Renault Megane all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Better Man

#851 Re: Renault Megane all about

Post by Better Man »

Ako je u dobrom stanju, ja bih bez razmišljanja uzeo Megane 3, ipak je noviji model i godinu mlađe auto!
direstraits0078

#852 Re: Renault Megane all about

Post by direstraits0078 »

S obzirom na kilometrazu koju si naveo, ni jedan nije za tebe. Kupi benzinca.
milojicabrzi

#853 Re: Renault Megane all about

Post by milojicabrzi »

Ipak prelazi covjek magicnih 15 000 km godisnje, sto je granica isplativosti diesela, a treba imati u vidu da se dieseli na ovim nasim prostorima puno lakse prodaju dalje.
Drugim rijecima, uzmi renault benzin star 4-5 godina, vozaj ga jos 4-5 i mozes se vjencati sa njim, jer ga dalje proslijediti neces :):)
citroen xm

#854 Re: Renault Megane all about

Post by citroen xm »

A dobro, nije baš tako. Svijest kod ljudi se malo promjenila. Sve više i više imaš Renaulta u saobraćaju i u prodaji. Što novih, što polovnih. Dizel je dobar zbog potrošnje, ali zna zadati glavobolje u slučaju kvarova jer je sve na njemu mnogo skuplje nego kod benzinca. Međutim ako su te kilometraže koje je čovjek naveo 100% tačne onda je to ništa i biće miran sigurno narednih par godina.
amaroza

#855 Re: Renault Megane all about

Post by amaroza »

Pozdrav.Moze li mi ko reci koja je usisna grana na renault meganu 1.6 16 v,plasticna ili alu,konto sam ugradjivati plin,pa me interesuje.Koja ugradnja bi bila dobra,sekvent ili obicno.Bio bi zahvalan na dodatni savjet !!!
sorcerer

#856 Re: Renault Megane all about

Post by sorcerer »

kad sjednes na mjesto vozaca kod lijeve noge ima rucica,povuces je ,izadjes vani ,dignes haubu i pogledas
direstraits0078

#857 Re: Renault Megane all about

Plastika.
johntra

#858 Re: Renault Megane all about

Post by johntra »

Ko sve u Renaultu... :D
drndalo

#859 Re: Renault Megane all about

Post by drndalo »

amaroza wrote:Pozdrav.Moze li mi ko reci koja je usisna grana na renault meganu 1.6 16 v,plasticna ili alu,konto sam ugradjivati plin,pa me interesuje.Koja ugradnja bi bila dobra,sekvent ili obicno.Bio bi zahvalan na dodatni savjet !!!
Razlika u cijeni obicnog i sekvent sistema za plin vise nije tako velika, pa cak i da je metalna, sekvent je preporuka...
fluidni

#860 Re: Renault Megane all about

Post by fluidni »

Pozz,

Zna li neko gdje se može uzeti lijevi retrovizor za Megane Mk III. Kod ovlaštenih je 780KM s lakiranjem i ugradnjom pa provjeravam zna li neko neku drugu alternativu.
kakaljin

#861 Re: Renault Megane all about

Post by kakaljin »

fluidni wrote:Pozz,

Zna li neko gdje se može uzeti lijevi retrovizor za Megane Mk III. Kod ovlaštenih je 780KM s lakiranjem i ugradnjom pa provjeravam zna li neko neku drugu alternativu.
ako ti je kasko osigurano, a vjerovatno jeste jer je novo auto, fino parkiras se na neki parking i zovnes policiju da naprave zapisnik, onda odes u osiguranje da slikaju, pa odes u ovlasteni servis da ti daju racun i fino kada zapisnik dodje kod osiguranja fino ti sve plate :)

I kod mene je MK III coupe i kasko je osigurano i nebrinem koliko kostaju dijelovi :)

Raspitaj se ovdje : http://renault-klub.ba/forum/

PS: posto ti je novo auto ne ispati se nikakve alternative osim originalnih dijelova kod ovlastenih servisa.

Pozdrav
fluidni

#862 Re: Renault Megane all about

Post by fluidni »

kakaljin wrote:

ako ti je kasko osigurano, a vjerovatno jeste jer je novo auto, fino parkiras se na neki parking i zovnes policiju da naprave zapisnik, onda odes u osiguranje da slikaju, pa odes u ovlasteni servis da ti daju racun i fino kada zapisnik dodje kod osiguranja fino ti sve plate :)

I kod mene je MK III coupe i kasko je osigurano i nebrinem koliko kostaju dijelovi :)

PS: posto ti je novo auto ne ispati se nikakve alternative osim originalnih dijelova kod ovlastenih servisa.

