Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
niko_niko_kao_ja

#851 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by niko_niko_kao_ja »

LaCici wrote:@niko_niko_kao_ja Jesi li ti isla danas, kako je proslo?
nisam ja jos isla, ne da mi muz bez njega da idem, kaze hoce i on da vidi bebicu. :-D pozelio je, sta li :-D
LaCici

#852 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

Zar Masic daje da udje i muz unutra? Ja kontam oni to ne praktikuju, pa nisam htjela svog da vodim.
niko_niko_kao_ja

#853 Re: Trudnjače i porodilje online

LaCici wrote:Zar Masic daje da udje i muz unutra? Ja kontam oni to ne praktikuju, pa nisam htjela svog da vodim.
moze, moze i muz uci, nema nikakvih problema, moj ide sa mnom od prvog puta :-D na prvom pregledu ja nisam ni vidjela bebu, Masic sve njemu objasnjavao :-) na drugom pregledu mu je cak i bebac maho, a meni nista :( sad kazem de vi to meni okrenite, da i ja vidim to moje pile. :-D
LaCici

#854 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

Super, onaj moj se raspilavio na slicicu danas, sta ce tek biti kad vidi fino kako mlatara rucicama. :D
Idem onda s muzem sljedeci put obavezno.
niko_niko_kao_ja

#855 Re: Trudnjače i porodilje online

LaCici wrote:Super, onaj moj se raspilavio na slicicu danas, sta ce tek biti kad vidi fino kako mlatara rucicama. :D
Idem onda s muzem sljedeci put obavezno.
obavezno :wink: to je za njih poseban dozivljaj, jer im je to nazalost jedini kontakt s bebom u prvim mjesecima, dok ih ne pocne tuci :D onaj moj jedva ceka svaki naredni pregled, nestrpljiviji je od mene. :D
putujucidzindas

#856 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by putujucidzindas »

evo i mi smo bili na kontroli :) prvi put stomacni UZV, pa i nismo bog zna sta vidjeli :) mahanje je bilo prosli put. Sve u svemu, dobacili smo do 16 sedmice, samo anm je glava napredna , pa je glava 17. :D nase dijete :)
radila sam triple test, za 2 sedmice cekamo nalaz :)

da, dobila sam nekad prije 4 komada Crinone 8%, preogesterone vaginal gel, pa ako nekom treba, bujrum

e da, pupa sad vec ozbiljno raste. koje maze koristite?
Missgreenn

#857 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Missgreenn »

Big like za sve trudnice. I za bebice koje nam dolaze!
LaCici

#858 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

Ja namjeravam uskoro (dok pupa pocne ozbiljnije rasti) kupiti Collistar kremu protiv strija, kazu da je fenomenalna, jeste skupa, oko 80 KM je 400 ml. A vec sam se pocela mazati uljem i uzela sam od Saljica kremu Strijet u apoteci.
I ja sam primijetila da je muz uzbudjeniji zbog bebe od mene, danas sam ga smeknula ispod oka dok je gledao sliku, i oci su mu se zacaklile, sav je veseo otisao na posao. :D
aristocat

#859 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by aristocat »

LaCici wrote:Maloprije dosla s pregleda, sad sam velika trudnjaca, poceo mi je pregled preko pupe. :D I po prvi put sam vidjela bebaca kako treba, u pravom obliku i kako mase rukicama. I dr nam je odobrio putovanje. :dance:
E sad pitanje za one koje su vec isle na neki dalji put u trudnoci, imate li neki savjet, koliko cesto treba odmarati, sta jesti da ne bude previse muka...?
:thumbup: Odlicno, sad put pod noge i uzivaj :-D
A ja sam kod Masica uvijek isla u vecernjem terminu, kad je dezurni, i jednom je muzic probao da udje sa mnom, sestra ga istjerala a i Masic mi je poslije rekao da nije zgodno da ulaze i muzevi....Vjerovatno da kad se ide u ambulantu moze i muz.
Sad idem na GAK i muzic je uvijek prisutan :-D
Za pupu koristim bademovo ulje, nema nista bolje vjerujte
putujucidzindas

