer ako bi se pristupilo nekim drugim onda to nije dobro ni za koga.
Zdravko Krsmanović, ne vjerujem da je baš SDP-ov čovjek, jednostavno konstatuje ono što je tako vidljivo, samo što neki neće priznati. Valjda je lakše i bezbolnije razmišljati u terminima , korupcija, svi su lopovi,tenderi i slično.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#858 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )
Ne ,nisu svi lopovi..tacno se zna ko su lopovi,ko je namjestao tendere ,ko je uzeo i kapom i sakom...tj. koje bio takav do ulaska u koaliciju,i to iz pera,medija i usta SDP-ovih kadrova,ismpatizera i clanova..a sada je sve zaboravljeno,oprosteno..hallal oslum
A da,borba za vise ciljeve sve nas treba zbiti u iste redove i one koji umiru od gladi,i one koji kod Selimovica rade na traci za 400KM,i one koji imaju vile ,zgrade,pansione na morima i planinama..racune po Turskoj i Svicarskoj...a do svega toga dosli priivatizacijama,talovima,tenderima namjestenim poslovima,pranjem love i slicnim postenim rabotama
Svi smo mi jednaki pred Bogom,zakonom (ali u KU*rcu) i pred striktnim povecalom PLATFORME
A da,borba za vise ciljeve sve nas treba zbiti u iste redove i one koji umiru od gladi,i one koji kod Selimovica rade na traci za 400KM,i one koji imaju vile ,zgrade,pansione na morima i planinama..racune po Turskoj i Svicarskoj...a do svega toga dosli priivatizacijama,talovima,tenderima namjestenim poslovima,pranjem love i slicnim postenim rabotama
Svi smo mi jednaki pred Bogom,zakonom (ali u KU*rcu) i pred striktnim povecalom PLATFORME
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#859 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )
a prije Platforme tekli med i mlijeko?-LIBERO- wrote:
I je li opet Zlaja tema?
-
palermo
#860 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )
pa ništa onda.....tvoje viđenje, ko sam ja da ti ga osporavam.....-LIBERO- wrote:Ne ,nisu svi lopovi..tacno se zna ko su lopovi,ko je namjestao tendere ,ko je uzeo i kapom i sakom...tj. koje bio takav do ulaska u koaliciju,i to iz pera,medija i usta SDP-ovih kadrova,ismpatizera i clanova..a sada je sve zaboravljeno,oprosteno..hallal oslum![]()
A da,borba za vise ciljeve sve nas treba zbiti u iste redove i one koji umiru od gladi,i one koji kod Selimovica rade na traci za 400KM,i one koji imaju vile ,zgrade,pansione na morima i planinama..racune po Turskoj i Svicarskoj...a do svega toga dosli priivatizacijama,talovima,tenderima namjestenim poslovima,pranjem love i slicnim postenim rabotama![]()
- argyle
#861 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )
Saopštenje za javnost portala plbih.org o slučaju "Vasković"
Poštovani,
nakon gostovanja Slobodana Vaskovića u emisiji Centralni Dnevnik Face Tv gdje se ovaj četnik pere i optužuje Bakira Hadžiomerovića da on stoji iza snimka kojeg smo mi objavili na you tube, red je da otkrijemo javnosti pravi izvor video materijala.
Naime snimak je pronađen tek u ponedeljak navečer. Žao nam je što moramo razočarati mnoge naše "analitičare koji sve znaju" koji su tvrdili da nam je snimak poslao Milorad Dodik, ili Bakir Hadžiomerović, ili neko treći.
Izvor video snimka je online arhiva Haškog tribunala
http://icr.icty.org/
potražite:
Potocari footage – Video of the Serb forces entering Potocari on 12 July 1995. (BCS, 1 Pages)
Snimak je u haaškoj arhivi postavljen kao dokazni materijal u okviru predmeta Popović i drugi, a može se pogledati OVDJE: http://icr.icty.org/LegalRef/CMSDocStor ... 270030.wmv
dio s Vaskovićevim "uzimanjem" izjave počinje na 11:55.
Snimak je postavljan na tu stranicu prije nekoliko mjeseci.
Ratni snimak je igrom slučaja pronađen na pomenutoj stranici tek u ponedaljak navečer. Kada smo vidjeli da se radi o nemontiranom materijalu snimljenom u Potočarima 12 jula 1995 i da se na njemu pojavljuje tadašnji novinar Radio RS Slobodan Vasković koji "junački" sa kolegom Snježanom Lalovićem pravi intervju sa zarobljenim Srebreničanom Abdulahom Purkovićem i njemu diktira šta da odgovori na njihova pitanja, sve u svrhu velikosprske ratne propagande, odlučili smo postaviti snimak na you tube bez oklijevanja.
