Dino Merlin 2011

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
adnan_hz

#851 Re: Dino Merlin 2011

Post by adnan_hz »

Plagijat i je i svaka pjesma od Gorana Bregovica pa niko ne pljuje po bREGOVICU. Bruku pjesama Zabranjenog pusenja je plagijat pa se svi kunu u Seju Sexona- Pa Bombaj stampa isto. Pa ova pjesma Nedim je plagijat. Al ne ljudi samo pljuju po Dini Merlinu.
NightSkyWalker

#852 Re: Dino Merlin 2011

Post by NightSkyWalker »

:) :thumbup: :bih:
Kristijana

#853 Re: Dino Merlin 2011

Post by Kristijana »

Baby Blue :thumbup:

Meni je Dinin ''Merlin'' uvijek bila jača grupa i od Orkestra i od Jabuke, i ostalih SA grupa, do rata su imali pet sjajnih albuma a kad sve sabereš naći ćeš bar 50 hitova u njegovoj karijeri, što jest u rangu M. Jacksona. Komentari tipa ''kud on da nas predstavlja'' su glupi do boli, ta predstavljali su nas i početnici i ljudi bez muzičke karijere ( Nino Pršeš, Mija Martina, Maja Tatić, Vukašin, Feminem ) a Dino je osvojio 7. mjesto na Eurosongu te je jedno od najvećih ex-yu i bh. muzičkih imena.

Ova pjesma za Eurosong je sjajna, bolje ne može. Lijepa melodija, najljepša od svih koje su dosad izabrane u ostalim državama. Rano je za prognoze, ali ulazak u top 10 je realan. Simpa mu je i ekipa na sceni, djeluju opušteno i lepršavo, cijela izvedba ima ''ono nešto'' što osvaja evrovizijsku publiku. Ostalo zavisi od konkurencije, glasačkih blokova, raspoloženja publike ove godine itd.

Lani smo imali dobru pjesmu i sjajnu izvedbu, bez mrlje, pa smo loše prošli ( jaka konkurencija ). Preklani smo imali sjajnu pjesmu i lošu izvedbu, pa smo loše prošli ( zeznula nas je trema ). Ove godine ćemo imati sjajnu pjesmu i nadam se, i dobru izvedbu, jer Dino nije tremaroš, tako da ćemo sigurno imati bolji plasman nego lani i preklani. :)

Dino nije svjetski vrh, ali jest bosanski, uz još 5-10 likova, naravno i Harija, i stavila bih ga u Top 50 najkreativnijih ex yu izvođača bez imalo krzmanja, uz Smak i EKV, Bijelo dugme i Yu grupu, itd. On nije rock, ali to ne znači da nije kvalitet i da nije kreativan muzičar. Većina ljudi koja na forumu cijeni Dinu jamačno sluša i ''jače'' stvari, dobru stranu muziku, međutim, svi gledaju Eurosong da se zabave, i to niti je sramota niti nas, podržavatelje Dininog muzičkog izričaja, čini neznalicama. Eurosong je sjajno takmičenje i dobro je da postoji, uveseljava nam par dana u maju, donese poneki hit za slušanje i malo promocije zemlji. To je show za porodice s djecom, starije ljude, mlade ljude, i za gayjeve, naravno, zapravo - za sve.

Negativni komentari zapravo jesu nepotrebni jer radi se o takmičenju lakih nota, u pitanju je televizijski show za najširu populaciju, i u tom kontekstu nema loših pjesama, samo dobre i sjajne, možda se tebi ili tebi ne sviđaju, ali i one imaju svoju publiku. Zato i jest raznovrsno, od folka do rocka. Vidite da pobjeđuju naizmjenično: pop, dance, rock, balada, etno itd. Naravno, ponekad čujemo tamo i odron pjesme, no posljednjih godina opet je ojačala konkurencija i bude dobrih pjesmica. :)
NightSkyWalker

#854 Re: Dino Merlin 2011

Post by NightSkyWalker »

