Pa što odmah nisi rekao da si u Njemačkoj e moj "dogovor" ja sam mislio da si ti ovdje i da sa nama svima dijeliš ovu mizeriju i bijedu da su ti neke stvari pred očima a ti patriota iz Deutschlanda iz uređene pravne države u kojoj imate privilegiju da živiš, tako je lako biti patriota kad ne osjetiš posljedice patriotizma na svojim leđima.
Da, uglavnom za sve SDP-ovce i Alija je kriv i Tuđman i Karadžić i Milošević ne svi isto i nisu svi činili iste greške ali se svaki ogrešio i o svoj narod i o druge narode.
Da, nema ništa između fašiste ili antifašiste, nacionaliste ili antinacionaliste, ili si jedno ili drugo.
Što se tiče partizanskih filmova e tu ti je HRT neprikosloveni predvodnik u regionu, jedan za drugim puštaju.
Prvi presjednik ratne vlade RBiH je bio Zlatko Lagumdžija SDP-ovac, da taj bi zaista napravio dogovor sa Miloševićem.
Nego moj Deutscland dođi nam ba malo živi kod nas 5-6 godina da vidiš patritizam kako funkcioniše na dijelu.
Niko ne mrzi Hercegovce prije će biti obrnuto
Voljeni moji Izgleda ja sam crna ovca zato što ni sam SDP pa je svima važno gdje živim. Nisu svi BiHovci u Deutschlandu zato što su htjeli, mnogi su zato što ni su imali gdje. Vi koji još uvijek dijelite ljude na fašiste i antifašiste niste sposobni za komunikaciju. Možda bi Tuđman svršio u Haag ali zato ne drug Tito, vrhuška njegove JNA Kadijević, Adžić i co. Tebi je Haag mjerilo pravde.
Slažem se s tobom Korisničkoime da je HRT gori od FTV. To je zato što je ustrojen od strane hrvatskog SDP Račan a Sanader ga ni je mijenjao.
Mislio sam da je moja prijateljica Vanilija nešto suptilnija osoba ali vidim čvrsto je uz slijednike Titine partije, koja ju je učila demokraciji. Mi na ovom forumu samo Chatamo a ona je, siguran sam, po zadatku ili Partije ili moderatora.
Ipak lijep pozdrav.
Vjeruj mi nisi uopšte crna ovca pogotovo ne zato što nisi sdp-ovac, barem nisi za mene. I ja sam mislim da sdp ima grešaka koje bi trebao da popravi. Ali je SDP jedina stranka koja je na putu da postane građanska u punom smislu. To gdje živiš je važno zato što se nesrećeš sa našim svakodnevnim problemima koje su stvorile upravo nacionalne stranke, neznaš u kakvom mi ludilu živimo.
-Nacinalisti pronevjeriše, pokraše ili upropastiše(iz neznanja) skoro sve vrijedno, -Ljudska i građanska prava ni izbliza, -Nepotizam, štela i mito vladaju svakom porom života, -Stopa nezaposlenosti 45%, -Pokrivenost uvoza izvozom oko 40%, -1.5 uposleni na jednog pezionera, -1 uposleni u privredi na 3 u administraciji, itd. itd. itd...
-Odgovor nacionalista na sve to: Košmšić je musliman, biće Treći, mi smo ugroženi muslimni i sejdo su za sve krivi, iskorjeniše nas muslimani, bićemo opet raja, Sarajevo je muslimasko nije naš glavni grad, u Sarajevu nema pučkog kazališta samo narodno pozorište(to su odg.hrvatskih nacionalista i drugi imaju svoje) i mase se odlijepe, dobro navlaže i sve prethodno nabrojano zaborave. Meni je dosta tog ludila i lično neću da me ljudi gledaju po tome koje sam nacije vjere i imena. Ti se neosvrćeš priljatelju na sadašnje stanje i teško ti je zato što ga neosjećaš na svojoj koži vjeruj imam razumjevanja za to. Sadašnje stanje je razlog zašto ljudi glasaju za sdp a ne zato što vole Titu ili zato što su komunisti.