Izjave Vaskovića u emisiji 'Centralni Dnevnik Face TV-a', da je snimak lično pušten u javnost od strane urednika magazina '60 minuta' Bakira Hadžiomerovića kako bi mu se osvetio zbog davanja otkaza – je laž i obmana javnosti.
Ne ulazeći u polemiku kada je Bakir saznao za snimak, i zašto nije o tome ranije govorio (ostavljamo tu čast drugima) i ko je kome dao otkaz, želimo samo dodati da nismo nikada ni sarađivali, niti bili u kontaktu sa Bakirom Hadžiomerovićem.
Ovih dana po internet portalima i na našim medijima smo se načitali/naslušali razno raznih teorija o izvoru snimka, te da je snimak poslao Dodik da uništi "60 Minuta", pa SDS, ili Tihić, ili SDP, pa last but not least Bakir Hadžiomerović zbog ovog ili onog razloga.
Šutili smo jer do momenta kada smo objavili snimak, iako su svi znali za Vaskovićevu prošlost, pravili su se da za to ne znaju, pa smo ih malo pustili da sebi prave kule od karata raznim teorijama.
Žasto se nije ranije istražila detaljno Vaskovićeva uloga u ratu, neka nam to glavni protagonisti objasne, ali nakon ovih zadnjih optužbi od strane Vaskovića na račun Hadžiomerovića, da on stoji iza nas, nije pošteno da mi još šutimo.
Nismo se nadali sličnom razvoju situacije, inače nebi to ni imalo bilo kakav uticaj na našu odluku da objavimo ili ne snimak, ali ono što je nas iznenadilo u svemu ovome je ponašanje naših javnih emitera, posebno Federalne Tv koja nije ni riječi progovorila o slučaju "Vasković". Zašto ?
Ovim javno pozivamo, iako se bojimo da to neće imati mnogo efekta, sve javne medije da vrate dostojanstvo novinarskoj profesiji, i da se manje bave medjiskim i ličnim prepucavanjima i lažima koje samo idu na štetu državi i narodu Bosne i Hercegovine.
Htjeli ili ne, istina kad tad izađe na vidjelo.
Ja Istina sam,ružna i kvrgava i jednako tučem siromaha i bogataša.
Draga sam onome koga se ne tičem, a mrska onome koga se dovežem.
Ja dođem minut pred spavanje, pa te škakljim cijelu noć.
Vidim sve zločine i sva dobra djela. Ja Istina sam. Neuništiva.
I kada pomisliš da je sve zaboravljeno, čuješ iza uha. Tu sam.
Tačno znam koliko je silovani djevojčica u Istoćnoj Bosni.
Koliko je preklanih Ljudi bačeno u Drinu.
Znam gdje su zarobljene Muftije iz Tuzlanskoga regijona.
Znam i onoga Hrvata sto donosi vodu u konclogor, o zatočenim Bošnjacima iz zapadne Hercegovine.
Ja sam vječna. Ne možeš mi ništa. Ni mačem ni ognjem.
Ja sam laka kao pero, isto teška kao olovo. Sve ovisi o meni.
Znam da su Ljudi krvoločniji i žedniji, ma od koje životinje.
Znam ulaze u Piramide. Znam sve o Istoku i Zapadu.
Za Gotiku vamo mogu reći,da toliko nije oštra koliko knjige kažu, niti romantika toliko robusna. Svašta znam.
Vi smrtnici brzo zaboravljate odluke i događaje koje bi morali pamtiti.
Stoga se ne čudite što vam se puno zla dešava u vašem kratkome životu.
Neka znate da ste vi svi na velikoj kušnji. Bilježim vaša dobra djela, a osobito loša u Vječnu knjige sa dugim koricama.
Svašta znam, jer sam vječna. Nemožeš mi ništa.
Jednom je bilo teško gledati kako se bradate spodobe iživljavaju u avliji ispod jabuke nad djevojčicom. Htjela sam reći višnjima da dignu mač i da svi nestanete u ognju i žaru. A eto nisam, misleći da če te se urazumiti.
Zemlju koju vi zovete Bosna, podvukla sam dva puta crveno, i dodala.
Mala zemlja veliki zločini.
Web Portal PLBIH
http://www.plbih.org
Last edited by argyle on 17/04/2011 13:42, edited 1 time in total.
