Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
sabahudinc

#851 Re: Android OS

Post by sabahudinc »

Eh i meni je drago da može. A sad info -KAKO? Hvala
djes_ba

#852 Re: Android OS

Post by djes_ba »

sabahudinc wrote:Eh i meni je drago da može. A sad info -KAKO? Hvala
malo je to komplikovano objasniti ali pokusacemo svi zajedno da ti olaksamo :D :D :D
korak 1 ukljucis wi-fi (on se nalazi u postavkama/ bezicna mreza i povezivanje )
korak 2 on sam skenira mrezu nadjes neku koja je slobodna ili ako imas svoju tj zasticenu kliknes na nju
korak 3 ukucas password
korak 4 izadjes
korak 5 odes na pretrazivac i uzivas na netu sa Android OS, v2.3 -Gingerbread
jos nesto

tek vidim da je postavio covjek pitanje sa jednim nikom a onda u nastavku pita sa drugim :D :D :D :D
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#853 Re: Android OS

Post by bordo gandalf »

Uzeo sam samsung galaxy mini i kod njega je android 2.2...mogu ja uraditi update na 2.3 nekako?
sabahudinc

#854 Re: Android OS

Post by sabahudinc »

sabaa wrote:Imam Samsung i9100. Da li je moguće ostvariti konekciju na bežični internet sa android OS?
Unaprijed Hvala
Ah za te nikove - kuci mi se konektovao pod jednim nikom, a na poslu pod drugim. Davno se registrovao -dvaput - jer i nisam bio aktivni korisnik ovog foruma pa zaboraviš nick, pass....

A sad me interesuje konekcija preko PPPoE. Da li ima neka aplikacija ili...?
Gray

#855 Re: Android OS

Post by Gray »

Možda ti i nije trebao najbolji mobitelj na tržištu ako se ne znaš konektovati na wifi sa njim ;)

A pppoe nema nikakve veze za tebe, to je naijenjeno za modeme, ti se možeš konektovati na bežični signel koji se šalje preko routera ili direktno preko 2G/3G mreže telekom operatera.

PPPOE je nešto što apsolutne ne treba za mobitel.
sabahudinc

#856 Re: Android OS

Post by sabahudinc »

Gray wrote:Možda ti i nije trebao najbolji mobitelj na tržištu ako se ne znaš konektovati na wifi sa njim ;)

A pppoe nema nikakve veze za tebe, to je naijenjeno za modeme, ti se možeš konektovati na bežični signel koji se šalje preko routera ili direktno preko 2G/3G mreže telekom operatera.

PPPOE je nešto što apsolutne ne treba za mobitel.
Please!!!
Ja kad ne znam nešto onda šutim. Postoje telefoni koji se mogu konektovati na mrežu bez routera. Znači konektuju se na bežični internet. Kod nekih postoje aplikacije koje to omogućuju. Želim da se šetam Sarajevom i da ondje gdje ima mreže mog operatera /bežično/ da se konektujem. Samo ako neko zna nešto, bujrum.
(ne)forumas

#857 Re: Android OS

Post by (ne)forumas »

Zar ti je bilo teskoo proguglati?

http://goo.gl/YjffT

PPPoE for Android let you establish a PPPoE connection directly from your phone in a very simple way. It's useful for those people who haven't got a router and who need to login to connect to Internet.

http://goo.gl/FepPi

This app is running on Android Platform. Its main purpose is for user to make PPPOE connection via WIFI, e.g. dialing through ADSL Modem with user name and password provided by some internet ISPs. This app makes the Android devices be able to connect to Internet directly via PPPOE dialing through WIFI, and no need for another WIFI Router any more.
Gray

#858 Re: Android OS

Post by Gray »

Za to što ti želiš ti ne treba nikakva aplikacija, samo ti trebaju postavke za mobilni internet od tvog telecoma (možda su i automatski podešene a ako nisu nazoveš službu za korisnike i zamoliš da ti pošalju), otvoriš internet browser i to je to.

