el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Šibicar

#851 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Šibicar »

LSD wrote:
Šibicar wrote:
LSD wrote:Real je mogao tj. Murinjo samo bunkerom nešto iscupati veceras...nema tog tima na dunjaluku koji može u otvorenoj igri protiv Barcelone proci bez 5 komada, kad je jedan Real (koji dosad u cijeloj sezoni nije izgubio utakmice niti u jednom natjecanju) primio 5 komada i još dobro prođe na kraju - šta onda ocekivati od drugih.
Ali problem je što razmažena madridska publika nece bunkere jer je to ispod njihovog renomea i casti, vec hoce atrkaciju i otvorenu igru i eto Murinjo im je to priuštio, samo što se znaju posljedice takve igre protiv stroja kakav je Barca....sad ima puno pravo da naredni el clasico igrao sa strogim bunkerom i prijetiti iz kontri - taktika koja mu najbolje leži.
I koju jedino zna igrati. :mrgreen:
Pa dobro, ali za to je expert nenadjebiv...nema ga boljeg na svijetu što se toga tice...ako iko može ugušiti Barsinu prepoznatljivu igru, to može taj manijak...ali mora imati 11 ratnika na terenu koji ce se podrediti tome,a ne zalizane šminkere Di Mariu ili Ronalda...nema on sad tim za toga....sjeti se da je raspametio Barsu sa Interom...nocna mora im je bio onaj njihov bunker gdje su izgledali nemocno.
Slažem se,još bi mu Beniteza mogao dodati kad je u pitanju zatvorena igra,pa samo se sjeti onih epskih duela Liverpoola i Chelsea gdje se 95% vremena tekme igralo na sredini terena. :mrgreen:
fixer

#852 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by fixer »

Cafe Camargue wrote:
fixer wrote: A sutra kad Arsenal krene igrat, hoces biti odmah i njihov simpatizer? Ti si sine za ministra. Sumnjam da to neces postat.
Pa naravno da hoću. Za razliku od tebe, "sine", ja volim fudbal.
Ma ministar. Rekao sam ja. On pojest govno ne moze. Cim dodje do te situacije promjenit ce boje. I jos ne vidi nista lose u tome. Bez "kicme" i karaktera.
Šibicar

#853 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Šibicar »

Cafe Camargue wrote:
fixer wrote:
Cafe Camargue wrote: Pa sasvim je normalno i prirodno simpatisat Barcelonu, ako imalo uživaš u fudbalu.
A sutra kad Arsenal krene igrat, hoces biti odmah i njihov simpatizer? Ti si sine za ministra. Sumnjam da to neces postat.
haj' i od tebe jedna dobra. :) :thumbup:
spaho

#854 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by spaho »

jel ima negdje na netu da se skine ova utakmica??' :thumbup: :thumbup: :bih:
5 0 5

#855 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by 5 0 5 »

astala_vistala wrote:PS:Mnogi su tvrdili da je Peder najbolji igrac na svijetu ? zasto se taj smrdljivac veceras nije bio u krupnom planu na tv ni 10 sekundi ? hvala lijepo.

A još su i snimali 3D
juventus

#856 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by juventus »

pisao sam već da će biti karanje...pa da se ne ponavljam... :dance:

još jednom je pobjedio fudbal ispred novca...umjetnici gaze plaćenike, neprocjenjivo... :dance:

joj koji navijači Reala i simpatizeri Mourinha prije tekme, sad skoro nikog... :D

joj jest dobar ovaj smajli... :dance: :dance: :dance:
burek_in_space

#857 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by burek_in_space »

@fixer, mani se tih metafora, ne priliche ti. :wink:
lerdi

#858 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by lerdi »

spaho wrote:jel ima negdje na netu da se skine ova utakmica??' :thumbup: :thumbup: :bih:
Potraži na nekoj od xxx stranica :D
moca

#859 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by moca »

@fixer ja znam sta pricam ,ali ne mogu se sad raspravljati sa tobom,jer si poceo sa klasicnim djetarijama nazivajuci me svojim djetetom :DNe bi se raspravljo sad sa tobom iz razloga sto si povrijedjen.Tvoj tim je isprasen ,a zajedno sa njim i "carobnjak" Ronaldo koji,da nije penala, ne bi imo 5 golova na kontu.Ajd sad ja odo spavati,posto sam jos mali a ti si tako velika momcina koja cak 15 godina navija za real :D:D
5 0 5

#860 Madrid humbled by rampant Barcelona

Post by 5 0 5 »

Image

Real Madrid CF's unbeaten start to the season was ended in spectacular fashion as FC Barcelona inflicted a stunning 5-0 reverse on José Mourinho's men in the campaign's first 'Clásico'.