- plain vanilla
- madner
#863 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )
Cek, koliko puta bi trebao ko gostovati da imamo kvorum-LIBERO- wrote:A sta,po tvojim uredjivackim ukusima moze se samo zvati Masic,Komsic,Lagumdzija 6 puta,Lijanovic (radi strucnih expertizamadner wrote:Jasta i Fahro je bio pozvan, pa i novi presjednik NS-a. Garant su i Mesica pozvali jer je to dio plana da se ehm...-LIBERO- wrote:
A sta je sa teorijom,koja nije vise teorija nego praksa da se po direktivi vise na FTV i 60 minuta ne proziva SDA,a od HSP se pravi antifasisticka snaga ove drzave ...a da ne kazem da se Lijanovic ne smije spomeniti,ni u snu, za opste poznate malverzacije.
Jedno jednostavno pitanje, koji je trenutno najveci problem BiH na politickom planu? Da li je to osovina Dodo-Cova ili je nesto drugo?
Da li je logicno da se politicki magazin bavi trenutno najkriticnijim pitanjem za drzavu ili nije?) i sl....ti jos gori od Bakira ti bi bas stranacki bilten pravio
![]()
I pokrice ovakvoj reklamnoj kampanji od strane JAVNOG EMITERA je to sto je jednom u emisiji gostovao gospodar tornjeva,a drugi put ,cak,i oni izdajnici iz NS![]()
![]()
![]()
Aha,pa tako reci,da zaista sa tim cinom i ta dva gostovanja Bakir je anulirao sve sto zapravo radi,a u stvari je cisto promoviranje samo jedne politicke opcije ,par licnosti i jednog poslovnog "velikana" (citaj -Selimovici)
Po meni,najveci problem drzave,kako do sada tako i trenutno je nepotizam,korumpiranost politicara,pljacka,nesposobnost,rodbinske i stranacke veze,talovi i namjesteni tenderi,poslovi i privatizacije..a ova prica oko nacionalnih interesa,presudnih trenutaka,sudbonosnih odluka, i slicno su samo mehanizmi za osvarenje prije navedenih striktno interesnih i finansijskih interesa.
A svi mi zajedno,samo nastavimo mozgom i gestom jedne prosjecne ovce se svrstavari u plave ,zelene,crvenei kakve sve vec ne torove i pusimo im u jedra licnih interesa i profita uskog kruga stranackih ljudi.
Haj napravi kvote, da vidimo kako bi to izgledalo.
Nazalost to nije tacno. To sto su to tebi prioriteti u zivotu ne znaci da su i drugima. Kada bi rekao da bi to trebalo biti najbitnije, to bi imalo nekog smisla. Ali praviti se da smo sredjena zemlja, gdje ne postoje elementi koji aktivno rade na nestajanju iste je iluzorno. U najmanju ruku.
Ali kakva fajda pricati to covjeku koji prati politicku scenu poslje izbora kada su sve maske pale, ali uporno ne zeli vidjeti sta se desava...
- AliceInChains
#864 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )
Pa kako mozes biti takav mrzitelj i negator nade u demokratiju u BIH-imadner wrote:
Cek, koliko puta bi trebao ko gostovati da imamo kvorum![]()
Nazalost to nije tacno. To sto su to tebi prioriteti u zivotu ne znaci da su i drugima. Kada bi rekao da bi to trebalo biti najbitnije, to bi imalo nekog smisla. Ali praviti se da smo sredjena zemlja, gdje ne postoje elementi koji aktivno rade na nestajanju iste je iluzorno. U najmanju ruku.
Ali kakva fajda pricati to covjeku koji prati politicku scenu poslje izbora kada su sve maske pale, ali uporno ne zeli vidjeti sta se desava...
Pa mislim, ova rijecenica iznad je pravi bezobrazluk. Percednik nije ni raspisao referendum o negiranju jednog od temelja demokratije, tj. BHSuda, a ti ovdje propagiras nefunkcionalnost demokratije u BIH?Ali kakva fajda pricati to covjeku koji prati politicku scenu poslje izbora kada su sve maske pale, ali uporno ne zeli vidjeti sta se desava...
Pa najkasnje onaj jaki zvuk detonacije autogume HDZ-bijede te je trebao probuditi iz sna i ukazati ti, da smo mi zdravo demokratsko drustvo, a BIH i vise nego samo d od drzave
- madner
#865 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )
Pokusao sam replicirati, ali pazljivom analizom sam uocio da nisi dao niti jedan argument za tvoje tvrdnje. Dakle licni napad na mene nije argument. Mada ti dajem par poena zbog cijelog pasusa uvreda.casobuke wrote:madner wrote:Jasta i Fahro je bio pozvan, pa i novi presjednik NS-a. Garant su i Mesica pozvali jer je to dio plana da se ehm...-LIBERO- wrote: A sta je sa teorijom,koja nije vise teorija nego praksa da se po direktivi vise na FTV i 60 minuta ne proziva SDA,a od HSP se pravi antifasisticka snaga ove drzave ...a da ne kazem da se Lijanovic ne smije spomeniti,ni u snu, za opste poznate malverzacije.