A to za pppoe, opet ti treba bežični signal na koji ćeš se konektovati, znači opet treba neki modem/router da ti da signal, osim ako je ono namijenjeno za mobilni internet da zamijeni usb modem.
sabahudinc

#859 Re: Android OS

Post by sabahudinc »

Te aplikacije isprobane! Ne idu... Bar ta koja je free.
Gray, ovaj odgovor mi se sviđa jer je pokušaj da se pomogne. Hvala obojici i kad riješim problem obavještavam...
kojeime

#860 Re: Android OS

Post by kojeime »

rashtiman wrote:Uzeo sam samsung galaxy mini i kod njega je android 2.2...mogu ja uraditi update na 2.3 nekako?
Da podebljam pitanje i mene to interesuje.
(ne)forumas

#861 Re: Android OS

Post by (ne)forumas »

na samfirmwareu ima 2.3.4 firmware za s5570 tj samsung galaxy mini
bordo gandalf

#862 Re: Android OS

Post by bordo gandalf »

(ne)forumas wrote:na samfirmwareu ima 2.3.4 firmware za s5570 tj samsung galaxy mini
a ne moze kao update neki??? da kliknem install i gotovo?
GAU8

#863 Re: Android OS

Post by GAU8 »

rashtiman wrote:
(ne)forumas wrote:na samfirmwareu ima 2.3.4 firmware za s5570 tj samsung galaxy mini
Oficijelno ja mislim da nema nista od 2.1 na ovamo.
Moraces traziti ove neoficijelne
bordo gandalf

#864 Re: Android OS

Post by bordo gandalf »

GAU8 wrote:
rashtiman wrote:
Oficijelno ja mislim da nema nista od 2.1 na ovamo.
Moraces traziti ove neoficijelne
Imas li kakav dobar tutorial da vidim kako ide ta procedura tek sam uzeo mob pa ne bi da ga odma zajebem ako je to vrlo moguce :D
kojeime

#865 Re: Android OS

Post by kojeime »

Galaxy mini koliko ja znam dolazi vec sa 2.2.

Rashtiman, koliko vidim najveca prednost 2.3 nad 2.2 je mogucnost upotrebe prednje kamere za video pozive kod mobitela koji imaju obje kamere. Galaxy mini ima samo zadnju kameru, sot znaci da ti 2.3 nece donijeti puno kod tvog telefona nad 2.2 pa mozda da ne diras telefon, da ga ostavis na 2.2 osim ako bas nema neki poseban razlog sto hoces 2.3.
(ne)forumas

#866 Re: Android OS

Post by (ne)forumas »

http://goo.gl/WJ7PD

Difference Between Android 2.2 (Froyo) and Android 2.3 (Gingerbread)

Android 2.3 (Gingerbread) supports the following features in addition to existing 2.2 features:
New user interface design with new themes (Black themes save power)
Extra Large Screen Size supported
SIP Communication Supported (SIP Video and Audio Calling, In an operator point of view, this is feature will decrease their voice calling revenue where as user can call each other for lower rates or even free if they have good data connection)
Supports for NFC (High Frequency High Speech Data Transfer in short range)
Support for WebM/VP8 video playback, and AAC audio encoding
New audio effects such as reverb, equalization, headphone virtualization, and bass boost
Improved Copy and Paste functionality
Redesigned Multi Touch Software Keyboard
Audio, graphical, and input enhancements for game developers
New sensors support (i.e gyroscope)
Download manager for long running HTTP downloads
Enhanced support for native code
Improved power management and application control
Support for multiple cameras
kojeime

#867 Re: Android OS

Post by kojeime »

(ne)forumas wrote:http://goo.gl/WJ7PD

Difference Between Android 2.2 (Froyo) and Android 2.3 (Gingerbread)

Android 2.3 (Gingerbread) supports the following features in addition to existing 2.2 features:
Extra Large Screen Size supported
SIP Communication Supported (SIP Video and Audio Calling, In an operator point of view, this is feature will decrease their voice calling revenue where as user can call each other for lower rates or even free if they have good data connection)
Supports for NFC (High Frequency High Speech Data Transfer in short range)
Support for WebM/VP8 video playback, and AAC audio encoding
New audio effects such as reverb, equalization, headphone virtualization, and bass boost
Redesigned Multi Touch Software Keyboard
Audio, graphical, and input enhancements for game developers
New sensors support (i.e gyroscope)
Download manager for long running HTTP downloads
Enhanced support for native code
Support for multiple cameras
Hvala.