#860 Re: Trudnjače i porodilje online

heheh, muz je cudo. meni je nekako sve normala, posebno zato sto i nemam nekih problema. a on je sav u folu - mozda ne trebas vezati pojas u autu, nemoj tako stajati kad vezes cipele, kako to sjedis :) potpuno je posasavio :) doktor uopste ne moze pricati sa mnom, samo njemu objasnjava
--merima--

#861 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by --merima-- »

LaCici jel Mašić danas dežurni ili radi samo u kabinetu?
niko_niko_kao_ja

#862 Re: Trudnjače i porodilje online

aristocat wrote:
LaCici wrote:Maloprije dosla s pregleda, sad sam velika trudnjaca, poceo mi je pregled preko pupe. :D I po prvi put sam vidjela bebaca kako treba, u pravom obliku i kako mase rukicama. I dr nam je odobrio putovanje. :dance:
E sad pitanje za one koje su vec isle na neki dalji put u trudnoci, imate li neki savjet, koliko cesto treba odmarati, sta jesti da ne bude previse muka...?
A ja sam kod Masica uvijek isla u vecernjem terminu, kad je dezurni, i jednom je muzic probao da udje sa mnom, sestra ga istjerala a i Masic mi je poslije rekao da nije zgodno da ulaze i muzevi....Vjerovatno da kad se ide u ambulantu moze i muz.
i mi idemo uvijek u dezuru i nikad nas niko nije istjerao, a vidjela sam jos trudnica koje dolaze sa muzevima, mozda nekad prije nisu dali da muz bude prisutan.
niko_niko_kao_ja

#863 Re: Trudnjače i porodilje online

--merima-- wrote:LaCici jel Mašić danas dežurni ili radi samo u kabinetu?
nisam Lacici :D ali znam da je dezurni danas :-D
--merima--

#864 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by --merima-- »

Hvala puno.
Felidae

#865 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Felidae »

moj muz ulazi samnom od kako sam mu ja izasla iz ordinacije ociju punih suza i rekla "vidjela sam naseg glavonju" :D
tad je beba haman sva u glavi bila :-) i od tada nema sanse da se nesto desi bez njega, on naravno hoce da bude i na porodu, vec je isao po uputnicu da izvadi sve briseve.....nekako je sve lakse kad muz zeli od samog pocetka da ucestvuje u svemu....njegove su rijeci bile kad je vidio pozitivan taster :"trudni smo" :D i tako je i bilo..
LaCici

#866 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

niko_niko_kao_ja wrote:
Eto odgovora. :-D Nego, ja koliko znam danas je na kabinetu, ali ne znam kako to kod njih ide, mozda nakon toga ide u dezuru. :-?
LaCici

#867 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

Kad se moze saznati spol? I da li ste vi prije nego ste saznale predosjecale kojeg je spola? Ja imam nekakav osjecaj da je curica, a ne znam zasto. :-D Iako muz o bebi prica u muskom rodu. :roll:
wewa

#868 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by wewa »

LaCici wrote:Kad se moze saznati spol? I da li ste vi prije nego ste saznale predosjecale kojeg je spola? Ja imam nekakav osjecaj da je curica, a ne znam zasto. :-D Iako muz o bebi prica u muskom rodu. :roll:
decki se skuze prije, moguce je vec oko 12. sedmice - iz ocitih razloga :D

ali zavisi od iskustva onog ko radi uzv, polozaja bebe, debljine trudnice i aparata kojim se radi uzv :)
putujucidzindas

#869 Re: Trudnjače i porodilje online

ja sam eto u 16. sedmici i jos nismo uspjeli vidjeti :) stalno nam guzu okrece. a meni predosjecaj veli da je curica, mozda zbog okoline koja navija. meni je generalno svejedno :D
niko_niko_kao_ja

#870 Re: Trudnjače i porodilje online

niko_niko_kao_ja wrote:
joj izvini na dezinformaciji, nije danas dezurni, sutra je. :-)
aristocat

