Breaking Bad
Moderator: _BataZiv_0809
- beco
#851 Re: Breaking Bad
Onaj dip po kojem pucaju ni rakatni bacac ne bi mogao osteti, isto armirani beton, jos onaj hill billy puca onu ogromnu sacmaricu. Ali hajde whatever. Jedan od najbolje pogodenih likova u seriji mi je Tod psihopata sa manirima. Oni svi oko njega mitraljeze pucaju a on pistoljcic 
-
Juvelandia
#852 Re: Breaking Bad
Da hoće ih Walt sve pobit, nisam ovolike sezone, razne prevrate gledao da bi ga na kraju uhapsili, jbo takvu seriju 
- dječak sa šibicama
#854 Re: Breaking Bad
Ja sam se ponadao, dok je Walt isao dignutih ruku u zraku, da ce Hank roknuti Pinkmana pa mozda i partnera, i reci Waltu "ok, novac dijelimo fifti fifti" 
- dječak sa šibicama
#855 Re: Breaking Bad
Pa imas one flasheve kao na pocetku prosle ili pretprosle epizode, gdje Walt ima kosu, u prtljazniku smajserJuvelandia wrote:Da hoće ih Walt sve pobit, nisam ovolike sezone, razne prevrate gledao da bi ga na kraju uhapsili, jbo takvu seriju
To je valjda nekad u buducnosti, ocito se neki zakljucci mogu iz toga izvuci (da se sve saznalo, da je Walt ziv, i da je nekakav outlaw bjegunac ili nesto slicno).
-
DON_eARL
#856 Re: Breaking Bad
Čekajte ba ljudi, ako je na drugom mjestu, kako su došli nazi likovi na prave koordinate?Jack Be Nimble wrote:I ja sam to isto kontao dok sam gledao! Zadnja dva dana sve mislim da ih je doveo na drugo mjesto.Cybernetic wrote: Nekako fantaziram da Walt novac i nije bas zakopao gdje mislimo da jeste. Naravno ova teorija nema smisla ako se prisjetimo njegove panike kada ga je Jesse nazvao.....
Mislim Walt je dosao na mjesto gdje su on i Jesse prvi put kuhali. Znaci sjetio se gdje je to bilo kada je zakopavao lovu, a poslije mu trebaju koordinati. Prisjetimo se da ih je naucio napamet nakon sto je zakopao novac. Mogao ih je i zapisati posto ih je iovako stavio na loto listic.
Nema nikakav mastermind plan iza ovog, Walt je sheban.
- LeonardoAC
#857 Re: Breaking Bad
Ne znam samo zašto bi Walt ostao živ !?
Lik je narko diler... to što umire nije nikakvo opravdanje za ono što radi. Ne znam otkud toliko simpatija prema njemu... tip je negativna ličnost u svakom pogledu. Mislim, kakva bi to poruka serije bila... jbš i rad, i red, i trud... idi prodaji drogu
Btw, epizoda je vrh :d
Lik je narko diler... to što umire nije nikakvo opravdanje za ono što radi. Ne znam otkud toliko simpatija prema njemu... tip je negativna ličnost u svakom pogledu. Mislim, kakva bi to poruka serije bila... jbš i rad, i red, i trud... idi prodaji drogu
- beco
#858 Re: Breaking Bad
Majke ti kako je Walt negativna ličnost? Neopravdava ga nimalo sto je bolestan ali ga je to dovelo do toga. Frajer je bio uzoran i gradanin citav zivot pridonosio drustvu i sta je dobio rak, je li to posteno nije ali ko je reko da je zivot posten. Htio da situira svoju obitelj i usao u posao, sta je imao za izgubit? Sva zlodjela koja je uradio a uradio ih je mnogo bila su posljedica njegove pootrebe za samoprezivljavnjem, nije frajer otisao i raznio se na pijaci kill ili be killed tako je to bilo. Da li mu se iskrivio moralni kompas malo da, ali opet kazem covjek je u sutini dobrica kojeg je situacija oblikovala u Heisenberga. Neopravdavam ga ali razumijem ga. Meni je veci krvnik Hank, njemu je sad zivotna zelja da pokopa Walta na bilo koji nacin, mislis da bi se predomisljo da ga kokne? Walt njega nikad nije htio ubiti jer je familija. Pinkman jebiga odgado je da naredi njegovo ubistvo do samog kraja, mali je problem i sebi i Waltu i njemu se vise nemoze pomoci i tu je trazio da ga humano bez patnje ubiju. Sad koji je najveci grijeh Waltov onog malog sto je otrovo, okrutno da ali planirano i u sustini znao je sta radi. Onaj drugi mali sto ga je Todd rokno, kako je to Walt mogo sprijeciti, na kraju krajeva Pinkman je puko oko toga a nista nije mogao pomoci, sve upropastio ni zbog cega. Ostali su dobili sto su zasluzili i bila je samoodbarana ili samoprezivljavanje. Opet kazem radi se o dobrom liku kao vecina nas koji je imao jaja da uradi neke stvari koje su nosile posljedice a jednom kad je usao u taj krug vise nije bilo kraj ili jedi druge ili ces biti pojeden.