Da li je logicno da se politicki magazin bavi trenutno najkriticnijim pitanjem za drzavu ili nije?
Ovi Lagumdžijaneri su fakat idoli. Da neko svoj mentalni sklop može svesti na fanatično navijanje za određenu političku opciju bez grama kritičnosti i opravdavati apsolutno svaki njen postupak je samoponižavanje vrijedno divljenja. Ali džaba je govoriti, takvi pored zdravih očiju i nadam se i zdravog mozga ne vide. Ili prije će biti neće da vide.
Jašta, i Fahro je prozvan, onaj dugogodišnji kriminalac i reketaš u 60 minuta, Keljmendijev prijatelj, miškovićev rušitelj države, itd... A Bakir od islamofoba i mrzitelja svega bošnjačkog postade ličnost dana u Avazu. Naravno, poslije 15 godina pljačke, korupcije i najgorih mogućih optužbi u pomenutom magazinu SDA nije više prijetnja ovom društvu, a svi aferimi su im oprošteni. Inače, posao medija je da se prilagođava trenutnim stranačko-političkim odnosima i prepucavanjima i izaberu stranu dakako, a ne ne daj Bože se bavi istraživanjem i analitikom.
Nemoj ga više braniti madner, nemoj Zlaje ti![]()
!
Dakle logika je da bi FTV i 60 minuta trebali potpuno ignorisati trenutnu situaciju i napadati SDA iz ideoloskih razloga. I to bi bio dokaz nepristranosti. Nego sto ne procitas sta napises prije nego sto pritisnes to dugme za slanje?
- madner
#866 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )
Precednik je zakletva i nemoj da ga spominjes bez ustajanja i salutiranja.AliceInChains wrote:Pa kako mozes biti takav mrzitelj i negator nade u demokratiju u BIH-imadner wrote:
Ali kakva fajda pricati to covjeku koji prati politicku scenu poslje izbora kada su sve maske pale, ali uporno ne zeli vidjeti sta se desava...![]()
:
Pa mislim, ova rijecenica iznad je pravi bezobrazluk. Percednik nije ni raspisao referendum o negiranju jednog od temelja demokratije, tj. BHSuda, a ti ovdje propagiras nefunkcionalnost demokratije u BIH?Ali kakva fajda pricati to covjeku koji prati politicku scenu poslje izbora kada su sve maske pale, ali uporno ne zeli vidjeti sta se desava...![]()
Pa najkasnje onaj jaki zvuk detonacije autogume HDZ-bijede te je trebao probuditi iz sna i ukazati ti, da smo mi zdravo demokratsko drustvo, a BIH i vise nego samo d od drzave
Mislio sam na HDZ i "alternativu" 1990, ili alternativu u RS, ili ponasanje SBB. Mislio sam na CIK koji je tako lezerno doveo FBiH u apsurdnu poziciju.
Ali to nije bila borba za principe, ne to je bila borba za fotelju. Doduse tu fotelju ce ubrzo ukinuti, ali sigurno je bilo do toga.
- plain vanilla
#867 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )
A da se vratite temi? 
- AliceInChains
#868 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )
Ja, ja. Obicni odgovor crvenih talibana, koji su nas i doveli u tu situaciju, da u BIH niste ne funkcionise, kako trebamadner wrote:Precednik je zakletva i nemoj da ga spominjes bez ustajanja i salutiranja.AliceInChains wrote:Pa kako mozes biti takav mrzitelj i negator nade u demokratiju u BIH-imadner wrote:
Ali kakva fajda pricati to covjeku koji prati politicku scenu poslje izbora kada su sve maske pale, ali uporno ne zeli vidjeti sta se desava...![]()
:
Pa mislim, ova rijecenica iznad je pravi bezobrazluk. Percednik nije ni raspisao referendum o negiranju jednog od temelja demokratije, tj. BHSuda, a ti ovdje propagiras nefunkcionalnost demokratije u BIH?Ali kakva fajda pricati to covjeku koji prati politicku scenu poslje izbora kada su sve maske pale, ali uporno ne zeli vidjeti sta se desava...![]()
Mislio sam na HDZ i "alternativu" 1990, ili alternativu u RS, ili ponasanje SBB. Mislio sam na CIK koji je tako lezerno doveo FBiH u apsurdnu poziciju.
