Šta nakon razvoda!?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Aleluja

#851 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Aleluja »

eluna je napisao/la:
izuzetno potrebno da je njegova supruga 99% majka, a samo 1% supruga i žena

neophodno je da se muževi strpe jednu godinu dana i dopuste ženama da taj kritični period budu uz bebu
...kad već postane majka neka bude majka bez zanemarivanja muža i sebe, da se razumijemo nema mjesta da ispašta ni mama ni tata a ni beba,treba naći neki balans u protivnom ako bilo koga zanemariš zajeb! :mrgreen:
eluna

#852 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by eluna »

Aleluja wrote:
eluna je napisao/la:
izuzetno potrebno da je njegova supruga 99% majka, a samo 1% supruga i žena

neophodno je da se muževi strpe jednu godinu dana i dopuste ženama da taj kritični period budu uz bebu
...kad već postane majka neka bude majka bez zanemarivanja muža i sebe, da se razumijemo nema mjesta da ispašta ni mama ni tata a ni beba,treba naći neki balans u protivnom ako bilo koga zanemariš zajeb! :mrgreen:
apsolutno se slažem ....... no u prvoj godini života djeteta je malo drugačije - nisi obratio pažnju na ovaj dio ........ to nikako ne znači da i u to vrijeme ne može da bude žena i supruga, ali ima muškaraca koji previše traže u tom periodu ...... treba i oni malo da se strpe, a ne da tek porođena žena mora na abortus
Aleluja

#853 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Aleluja »

eluna je napisao/la:

apsolutno se slažem ....... no u prvoj godini života djeteta je malo drugačije - nisi obratio pažnju na ovaj dio ........ to nikako ne znači da i u to vrijeme ne može da bude žena i supruga, ali ima muškaraca koji previše traže u tom periodu ...... treba i oni malo da se strpe, a ne da tek porođena žena mora na abortus

...nisam obratila pažnju :D , sve sam pročitala ali taj slučaj ne želim komentarisati! :mrgreen:
eluna

#854 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by eluna »

Aleluja wrote:
eluna je napisao/la:

...nisam obratila pažnju :D , sve sam pročitala ali taj slučaj ne želim komentarisati! :mrgreen:
sorry draga :) nick ti nezgodan za skontatni je li obratiLA ili obratio :D ........... nažalost - ja znam za taj slučaj i tužno je to .......... no znam žene koje svojim 30-godišnjim sinovima svako veče pripreme šta će da obuku sutra na posao - a iste se pitaju zašto ih muž ne čuje ili zašto im ne poklanja pažnju :-) :-) :-) :-) :-) a ona umjesto da si kupi kakvu haljinicu, pa muža pod ruku i u šetnju a sina pošalje da si nađe ženu i pusti ih da žive, ona skombala sina pa ga tetoši ......... van pameti, ali eto ........... svi smo ludi i svi griješimo - jedino je problem kad za to nećemo da znamo
Aleluja

#855 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Aleluja »

eluna je napisao/la:

sorry draga :) nick ti nezgodan za skontatni je li obratiLA ili obratio :D ........... nažalost - ja znam za taj slučaj i tužno je to .......... no znam žene koje svojim 30-godišnjim sinovima svako veče pripreme šta će da obuku sutra na posao - a iste se pitaju zašto ih muž ne čuje ili zašto im ne poklanja pažnju :-) :-) :-) :-) :-) a ona umjesto da si kupi kakvu haljinicu, pa muža pod ruku i u šetnju a sina pošalje da si nađe ženu i pusti ih da žive, ona skombala sina pa ga tetoši ......... van pameti, ali eto ........... svi smo ludi i svi griješimo - jedino je problem kad za to nećemo da znamo
...ma ništ! 8-)

...o tim patologijama ne želim na ovakvom zubatom suncu :D ...hvala nebesima što nismo svi isti! :mrgreen:
eluna

#856 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by eluna »

Aleluja wrote:
eluna je napisao/la:

...ma ništ! 8-)

...o tim patologijama ne želim na ovakvom zubatom suncu :D ...hvala nebesima što nismo svi isti! :mrgreen:
vala baš :)
eluna

#857 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by eluna »

valter033 wrote:
eluna wrote:ne čudim se ni noj ni tebi ......... velika greška žena je što kada rode, zaborave da su pored toga što su postale majke, ipka ostale i žene a samim tim i supruge svome mužu. Sa druge strane, muževi zaborave da je u prvoj godini života njihovog djeteta NEOPHODNO i naprosto izuzetno potrebno da je njegova supruga 99% majka, a samo 1% supruga i žena. Znam za situaciju gdje je žena već u drugom mjesecu nakon poroda morala na abortus - što je UŽAS!!!!!!! ...............nažalost - kako bi rekli na National Geographic - u - mladunče čovjeka je najnezaštićenije i najnesposobnije za samostalnost. Zbog toga je nophodno da se muževi strpe jednu godinu dana i dopuste ženama da taj kritični period budu uz bebu. Sa druge strane - OGROMNA, ali enormno OGROMNA greška je žena koje nastave tako da se ponašaju, a ima ih koji se tako ponašaju prema svojoj djeci do kraja života, pa nekim osobama mame spremaju garderobu i kad im je već 30 godina. Jer nakon godinu dana kritičnog perioda za bebu - žena treba da se sjeti da je supruga, da posveti pažnju i svome mužu, naročito ako je isti bio korektan tokom tog kritičnog perioda, i vrlo je važno da mu za to i zahvali .............. nisam majka pa ne znam šta znači žonglirati sa svim tim :) ali sigurno znam da bih barem ponekad iznenadila svog muža nekom finom večerom uz svijeće, ili bi mu spremila roštilj za cijelo društvo :)

