e moji "navijači"

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Chisum

#851 Re: e moji "navijači"

Post by Chisum »

samo_ti wrote:Oj majko mila, ne moze covjek popustiti koliko budala moze povuci :D

imate li vi ista osim smogovac ( ponosim se tim imenom ) :) , saban i tako tih rijeci ? ...ko se bolan bruka, pa jel vas stid, da nabrajam ja vase gafove, za koje vi i ne znate, moze ? da kazem imenom i prezimenom ko vam je ozvucenje prodavao za 400 KM, jos je na cijeni, ako ga onaj sa sapkom nije prisvojio :D , ko vam drzi stendarde i dan danas, da su i oni na prodaju ? ...kako su vam nestajali artikli iz Udruzenja i to, kako vam se trans prodavao i za koliko, kome prvo i to ? i da, nije samo Lakaca u pitanju :-D

a ovom za srpsku tribinu, ma de jos i ti, a pola ti grupe i foruma pise tamo, iako vi i ne pisete kao grupa, jel` :-) ...samo kada se pravdate ili hvalite onda ste prvi :D ...mangupi ofo ono ...a naravno da je gust otici pogledati koji derbi, Beograd ili Split, svejedno ;-)
E, to, to... Objasni nam sve. Gladni smo znanja i zenickih navijackih carolija. Zenicko grotlo i tako to..

I de nam samo jos provali trendove za novu 2012... Onako, o istom trosku, da ne moramo da te cekamo svaki dan, k'o ozebo sunce.

P.S. Sto se tice gushta i odlazenja gdje sve ne... imas pravo. Turizam je prava stvar.
Bratov brat

#852 Re: e moji "navijači"

Post by Bratov brat »

leet wrote:

Ja bi' ukinuo SVE rasprave o domacim grupama jer se uvijek ovako zavrse. Moj je babo jaci od tvog + svi sve znaju !
Tebi veliko hvala ,ali pitao sam forumasa @ Chisum :) A kvalitet diskusije zavisi od samih diskutanata a ne od geografske odrednice navijaca o kojima se diskutuje.
nemam_ideje

#853 Re: e moji "navijači"

Post by nemam_ideje »

Kakve domaće grupe, koja rasprava. Samo TM i HZ se mogu raspravljati ovo ostalo je taraba.

Jesul navijačke skupine Robijaši koji drže udarni trans na stadionu i nosaju dresove Milana po utakmicama, Fukare koje uprava otjera sa njihove tribine, RA kojih nema stotinjak na domaćim utakmicama, Ultrasi kojih ima ukupno deveset pet ili Lešinari kojih nema pola kada igraju Partizan i Zvezda i kojima klub subvencionira odlaske na gostovanja pa nijedno nije skuplje od cenera. Ma hajde.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#854 Re: e moji "navijači"

Post by Velkoski »

nemam_ideje wrote:Kakve domaće grupe, koja rasprava. Samo TM i HZ se mogu raspravljati ovo ostalo je taraba.

Jesul navijačke skupine Robijaši koji drže udarni trans na stadionu i nosaju dresove Milana po utakmicama, Fukare koje otjeraju na njihove tribine, RA kojih nema stotinjak na domaćim utakmicama, Ultrasi kojih ima ukupno deveset pet ili Lešinari kojih nema pola kada igraju Partizan i Zvezda i kojima klub subvencionira odlaske na gostovanja pa nijedno nije skuplje od cenera. Ma hajde.
Slazem se 100% ali ipak im ne mozes zabraniti da se raspravljaju i sami sebe smatraju vrhunskim grupama ( Lesinari pokidaju svako kolo :D ), internet jeb'ga.
Chisum

#855 Re: e moji "navijači"

Post by Chisum »

Bratov brat wrote:
leet wrote:

Ja bi' ukinuo SVE rasprave o domacim grupama jer se uvijek ovako zavrse. Moj je babo jaci od tvog + svi sve znaju !
Tebi veliko hvala ,ali pitao sam forumasa @ Chisum :) A kvalitet diskusije zavisi od samih diskutanata a ne od geografske odrednice navijaca o kojima se diskutuje.
Bas tako taksativno, lutko?

Nego... da pojednostavimo vec pojednostavljeno.

Da li ti zvuci smijesno da po informacije o navijackoj grupi kojoj pripadas, o gradu u kojem zivis, te o navijackim desavanjima u istom saznajes od nekoga ko s tom grupom, tim gradom i tvojom pricom ima veze onoliko koliko mu to dozvoli par povrsnih, najcesce jednostranih piskaranja po netu, te par "navijackih" avantura, turistickog karaktera?

