Gdje putujete, kako vam je bilo?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Michun

#851 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Michun »

Rimljanka wrote:Trebao bi mi savjet,pomoc,prijedlog,iskustvo...

Posle NG planiram otici malo vani u soping. Zbog male bebe koju bi ostavila,i zbog posla mogu sebi odvojiti svega 2-3 noci.
Dakle,prvenstveno me zanima soping,a nekako godisnje odmore ostavljamo za razgledanje i obilaske.

Tako sam u dilemi da li da odemo do Zagreba,cula sma d aimasuper soping centar Arena,ili da idmeo do beca ili do Trsta.

Put je planiran negddje oko 15.1. I prvenstveno nas zanima kupovina odjece i obuce,muske,zenske i djecije.

Gdje budu najveca snizenja,gdje su najpovoljnije cijene? Gdje nam je najbolje otici?
Austrija definitivno - sad da li ces u Bec ili u Graz...
Zagreb skup i nisu snizenja kao u austriji.
Trst ne znam...
Rimljanka

#852 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Rimljanka »

Koja je tvoja preporuka, bec ili Graz?

Gdje je jeftinije,gdje je bolji izbor?
Michun

#853 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Michun »

Rimljanka wrote:Koja je tvoja preporuka, bec ili Graz?

bec naravno.
ali je graz blize.
mada, moja preporuka ti je da odes na internet pogledas koje radnje imaju gdje pa onda odlucis prema potrebi :D
Op3r4t0r

#854 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Op3r4t0r »

Rimljanka wrote:Koja je tvoja preporuka, bec ili Graz?

Sve sto imas u becu imas i u grazu i obrnuto, sve je to u pet deka
@mba

#855 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by @mba »

e ovako da i ja nest kazem, predpostavljam da se planira ici u kupovinu, a ako je tako onda bi vam svima preporucio http://www.outletcity-metzingen.com/de/willkommen u njemackoj cijeli selo sa najpoznatijim brendovima , polo, boss, ck, esprit, g-star, lacoste, diesel. levis, nike, adidas, puma, pepe jeans itd. itd.

vjerujte mi da su cijene ispod svakog snizenja, preporucujem da se ide krajem godine ili pocetkom godine znaci do kraja januara, jer onda na te outlet cijene opet imaju 30% do 70%

bujrum
Rimljanka

#856 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Rimljanka »

@mba wrote:e ovako da i ja nest kazem, predpostavljam da se planira ici u kupovinu, a ako je tako onda bi vam svima preporucio http://www.outletcity-metzingen.com/de/willkommen u njemackoj cijeli selo sa najpoznatijim brendovima , polo, boss, ck, esprit, g-star, lacoste, diesel. levis, nike, adidas, puma, pepe jeans itd. itd.

vjerujte mi da su cijene ispod svakog snizenja, preporucujem da se ide krajem godine ili pocetkom godine znaci do kraja januara, jer onda na te outlet cijene opet imaju 30% do 70%

bujrum
Hvala! Vidim nema HM :(
@mba

#857 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by @mba »

pa sta ce ti H&M kad imas esprit koji je daleko jeftiniji nego ijedan h&m bilo gdje u evropi!
vox-populi

#858 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by vox-populi »

@mba wrote:pa sta ce ti H&M kad imas esprit koji je daleko jeftiniji nego ijedan h&m bilo gdje u evropi!
???

Esprit je 20-30% skupllji, bar u DE.
alica.k

#859 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by alica.k »

vox-populi wrote:
@mba wrote:pa sta ce ti H&M kad imas esprit koji je daleko jeftiniji nego ijedan h&m bilo gdje u evropi!
???

Esprit je 20-30% skupllji, bar u DE.
ma ovo je outlet city
immuno

#860 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by immuno »

@mba wrote:e ovako da i ja nest kazem, predpostavljam da se planira ici u kupovinu, a ako je tako onda bi vam svima preporucio http://www.outletcity-metzingen.com/de/willkommen u njemackoj cijeli selo sa najpoznatijim brendovima , polo, boss, ck, esprit, g-star, lacoste, diesel. levis, nike, adidas, puma, pepe jeans itd. itd.

bujrum
jeste ima takvo "selo" i U Austriji Pandorf al si zaboravila/o reci da su to stvari koje se nisu uspjele prodati u prodavnicama znaci neobicne boje,krojevi,velicine i onda se prodaju tu po puno nizim cijenama recimo kasmir dzemper koji kosta 120-150 eura tamo ces naci za 80 al turundji boje i velicine sx ili xxxl,mada opet se moze naci nesto
Yellow

#861 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Yellow »

Cao ljudi, a je li ima neki min iznos para koji se treba pokazati/dokazati za ulazak (proputovanje, vise) u Madjarsku, Slovacku i Austriju sa ovim nasim biometrijskim pasosima? Za dvije od tri destinacije je vec rezervisan smjestaj.

I hvala za odgovor :D
butterfly_01

#862 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by butterfly_01 »

niko ti na granici ne trazi da pokazes koliko love imas u novcaniku. ni na Hrvatskoj a niti na Slovenackoj granici. dalje granica nema.
Mr. Brightside

#863 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Mr. Brightside »

na granici ceske i njemacke su mene lani zaustavili i trazili pasos na pregled :roll:
Last edited by Mr. Brightside on 19/11/2011 15:07, edited 1 time in total.
manki

#864 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by manki »

Yellow wrote:Cao ljudi, a je li ima neki min iznos para koji se treba pokazati/dokazati za ulazak (proputovanje, vise) u Madjarsku, Slovacku i Austriju sa ovim nasim biometrijskim pasosima? Za dvije od tri destinacije je vec rezervisan smjestaj.