-
Revolver
#859 Re: Breaking Bad
hoćeš reći da se Walt nije naradio da postigne sve ovoLeonardoAC wrote:Ne znam samo zašto bi Walt ostao živ !?
Lik je narko diler... to što umire nije nikakvo opravdanje za ono što radi. Ne znam otkud toliko simpatija prema njemu... tip je negativna ličnost u svakom pogledu. Mislim, kakva bi to poruka serije bila... jbš i rad, i red, i trud... idi prodaji drogu![]()
- beco
#860 Re: Breaking Bad
E jbg ima tu puno Walta ali bilo je jos puno likova koji su dodali ulje na vatru pocevsi od sure pa dalje 
-
Revolver
#861 Re: Breaking Bad
beco wrote:Majke ti kako je Walt negativna ličnost? Neopravdava ga nimalo sto je bolestan ali ga je to dovelo do toga. Frajer je bio uzoran i gradanin citav zivot pridonosio drustvu i sta je dobio rak, je li to posteno nije ali ko je reko da je zivot posten. Htio da situira svoju obitelj i usao u posao, sta je imao za izgubit? Sva zlodjela koja je uradio a uradio ih je mnogo bila su posljedica njegove pootrebe za samoprezivljavnjem, nije frajer otisao i raznio se na pijaci kill ili be killed tako je to bilo. Da li mu se iskrivio moralni kompas malo da, ali opet kazem covjek je u sutini dobrica kojeg je situacija oblikovala u Heisenberga. Neopravdavam ga ali razumijem ga. Meni je veci krvnik Hank, njemu je sad zivotna zelja da pokopa Walta na bilo koji nacin, mislis da bi se predomisljo da ga kokne? Walt njega nikad nije htio ubiti jer je familija. Pinkman jebiga odgado je da naredi njegovo ubistvo do samog kraja, mali je problem i sebi i Waltu i njemu se vise nemoze pomoci i tu je trazio da ga humano bez patnje ubiju. Sad koji je najveci grijeh Waltov onog malog sto je otrovo, okrutno da ali planirano i u sustini znao je sta radi. Onaj drugi mali sto ga je Todd rokno, kako je to Walt mogo sprijeciti, na kraju krajeva Pinkman je puko oko toga a nista nije mogao pomoci, sve upropastio ni zbog cega. Ostali su dobili sto su zasluzili i bila je samoodbarana ili samoprezivljavanje. Opet kazem radi se o dobrom liku kao vecina nas koji je imao jaja da uradi neke stvari koje su nosile posljedice a jednom kad je usao u taj krug vise nije bilo kraj ili jedi druge ili ces biti pojeden.
ne znam dali se sjećate, ali do sukoba sa Fringom je došlo zato što je Jesse pravio sranja i Walt je UVIJEK bio na njegovoj strani. da bi se na kraju desilo da Fring i Mike uzmu Pinkmana pod svoje, a Walta hoće ubiti. i sva ta priča sa Pinkmanom mi je naslabiji dio ove serije.