a ono gdje većina griješi - NE KAŽU šta im fali, šta im smeta, šta vole, u čemu uživaju ........ jer kako da vam neko priredi nešto fino, nešto što će vam nacrtati osmej na licu - ako ne zna ŠTA da uradi ...........obrni okreni - koliko god mi svi to negirali - ono što kažu silne studije/knjige/savjetnici - sve se svodi na komunikaciju
Jedna stvar je posvetiti se porodici, a druga stvar je posvetiti se djetetu. Jeda stvar je posvetiti se djetetu, a druga je podrediti zivot djetetu, a zanemariti i supruga i porodicu (porodica kao institucija zena-muz-dijete). Vjerovatno da ima onih koji ocekuju da zena 3 sta nakon poroda ustane i sve bude kao prije, ali to u stvarnosti ipak ne drzi vodu. Mislim da je jako malo muskaraca koji se tako ponasaju, i koji nemaju razumjevanja za zenu i dijete. Niko ne osporava da se djetetu treba posvetiti paznja i vrijeme, ali nikad to ne smije biti na ustrb porodice i supruga. Ja nisam sutio, ukazivao sam na to, ali sam uvijek nailazio na kategoricko negiranje i komentare tipa "paranoja"... uvijek je bilo "mi nemamo problem, ti imas problem" (u ovom slucaju ti=ja). Ako cemo vec tjerati "mak na konac", u prvim mjesecima bebinog zivota, roditelji imaju najvise vremena za sebe, jer dijete samo jede/doji i spava, ako zena vec ima pomoc pri ruci, onda je sramotno da ne posveti paznju suprugu i porodici. Jos gora kombinacija je ako je zena "control freak" koji po svaku cijenu zeli upravljati svim zivotima.

Moja greska je sto na vrijeme nisam primjetio znakove koji su ukazivali na probleme u mom braku i sto sam cekao 12 godina da uradim nesto. S obzirom kako se sada ponasa, ona je za mene samo neko koga sam nekad poznavao.
valter, možda nisi dobro skontao suštinu posta, a prihvatam da je možda i pogrešno napisan jer ljudi koji imaju ružno iskustvo malo drugačije gledaju na sve .............. podrazumijeva se da ne treba čušnuti muža u čošak one sekunde kada se porodi. svaka pametna žena će svu pomoć nastojati da dobije od muža jer ga na taj način uključuje u proces stvaranja porodice iz kojeg je 9 mjeseci bio haman pa isključen i tokom kojeg perioda je istrpio njene podivljale hormone. prethodni post uglavnom je okrenut onim muškarcima koji od tek porođene žene očekuju da nastave tamo gdje su stali prije 9 mjeseci kao da se ništa nije dogodilo - a ta očekivanja idu uglavnom u pravcu seksa - jer je to najbolji način na koji muškarac zauzima svoje mjesto u životu žene. zato i jesam navela primjer koji je naveden

podrazumijeva se da će i seks doći već nakon par mjeseci - u zavisnosti od načina poroda i zdravstvenog stanja žene, ali muškarci moraju shvatiti da seks prije porođaja, par mejseci nakon poroda i par godina nakon poroda NE MOŽE biti isti, što zbog samo zdravstvenog stanja žene, što zbog činjenice da barem pola njenog mozga radi u paralelnom svijetu koji se zove briga za dijete, ali i zbog samog uzrasta djeteta. Nemoj mi reći da očekujete da žena koja ima bebicu od 6 mjeseci treba da se opusti kao žena koja ima dijete od recimo 10 godina pa ga pošalje dedi i nani/babi na vikend!? podrazumijeva se i da treba vremena da žena vrati liniju nakon poroda - neke to uspiju brže a neke sporije a neke nikada - a većina muškaraca nastoji da opusti atmosferu komentarima i šalama za koje smatra da su zanimljive a u stvari vrijeđaju ženu - to su komentari tipa "šlaufćić" "elegantno pounjena" itd. takvi su komentari zanimljivi muškarcima, većini žena koje su rodile dijete i zbog toga još uvijek imaju višak kilograma ni najamanje nisu zanimljivi - vjeruj mi. a onoj manjini kojima je to simpa muževi su usjeli na drugi način pokazati da je to šala i da vjeruju da će je to prolazno stanje pa se ne brinu :)
Enofazni števec