Real Madrid CF's unbeaten opening to the Liga campaign came to a shuddering halt at Camp Nou as FC Barcelona crushed José Mourinho's men 5-0 in the season's first 'Clásico'.

Josep Guardiola's team never looked back after storming into a two-goal lead inside 18 minutes with strikes from Xavi Hernández and Pedro Rodríguez. David Villa's double in the space of four second-half minutes underlined the superiority of the home side on the night with Jeffren ensuring Madrid were toppled from the summit to two points behind an irrepressible Barça.

Barcelona quickly forced their rivals into retreat and Lionel Messi's brilliance almost broke the deadlock after five minutes, his sublime curling effort striking the far upright. The Catalan faithful did not have long to wait for the opener, though, as Andrés Iniesta's purposeful burst and incisive pass allowed Xavi to poke past Iker Casillas from close range in the tenth minute.

Ángel Di María tested Víctor Valdés as Madrid attempted to establish a foothold but instead the rug was pulled from under them as the hosts added a second. Xavi fired a cross-field pass that found Villa in space, the striker darting past Sergio Ramos and driving in a low cross that evaded the grasp of Casillas leaving Pedro the simplest of finishes.

Mourinho shuffled his pack at the interval with Lassana Diarra replacing Mesut Özil but the Blaugrana continued to dictate with Villa thwarted by Casillas and Xavi slicing into the side-netting with the goalkeeper scrambling back shortly after the resumption.

The third goal, ten minutes after half-time, came as no surprise with Messi's scything pass controlled by Villa and the Spain striker finishing with aplomb across the face of Casillas. Los Merengues were shell-shocked but Messi and Villa were relentless, another through ball from the Argentinian schemer dispatched by his strike partner on 58 minutes to send the Camp Nou supporters into early victory celebrations.

There was time for a final hurrah in stoppage time as Bojan Krkić sped down the right flank and crossed for fellow substitute Jeffren to flip a nonchalant fifth past a bemused Casillas. Madrid's misery was compounded when Sergio Ramos received a red card to complete a remarkable evening's entertainment.

Link
Šibicar

#861 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Šibicar »

spaho wrote:jel ima negdje na netu da se skine ova utakmica??' :thumbup: :thumbup: :bih:
E jbg Velide,što je niste prenosili pa snimili. :mrgreen:
Baltazar_khan

#862 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Baltazar_khan »

gdje je onaj ratata :run:
Lakat Jebić

#863 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Lakat Jebić »

ja i dalje tvrdim da bi u kup sistemu real izabacio barcelonu
Charuga
Globalni moderator

#864 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Charuga »

fixer wrote:Kakav ba fudbal? Haj sto ne mogu ove suplje - cuj fudbal pobijedio...Ljudi, zivimo u vremenu kad se svakom ljubitelju fudbala po automatizmu namece da navija za Barcelonu, jer jbg, ukoliko navijas za bilo kog drugog - odrices se fudbala.
Ma vi niste normalni. :roll:
Ovo mozda ali samo MOZDA vrijedi za neke mladje narastaje ali za one koji fudbal prate duze nikako ne vrijedi. Ne znam samo kako si izvukao ovaj zakljucak zivota ti.

U redu je sto si kivan, ekipa koju simpatises je deklasitana ali to sto sad ovde ljude ubjedjujes u nesto sto nije i niti ce ikad biti nije u redu. Vjerujem da bi se ti ponasao isto kao i simpatizeri Barse na ovom forumu da je rezultat bio 0:5. Ili bi i dalje drzao moralne pridike bez ikakvog provociranja.

Vidis kako je @Ultima muski podnio debakl ekipe koju simpatise .. 8-) ..
5 0 5

#865 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by 5 0 5 »

Iduća tekma RM je s Valencijom (5), a Barça igra s CA Osasunom (12)
Cafe Camargue

#866 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Cafe Camargue »

fixer wrote:
Cafe Camargue wrote:
fixer wrote: A sutra kad Arsenal krene igrat, hoces biti odmah i njihov simpatizer? Ti si sine za ministra. Sumnjam da to neces postat.
Ma ministar. Rekao sam ja. On pojest govno ne moze. Cim dodje do te situacije promjenit ce boje. I jos ne vidi nista lose u tome. Bez "kicme" i karaktera.
Čuj promjenit boje :lol: :lol:
E žalosno je da nekome jedan klub koji vjerovatno nikad nije ni gledao uživo toliko znači u životu. A očito nije ni zdravo.
Dijagnoza: ugasi kompjuter i idi spavaj.
fixer