- dječak sa šibicama
#862 Re: Breaking Bad
Sta me briga sto je negativac, navijam za Walta uvijek i u svakom momentu 
Sto bi uvijek pobjedjivali "pozitivci", namjerno pod navodnike jer ne volim to americko crno bijelo prikazivanje situacije.
Uostalom, meni je Hank veci negativac, i on i njegova zena
vidi se da joj je Skyler sestra, lujke
A Pinkman je kukavicka pussy, dobro mu je Walt i rekao. Pi-cki-ca.
Sto bi uvijek pobjedjivali "pozitivci", namjerno pod navodnike jer ne volim to americko crno bijelo prikazivanje situacije.
Uostalom, meni je Hank veci negativac, i on i njegova zena
- ćiribiribela
#863 Re: Breaking Bad
dječak sa šibicama wrote:
Zasto je Pinkman pussy? Je li zato sto mu je dosadilo Waltovo manipulisanje i laganje, sto hoce mozda da prezivi??
-
Dendrlix
#864 Re: Breaking Bad
Pickica i smeker. Da je mudonja naso bi se sa WW i obracunao se. Rijecima, sakama, oruzjem....
-
bosanska senzacija
#865 Re: Breaking Bad
Predviđam scenario gdje će Walt spasiti Hanka i Jessia nakon čega će svi zajedno zaglaviti u rupi kuhajući Meth.
Ali ne odbacujem ni mogućnost da nas scenaristi iznenade i roknu Henka mada mi se to čini isuviše lahko.
Ali ne odbacujem ni mogućnost da nas scenaristi iznenade i roknu Henka mada mi se to čini isuviše lahko.
- dječak sa šibicama
#866 Re: Breaking Bad
A uz sve to je i neizljecivi narkoman, dakle labilna licnost.
I opcenito zamjeram scenaristima sto su od njega napravili ovakvu musku smizlu, pa on je na pocetku serije bio lider u ideologiji kuhanja meta.
I sta se on ima plasiti Walta, kad mu je Walt nekoliko puta spasio zivot i unatoc svim sranjima koja je Pinkman radio (najcesce pod uticajem narkotika) uvijek mu je pritekao u pomoc.
I opcenito zamjeram scenaristima sto su od njega napravili ovakvu musku smizlu, pa on je na pocetku serije bio lider u ideologiji kuhanja meta.
I sta se on ima plasiti Walta, kad mu je Walt nekoliko puta spasio zivot i unatoc svim sranjima koja je Pinkman radio (najcesce pod uticajem narkotika) uvijek mu je pritekao u pomoc.
-
Juvelandia
#867 Re: Breaking Bad
Ma Jesse sad fola neka visokomoralna figura, ja ba, diler momak od pocetka, klosarcic i da nije bilo Brocka i te situacije bolilo bi ga hocel Walt u tvorza il ne.
Kao eto radi malog on ce sad da sve oda, pa i Walt ovo sve radi radi svog malog, svog sina i porodice i to od pocetka, isti su oni k.Samo uz cinjenicu da je Walt Pinkmana spasio "hiljadu" puta dok je ovaj k-cem mlatio.
Hank mi je ljigav iako je eto na toj pravednoj strani, liku je ba onako kako je kroz seriju pokazan, samo bitno da on bude taj koji hapsi, jer nije ni sekunde o toj kao porodici razmisljao nit emocije pokazao kad je skontao da je ipak bliza familija u samom centru dilanja.
Kroz seriju htio ne htio vecina se poveze sa Waltom, jer ga isperu kroz odnos prema familiji i sve te njegove lose poteze prikazu kao neke koji ipak s jedne strane imaju opravdanja, a jos lika prikazu kao pametnog do bola, mislim moras ga gotivit, sve ih porokaj Heisenberg
Kao eto radi malog on ce sad da sve oda, pa i Walt ovo sve radi radi svog malog, svog sina i porodice i to od pocetka, isti su oni k.Samo uz cinjenicu da je Walt Pinkmana spasio "hiljadu" puta dok je ovaj k-cem mlatio.
