nisam ja jos isla, ne da mi muz bez njega da idem, kaze hoce i on da vidi bebicu.LaCici wrote:@niko_niko_kao_ja Jesi li ti isla danas, kako je proslo?
Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
- niko_niko_kao_ja
#851 Re: Trudnjače i porodilje online
-
LaCici
#852 Re: Trudnjače i porodilje online
Zar Masic daje da udje i muz unutra? Ja kontam oni to ne praktikuju, pa nisam htjela svog da vodim.
- niko_niko_kao_ja
#853 Re: Trudnjače i porodilje online
moze, moze i muz uci, nema nikakvih problema, moj ide sa mnom od prvog putaLaCici wrote:Zar Masic daje da udje i muz unutra? Ja kontam oni to ne praktikuju, pa nisam htjela svog da vodim.
-
LaCici
#854 Re: Trudnjače i porodilje online
Super, onaj moj se raspilavio na slicicu danas, sta ce tek biti kad vidi fino kako mlatara rucicama.
Idem onda s muzem sljedeci put obavezno.
- niko_niko_kao_ja
#855 Re: Trudnjače i porodilje online
obaveznoLaCici wrote:Super, onaj moj se raspilavio na slicicu danas, sta ce tek biti kad vidi fino kako mlatara rucicama.![]()
- putujucidzindas
#856 Re: Trudnjače i porodilje online
evo i mi smo bili na kontroli
prvi put stomacni UZV, pa i nismo bog zna sta vidjeli
mahanje je bilo prosli put. Sve u svemu, dobacili smo do 16 sedmice, samo anm je glava napredna , pa je glava 17.
nase dijete
radila sam triple test, za 2 sedmice cekamo nalaz
da, dobila sam nekad prije 4 komada Crinone 8%, preogesterone vaginal gel, pa ako nekom treba, bujrum
e da, pupa sad vec ozbiljno raste. koje maze koristite?
radila sam triple test, za 2 sedmice cekamo nalaz
da, dobila sam nekad prije 4 komada Crinone 8%, preogesterone vaginal gel, pa ako nekom treba, bujrum
e da, pupa sad vec ozbiljno raste. koje maze koristite?
-
Missgreenn
#857 Re: Trudnjače i porodilje online
Big like za sve trudnice. I za bebice koje nam dolaze!
-
LaCici
#858 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja namjeravam uskoro (dok pupa pocne ozbiljnije rasti) kupiti Collistar kremu protiv strija, kazu da je fenomenalna, jeste skupa, oko 80 KM je 400 ml. A vec sam se pocela mazati uljem i uzela sam od Saljica kremu Strijet u apoteci.
I ja sam primijetila da je muz uzbudjeniji zbog bebe od mene, danas sam ga smeknula ispod oka dok je gledao sliku, i oci su mu se zacaklile, sav je veseo otisao na posao.
I ja sam primijetila da je muz uzbudjeniji zbog bebe od mene, danas sam ga smeknula ispod oka dok je gledao sliku, i oci su mu se zacaklile, sav je veseo otisao na posao.
- aristocat
#859 Re: Trudnjače i porodilje online
LaCici wrote:Maloprije dosla s pregleda, sad sam velika trudnjaca, poceo mi je pregled preko pupe.I po prvi put sam vidjela bebaca kako treba, u pravom obliku i kako mase rukicama. I dr nam je odobrio putovanje.
![]()
E sad pitanje za one koje su vec isle na neki dalji put u trudnoci, imate li neki savjet, koliko cesto treba odmarati, sta jesti da ne bude previse muka...?
A ja sam kod Masica uvijek isla u vecernjem terminu, kad je dezurni, i jednom je muzic probao da udje sa mnom, sestra ga istjerala a i Masic mi je poslije rekao da nije zgodno da ulaze i muzevi....Vjerovatno da kad se ide u ambulantu moze i muz.