Dino je raja.
JThomas

#855 Re: Dino Merlin 2011

Post by JThomas »

to pušenje i štampa prestali biti sarajevske grupe? :D
stochar

#856 Re: Dino Merlin 2011

Post by stochar »

JThomas wrote:to pušenje i štampa prestali biti sarajevske grupe? :D
realno, jesu. u Zabranjenom Pusenju imas samo Sulu, ostali su svi iz ZG, tamo rade, zhive, izdaju, nastupaju, nego sta su nego zagrebacki band sa sarajevskim korijenima. Bombaj Stampa, pa eto, Nedo je stalno ovdje, Đuro odavno živi u Sloveniji, amerikanac svira gitaru, ali su opet 'sarajevskiji' od Pušenja...
Kristijana

#857 Re: Dino Merlin 2011

Post by Kristijana »

I Z. pušenje treba jednom da nas predstave, kad napišu jaku stvar, da se prijave, ako nisu protivnici Eurosonga. Mi sad nemamo muzičku scenu, nema novih zvijezda, i nije nikakvo čudo da Dino i Hari moraju ići spašavati stvar i ostvarivati plasman.

Naravno, i Letu štuke bi nas trebali predstavljati. Ako su mogli Lordi i oni super Turci lani... :D
No, samo kad budu imali jaku stvar, u zadnjih 7-8 godina pobjeđuju uistinu najbolji ( prisutni tamo :D )...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#858 Re: Dino Merlin 2011

Post by plain vanilla »

I Kemal Monteno zivi godinama u Zagrebu, je li i on Zagrepcanin?
JThomas

#859 Re: Dino Merlin 2011

Post by JThomas »

stochar wrote:
JThomas wrote:to pušenje i štampa prestali biti sarajevske grupe? :D
realno, jesu. u Zabranjenom Pusenju imas samo Sulu, ostali su svi iz ZG, tamo rade, zhive, izdaju, nastupaju, nego sta su nego zagrebacki band sa sarajevskim korijenima. Bombaj Stampa, pa eto, Nedo je stalno ovdje, Đuro odavno živi u Sloveniji, amerikanac svira gitaru, ali su opet 'sarajevskiji' od Pušenja...
mogu oni svi i u kini živjeti, pušenje će biti sarajevo i obratno.
stochar

#860 Re: Dino Merlin 2011

Post by stochar »

plain vanilla wrote:I Kemal Monteno zivi godinama u Zagrebu, je li i on Zagrepcanin?
ako je band, onda jeste. kako ce band u kojem je pet-sest ljudi od kojih svi zive u Zagrebu, tamo rade, snimaju albume, biti Sarajevski? ne moze na silu. Sula je odavde, band je ovdje nastao, ali on je odavno sve samo ne sarajevski. isto k'o Cubismo: imaju jednog clana s Kube, sviraju kubansku muziku, ali su i dalje zagrebacki/hrvatski a ne kubanski band, vrlo jednostavno.
JThomas

#861 Re: Dino Merlin 2011

Post by JThomas »

jes' eto, pušenje je zagrebački bend :D

bježi ba tamo :D
dezurni_ucenik

#862 Re: Dino Merlin 2011

Post by dezurni_ucenik »

jest mi uvijek simpaticno gledati ovako kako se svi dice zbog evrovizije a realno gledajuci jedino se na ovim prostorima ona i prat kod nas i..i ko biva mi cemo se prikazati evropi tri minute u najljepsem svijetu,,realno taj prikaz traje samo toliko i odmah se zaboravlja,,,uostalom ko se sjeca pobjede marije serifovic u evropi,,ko se sjeca ruslane,,
sve je to 5 minuta slave i nista vise .......
GOLFER

#863 Re: Dino Merlin 2011

Post by GOLFER »

JThomas wrote:jes' eto, pušenje je zagrebački bend :D

I stochar ga zna precerat :-D
stochar

#864 Re: Dino Merlin 2011

Post by stochar »