Ja bio ljetos u Slovackoj i Austriji, niko nista nije trazio, samo pokazali pasose i pici dalje. Milina! :bih:

U Becu na aerodromu smo na pasoskoj kontroli cak prosli pod onim pultovima gdje stoji "EU gradjani", valjda ljudi na kontroli pobrkali nase zvjezdice s onim od EU. :D

Ako treba kakvih savjeta za Bec/Bratislavu, shoot. Nama je super bilo u oba grada, mada smo vise bili u Bratislavi! :thumbup:
Yellow

#865 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Yellow »

manki wrote:
Yellow wrote:Cao ljudi, a je li ima neki min iznos para koji se treba pokazati/dokazati za ulazak (proputovanje, vise) u Madjarsku, Slovacku i Austriju sa ovim nasim biometrijskim pasosima? Za dvije od tri destinacije je vec rezervisan smjestaj.

Ja bio ljetos u Slovackoj i Austriji, niko nista nije trazio, samo pokazali pasose i pici dalje. Milina! :bih:

U Becu na aerodromu smo na pasoskoj kontroli cak prosli pod onim pultovima gdje stoji "EU gradjani", valjda ljudi na kontroli pobrkali nase zvjezdice s onim od EU. :D

Ako treba kakvih savjeta za Bec/Bratislavu, shoot. Nama je super bilo u oba grada, mada smo vise bili u Bratislavi! :thumbup:
Hvala ti, (fanki) manki! Preporuke za Bratislavu trazim na pp :)
Yellow

#866 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Yellow »

butterfly_01 wrote:niko ti na granici ne trazi da pokazes koliko love imas u novcaniku. ni na Hrvatskoj a niti na Slovenackoj granici. dalje granica nema.
Pa sjecam se i ja neke voznje do Austrije gdje sam jedino pokazala pasos na ulasku u Sengen, u SLO, ali sa starim pasošem i vizom, a kontam da se sada nije nešto primijenilo sa ovom (kvazi) liberalizacijom :)

Fala svakako!
butterfly_01

#867 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by butterfly_01 »

nista se nije promjenilo. samo pasos, saobracajna i zeleni karton na granici ti trebaju ako ides autom, i vozacka..
Yellow

#868 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Yellow »

butterfly_01 wrote:nista se nije promjenilo. samo pasos, saobracajna i zeleni karton na granici ti trebaju ako ides autom, i vozacka..
Hvala, leptiricu sarenicu 01 :)
@mba

#869 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by @mba »

immuno wrote:

bujrum
jeste ima takvo "selo" i U Austriji Pandorf al si zaboravila/o reci da su to stvari koje se nisu uspjele prodati u prodavnicama znaci neobicne boje,krojevi,velicine i onda se prodaju tu po puno nizim cijenama recimo kasmir dzemper koji kosta 120-150 eura tamo ces naci za 80 al turundji boje i velicine sx ili xxxl,mada opet se moze naci nesto

nisam siguran dali mislimo isto, to ti nije klasicni AUSVERKAUF ili LAGERVERKAUF itd. i nisu stvai koje su neobicne boje ili brojevi XXXXXXXL, nego jedno cijelo selo sa trgovinama, outlet metzingen je najveci u evropi...samo za primjer jakna kozna hugo boss koja ovde gdje ja zivim izracunato u KM kosta po aktuelnom kursu 1600.- KM, a u outlet metzingen ista jakna 170.- euro..pa ti racunaj sada, ista boja isti kroj isti broj 100% sve isto!
EnnaM

#870 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by EnnaM »

Dragi forumaši,
Moze li mi neko ko je putovao u Tursku avionom, dakle u sopstvenoj reziji a ne putem agencije, reci sta mi je potrebno pored pasosa? Kokilo znam za drzavljane BH ne treba viza ali ne znam da li ce mi mozda na njihovom aerodromu traziti jos neki dokument tipa pozivno pismo, potvrdu rezervacije hotela ili tako nesto...
vox-populi

#871 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by vox-populi »

EnnaM wrote:Dragi forumaši,
Moze li mi neko ko je putovao u Tursku avionom, dakle u sopstvenoj reziji a ne putem agencije, reci sta mi je potrebno pored pasosa? Kokilo znam za drzavljane BH ne treba viza ali ne znam da li ce mi mozda na njihovom aerodromu traziti jos neki dokument tipa pozivno pismo, potvrdu rezervacije hotela ili tako nesto...
Nece ti nista traziti, samo pasos. Moze i stari, onaj sto nije biometrijski. Nikakve dodatne potvrde, rezervacije i slicno.
immuno

#872 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by immuno »

ovaj vikend je Bec Sarajevo u malom 11 autobusa juhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :bih:
Pitarrr82

#873 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Pitarrr82 »

London, definitivno nakon ovih 7 dana a s tim da sam dosta proputovao nema bolje destinacije :mrgreen:
Pitarrr82

#874 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Pitarrr82 »

Westminster

Image

Victoria Park

Image

Big Ben

Image

London Eye

Image
Pitarrr82

#875 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Pitarrr82 »

Soho, poznat i kao party dio Londona iako je party u cijelom gradu :mrgreen:

Image
Post Reply