#871 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by aristocat »

niko_niko_kao_ja wrote:
aristocat wrote:
i mi idemo uvijek u dezuru i nikad nas niko nije istjerao, a vidjela sam jos trudnica koje dolaze sa muzevima, mozda nekad prije nisu dali da muz bude prisutan.
Bas mi je drago da je sad tako, bogme 2008 se nije moglo uci zajedno, a svaki put bi dosli oboje nadajuci se da ce nas pustiti...znam da sam jedno vrijeme isla paralelno i privatno samo da bi i muz vidio bebicu :D

Spol ni mi jos uvijek ne znamo a 23 sedmica trudnoce..bebi se pokriva, okrece, pa jednom pupcanica smetala...uglavnom doktor kaze da cemo valjda sljedeci put vidjeti
Nego htjedoh nesto da podijelim sa vama, juce sam vadila krv, redovna kontrola i kad sam uzimala uputnicu nisam vidjela da mi je doktorica opste prakse napisala i kontrolu holesterola i triglicerida. Uglavnom, jedva kuci dodjoh od soka, holesterol 7,8 a trigliceridi 2,9, otrpilike 50% uvecani u odnosu na gornju granicu...
Sreca pa postoji google :mrgreen:. Nadjoh da se u trudnoci nikad ne kontrolisu ove dvije stvari, nego poslije poroda i to kad se prestane sa dojenjem. Pitacu jos svog doktora, al sam se malo smirila

E da, cestitke novim buducim mamama :-D
otherside

#872 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

aristocat wrote: Nego htjedoh nesto da podijelim sa vama, juce sam vadila krv, redovna kontrola i kad sam uzimala uputnicu nisam vidjela da mi je doktorica opste prakse napisala i kontrolu holesterola i triglicerida. Uglavnom, jedva kuci dodjoh od soka, holesterol 7,8 a trigliceridi 2,9, otrpilike 50% uvecani u odnosu na gornju granicu...
Sreca pa postoji google :mrgreen:. Nadjoh da se u trudnoci nikad ne kontrolisu ove dvije stvari, nego poslije poroda i to kad se prestane sa dojenjem. Pitacu jos svog doktora, al sam se malo smirila

E da, cestitke novim buducim mamama :-D
te vrijednosti mozes odmah zaboraviti :D
sve je to normalno u trudnoci...meni je holesterol bio skoro 10 a uopce se nisam puno udebljala. vec mjesec dana nakon poroda, nalazi masnoca su se vratili u normalu.
uzivaj u trudnoci :kiss:
aristocat

#873 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by aristocat »

thnx :kiss:
yellow cat

#874 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by yellow cat »

LaCici wrote:Kad se moze saznati spol? I da li ste vi prije nego ste saznale predosjecale kojeg je spola? Ja imam nekakav osjecaj da je curica, a ne znam zasto. :-D Iako muz o bebi prica u muskom rodu. :roll:
u 17-oj sedmici.. doduše, meni trudnoću vodi privatnik , oprema mu je vrhunska, ali bez obzira, mislim da bi se od 16 sedmice trebalo sa sigurnošću znati šta je.

Ja sam se potajno nadala djevojčici, ali sam negdje u podsvijesti znala da je muško.. I kad je doktor rekao da je dječak, već sam pisala da sam se rasplakala i da sam ga pitala da ponovo vidi.. mislim, sad sam se navikla i kad bi mi rekao da je pogriješio (mada je već 2 puta potvrđeno) bilo bi mi krivo, jer bih imala osjećaj da mi neko otima moga sina :facepalm: I sad ga ne bih mijenjala za vrtić curica :) Koja ću ja biti posesivna majka :-)

Uglavnom, valjda ono što ti kaže, na to se i navikneš.
maajaa

#875 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by maajaa »

juli84 wrote: Ja sam nedavno ugledala svoj drugi plusić i presretna sam zbog toga, pa se mogu i zvanično prijaviti na ovu temu.
Pozdrav svim trudnjačama i trudilicama :)
:)
i ja se prijavljujem na ovu temu, druga trudnoca, danas punih 6 sedmica
Post Reply