Dakle, prvo vidjeti sta ti telefon od ovih dodataka uopste moze podrzati, pa ako ti nista od ovoga bas ne treba, ostavi 2.2. Ako bas treba, onda izgleda ostaje rizik i traziti neoficijelni update na 2.3.

Mozda ovo da ima koristi prosjecnom korisniku:

Ostalo je lijepo ali prosjecan korisnik Galaxy Mini vjerovatno ne koristi te funkcije. Ili sto mu ne trebaju ili sto taj telefon ne podrzava te funkcije.
bordo gandalf

#868 Re: Android OS

Post by bordo gandalf »

Znaci da ne diram...ja sam vise mislio da je to kao kad pređes sa xp-a na win 7 :lol: :D
alibegoa

#869 Re: Android OS

Post by alibegoa »

evo koristim ovaj galaxy tab sa androidom, ne dao bog nikome, jedva cekam nove windows 8 tablets.
GAU8

#870 Re: Android OS

Post by GAU8 »

alibegoa wrote:evo koristim ovaj galaxy tab sa androidom, ne dao bog nikome, jedva cekam nove windows 8 tablets.
hoces prodat' :P
alibegoa

#871 Re: Android OS

Post by alibegoa »

GAU8 wrote:
alibegoa wrote:evo koristim ovaj galaxy tab sa androidom, ne dao bog nikome, jedva cekam nove windows 8 tablets.
one sekunde kada se pojavi windows 8 tablet
GAU8

#872 Re: Android OS

Post by GAU8 »

alibegoa wrote:
GAU8 wrote:
one sekunde kada se pojavi windows 8 tablet
btw. Win 8 bi trebao podrzavati i ARM arhitekturu, citaj taj tvoj tablet
Rauber

#873 Re: Android OS

Post by Rauber »

Android je stvarno zakon, sinoc ja hocu utakmice, zena bi da salta, ne zna bil ZMBT na Hayatu ili neki film :zjev:
Uglavnom imam Dreambox + Cardsharing i padne mi na pamet da bi mozda Android mogao imati neku aplikaciju koja stream-a sliku sa Dreamboxa na mobitel, i Boga mi bi u pravu :dance:
Skinem aplikaciju AndroidDreamer, ukucam IP Dreamboxa, kliknem na View Bouquets i vidim moja lista kanala sto je inace i na Dreamboxu.
Automatski keeez od uha do uha, zeni prepustim daljinski, a ja laganica kombinovao na mobitelu Barcalona-Osasuna i Inter-Roma 8-)
Gray

#874 Re: Android OS

Post by Gray »

Rauber wrote:Android je stvarno zakon, sinoc ja hocu utakmice, zena bi da salta, ne zna bil ZMBT na Hayatu ili neki film :zjev:
Uglavnom imam Dreambox + Cardsharing i padne mi na pamet da bi mozda Android mogao imati neku aplikaciju koja stream-a sliku sa Dreamboxa na mobitel, i Boga mi bi u pravu :dance:
Skinem aplikaciju AndroidDreamer, ukucam IP Dreamboxa, kliknem na View Bouquets i vidim moja lista kanala sto je inace i na Dreamboxu.
Automatski keeez od uha do uha, zeni prepustim daljinski, a ja laganica kombinovao na mobitelu Barcalona-Osasuna i Inter-Roma 8-)

FEnomenalno 8-)
threshold

#875 Re: Android OS

Post by threshold »

jel ovo oficijelni đinđerbred 2.3.5 ili se neko igra?
Post Reply