Meni i te kako smijesno zvuci.
Bratov brat

#856 Re: e moji "navijači"

Post by Bratov brat »

Chisum wrote:
Da li ti zvuci smijesno da po informacije o navijackoj grupi kojoj pripadas, o gradu u kojem zivis, te o navijackim desavanjima u istom saznajes od nekoga ko s tom grupom, tim gradom i tvojom pricom ima veze onoliko koliko mu to dozvoli par povrsnih, najcesce jednostranih piskaranja po netu, te par "navijackih" avantura, turistickog karaktera?

Apsolutno se slazem.Nema dileme.Nisam razumeo najbolje u prethodnom postu koji sam replicirao,izvinjavam se.
Creasy

#857 Re: e moji "navijači"

Post by Creasy »

Chisum wrote:
nemam_ideje wrote:Onda je bivši Robijaš :-D Nema ko treći da bude.
Eki Robijas? I ono nekom objasnjava navijacke furke, sta se desavao na sarajevskim ulicama, sta se desava u Beogradu itd? Ma daj...... :)

Sto ne gumo ovih "poznavalaca furke" sa srpske tribine, sto "imaju informacije iz prve ruke", a maticna tribina im lici na sabacki vasar.

Ali moram priznati da tema ubija.... Drot koji se na jednoj temi fura na huligane i ultrase, a na drugoj bi da ih nema, te neki Zenicanin, objasnjavaju navijacki svijet, grobare, firaune, Horde, Strumfove, Torcidu, belaje s kojim nemaju nikakve veze itd..... :-)

Nego, kad sam vec tu - dobijaju li se kakve slicice uz cokoladu?

Pitanje za sve, kome da uputim apel da ovaj lik sjase...?

Kad me vec, po ko zna koji put, provociras za Delije, odgovoricu ti da me oni uopste ne zanimaju. Na temi o CZ koja je zakljucana, diskutovao sam iskljucivo o klubu i igracima, a vi ste ti koji su stavljali navijacke ikonografije... Ja sam obican navijac Zvezde, navijam za taj klub otkad znam za sebe i samo Zvezda me zanima. Cuj ja se furam na huligane... :lol: Za mene je to ista olos, pa bio on navijac Zvezde, Sarajeva, Hajduka ili Zelje. Problem je sto vi ovde poistovjecujete saku huligana koji prave nerede sa cjelokupnom navijackom grupom. Ma necu da raspravljam o glupostima.
Btw, da se ne prepirete oko dogadjaja pred utakmicu Zeljo-Hajduk, bio sam tu i nema se sta prigovoriti navijacima Zeljeznicara sto se tice "ulijetanja" Torcide. Policajci iz HNK su ih pustili na Jug, mi smo ih vratili.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#858 Re: e moji "navijači"

Post by Velkoski »

Pricaj ti sta hoces, tebi su svi iz HZ trn u oku. :mrgreen:
Bratov brat

#859 Re: e moji "navijači"

Post by Bratov brat »

Creasy wrote:

Za mene je to ista olos, pa bio on navijac Zvezde, Sarajeva, Hajduka ili Zelje.
Necemo da se vredjamo ;-) Momci koji vole neki klub i idu na utakmice nisu "olos" nego navijaci,jel tako?
Creasy

#860 Re: e moji "navijači"

Post by Creasy »

leet wrote:Pricaj ti sta hoces, tebi su svi iz HZ trn u oku. :mrgreen:

Zasto bi bili? Ja poznajem dosta finih momaka iz HZ, tako da si fulio... :roll:
Creasy

#861 Re: e moji "navijači"

Post by Creasy »

Bratov brat wrote:
Creasy wrote:

Necemo da se vredjamo ;-) Momci koji vole neki klub i idu na utakmice nisu "olos" nego navijaci,jel tako?
Nisam mislio na navijace vec na huligane, kao npr. one sa klipa koji si ti postavio.
Bratov brat

#862 Re: e moji "navijači"

Post by Bratov brat »

Creasy wrote:
Bratov brat wrote:
Creasy wrote:

Nisam mislio na navijace vec na huligane, kao npr. one sa klipa koji si ti postavio.
@ Creasy nismo na istoj frekvenciji. Sve je to deo zivota tog navijackog. Tuce i sranja i sva gostovanja ;-) Deo zivota vecina momaka rodjenih na kaldrmi ili asfaltu kako hoces.Evo jedna pesma za tu raju . :-D

http://www.youtube.com/watch?v=72S9MOwRrv4
JThomas

#863 Re: e moji "navijači"

Post by JThomas »

u nas nema prave vjernosti engleskog tipa i svi su kako vjetar duva. i delije i torcida i svi. i iskreno, meni se to ne sviđa.

a naročito, k'o što već rekoh, ne poštujem oscilacije u vezi sa ratovima kriminalnih grupa oko podjele dobiti.
Chisum

#864 Re: e moji "navijači"

Post by Chisum »

Bratov brat wrote:
Chisum wrote:

Apsolutno se slazem.Nema dileme.Nisam razumeo najbolje u prethodnom postu koji sam replicirao,izvinjavam se.