Pozdrav
Ma i kod mene je kasko ali nisam baš siguran da ga trebam aktivirati jer bi štetu trebalo ionako nadoknaditi osiguranje drugog sudionika (koji je kriv, policija sastavila zapisnik itd). Samo malo se iznenadio visinom cijene dijela.
kakaljin

#863 Re: Renault Megane all about

Post by kakaljin »

fluidni wrote:
kakaljin wrote:

Pozdrav
Ma i kod mene je kasko ali nisam baš siguran da ga trebam aktivirati jer bi štetu trebalo ionako nadoknaditi osiguranje drugog sudionika (koji je kriv, policija sastavila zapisnik itd). Samo malo se iznenadio visinom cijene dijela.
Ni ja nisam znao da je tolika cijena,
Nemoj onda aktivirati kasko, nema spotrebe, cekaj da ti to osiguranje plati puni iznos.

a ako je tako onda te ne interesuje samo trazis od svog osiguranja, ako njegovo osiguranje bude zatezalo da te tvoje osiguanje isplati, pa da oni potrazuju od tog osiguranja.
citroen xm

#864 Re: Renault Megane all about

Post by citroen xm »

Šta te briga kada plaća njegovo osiguranje. Samo original i u ovlaštenom. :thumbup:
Better Man

#865 Re: Renault Megane all about

Post by Better Man »

Ma boli te briga za cijenu! I onako će trošak da snosi osiguranje krivca koji ti je napravio štetu! Lijepo odeš u ovlašteni i naručiš novi retrovizor. To je najednostavniji vid štete, jer nema nikakvog poravljanja i kuckanja, već ti stave nov retrovizor nakon toga kao da ti nikad niko nije ni napravio štetu.
van Basten

#866 Re: Renault Megane all about

Post by van Basten »

gdje vi radite redovno servisiranje? Ono ulje i ostalo redovno održavanje? Negdje gdje će uraditi sve po protokolu i kvalitetno a da me ne oderu kao zeca?
Ako je išta bitno, pitam za Megane II, benzinac.
kakaljin

#867 Re: Renault Megane all about

Post by kakaljin »

van Basten wrote:gdje vi radite redovno servisiranje? Ono ulje i ostalo redovno održavanje? Negdje gdje će uraditi sve po protokolu i kvalitetno a da me ne oderu kao zeca?
Ja redovan servis radim kod Halilovica u Sarajevu
DoradO

#868 Re: Renault Megane all about

Post by DoradO »

kakaljin wrote:
van Basten wrote:gdje vi radite redovno servisiranje? Ono ulje i ostalo redovno održavanje? Negdje gdje će uraditi sve po protokolu i kvalitetno a da me ne oderu kao zeca?
Ja redovan servis radim kod Halilovica u Sarajevu
i ja takodje, za isto auto, prezadovoljan... :wink:
direstraits0078

#869 Re: Renault Megane all about

Bunjo, Sarajevo.
ibizza

#870 Re: Renault Megane all about

Post by ibizza »

Brisaci mi se pokvarili :-) Prednji ne rade,dok zadnji fercera kao i uvijek,pa me znaima gdje se nalazi osigurac za prednej brisace?
Da provjerim,da ne idem bezveze kod majstora .
Brus Lee

#871 Re: Renault Megane all about

Post by Brus Lee »

ibizza wrote:Brisaci mi se pokvarili :-) Prednji ne rade,dok zadnji fercera kao i uvijek,pa me znaima gdje se nalazi osigurac za prednej brisace?
Da provjerim,da ne idem bezveze kod majstora .
Na poklopcu kutije od osiguraca, sa unutrasnje strane imas shemu rasporeda osiguraca.
goran16v

#872 Re: Renault Megane all about

Post by goran16v »

Better Man wrote:Ma boli te briga za cijenu! I onako će trošak da snosi osiguranje krivca koji ti je napravio štetu! Lijepo odeš u ovlašteni i naručiš novi retrovizor. To je najednostavniji vid štete, jer nema nikakvog poravljanja i kuckanja, već ti stave nov retrovizor nakon toga kao da ti nikad niko nije ni napravio štetu.
Jest da se "udario me neko na parkingu" stete ne vodi kao stete nastale od NN lica i u tom slucaju imaju isti status kao da si ti kriv tj ponistava bonus, a sljedeca steta tvojom kriviciom ili po NN-u sa iste police ce bit umanjena za 30%, pa sljedeca za 60%. Zato ljudi cekaju pred kraj isteka police da se nabere stvari za osiguranje i onda sve odjednom zavrsavaju umjesto da kolju ovcu radi kile mesa.
DoradO

#873 Re: Renault Megane all about

Post by DoradO »

znate li gdje bi mogao kupiti ovu stvarcicu i da li bi funkcionisala na megane II :D

zedo_m

#874 Re: Renault Megane all about

Post by zedo_m »

Koji akumulator da stavim u renault megan 1 1.8 16v 2001. godište neznam jel ovaj stavio odgovarajucu amperažu sada je u njemu 60a. Hvala na odgovoru
faraon_sa

#875 Re: Renault Megane all about

Post by faraon_sa »

Koje gorivo sipati u Renault Megan 2, 1.5dCi, euro dizel 4 ili 5? U vecini slucajeva sipam d4, ali se znalo desiti da pumpadzija sam od sebe pocne sipati d5, kao bolji je, cistiji.... Opet neki kazu da je d5 ima manje sumpora i da je zbog toga "suh"... e hajd sad budi pametan
Post Reply