Nasi ljudi u Libiji

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
actros_truck

#851 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by actros_truck »

rednna wrote:svi su na aerodromu..juce su ih iz bengazija dovukli u tripoliju..svi cekaju slijedeci let..ambasada radi na tome tako mi je tata rekao svi su ok samo smoreni..niko nije gladan niti zedan..cekaju kad ce im javiti za avion vrijeme im je malo vjetrovito ali je ok nadam se da ce ubrzo kuci..kako tata kaze ovo dan dva plafon :)
nije mi jasno kako su njih iz Bengazija prebacili u Tripoli...a ove iz Misurate ne mogu maknut tamo...s obzirom da je Trip-Beng 1000 km,a i mora se proci kroz Misuratu....koja je firma u pitanju,i koji broj nasih ljudi je prebacen u Trip ?
Hvala
djix

#852 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by djix »

eluna wrote:
djix wrote:Apsolutno! Samo vodite računa, on vjerovatno misli na Tripoli. Tu je Gadafi uspostavio kontrolu i jeste prilično mirno, više mi je ljudi to sinoć potvrdilo. Ali u drugim dijelovima nije lako, iako, fakat nije onako strašno kao što mediji prezentuju. A sve dok je ijedan naš čovjek tamo, nama koji se brinemo zbog toga, je prestrašna sama činjenica što su tamo, pa da je med i mlijeko...

nažalost, neki će naši ostati i kad _ _ranja krenu!!!! moja je rodica umrla prije 5-6 godina, ostalo dvoje sitne djece, otac im je libijac i izgleda ne želi da pošalje djecu ovamo na sigurno :( :( :( :( :( :( :(

donekle mogu razumjeti da ne želi da se razdvajaju - ali znam šta je meni sve prolazilo kroz glavu 1992 kad moj otacv nije htio da pusti nas :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
Ajoj...žao mi je, ne daj se... Nemoj unaprijed paničariti, možda se ništa ne desi.
rednna

#853 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by rednna »

njima je bio prvo problem auto..pa su se snasli i otisli po svoje ljude i dosli su sasvim ok bez ikakvih problema u pitanju je energoinvest..moj tata je dole vec 20 god i zna neke ljude koji su mu pomogli u tome...ugl to je to sto ja znam i sto mi je receno svi koji su ostali su na aerodromu i cekaju reakciju ambasdade da im se javi kada imaju let....
a koja je firma kod tebe u pitanju?? da pitam tatu kada bude zvao dali nesto zna?
actros_truck

#854 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by actros_truck »

rednna wrote:njima je bio prvo problem auto..pa su se snasli i otisli po svoje ljude i dosli su sasvim ok bez ikakvih problema u pitanju je energoinvest..moj tata je dole vec 20 god i zna neke ljude koji su mu pomogli u tome...ugl to je to sto ja znam i sto mi je receno svi koji su ostali su na aerodromu i cekaju reakciju ambasdade da im se javi kada imaju let....
a koja je firma kod tebe u pitanju?? da pitam tatu kada bude zvao dali nesto zna?
ovo je HK firma vecinom,oni su vec transportovani do luke,i cekali su da se ukrcaju na brod i krenu za Tursku,
medjutim dobili smo inf da su na brodu i da cekaju da isplove,ali ipak nemamo jos zvanicnu potvrdu te informacije
od njih direktno....pa sad tragamo za inf... :thumbup:
rednna

#855 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by rednna »

ma bice sve ok budi optimisticna vjeruj znam kako ti je...ja jos imam malu bebu pa svu nervozu prebacim na nju i onda vlada haos u kuci sve ce biti ok mora i ovome doci kraj :razz:
eluna

#856 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by eluna »

djix wrote:
eluna wrote:
djix wrote:Apsolutno! Samo vodite računa, on vjerovatno misli na Tripoli. Tu je Gadafi uspostavio kontrolu i jeste prilično mirno, više mi je ljudi to sinoć potvrdilo. Ali u drugim dijelovima nije lako, iako, fakat nije onako strašno kao što mediji prezentuju. A sve dok je ijedan naš čovjek tamo, nama koji se brinemo zbog toga, je prestrašna sama činjenica što su tamo, pa da je med i mlijeko...