Kao neko ko je pripadnik Hz-a, od osnivanja pa do danas, NIKADA, ali zaista nikada nisam imao ni zelju, a ni potrebu palamuditi o tudjim, a pogotovo o suparnickim grupama na nacin na koji to neki ovdje rade, dakle - objasnjavati sta se desava medju onima koje ne poznajes, s kojima ne dijelis isti film, a onda, nakon par procitanih budalastina sa neta, glumiti neke eksperte, kurce, palce...

Druga je stvar dati svoje subjektivno misljenje - a svi mi imamo stvari koje nam manje ili vise leze - pa se osvrnuti na ono sto vidimo kao posmatraci, na izgled tribine, na pjesme, na gostovanja i slicne stvari...

Elem, sto u nedostatku "sadrzaja" u sopstvenom okruzenju, sto radi kompleksa male sredine, sto iz nekih drugih razloga, u koje ne zeilim ulaziti, mnogi bi da su dio necega cega nikada nece biti dio... a onda pocne tako jako da ih propaljuje, pa se zaborave, te onako, usput, objasne i nama samima ko smo i gdje smo.... "iz prve ruke".

Ja ti mogu opisati dogadjaje s mojih gostovanja, marisane i zajebancije po gradovima bivse Jugoslavije (o cemu sam i pisao na temi Horde Zla, kao i ostatak starije ekipe), ali mi nikada ne bi palo na pamet da ti objasnjavam sta se desilo u tvom gradu, tvojoj grupi, u susretu s nekim kome ja ne pripadam isl... Smijesno.

P.S. Moje pisanje o navijacima Zvezde ili Partizana, na ovoj ili bilo kojoj drugoj temi, je CISTO i SAMO politicke prirode, jer znam o kakvim se pogledima na svijet radi, a da dame izvinu - a evo vidim i drot mi se opet buni - nase zivote i nasu mladost oblikovala je ta ista politika, a onda i rat.
Ne govorim o ovim modernim radio-navijacima, koji za "svoj" tim navijaju preko foruma, nego o ljudima koje sam licno poznavao, koji su bili dio price - u njenom samom vrhu, a koje smo kasnije gledali preko puscanih cijevi. Gadili su mi se i prije rata, u ratu jos vise. Gade mi se i danas i nema te koreografije, te pjesme koja ce mi promijeniti misljenje i svaki moj post o njima pocinje i staje tu gdje je sustina. A to sto se ta sustina vrti oko politika, nacionalizma i raznih oblika fasizma - to niti je moj problem, niti je moja krivica.
Last edited by Chisum on 28/12/2011 21:02, edited 1 time in total.
Bratov brat

#865 Re: e moji "navijači"

Post by Bratov brat »

Ok @ Chisum,iskren si covek .
Creasy

#866 Re: e moji "navijači"

Post by Creasy »

Bratov brat wrote:
Creasy wrote: Nisam mislio na navijace vec na huligane, kao npr. one sa klipa koji si ti postavio.
@ Creasy nismo na istoj frekvenciji. Sve je to deo zivota tog navijackog. Tuce i sranja i sva gostovanja ;-) Deo zivota vecina momaka rodjenih na kaldrmi ili asfaltu kako hoces.Evo jedna pesma za tu raju . :-D

http://www.youtube.com/watch?v=72S9MOwRrv4

Naravno da nismo. Evo recimo onaj Bogdanov sto je izazvao nerede u Djenovi... Da li ti opravdavas ono sto je on uradio obzirom da se radi o pripadniku Delija (ako se ne varam jedan od vodja)?
Bratov brat

#867 Re: e moji "navijači"

Post by Bratov brat »

Vodja nije.A da li ja to opravdavam :? sta imam ja da opravdavam,nisam mu ja razredni .Dosta ljudi je bilo u tom incidentu,nije on jedini. Ja nisam "foteljas" pa me lomljavina,baklje i sta vec ide uz to i ne potresaju toliko.Ali kad neka vlast nema resenje za losu ekonomiju i sve sto ide uz to,dotle ce navijaci biti u prvom planu.Public Enemies NO 1 :-D
Creasy