GOLFER wrote:
JThomas wrote:jes' eto, pušenje je zagrebački bend :D

I stochar ga zna precerat :-D
ne kontam, ja samo govorim o cinjenicama. mozemo mi voljeti Pusenje, moze taj band uvijek biti sarajevski isto k'o sto i Milan Mladenovic vjecno zivi u nasim srcima. opet kazem, Zabranjeno Pusenje je sarajevski band isto koliko je i Cubismo kubanski...
GOLFER

#865 Re: Dino Merlin 2011

Post by GOLFER »

evo Merlinove pjesme koje imaju pregleda vise nego BiH stanovnika :-D

JThomas

#866 Re: Dino Merlin 2011

Post by JThomas »

kontriraš radi kontriranja.

može i 50 cent preseliti u sarajevo i proživjeti ostatak života, al' ga to neće napraviti sarajlijom niti sarajevskim muzičarem. a osim toga, nije zabranjeno pušenje samo ovo što je danas.
GOLFER

#867 Re: Dino Merlin 2011

Post by GOLFER »

stochar wrote:
ne kontam, ja samo govorim o cinjenicama. mozemo mi voljeti Pusenje, moze taj band uvijek biti sarajevski isto k'o sto i Milan Mladenovic vjecno zivi u nasim srcima. opet kazem, Zabranjeno Pusenje je sarajevski band isto koliko je i Cubismo kubanski...
Pa pusenje je svoju popularnost i karijeru najvise izgradilo i Sarajeva, zive 6-7 sati voznje od Sarajeva, nastali su u Sarajevu, razvili se u Sarajevu i dalje cesto dolaze u Sarajevo, to je Sarajevski bed...

kada bi sada PRLJAVCI dosli da zive u Sarajevu vala nikad mi ne bi ni na pamet palo da ih nazovem SARAJEVSKIM bendom, ali hajd de mi ti reci da li bi Prljavci postali SARAJEVSKI BEND???
plain vanilla

#868 Re: Dino Merlin 2011

Post by plain vanilla »

stochar wrote:
plain vanilla wrote:I Kemal Monteno zivi godinama u Zagrebu, je li i on Zagrepcanin?
ako je band, onda jeste. kako ce band u kojem je pet-sest ljudi od kojih svi zive u Zagrebu, tamo rade, snimaju albume, biti Sarajevski? ne moze na silu. Sula je odavde, band je ovdje nastao, ali on je odavno sve samo ne sarajevski. isto k'o Cubismo: imaju jednog clana s Kube, sviraju kubansku muziku, ali su i dalje zagrebacki/hrvatski a ne kubanski band, vrlo jednostavno.
pa dobro, Pusenje je zagrebacki bend, a Monteno je zagrebacki pjevac?

sta li bi zagrepcani rekli na to
ketronsd1

#869 Re: Dino Merlin 2011

Post by ketronsd1 »

CVIKERASH wrote:jest mi uvijek simpaticno gledati ovako kako se svi dice zbog evrovizije a realno gledajuci jedino se na ovim prostorima ona i prat kod nas i..i ko biva mi cemo se prikazati evropi tri minute u najljepsem svijetu,,realno taj prikaz traje samo toliko i odmah se zaboravlja,,,uostalom ko se sjeca pobjede marije serifovic u evropi,,ko se sjeca ruslane,,
Cvikeras mjenjaj cvike.
Cuj gleda se samo kod nas.Nemas ti pojma covjece.
nellington

#870 Re: Dino Merlin 2011

Post by nellington »

plain vanilla wrote:
stochar wrote:
pa dobro, Pusenje je zagrebacki bend, a Monteno je zagrebacki pjevac?

sta li bi zagrepcani rekli na to
Pitali smo jednog Zagrepčanca, evo šta je rekao:
"Is'sa ti, Pušenje je naš sastav, jedan moj zemo iz Ćapljine im bio menadžer!"
dezurni_ucenik

#871 Re: Dino Merlin 2011

Post by dezurni_ucenik »

ketronsd1 wrote:
CVIKERASH wrote:jest mi uvijek simpaticno gledati ovako kako se svi dice zbog evrovizije a realno gledajuci jedino se na ovim prostorima ona i prat kod nas i..i ko biva mi cemo se prikazati evropi tri minute u najljepsem svijetu,,realno taj prikaz traje samo toliko i odmah se zaboravlja,,,uostalom ko se sjeca pobjede marije serifovic u evropi,,ko se sjeca ruslane,,
Cvikeras mjenjaj cvike.

