Bratov brat wrote:Chisum wrote:
Da li ti zvuci smijesno da po informacije o navijackoj grupi kojoj pripadas, o gradu u kojem zivis, te o navijackim desavanjima u istom saznajes od nekoga ko s tom grupom, tim gradom i tvojom pricom ima veze onoliko koliko mu to dozvoli par povrsnih, najcesce jednostranih piskaranja po netu, te par "navijackih" avantura, turistickog karaktera?
Meni i te kako smijesno zvuci.
Apsolutno se slazem.Nema dileme.Nisam razumeo najbolje u prethodnom postu koji sam replicirao,izvinjavam se.
Kao neko ko je pripadnik Hz-a, od osnivanja pa do danas, NIKADA, ali zaista nikada nisam imao ni zelju, a ni potrebu palamuditi o tudjim, a pogotovo o suparnickim grupama na nacin na koji to neki ovdje rade, dakle - objasnjavati sta se desava medju onima koje ne poznajes, s kojima ne dijelis isti film, a onda, nakon par procitanih budalastina sa neta, glumiti neke eksperte, kurce, palce...
Druga je stvar dati svoje subjektivno misljenje - a svi mi imamo stvari koje nam manje ili vise leze - pa se osvrnuti na ono sto vidimo kao posmatraci, na izgled tribine, na pjesme, na gostovanja i slicne stvari...
Elem, sto u nedostatku "sadrzaja" u sopstvenom okruzenju, sto radi kompleksa male sredine, sto iz nekih drugih razloga, u koje ne zeilim ulaziti, mnogi bi da su dio necega cega nikada nece biti dio... a onda pocne tako jako da ih propaljuje, pa se zaborave, te onako, usput, objasne i nama samima ko smo i gdje smo.... "iz prve ruke".
Ja ti mogu opisati dogadjaje s mojih gostovanja, marisane i zajebancije po gradovima bivse Jugoslavije (o cemu sam i pisao na temi Horde Zla, kao i ostatak starije ekipe), ali mi nikada ne bi palo na pamet da ti objasnjavam sta se desilo u tvom gradu, tvojoj grupi, u susretu s nekim kome ja ne pripadam isl... Smijesno.
P.S. Moje pisanje o navijacima Zvezde ili Partizana, na ovoj ili bilo kojoj drugoj temi, je CISTO i SAMO politicke prirode, jer znam o kakvim se pogledima na svijet radi, a da dame izvinu - a evo vidim i drot mi se opet buni - nase zivote i nasu mladost oblikovala je ta ista politika, a onda i rat.
Ne govorim o ovim modernim radio-navijacima, koji za "svoj" tim navijaju preko foruma, nego o ljudima koje sam licno poznavao, koji su bili dio price - u njenom samom vrhu, a koje smo kasnije gledali preko puscanih cijevi. Gadili su mi se i prije rata, u ratu jos vise. Gade mi se i danas i nema te koreografije, te pjesme koja ce mi promijeniti misljenje i svaki moj post o njima pocinje i staje tu gdje je sustina. A to sto se ta sustina vrti oko politika, nacionalizma i raznih oblika fasizma - to niti je moj problem, niti je moja krivica.