Izasao sam a da nisam zavirio na forum, na zalost prekinuli su me u pola 9 u snu, pa sam od tada na nogama, isao sam sa kolegom obici studente, malo razgledali po gradu...
Prijatelji iz Bengazija javljaju da je narod - pobunjenici preuzeo vlast i da su im se prikljucili i vojska i policija. Neko je na nevjerovatan nacin sve organizirao i revitalizirao tako da sve radi i nasi ljudi vise i ne vide potrebu da idu kucama, ironicno
U svakom slucaju, jedan brod sa nasim ljudima je isplovio iz Bengazija prema nekim informacijama, ostalo ih je jos koji ce na drugi da se ukrcaju u Bengaziju, a grupa ce put Bara brodom iz Ras Lanofa.
Sto se Tripolija tice, javljeno nam je da je bolje da na dva dana obustavimo evakuaciju, jer se boje nekih nemira. Istaknuto je da strance NIKO ne dira, nikome nista nece faliti.
Stoga cemo u narednom periodu akcenat staviti na istok, a zapad obavijestiti o instrukcijama, kako bi svi prosli u najboljem redu.
Nema razloga za strah, nije u pitanju rat, nije nikada ni bio, ovo je skoro pa mirno preuzimanje vlasti, sa tek pokojim izuzetkom. Zato vas molim, nemojte paniku siriti, za to definitivno nema razloga. Sve ce proteci u najboljem redu, ukoliko uopste bude nemira.
Situacija je zasad sasvim normalna i nista se na ulicama ne desava, promet se normalno odvija.