Hank mi je ljigav iako je eto na toj pravednoj strani, liku je ba onako kako je kroz seriju pokazan, samo bitno da on bude taj koji hapsi, jer nije ni sekunde o toj kao porodici razmisljao nit emocije pokazao kad je skontao da je ipak bliza familija u samom centru dilanja.
Kroz seriju htio ne htio vecina se poveze sa Waltom, jer ga isperu kroz odnos prema familiji i sve te njegove lose poteze prikazu kao neke koji ipak s jedne strane imaju opravdanja, a jos lika prikazu kao pametnog do bola, mislim moras ga gotivit, sve ih porokaj Heisenberg
- hrastov žižak
#868 Re: Breaking Bad
najjače kad gledaoci osuđuju likove. kakve bedastoće

-
Cybernetic
- TRENT
#870 Re: Breaking Bad
Ne znam sto pljujete toliko po Pinkmanu pa da nije bilo njegovih "yeah science,BITCH" pa ne bi serija ni u pola bila dobra.On i Walter - totalno dvije suprotnosti,jedan mrtvo ozbiljno drugi neozbiljni fakin ,realcija otac-sin-
-
Cybernetic
-
lik5
#872 Re: Breaking Bad
Walt je pozitivna licnost,pa uradio je korist drustvu sto je masu ubica,kriminalaca i negativaca pobio.i stalno je stitio i cuvao pikmana koji je glup i koji ne shvaca da ga walt voli kao sina svog.
- loose end
#873 Re: Breaking Bad
pa i nije toliko cudno raspravljati o likovima iz serije. svaki put kad gledas neki film/seriju, jedan od bitnih faktora je koliko ces uspjeti da se identificiras s tim likovima ili bar da osjetis neku empatiju prema njima, jer u tih 45 minuta gledas, ali na neki nacin i prozivljavas sve ono sto se njima desava.
inace, reci da walt nije negativac je fakat smijesno, pogotovo ako ste seriju gledali od pocetka i pratili njegovu transformaciju. on je davno izasao iz nekog sivog podrucja u kojem bi se za njega moglo naci opravdanje, odlican je momenat kad bas u nekoj od zadnjih epizoda pinkman kaze hanku: "You two guys are just guys, OK? Mr. White--he's the Devil." i to jeste ono u sta se on pretvorio.
waltova prvobitna motivacija jeste porodica. ali sta je s onim momentom kad je mogao prodati svoj dio metilamina i zaraditi 5 miliona dolara? to bi bilo nekoliko puta vise neko sto je njegovoj familiji potrebno. e u tom trenutku on pokazuje svoje pravo lice kojeg do tad mozda ni sam nije bio svjestan ili je bar to gurao pod tepih: "Jesse, you asked me if I was in the meth business or the money business. Neither. I'm in the empire business". dakle, sva poenta je u tome da covjek vise ne zeli da se zadovoljava polovicnim uspjesima. on je vrhunski hemicar koji je spletom okolnosti napustio sada vec multimilijardersku firmu (gray matter), a zapravo je bio njen suosnivac - danas taj hemicar predaje nekakvim srednjoskolsim moronima koji ne mogu shvatiti sta su valencije atoma, a kamoli sta drugo. covjek jednostavno zeli ono sto mu pripada - carstvo koje ce zadovoljiti njegovu inteligenciju, znanje, sposobnost i, naravno, ego. i uziva u svakom momentu izgradnje tog carstva.
e sad, to sto je on negativac, ne znaci da ga mi kao gledaoci ne mozemo voljeti.
walt je hladan, proracunat i vrhunski manipulator, ali istovremeno i porodican covjek i uzoran otac i muz. takodje, mora se priznati da neke principe (kao sto je zastita porodice u koju spada i hank) jos uvijek nije pogazio.