#867 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by fixer »

Ok, uputit cemo javni apel svim igracima, navijacima, da se, ukoliko vole fudbal i zele da on pobjedi, pridruze Barceloni. Nema potrebe da igras negdje drugo, da navijas za nekog drugog. Jedino ako mrzis fudbal. A Barcelona ce braniti casne boje u tako necasnom antifudbalskom okruzenju. Niko nije odgovorio s kim ce igrati kad na kraju, jednom za svagda, poraze antifudbalske snage? Hoce to onda biti konacna pobjeda fudbala, zavrsna scena duge mitske borbe, nakon cega ce svi zivjeti sretni i zadovoljni, jer je dobro nadjacalo zlo? :shock:
5 0 5

#868 110

Post by 5 0 5 »

Xavi completed 110 passes tonight, a LigaBBVA record for a match this season, despite being subbed off. Golden.
fixer

#869 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by fixer »

Cafe Camargue wrote: Ma ministar. Rekao sam ja. On pojest govno ne moze. Cim dodje do te situacije promjenit ce boje. I jos ne vidi nista lose u tome. Bez "kicme" i karaktera.
Čuj promjenit boje :lol: :lol:
E žalosno je da nekome jedan klub koji vjerovatno nikad nije ni gledao uživo toliko znači u životu. A očito nije ni zdravo.
Dijagnoza: ugasi kompjuter i idi spavaj.[/quote]
Halo, jesi ti vidovit? Kako ti znas jesam li ili nisam gledao?
djudjologija

#870 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by djudjologija »

ultima_palabra wrote:Đe ste :D Čestitke simpatizerima Barce...
Šta da kažem, Barca je bila odlična, Madrid neprepoznatljiv... dosta sreće kod prva 2 gola, a onda je bilo mnogo lakše igrati. Mogao je biti penal nad Cristianom, a i treći gol je iz ofsajda.

Ipak, ono što su pružili igrači Madrida u 2.poluvremenu je sramotno, najjednostavnije pasove su griješili :oops: Nijedna ekipa se nije proslavila u fer-pleju, igrači Barce su stalno provocirali crveni karton koji je na kraju i došao...trash talk čitave sedmice u medijima je potpuno nepotreban.

Back to the drawing board za Moua... vjerujem da će on izvući nešto dobro iz ove blamaže.
kratko i jasno(i nepristrasno) :D
cekam 15 stranica da se javim,ne mozes od ovih doc na red,samo se fixer jadan ko lav bori :thumbup:
elem ovi domaci "simpatizeri" barselone mi sve vise stvaraju animozitet prema istoj
5 0 5

#871 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by 5 0 5 »

Barça-Real FT stats

Shots 15-5,
on target 6-2,
Passes 684-331,
Pass completion 89%-74%,
Possession 67%-33%,
Fouls 12-16
juventus

#872 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by juventus »

Mourinho - "Special five"... :lol:
fixer

#873 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by fixer »

Plavih_11 wrote:
Ovo mozda ali samo MOZDA vrijedi za neke mladje narastaje ali za one koji fudbal prate duze nikako ne vrijedi. Ne znam samo kako si izvukao ovaj zakljucak zivota ti.

U redu je sto si kivan, ekipa koju simpatises je deklasitana ali to sto sad ovde ljude ubjedjujes u nesto sto nije i niti ce ikad biti nije u redu. Vjerujem da bi se ti ponasao isto kao i simpatizeri Barse na ovom forumu da je rezultat bio 0:5. Ili bi i dalje drzao moralne pridike bez ikakvog provociranja.

Vidis kako je @Ultima muski podnio debakl ekipe koju simpatise .. 8-) ..
Halo Plavi, pa ovdje se potura da je pobjedio fudbal jer je dobila Barcelona...Sta je ovo veceras bila utakmica izmedju dobra i zla?
Charuga
Globalni moderator

#874 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Charuga »

505sCrtom wrote:Barça-Real FT stats

Shots 15-5,
on target 6-2,
Passes 684-331,
Pass completion 89%-74%,
Possession 67%-33%,
Fouls 12-16
Bez zezancije ali ne mogu da se sjetim ta 2 Realova udarca u okvir gola. Koje su to situacije bile?
#SemiR#

#875 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by #SemiR# »

Lakat Jebić wrote:ja i dalje tvrdim da bi u kup sistemu real izabacio barcelonu
I moj baba tvrdi da je tito ziv
Locked