Sad idem na GAK i muzic je uvijek prisutan
Za pupu koristim bademovo ulje, nema nista bolje vjerujte
- putujucidzindas
#860 Re: Trudnjače i porodilje online
heheh, muz je cudo. meni je nekako sve normala, posebno zato sto i nemam nekih problema. a on je sav u folu - mozda ne trebas vezati pojas u autu, nemoj tako stajati kad vezes cipele, kako to sjedis
potpuno je posasavio
doktor uopste ne moze pricati sa mnom, samo njemu objasnjava
-
--merima--
#861 Re: Trudnjače i porodilje online
LaCici jel Mašić danas dežurni ili radi samo u kabinetu?
- niko_niko_kao_ja
#862 Re: Trudnjače i porodilje online
i mi idemo uvijek u dezuru i nikad nas niko nije istjerao, a vidjela sam jos trudnica koje dolaze sa muzevima, mozda nekad prije nisu dali da muz bude prisutan.aristocat wrote:LaCici wrote:Maloprije dosla s pregleda, sad sam velika trudnjaca, poceo mi je pregled preko pupe.I po prvi put sam vidjela bebaca kako treba, u pravom obliku i kako mase rukicama. I dr nam je odobrio putovanje.
![]()
E sad pitanje za one koje su vec isle na neki dalji put u trudnoci, imate li neki savjet, koliko cesto treba odmarati, sta jesti da ne bude previse muka...?Odlicno, sad put pod noge i uzivaj
![]()
A ja sam kod Masica uvijek isla u vecernjem terminu, kad je dezurni, i jednom je muzic probao da udje sa mnom, sestra ga istjerala a i Masic mi je poslije rekao da nije zgodno da ulaze i muzevi....Vjerovatno da kad se ide u ambulantu moze i muz.
- niko_niko_kao_ja
#863 Re: Trudnjače i porodilje online
nisam Lacici--merima-- wrote:LaCici jel Mašić danas dežurni ili radi samo u kabinetu?
- Felidae
#865 Re: Trudnjače i porodilje online
moj muz ulazi samnom od kako sam mu ja izasla iz ordinacije ociju punih suza i rekla "vidjela sam naseg glavonju"
tad je beba haman sva u glavi bila
i od tada nema sanse da se nesto desi bez njega, on naravno hoce da bude i na porodu, vec je isao po uputnicu da izvadi sve briseve.....nekako je sve lakse kad muz zeli od samog pocetka da ucestvuje u svemu....njegove su rijeci bile kad je vidio pozitivan taster :"trudni smo"
i tako je i bilo..
tad je beba haman sva u glavi bila
-
LaCici
#866 Re: Trudnjače i porodilje online
Eto odgovora.niko_niko_kao_ja wrote:nisam Lacici--merima-- wrote:LaCici jel Mašić danas dežurni ili radi samo u kabinetu?ali znam da je dezurni danas
-
LaCici
#867 Re: Trudnjače i porodilje online
Kad se moze saznati spol? I da li ste vi prije nego ste saznale predosjecale kojeg je spola? Ja imam nekakav osjecaj da je curica, a ne znam zasto.
Iako muz o bebi prica u muskom rodu. 
- wewa
#868 Re: Trudnjače i porodilje online
decki se skuze prije, moguce je vec oko 12. sedmice - iz ocitih razlogaLaCici wrote:Kad se moze saznati spol? I da li ste vi prije nego ste saznale predosjecale kojeg je spola? Ja imam nekakav osjecaj da je curica, a ne znam zasto.Iako muz o bebi prica u muskom rodu.
ali zavisi od iskustva onog ko radi uzv, polozaja bebe, debljine trudnice i aparata kojim se radi uzv
- putujucidzindas
#869 Re: Trudnjače i porodilje online
ja sam eto u 16. sedmici i jos nismo uspjeli vidjeti
stalno nam guzu okrece. a meni predosjecaj veli da je curica, mozda zbog okoline koja navija. meni je generalno svejedno 
- niko_niko_kao_ja
#870 Re: Trudnjače i porodilje online
joj izvini na dezinformaciji, nije danas dezurni, sutra je.niko_niko_kao_ja wrote:nisam Lacici--merima-- wrote:LaCici jel Mašić danas dežurni ili radi samo u kabinetu?ali znam da je dezurni danas
- aristocat
#871 Re: Trudnjače i porodilje online
Bas mi je drago da je sad tako, bogme 2008 se nije moglo uci zajedno, a svaki put bi dosli oboje nadajuci se da ce nas pustiti...znam da sam jedno vrijeme isla paralelno i privatno samo da bi i muz vidio bebicuniko_niko_kao_ja wrote:i mi idemo uvijek u dezuru i nikad nas niko nije istjerao, a vidjela sam jos trudnica koje dolaze sa muzevima, mozda nekad prije nisu dali da muz bude prisutan.aristocat wrote:LaCici wrote:Maloprije dosla s pregleda, sad sam velika trudnjaca, poceo mi je pregled preko pupe.I po prvi put sam vidjela bebaca kako treba, u pravom obliku i kako mase rukicama. I dr nam je odobrio putovanje.