#858 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Enofazni števec »

Razvodim se od zene. Imamo sina od 3 godine i ja planiram da sin ostane samnom zbog uslova i svega.
Razlog razvoda je taj sto je ona mene prevarila . Jel imam kakve sanse da zadrzim sina
vitamini

#859 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by vitamini »

Odgovore na sva pitanja cete dobiti u Centru za socijalni rad, gdje cete svakako biti upuceni, to je obavezna procedura u procesu razvoda. Oni ce uzeti vasu porodicnu, socijalnu, psiholosku anamnezu i dati prijedlog sudu kome ce dijete pripasti.
alchak.ba

#860 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by alchak.ba »

Enofazni števec wrote:Razvodim se od zene. Imamo sina od 3 godine i ja planiram da sin ostane samnom zbog uslova i svega.
Razlog razvoda je taj sto je ona mene prevarila . Jel imam kakve sanse da zadrzim sina
moram te razocarati, ali zene u centru za socijalni rad te nece kako treba ni saslusat
Enofazni števec

#861 Re: Šta nakon razvoda!?

Ok to
Nekako i razumijem al sta ako ona hoce da u skorije vrijeme zivi sa njim
ja ne mogu dopustiti neku trecu osobu oko sina .
eluna

#862 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by eluna »

Enofazni števec wrote:Razvodim se od zene. Imamo sina od 3 godine i ja planiram da sin ostane samnom zbog uslova i svega.
možeš li dokazati prevaru??? uz to moraš dokazati da je LOŠA majka .................. OBAVEZNO uzmi extra dobrog advokata - čak i tako nije sigurno :(
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#863 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Truba »

Enofazni števec wrote:Ok to
a šta će biti s djetetom kad ti nađeš curu?
alchak.ba

#864 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by alchak.ba »

to sto ti ne mozes podnijeti i dozvoliti ne mora znaciti da je za dijete lose. ;-)
ne bodi se s rogatim, bori se da mozes dijete vise vidjati.
sha_ba

#865 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by sha_ba »

Black swan wrote:
i mene ovo interesuje....

a male su ti sanse za dijete, osima ako je majka djeteta narkoman, teski psiho bolesnik, itd... a to sto te prevarila... ne pije vode nigdje..
alchak.ba

#866 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by alchak.ba »

sha_ba wrote:
Black swan wrote:
i mene ovo interesuje....

a male su ti sanse za dijete, osima ako je majka djeteta narkoman, teski psiho bolesnik, itd... a to sto te prevarila... ne pije vode nigdje..
Pogotovo ne kod nasih socijalnih radnica....
Pojma nemate kakve su to vjestice.
sha_ba

#867 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by sha_ba »

manje vise svugdje je tako...
Enofazni števec

#868 Re: Šta nakon razvoda!?

Ma dokazacu sve polahko

Trenutno i nisam u stanju da nadjem sebi "curu" :roll:

nadam se najboljem moguem ishodu
iamia

#869 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by iamia »

i jos ce reci: tvoja je krivica sto te prevarila. nisi joj dovoljno paznje davao, :lol:
alchak.ba

#870 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by alchak.ba »

Enofazni števec wrote:Ma dokazacu sve polahko

dokazao ne dokazao, vjeruj mi ne pije vode
sha_ba

#871 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by sha_ba »

Enofazni števec wrote:Ma dokazacu sve polahko

dokazeces sta? da te prevarila? i sta ocekujes? da ce ti automatski sud dati dijete, i to jos od 3 god...
kako neko rece, presaberi se i gledaj da se u lijepom razidjete upravo radi djeteta...
nek je sretno...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#872 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Truba »

baš neki dan gledam liar liar film... slično je bilo :D
vitamini

#873 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by vitamini »

Zasto unaprijed osudjujete sve? Niko od nas ne zna citavu pricu. Na osnovu jedne sture informacije svi vec vidite kakav ce biti ishod. Covjeku je vec ionako dovoljno tesko.
alchak.ba

#874 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by alchak.ba »

vitamini wrote:Zasto unaprijed osudjujete sve? Niko od nas ne zna citavu pricu. Na osnovu jedne sture informacije svi vec vidite kakav ce biti ishod. Covjeku je vec ionako dovoljno tesko.
iskustvo
eluna

#875 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by eluna »

vitamini wrote:Zasto unaprijed osudjujete sve? Niko od nas ne zna citavu pricu. Na osnovu jedne sture informacije svi vec vidite kakav ce biti ishod. Covjeku je vec ionako dovoljno tesko.
niko ne osuđuje - ali činjenica je da otac kaod razvoda izuzetno teško dobije dijete, bilo gdje u svijetu .............. čak i kad postoje dokazi za svašta nešto to je teško do bola

alchak je u pravu - neka se bori da što više viđa dijete - to mu je jedina opcija
Post Reply