i jos nesto bitno; walt je uspio odbaciti sve okove drustva u kojem zivi, uzeti konce u svoje ruke i raditi samo ono sto zeli. otprilike nesto o cemu svi sanjamo, ali naravno ne cinimo u stvarnom zivotu. ne mozes da ga ne volis
inace, reci da walt nije negativac je fakat smijesno, pogotovo ako ste seriju gledali od pocetka i pratili njegovu transformaciju. on je davno izasao iz nekog sivog podrucja u kojem bi se za njega moglo naci opravdanje, odlican je momenat kad bas u nekoj od zadnjih epizoda pinkman kaze hanku: "You two guys are just guys, OK? Mr. White--he's the Devil." i to jeste ono u sta se on pretvorio.
waltova prvobitna motivacija jeste porodica. ali sta je s onim momentom kad je mogao prodati svoj dio metilamina i zaraditi 5 miliona dolara? to bi bilo nekoliko puta vise neko sto je njegovoj familiji potrebno. e u tom trenutku on pokazuje svoje pravo lice kojeg do tad mozda ni sam nije bio svjestan ili je bar to gurao pod tepih: "Jesse, you asked me if I was in the meth business or the money business. Neither. I'm in the empire business". dakle, sva poenta je u tome da covjek vise ne zeli da se zadovoljava polovicnim uspjesima. on je vrhunski hemicar koji je spletom okolnosti napustio sada vec multimilijardersku firmu (gray matter), a zapravo je bio njen suosnivac - danas taj hemicar predaje nekakvim srednjoskolsim moronima koji ne mogu shvatiti sta su valencije atoma, a kamoli sta drugo. covjek jednostavno zeli ono sto mu pripada - carstvo koje ce zadovoljiti njegovu inteligenciju, znanje, sposobnost i, naravno, ego. i uziva u svakom momentu izgradnje tog carstva.
e sad, to sto je on negativac, ne znaci da ga mi kao gledaoci ne mozemo voljeti.
i jos nesto bitno; walt je uspio odbaciti sve okove drustva u kojem zivi, uzeti konce u svoje ruke i raditi samo ono sto zeli. otprilike nesto o cemu svi sanjamo, ali naravno ne cinimo u stvarnom zivotu. ne mozes da ga ne volis
- dječak sa šibicama
#874 Re: Breaking Bad
AMC I Sony objavili su ove srijede da je potpisan ugovor za snimanje spin-offa "Breaking Bada", radnog naslova "Better Call Saul", piše Huffington Post.
Zasad je najavljeno da će u pitanju biti jednosatne epizode koje prate Saula Goodmana (Bob Odenkirk) prije nego što je postao odvjetnik Waltera Whitea (Bryan Cranston).
"AMC i Sony Pictures Television potvrdili su danas da su postigli dogovor o licenciranju spin-offa AMC/SPT-jeve serije Vincea Gilligana, 'Breaking Bad'. Nova serija bazirat će se popularnom liku Saulu Goodmanu, a radni joj je naslov 'Better Call Saul'. Jednosatne epizode prequela fokusirat će se na razvoj popularnog lika Saula Goodmana prije nego što je postao odvjetnik Waltera Whitea", stoji u izjavi za medije.

Zasad je najavljeno da će u pitanju biti jednosatne epizode koje prate Saula Goodmana (Bob Odenkirk) prije nego što je postao odvjetnik Waltera Whitea (Bryan Cranston).
"AMC i Sony Pictures Television potvrdili su danas da su postigli dogovor o licenciranju spin-offa AMC/SPT-jeve serije Vincea Gilligana, 'Breaking Bad'. Nova serija bazirat će se popularnom liku Saulu Goodmanu, a radni joj je naslov 'Better Call Saul'. Jednosatne epizode prequela fokusirat će se na razvoj popularnog lika Saula Goodmana prije nego što je postao odvjetnik Waltera Whitea", stoji u izjavi za medije.
-
Cybernetic