#868 Re: e moji "navijači"

Post by Creasy »

Bratov brat wrote:Vodja nije.A da li ja to opravdavam :? sta imam ja da opravdavam,nisam mu ja razredni .Dosta ljudi je bilo u tom incidentu,nije on jedini. Ja nisam "foteljas" pa me lomljavina,baklje i sta vec ide uz to i ne potresaju toliko.Ali kad neka vlast nema resenje za losu ekonomiju i sve sto ide uz to,dotle ce navijaci biti u prvom planu.Public Enemies NO 1 :-D

Vjesto si izbjegao odgovor, ali ipak se da naslutiti da ti nemas nista protiv njegovih postupaka. Pametnom dosta. :roll:
Bratov brat

#869 Re: e moji "navijači"

Post by Bratov brat »

@ Creasy jel da priznam pa da bude lakse i meni i tebi? :-D
Baudelaire

#870 Re: e moji "navijači"

Post by Baudelaire »

Bratov brat wrote:Vodja nije.A da li ja to opravdavam :? sta imam ja da opravdavam,nisam mu ja razredni .Dosta ljudi je bilo u tom incidentu,nije on jedini. Ja nisam "foteljas" pa me lomljavina,baklje i sta vec ide uz to i ne potresaju toliko.Ali kad neka vlast nema resenje za losu ekonomiju i sve sto ide uz to,dotle ce navijaci biti u prvom planu.Public Enemies NO 1 :-D
Osvrnuo bih se na ovo. Dokle će takozvanim ''navijačima'' biti amnestirani određeni vidovi kriminalnog, huliganskog i devijantnog ponašanja samo zahvaljujući tome što su navijači? I to prvenstveno u krugovima koji furaju taj nekakav huliganski pokret. Tebi je normalno da neko ruši stadion? Da razbija nekom drugom glavu? Normalni su ti free shopovi ( znaš sigurno šta je to ) ?

Ima pored tebe i određen dio ljudi na ovom forumu kojima je to normalno, pa sam zato ovo i napisao. Jesam li ja navijač ako ne fulam na - 20 i + 50 tekmu Sarajeva na Koševu, ali ne idem nikad sa namjerom da se pofajtam i razbijem nekom glavu? To mi je kretenizam i takve bih ljude zatvarao ili bih osnovao neki novi vid Golog Otoka, pa tamo nek se s kamenom fajtaju malo.
JThomas

#871 Re: e moji "navijači"

Post by JThomas »

nema to ništa sa huliganstvom, to je kupljen politički incident.
Creasy

#872 Re: e moji "navijači"

Post by Creasy »

Bratov brat wrote:@ Creasy jel da priznam pa da bude lakse i meni i tebi? :-D
Ma nisi na saslusanju... :D Ali fakat mi nije jasno kako nekome moze biti idol onakva spodoba (da ne koristim neku ruzniju rijec). Sta je njegov postupak dobro donio srpskom fudbalu ili srpskoj navijackoj sceni ako hoces? Mozda nisam dovoljno upucen, ali mislim da je on to sve tamo organizovao i uradio samo radi licnih interesa po nalogu nekog iz BG... Nebitno, u svakom slucaju, cinjenica je da je nakon Djenove kod jednog dijela Delija Ivan Bogdanov postao heroj, a to za mene nisu navijaci.
Baudelaire

#873 Re: e moji "navijači"

Post by Baudelaire »

JThomas wrote:nema to ništa sa huliganstvom, to je kupljen politički incident.
Stoji, ali nije svaki incident navijačkih grupa kupljen. Ja sam se osvrnuo na sve, jer mi je muka da se mene kao navijača identifikuje sa spodobama i majmunima koji dođu na utakmicu da naprave belaj.
Bratov brat

#874 Re: e moji "navijači"

Post by Bratov brat »

JThomas wrote:nema to ništa sa huliganstvom, to je kupljen politički incident.
;-) manje-vise, nema veze direktno sa politikom.

@ Creasy,ja to ne znam.Da li njega neko dize u visine to je stvar pojedinaca. I to je to.Ako mislis na osnovu klipova sa YT ,tipa "srpski heroj" to prave deca do 18 godina ,cisto sumnjam da neko ozbiljan to radi.
Jeff Bingham

#875 Re: e moji "navijači"

Post by Jeff Bingham »

kod tebe su sve pojedinci, djeca, sabani...
Locked