nažalost, neki će naši ostati i kad _ _ranja krenu!!!! moja je rodica umrla prije 5-6 godina, ostalo dvoje sitne djece, otac im je libijac i izgleda ne želi da pošalje djecu ovamo na sigurno :( :( :( :( :( :( :(

donekle mogu razumjeti da ne želi da se razdvajaju - ali znam šta je meni sve prolazilo kroz glavu 1992 kad moj otacv nije htio da pusti nas :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
Ajoj...žao mi je, ne daj se... Nemoj unaprijed paničariti, možda se ništa ne desi.

a-haaaa ......... tako je imoj stari govorio 1992, ali

s praktične strane - to ti je izbor između izlaganja djece većoj ili manjoj opasnosti, samo jbg ... daleko je veća opasnost kad rulja krene i počnu padati bombe

s strane odnosa djece i roditelja - to ti je izbor da ti djeca cijelog života zamjeraju što si ih iložio opasnosti da biste bili skupa, ili što si ih odvojio od sebe da bi bili sigurniji .......... nekako se lakše nositi sa ovim drugim

žensko sam - zamisli šta sam sve kontala 1992 sa 15 godina - šta sve može da mi se desi :roll: :roll: I ON IMA CURICU koja je sada tu negdje tih godina!!!!!
wolf456

#857 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by wolf456 »

Danas sam se cuo sa tatom,kaze u bengaziju je stanje dobro nema nereda nova vlast je dosla,vec su promjenili zastavu,kaze da ce tek doc za 10 dana posto nemoze od guzve sredite sve papire,govori ima u bengaziju preko 20000 ljudi koji cekaju za evakuaciju...i jos kaze da je poceo opet raditi

Sorry ako je neko vec napisao za stanje u bengaziju nemam vremena da procitam prijasnje komentare,ovo sada pisem sa studenske sluzbe...sorry jos jednom
ernandez

#858 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by ernandez »

U ime svih koji su sinoc docekali svoje na sa aerodromu hvala ekipi na forumu na zaista pravim informacijama koje su dolazile, a vjerujem da jos uvijek dolaze i pomazu ljudima da prebrode ovu brigu i belaj.
Moja potraga je sinoc zavrsila ali bilo kakve informacije da dobijem ja ih javljam. Sretno svima !!!!!
rednna

#859 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by rednna »

ernandez wrote:U ime svih koji su sinoc docekali svoje na sa aerodromu hvala ekipi na forumu na zaista pravim informacijama koje su dolazile, a vjerujem da jos uvijek dolaze i pomazu ljudima da prebrode ovu brigu i belaj.
Moja potraga je sinoc zavrsila ali bilo kakve informacije da dobijem ja ih javljam. Sretno svima !!!!!
blago tebi...uzivaj...:) svwe najbolje zelim od srca..
djix

#860 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by djix »

Evo, kaže 33 naša se ukrcala u Bengaziju. Šta je sa ostalima?

http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110225059
Tuzla_

#861 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Tuzla_ »

djix wrote:Evo, kaže 33 naša se ukrcala u Bengaziju. Šta je sa ostalima?

kako pise na stranici tursske mornarice pored tog broda na koji su usli 33 nasa covjeka i luci u bengaziju se nalaze jos 2 turska broda, valjda ti svi nasi ljudi uspiju uc na te brodove i da danas napokon krenu kuci
Libyano

#862 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Libyano »