![]()
E sad pitanje za one koje su vec isle na neki dalji put u trudnoci, imate li neki savjet, koliko cesto treba odmarati, sta jesti da ne bude previse muka...?Odlicno, sad put pod noge i uzivaj
![]()
Spol ni mi jos uvijek ne znamo a 23 sedmica trudnoce..bebi se pokriva, okrece, pa jednom pupcanica smetala...uglavnom doktor kaze da cemo valjda sljedeci put vidjeti
Nego htjedoh nesto da podijelim sa vama, juce sam vadila krv, redovna kontrola i kad sam uzimala uputnicu nisam vidjela da mi je doktorica opste prakse napisala i kontrolu holesterola i triglicerida. Uglavnom, jedva kuci dodjoh od soka, holesterol 7,8 a trigliceridi 2,9, otrpilike 50% uvecani u odnosu na gornju granicu...
Sreca pa postoji google
E da, cestitke novim buducim mamama
- otherside
#872 Re: Trudnjače i porodilje online
te vrijednosti mozes odmah zaboravitiaristocat wrote: Nego htjedoh nesto da podijelim sa vama, juce sam vadila krv, redovna kontrola i kad sam uzimala uputnicu nisam vidjela da mi je doktorica opste prakse napisala i kontrolu holesterola i triglicerida. Uglavnom, jedva kuci dodjoh od soka, holesterol 7,8 a trigliceridi 2,9, otrpilike 50% uvecani u odnosu na gornju granicu...
Sreca pa postoji google. Nadjoh da se u trudnoci nikad ne kontrolisu ove dvije stvari, nego poslije poroda i to kad se prestane sa dojenjem. Pitacu jos svog doktora, al sam se malo smirila
E da, cestitke novim buducim mamama
sve je to normalno u trudnoci...meni je holesterol bio skoro 10 a uopce se nisam puno udebljala. vec mjesec dana nakon poroda, nalazi masnoca su se vratili u normalu.
uzivaj u trudnoci
- yellow cat
#874 Re: Trudnjače i porodilje online
u 17-oj sedmici.. doduše, meni trudnoću vodi privatnik , oprema mu je vrhunska, ali bez obzira, mislim da bi se od 16 sedmice trebalo sa sigurnošću znati šta je.LaCici wrote:Kad se moze saznati spol? I da li ste vi prije nego ste saznale predosjecale kojeg je spola? Ja imam nekakav osjecaj da je curica, a ne znam zasto.Iako muz o bebi prica u muskom rodu.
Ja sam se potajno nadala djevojčici, ali sam negdje u podsvijesti znala da je muško.. I kad je doktor rekao da je dječak, već sam pisala da sam se rasplakala i da sam ga pitala da ponovo vidi.. mislim, sad sam se navikla i kad bi mi rekao da je pogriješio (mada je već 2 puta potvrđeno) bilo bi mi krivo, jer bih imala osjećaj da mi neko otima moga sina
Uglavnom, valjda ono što ti kaže, na to se i navikneš.
-
maajaa
#875 Re: Trudnjače i porodilje online
juli84 wrote: Ja sam nedavno ugledala svoj drugi plusić i presretna sam zbog toga, pa se mogu i zvanično prijaviti na ovu temu.
Pozdrav svim trudnjačama i trudilicama![]()
i ja se prijavljujem na ovu temu, druga trudnoca, danas punih 6 sedmica