Ali to nije bila borba za principe, ne to je bila borba za fotelju. Doduse tu fotelju ce ubrzo ukinuti, ali sigurno je bilo do toga.
Inace, kako se ne umoris nagadivati sa navijacima ljudske bijede?
- madner
#869 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )
Ha nisu svi isti. Ovi iz NSa su razocarani SDPom i formirali tu stranku. Kada gledas kroz to, naravno da uvijek trazis validaciju vlastitog izbora. S njima je zabavno, jer ne operisu na ovoj bolesnoj HDZ logici.
A i placa me centrala, za svaku heftu rada jedna mlada partizanka zakuca preko pp-a
A i placa me centrala, za svaku heftu rada jedna mlada partizanka zakuca preko pp-a
- AliceInChains
#870 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )
De mi reci, gdje se mogu prijaviti za te beneficije?madner wrote:Ha nisu svi isti. Ovi iz NSa su razocarani SDPom i formirali tu stranku. Kada gledas kroz to, naravno da uvijek trazis validaciju vlastitog izbora. S njima je zabavno, jer ne operisu na ovoj bolesnoj HDZ logici.![]()
- madner
#871 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )
Svaki moj post je prijava na taj konkurs 
- Abu FEED el-Castro
#872 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )
plain vanilla wrote: I je li opet Zlaja tema?
Nikad se ti udat nećeš tak'a, sjoooplain vanilla wrote:A da se vratite temi?
- plain vanilla
#873 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )
Hahaha, znamAbu FEED el-Castro wrote:plain vanilla wrote: I je li opet Zlaja tema?Nikad se ti udat nećeš tak'a, sjoooplain vanilla wrote:A da se vratite temi?
- AliceInChains
#874 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )
hehe. Jaka zena, ba. Tako i treba! to su prave zene. Inace, nisam ljubitelj dimija i nize vrijednosti zenaAbu FEED el-Castro wrote:plain vanilla wrote: I je li opet Zlaja tema?Nikad se ti udat nećeš tak'a, sjoooplain vanilla wrote:A da se vratite temi?
-
casobuke
#875 Re: Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )
Ti se stvarno voliš praviti naivan.madner wrote:Pokusao sam replicirati, ali pazljivom analizom sam uocio da nisi dao niti jedan argument za tvoje tvrdnje. Dakle licni napad na mene nije argument. Mada ti dajem par poena zbog cijelog pasusa uvreda.
Dakle logika je da bi FTV i 60 minuta trebali potpuno ignorisati trenutnu situaciju i napadati SDA iz ideoloskih razloga. I to bi bio dokaz nepristranosti. Nego sto ne procitas sta napises prije nego sto pritisnes to dugme za slanje?
Vidiš prije svega problematična ti je ta konstatacije iz "ideoloških razloga". Uloga medija nije da radi nešto iz ideoloških, nego iz profesionalnih i etičkih razloga. Naravno, svaki medij ima određenu ideološku profilaciju, i to samo po sebi nije ništa negativno jer ne postoji politički indolentan novinar. Ali kada se neki medij stavi potpuno i isključivo u službu jedne političke opcije i da joj na raspolaganje svoj medijski prostor za sprovođenje njene politike, to više nije novinarstvo nego propaganda. Jasno je meni da tebi i mnogim tvojim istomišljenicima je sasvim normalno da medij izabere tabor i podrži određenu politiku, ali vidiš u tome i jeste glavni problem. Uloga medija je da što je moguće objektivnije i profesionalnije izvještava o određenim političkim dešavanjima i temama, s obaveznim davanjem mogućnosti suprotstavljenim stranama da iskažu svoje mišljenje (za neke ovdje je to čak i izdaja), a ne da služi u interesu određene političke opcije i ideologije. Jednostavno, to nije posao medija i pristajanje na to je degradiranje vlastite profesije.
Trenutna situacija je kakva pa da ne bi trebalo napadati SDA? Je li puno drugačija situacija bila prije 2 godine, kada je SDA nije šteđena? Ili je pak razlika što je danas u koaliciji s SDP-om? A magazin 60 minuta niko trezven odavno ne uzima više za ozbiljno i mislim da je o tome bespotrebno i govoriti. Zašto raspravljati o tome je li mlijeko bijelo?
Last edited by casobuke on 17/04/2011 14:58, edited 1 time in total.