dobro ok..ne gleda se samo kod nas ,,izuzetno je praceno kod nasih dijasporaca po njemackoj,svedskoj,norveskoj itditditd...

da je englezima stalo do evrovizije poslali bi npr robbie williamsa da pobijedi....to sto za tebe evrovizija predstavlja nesto veliko samo pokazue tvoj(u sustini vecina bosanaca) kompleks nize vrijednosti i teznju da te evropa prihvati jer ko biva ako uspijes tu sva su ti vrata otvorena...... evrovizija je deplasirani projekt.....
plain vanilla

#872 Re: Dino Merlin 2011

Post by plain vanilla »

CVIKERASH wrote:
ketronsd1 wrote:
Cvikeras mjenjaj cvike.

dobro ok..ne gleda se samo kod nas ,,izuzetno je praceno kod nasih dijasporaca po njemackoj,svedskoj,norveskoj itditditd...

da je englezima stalo do evrovizije poslali bi npr robbie williamsa da pobijedi....to sto za tebe evrovizija predstavlja nesto veliko samo pokazue tvoj(u sustini vecina bosanaca) kompleks nize vrijednosti i teznju da te evropa prihvati jer ko biva ako uspijes tu sva su ti vrata otvorena...... evrovizija je deplasirani projekt.....
ajd nek si nam rekao
necemo raspravljati o SP u nogometu kad tamo nikad necemo stici
zasad nam dobar i eurosong, sta ces, mi smo kompleksasi, ali srecom uvijek postoji umovi koji su iznad svega toga i nisu iskompleksirani
btw, da nije engleza, ne bi ni bilo eurosonga

hocemo li sad nastaviti o Dini?
bijela

#873 Re: Dino Merlin 2011

Post by bijela »

OVAKO BI DINU PREPJEVAO GOOGLE TRANSLATE...

„Ljubav u premotaj“

Jedan do sto pomnožen vas
To sve izgleda super, to sve izgleda cool
Zdrava djeca idu u školu
Moja kćer je u ljubavi, moj sin voli, previše...

Oh, na površini, oh u daljini
To je sve isto
Oh, u mraku, oh zar ne primijetiti
Što različite igre

Ako vam se ovaj život od mene danas
To poderi i sahrani me daleko
Samo ćete naći dvije, tri pjesme od mina
Sto brige od mina
Vaša ljubav, ljubav u premotavati
Sto brige od mina
I sve svoje ljubavi prema natrag

Jedan do sto množi s dva
To je manje za mene, to je manje o vama
Mi držati na trčanje iz sigurnosti
Ali ne znam gdje to trčanje od stvarnosti

Ako vam se ovaj život od mene danas
To poderi i sahrani me daleko
Sto brige od mina
Vaša ljubav, ljubav u premotavati
Sto brige od mina
I sve svoje ljubavi

When my life a little sift
So stay on top of the biggest ones...

http://--- NO LINKS ---/clanak/387429944665

čovjek pjeva o minama haman :lol:
Il_Principe

#874 Re: Dino Merlin 2011

Post by Il_Principe »

CVIKERASH wrote:
ketronsd1 wrote:
Cvikeras mjenjaj cvike.

eeeeeee, al Robbie Williams ne zeli na evroviziju, poslali bi oni njega da on hoce, vjerovatno je Robbieu to smjesno takmicenje i bio bi prevelika zvijezda za isto u tome je caka.....kako god dobro bi nam dosla evrovizija u SA, mada tu su ipak drugi interesi, bas ce nama neka Rusija, litvanija davati bodove :roll:
Ajatolah_

#875 Re: Dino Merlin 2011

Post by Ajatolah_ »

bijela wrote:OVAKO BI DINU PREPJEVAO GOOGLE TRANSLATE...[/i]
Čovjeku mine zadaju sto briga, šta ćeš :lol:
Locked