Izasao sam a da nisam zavirio na forum, na zalost prekinuli su me u pola 9 u snu, pa sam od tada na nogama, isao sam sa kolegom obici studente, malo razgledali po gradu...
Prijatelji iz Bengazija javljaju da je narod - pobunjenici preuzeo vlast i da su im se prikljucili i vojska i policija. Neko je na nevjerovatan nacin sve organizirao i revitalizirao tako da sve radi i nasi ljudi vise i ne vide potrebu da idu kucama, ironicno :)
U svakom slucaju, jedan brod sa nasim ljudima je isplovio iz Bengazija prema nekim informacijama, ostalo ih je jos koji ce na drugi da se ukrcaju u Bengaziju, a grupa ce put Bara brodom iz Ras Lanofa.
Sto se Tripolija tice, javljeno nam je da je bolje da na dva dana obustavimo evakuaciju, jer se boje nekih nemira. Istaknuto je da strance NIKO ne dira, nikome nista nece faliti.
Stoga cemo u narednom periodu akcenat staviti na istok, a zapad obavijestiti o instrukcijama, kako bi svi prosli u najboljem redu.
Nema razloga za strah, nije u pitanju rat, nije nikada ni bio, ovo je skoro pa mirno preuzimanje vlasti, sa tek pokojim izuzetkom. Zato vas molim, nemojte paniku siriti, za to definitivno nema razloga. Sve ce proteci u najboljem redu, ukoliko uopste bude nemira.
Situacija je zasad sasvim normalna i nista se na ulicama ne desava, promet se normalno odvija.
Tuzla_

#863 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Tuzla_ »

Libyano wrote:Izasao sam a da nisam zavirio na forum, na zalost prekinuli su me u pola 9 u snu, pa sam od tada na nogama, isao sam sa kolegom obici studente, malo razgledali po gradu...
Prijatelji iz Bengazija javljaju da je narod - pobunjenici preuzeo vlast i da su im se prikljucili i vojska i policija. Neko je na nevjerovatan nacin sve organizirao i revitalizirao tako da sve radi i nasi ljudi vise i ne vide potrebu da idu kucama, ironicno :)
U svakom slucaju, jedan brod sa nasim ljudima je isplovio iz Bengazija prema nekim informacijama, ostalo ih je jos koji ce na drugi da se ukrcaju u Bengaziju, a grupa ce put Bara brodom iz Ras Lanofa.
Sto se Tripolija tice, javljeno nam je da je bolje da na dva dana obustavimo evakuaciju, jer se boje nekih nemira. Istaknuto je da strance NIKO ne dira, nikome nista nece faliti.
Stoga cemo u narednom periodu akcenat staviti na istok, a zapad obavijestiti o instrukcijama, kako bi svi prosli u najboljem redu.
Nema razloga za strah, nije u pitanju rat, nije nikada ni bio, ovo je skoro pa mirno preuzimanje vlasti, sa tek pokojim izuzetkom. Zato vas molim, nemojte paniku siriti, za to definitivno nema razloga. Sve ce proteci u najboljem redu, ukoliko uopste bude nemira.
Situacija je zasad sasvim normalna i nista se na ulicama ne desava, promet se normalno odvija.
jel se zna radnici koje firme su u tih 33 sto su se ukrcali na taj turski brod ??
actros_truck

#864 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by actros_truck »

Tuzla_ wrote:
djix wrote:Evo, kaže 33 naša se ukrcala u Bengaziju. Šta je sa ostalima?

kako pise na stranici tursske mornarice pored tog broda na koji su usli 33 nasa covjeka i luci u bengaziju se nalaze jos 2 turska broda, valjda ti svi nasi ljudi uspiju uc na te brodove i da danas napokon krenu kuci

nadam se da ce se ukrcati i oni da idu kuci ako Bogda,sad mi tek nije nista jasno...
eluna

#865 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by eluna »

Libyano wrote:Izasao sam a da nisam zavirio na forum, na zalost prekinuli su me u pola 9 u snu, pa sam od tada na nogama, isao sam sa kolegom obici studente, malo razgledali po gradu...
neko je sa terena javio drugačije ..... koji post ranije, ne znam više

EDIT:
...odnosno da je tripoli sasvim OK, ali da ostatak zemlje, naročito istok nije baš tako sjajno
Last edited by eluna on 25/02/2011 14:33, edited 1 time in total.
Libyano

#866 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Libyano »

Ne znamo nista jos, ali imaju Turci spisak pa su vjerovatno isli redom po spisku.
Ovo je teorija, ali ako je tako onda su Dernicani (HK) prvi otisli.
Ne uzimajte me ozbiljno, ovo je na nivou sience fiction :D
inspektorica javert

#867 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by inspektorica javert »

Libyano, imaš li nekih informacija o stanju u Misurati?
Tuzla_

#868 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Tuzla_ »

Libyano wrote:Ne znamo nista jos, ali imaju Turci spisak pa su vjerovatno isli redom po spisku.
a de mi reci jos, jel imate bilo kakav kontakt s nasim ljudima tim na brodu il tim u luci (milim na HK grupu), jer evo citavo jutro pratim slabo se bilo ko javljo od ove ekipe sto je od juce u luci u bengaziju ...
Libyano

#869 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Libyano »

Ne brinite za Bengazi i ljude u luci, svi ce se ukrcati, ne znamo kako ce Turci rasporediti iste, jer ima vise brodova...
almaalmicaa

#870 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by almaalmicaa »

Tuzla_ wrote:
Libyano wrote:Ne znamo nista jos, ali imaju Turci spisak pa su vjerovatno isli redom po spisku.
a de mi reci jos, jel imate bilo kakav kontakt s nasim ljudima tim na brodu il tim u luci (milim na HK grupu), jer evo citavo jutro pratim slabo se bilo ko javljo od ove ekipe sto je od juce u luci u bengaziju ...
Meni se ni otac ni brat nisu javljali nikako od jutros, samo su sinoc nazvali da kazu da je sve uredu i da su dobro, nadam se da ce se uskoro i ovo zavrsiti, mislim da svi pomalo ludimo :roll:
Libyano

#871 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Libyano »

Za Misuratu znam da su iz Hidrogradnje svi radnici, njih oko 18 ili 19 u stari kamp presli i ocekivali dalji transport u Tripoli, ali shodno novim instrukcijama ostace tu naredna dva dana, dok se situacija malo ne rascisti.
Sto se tice oprecnih informacija... Uvijek dajem informacije koje dobijem od pouzdanih ljudi i iz prve ruke, nisam nikad tvrdio stopostotnu tacnost informacija, niti cu.
eeeeeee

#872 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by eeeeeee »

Znate sta mi nije jasno kad covjek procita ove clanke:

Clanak 1: http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110225001

Clanak 2: http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110225045

Svi hvale kako je situacija divna i krasna, a isti ti ljudi su jedva docekali da pobjegnu i ispale se iz te iste Libije...

Ako je to sve tako divno i krasno zasto niste napravili mjesta u avionu onim ljudima koji zele otici, a vi fino i mirno da zivite u blagostanju Libije :? :? :? :? :? :?
inspektorica javert

#873 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by inspektorica javert »

Libyano wrote:Za Misuratu znam da su iz Hidrogradnje svi radnici, njih oko 18 ili 19 u stari kamp presli i ocekivali dalji transport u Tripoli, ali shodno novim instrukcijama ostace tu naredna dva dana, dok se situacija malo ne rascisti.
Sto se tice oprecnih informacija... Uvijek dajem informacije koje dobijem od pouzdanih ljudi i iz prve ruke, nisam nikad tvrdio stopostotnu tacnost informacija, niti cu.
hvala libyano :thumbup:
riko-ga

#874 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by riko-ga »

eeeeeee wrote:Znate sta mi nije jasno kad covjek procita ove clanke:

Svi hvale kako je situacija divna i krasna, a isti ti ljudi su jedva docekali da pobjegnu i ispale se iz te iste Libije...

Ako je to sve tako divno i krasno zasto niste napravili mjesta u avionu onim ljudima koji zele otici, a vi fino i mirno da zivite u blagostanju Libije :? :? :? :? :? :?

Mozda zato sto se njihove porodice brinu i sto nevjeruju da je stanje tako kako oni kazu da je.Ja vise vjerujem obicnom covjeku vec medijima.To sam iskusio u ratu u BiH.
Enticer

#875 Re: Nasi ljudi u Libiji

Post by Enticer »

eeeeeee wrote:Znate sta mi nije jasno kad covjek procita ove clanke:

Oni koji su u Tripoliju i zeljeli su otici i otisli su. Jedva su popunili mjesta za cijeli avion. Oko 2 sata prije nego sto ce avioni poletiti bilo je oko 20-tak mjesta viska. To je istina 100%. Ne kazem da nije bilo vise ljudi koji su zeljeli otici, ali je problem sto su ti ljudi van Tripolija i tesko ih je bilo prebaciti u glavni grad. Veliki je rizik transport ljudi kopnenim putem jer tih bandi ima na svim mjestima.
Post Reply